FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 25 sep 2023, 20:13

Sutra u 12 ostavke i raskidi ugovora!
I MRŠ!

Vojkoo
Kontakt:

Post Postao/la Vojkoo » 25 sep 2023, 20:24

AjkulaCekicarka je napisao/la:
25 sep 2023, 20:13
Sutra u 12 ostavke i raskidi ugovora!
I MRŠ!
Prijatelju nista od toga
Kakvi degenerici sve pišu na temi to je za proučavanja

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 sep 2023, 20:35

Siguran sam da bi vecina raje stala iza Basica kad bi on na pressici rekao sve sta ima za reci. Kad bi upro prstom ko ga minira, ko ga je izradio, ko mu nije doveo pojacanja, koji su klanovi u svlacionici, ko zabusava, da li kasne plate itd...neka stisne muda i neka kaze istine, ma koliko bile nezgodne.

Ovako ako bude i dalje sutio, dobit ce nogu kao i Mulalic prije njega, a ovo sranje ce se nastaviti i dalje sa novim trenerom.

Vojkoo
Kontakt:

Post Postao/la Vojkoo » 25 sep 2023, 20:44

Ma kakvo raskidanje ugovora. Tu bi sam sebi zapisao drugu ligu. Upravu kompletnu rastjerati i skupštinu a ima ih ovdje piskaraju. Radnog staža imaju 6 mjesecu i dižu ruke za nesto i pametuju. Svi iz kluba nehljebi

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 25 sep 2023, 20:58

Kakva skupstina, ne mozes na prste jedne ruke nabrojat ostvarene privrednike, sve su to ove kvazi poslovne face, znaju koristiti engleske biznis fraze, kupit odijelo i prosipat suplju, a sustini obicni sluzbenici u tudjim firmama ili uhljebi na drzavnim jaslama i takvi nama kroje sudbinu kluba.

Dok god mi u skupstini imamo kuntu i pantu necemo stat na zelenu granu, svi ti neostvareni streberi, ljudi s tribine i legende kluba mogu u neki savjet, fan klub ili sta vec, al sistem funkcionisanja kluba treba da vodi 5 do 10 ozbiljnih dolazanih likova spremnih da daju znanje, vrijeme i novac, mi to ocito nemamo pa moramo gledat ove ublehe iz godine u godinu na tim sjednicama kako srozavaju klub sa najvecim potencijalom i najvrijednijom imovinom u drzavi.

Vojkoo
Kontakt:

Post Postao/la Vojkoo » 25 sep 2023, 21:02

I još se nešto šepure kontaju neke face. Klub nam je kao autopijaca nedjeljom. I dodje još prosipa bezobrazluk da tjeramo igrace. Ima obraza da to pišu. Mrš iz kluba svi redom s onim koji su vas doveli.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 sep 2023, 21:18

Slazem se s vama sve
Bas uhljebi i beskorisni likovi sjede gdje ne trebaju
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Vojkoo
Kontakt:

Post Postao/la Vojkoo » 25 sep 2023, 21:39

novikolac007
Kontakt:

Post Postao/la novikolac007 » 25 sep 2023, 21:49

Kao prvo,zadnjih par godina ne poznajem prilike u klubu osim onog na medijima i forumu pomalo.

Dalje
Mi smo relativno mali grad,i drzava uopste,i nas privredni,tj.komercijalni potencijal i nije bas velik kako mi mislimo.
Nas osnov funkcionsanja mora biti proizvodnja igraca,omladinski pogon i skautiranje talentovane djece po BiH.
Pored imovine koju imamo,baze navijaca,uz podrsku lokalne zajednice,mi mozemo sasvim dobro funkcionsati bez da smo necija igracka,(lavordzije) ili politicki projekat( Zrinjski,Borac).

Dalje
Ova uprava,ako je,napominjem AKO, za godinu dana smanjila dug oko 3miliona jel i pri tome sve ostale obaveze ispunila na vrijeme je za mene sasvim zadovoljavajuca.

Znaci za godinu,haj da racunam i dvije smo bez dugova,i sa potencijalnih 5-6 miliona godisnje bez prodaje igraca.
Do tad samo ostati u ligi i vise dovoditi mladje igrace.

Ponavljam ako je istina da vracaju toliko dugova i sve na vrijeme pokrivaju,svi koji dizu halabuku zbog par poraza su dusmani pitarski ili interesdzije necije.

Ako lazu,ako se dug ne smanjuje,ako duguju igracima ili slicno,onda...ne znam...jadna nam majka.

novikolac007
Kontakt:

Post Postao/la novikolac007 » 25 sep 2023, 21:52

Vojkoo je napisao/la:
25 sep 2023, 21:02
I još se nešto šepure kontaju neke face. Klub nam je kao autopijaca nedjeljom. I dodje još prosipa bezobrazluk da tjeramo igrace. Ima obraza da to pišu. Mrš iz kluba svi redom s onim koji su vas doveli.
Tacno te zamisljam kao onog celavog sto carapama gadja raju,bajo moj i to.

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 25 sep 2023, 21:54

Ja ne kontam sta je ljudima u glavi, kakve otkaze i ko ce doci ??? Vi isto kao da imamo šeika kao vlasnika pa tjeraj dovest ce se odmah neko ozbiljan... jedino ko moze i treba dat otkaz jeste sa vrha predsjednik i svi oni sto razmisljaju samo i iskljucivo kao on.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 25 sep 2023, 22:14

novikolac007 je napisao/la:
25 sep 2023, 21:49
Kao prvo,zadnjih par godina ne poznajem prilike u klubu osim onog na medijima i forumu pomalo.

Dalje
Mi smo relativno mali grad,i drzava uopste,i nas privredni,tj.komercijalni potencijal i nije bas velik kako mi mislimo.
Nas osnov funkcionsanja mora biti proizvodnja igraca,omladinski pogon i skautiranje talentovane djece po BiH.
Pored imovine koju imamo,baze navijaca,uz podrsku lokalne zajednice,mi mozemo sasvim dobro funkcionsati bez da smo necija igracka,(lavordzije) ili politicki projekat( Zrinjski,Borac).

Dalje
Ova uprava,ako je,napominjem AKO, za godinu dana smanjila dug oko 3miliona jel i pri tome sve ostale obaveze ispunila na vrijeme je za mene sasvim zadovoljavajuca.

Znaci za godinu,haj da racunam i dvije smo bez dugova,i sa potencijalnih 5-6 miliona godisnje bez prodaje igraca.

Ponavljam ako je istina da vracaju toliko dugova i sve na vrijeme pokrivaju,svi koji dizu halabuku zbog par poraza su dusmani pitarski ili interesdzije necije.

Ako lazu,ako se dug ne smanjuje,ako duguju igracima ili slicno,onda...ne znam...jadna nam majka.
Nema tu laganja dugovi se vracaju, imas finansijske izvjestaje. Takodjer, plate su redovne. Jadne, al redovne.

Problem je sto idemo u borbu za opstanak i dvije milje na stadionu gdje igramo protiv Zrinjskog sa stavom ko da smo Sloboda, a tako i izgledamo na terenu u gostima. Nit ima mladih igraca, nit smo dobro selektovali, jos nam onaj papak Jakovljevic **** sve po spisku, a mi ko zadnje pizde sutimo. Uvodimo stopera umjesto napadaca u 67 minuti.

I dusmani ala hulahopka/vojkoo dosli na svoje pa orgijaju, zadovoljni i sretni :roll:

novikolac007
Kontakt:

Post Postao/la novikolac007 » 25 sep 2023, 22:25

RatoborniMrmot je napisao/la:
25 sep 2023, 22:14
25 sep 2023, 21:49

Dalje

Dalje

Nema tu laganja dugovi se vracaju, imas finansijske izvjestaje. Takodjer, plate su redovne. Jadne, al redovne.

Problem je sto idemo u borbu za opstanak i dvije milje na stadionu gdje igramo protiv Zrinjskog sa stavom ko da smo Sloboda, a tako i izgledamo na terenu u gostima. Nit ima mladih igraca, nit smo dobro selektovali, jos nam onaj papak Jakovljevic **** sve po spisku, a mi ko zadnje pizde sutimo. Uvodimo stopera umjesto napadaca u 67 minuti.

I dusmani ala hulahopka/vojkoo dosli na svoje pa orgijaju, zadovoljni i sretni :roll:
Nek orgijaju na mom .....,hahaha,bice jos sretniji,federcine jedne, :lol:
Posto kazes da se to sve servisira,onda nam samo treba strpljenja,na pravom smo putu,oml.pogon i jos neke detalje u hodu popravljati,tako je kako je,ako neko ima carobni stapic ili milione viska bujrum,do tad,strpljivo i posteno.
Bekric je prosle godine pogodio,ove promasio,tako je u fudbalu,promasi Milan i Manchester.
Basic podrzati,od njega sam jedino vidio naznake nekog modernog fudbala ikad u Zelji,a ako ga neki bojkotuju nabit ih nogom u zicagu i da se zna za ubuduce ko kosi a ko vodu nosi.
Koja je razlika biti 5. ili 8.?

Urban90
Kontakt:

Post Postao/la Urban90 » 25 sep 2023, 22:38

Kamaga11 je napisao/la:
25 sep 2023, 15:59
Urban90 je napisao/la:
25 sep 2023, 15:37
25 sep 2023, 07:52

Oguli bananu,gad si gladan nisi svoj.
Svi ultrasi na svijetu koketiraju za drogicama,pa tako i ovi,a da nije tih "narkomana" sad bi bili kanton.
Drug da smo kanton mislis da bi bodrili takvi klub?
Da li bi ti bodrio da smo kanton?
Naravno kume

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 25 sep 2023, 22:41

mi smo, nakon naseg gola, jednostavno, nestali sa terena. do tada je posjed lopte bio 50%-50%, sutevi ukupni 8-6 za njih, sutevi u gol 3-3, korneri 4-2 za nas, faulovi bara-bara. krajnju statistiku je sramota i pomenuti. poslije vodstva imali smo suteva i kornera, ko da se poslije naseg gola igralo jos svega 5 minuta, a ne preko sat vremena.

nemojte price da neko prodaje utakmice, jer se utakmica ne prodaje u sudijskom vremenu, a mi evo 3 pusimo u tom vremenu. jednostavno, nedostatak kvaliteta, automatski, dovodi do pada koncentracije, uvlaci se strah u noge, panicis, ne reagujes rezonski... od tog naseg gola, mi smo imali samo jednu, iole, smislenu akciju, kad je jasarevic pucao glavom pored gola. ostatak su nam izasli u visoki presing i samo smo nabijali loptu od svojih 16 i predavali je njima u novi posjed. jednostavno, izlaskom stile i alisona (koliko ga god kudili, ganjao je gore njihovu zadnju liniju kao sto i krpic radi), mi smo izgubili i ono malo igre i nade sto smo imali da mozemo do povoljnog rezultata.

sumnjam da smjena basica moze nesto znacajno promjeniti. los prelazni rok ce nam j.ebati majku majcinu. je li za to krivicu snosi uprava jer ne da pare, bekric jer ne zna ispregovarati, basic jer aminuje ovakve protuhe... ne znam, ali steta je nanijeta i nema nazad.

sto se tice struja sa strane, sve je moguce. pomocni je velika zelja mnogih, pa i 'velikih' navijaca najdrazeg nam kluba. sto je klub u vecoj gabuli, lakse je i jeftinije doci do istog.

na hajr

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 sep 2023, 22:56

Od posljednja četiri poraza, tri smo doživjeli golovima u posljednjim sekundama meča, a i četvrtu utakmicu smo primili gol u sudijskoj nadoknadi (Sloga).

Dakle, to su tri izgubljena boda.

Velež 89. min
GOŠK 97. min
Zrinjski 92. min

Sloga 94. min

Znači da je malo falilo da ne bude baš ovolika katastrofa i to je nešto na čemu se mora raditi u narednom periodu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 sep 2023, 22:56

ristagrad je napisao/la:
25 sep 2023, 22:41
mi smo, nakon naseg gola, jednostavno, nestali sa terena. do tada je posjed lopte bio 50%-50%, sutevi ukupni 8-6 za njih, sutevi u gol 3-3, korneri 4-2 za nas, faulovi bara-bara. krajnju statistiku je sramota i pomenuti. poslije vodstva imali smo suteva i kornera, ko da se poslije naseg gola igralo jos svega 5 minuta, a ne preko sat vremena.

nemojte price da neko prodaje utakmice, jer se utakmica ne prodaje u sudijskom vremenu, a mi evo 3 pusimo u tom vremenu. jednostavno, nedostatak kvaliteta, automatski, dovodi do pada koncentracije, uvlaci se strah u noge, panicis, ne reagujes rezonski... od tog naseg gola, mi smo imali samo jednu, iole, smislenu akciju, kad je jasarevic pucao glavom pored gola. ostatak su nam izasli u visoki presing i samo smo nabijali loptu od svojih 16 i predavali je njima u novi posjed. jednostavno, izlaskom stile i alisona (koliko ga god kudili, ganjao je gore njihovu zadnju liniju kao sto i krpic radi), mi smo izgubili i ono malo igre i nade sto smo imali da mozemo do povoljnog rezultata.

sumnjam da smjena basica moze nesto znacajno promjeniti. los prelazni rok ce nam j.ebati majku majcinu. je li za to krivicu snosi uprava jer ne da pare, bekric jer ne zna ispregovarati, basic jer aminuje ovakve protuhe... ne znam, ali steta je nanijeta i nema nazad.

sto se tice struja sa strane, sve je moguce. pomocni je velika zelja mnogih, pa i 'velikih' navijaca najdrazeg nam kluba. sto je klub u vecoj gabuli, lakse je i jeftinije doci do istog.

na hajr
Naravno da nema veze sa nekakvom prodajom, niti je do kvalitete samog tima - tri poraza u 90-toj minuti idu na dusu treneru nazalost. Zapravo i Sloga je zabila u 90-toj, doduse iz penala.
To strucni stab ne smije sebi dozvoliti, to se mora na treninzima raditi, kako zatvoriti utakmicu bez primljenog gola.
Ne mogu ti gosk, pijaca, sloga i zrinjski zabijati golove u 90-toj minuti, to je vec amaterizam u serijama, eto sta se dozvolilo.
Odbrana nam se ponasa kao neki maloumnici koji nikad sutnuli lopte nisu. Samo pogledati golove protiv Goska i njihove reakcije kako se postavljaju kod kontre gostiju ili onog cirkusanta Ovcinu protiv zrinjskog koji se bruka sa nekim letecim mae gerijem, naravno fula loptu, ispada iz igre i zbog budale primamo gol u 93 minuti :puke: to su neozbiljni igraci, indijanci.

Za takve gluposti u postavljanju odbrane se mora okriviti struka, koja uopste ne radi na tom segmentu.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 25 sep 2023, 23:22

25 sep 2023, 22:25

Koja je razlika biti 5. ili 8.?
Ha ****, razlika je sto kada si peti ti se kao boris za Europu, bice nekoliko milja vise na stadionu taman i da je ne izboris. Nekoliko milja x 10-ak utakmica, karta cener, zijanio si 300k minimum samo na kartama, a gdje su grickalice, sokovi, fan shop. Zijan od haman pola miliona maraka.

S druge strane imas prazan stadion, nervozu i **** mrtvih roditelja i zena.

Velika je to razlika, bas fail uprave. Opet, kao sto rekoh, ne zavaljuju nas, vracaju dugove i nije da se drugi otimaju da udju u klub a da se pomocni ne spominje kao opcija ili kolateral za "ulaganje".

Zajebana situacija.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 25 sep 2023, 23:28

let3 je napisao/la:
25 sep 2023, 22:56
ristagrad je napisao/la:
25 sep 2023, 22:41

na hajr
Naravno da nema veze sa nekakvom prodajom, niti je do kvalitete samog tima - tri poraza u 90-toj minuti idu na dusu treneru nazalost. Zapravo i Sloga je zabila u 90-toj, doduse iz penala.
To strucni stab ne smije sebi dozvoliti, to se mora na treninzima raditi, kako zatvoriti utakmicu bez primljenog gola.
Ne mogu ti gosk, pijaca, sloga i zrinjski zabijati golove u 90-toj minuti, to je vec amaterizam u serijama, eto sta se dozvolilo.
Odbrana nam se ponasa kao neki maloumnici koji nikad sutnuli lopte nisu. Samo pogledati golove protiv Goska i njihove reakcije kako se postavljaju kod kontre gostiju ili onog cirkusanta Ovcinu protiv zrinjskog koji se bruka sa nekim letecim mae gerijem, naravno fula loptu, ispada iz igre i zbog budale primamo gol u 93 minuti :puke: to su neozbiljni igraci, indijanci.

Za takve gluposti u postavljanju odbrane se mora okriviti struka, koja uopste ne radi na tom segmentu.
pa, da bi uigrao to zatvaranje utakmice moras imati igrace koji to mogu ispratiti snagom, kvalitetom i inteligencijom. ista je stvar i sa gradjenjem igre u sredini i zavrsnicom u zadnjoj trecini. snagu sam stavio na prvo mjesto, jer se danasnji fudbal sveo na trku i kontakt svih 90 minuta. nas je juce zrinjski zadnji sat tekme stisnuo, ko da protiv pjetlica igraju. svaki duel njihova lopta, svaka 'nicija' njihova, svaka lopta u for, bilo s nase ili njihove strane, njihova... nama je sada najveci problem sto smo mi primili taj gol u 92-oj minuti i to nam je tesko palo. da su nas dobili 3 razlike, sto je bilo realno, cini mi se da bi lakse podnijeli, jer se nesto posebno nije ni ocekivalo dole, obzirom na nasu formu i zadnje igre i rezultate.

znam da ce me mnogi sada napasti, ali ja bih protiv slobode od pocetka dao sansu musicu, efendicu, al djaberu... i kup tesko mozemo osvojiti, po meni, samo ce nam te tekme predstavljati teret, umor i sanse za povrede, a kako igramo, ni prvi tim ne garantuje prolazak. probaj djecu, vidi ima li sta u njima

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 25 sep 2023, 23:34

RatoborniMrmot je napisao/la:
25 sep 2023, 23:22
Opet, kao sto rekoh, ne zavaljuju nas, vracaju dugove i nije da se drugi otimaju da udju u klub a da se pomocni ne spominje kao opcija ili kolateral za "ulaganje".

Zajebana situacija.
To nas yebe, druze sudija. :mrgreen: Neki se samo prave budale, a neki su izgleda zaista pod dojmom da posteni, sposobni, parali ljudi jedva cekaju da udju u klub i vracaju dugove koje je neko drugi napravio, i to sve volonterski.
1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.