Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sveti
Kontakt:

Re: Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Sveti » 26 sep 2023, 05:54

Frajer se nije sastavio s loptom Protiv lihtenstajna, protiv islanda donosio gore odluke nego faruk, a bukvalno zvao iste igrace kao i faruk i igrao isti fudbal, bukvalno preslikan kao faruk, kojeg smo sutnuli, a eto meho treba da ostane jer, ne znam, nije fer da se otjera nakon dvije utakmice?

Ako je postojala klauzula, a ocigledno da jeste, onda je i meho bio svjestan iste da ce vjerovatno da leti ako izgubi kvalifikacije, stoga je znao u sta se upusta.

A ta prica da je nemoguce suditi po dvije utakmice je samo takav spin. Samo po izmjenama na kraju se vidjelo da covjek nema apsolutno blage veze sta radi
naprijed rejal

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 26 sep 2023, 08:15

Sveti je napisao/la:
26 sep 2023, 05:54
Frajer se nije sastavio s loptom Protiv lihtenstajna, protiv islanda donosio gore odluke nego faruk, a bukvalno zvao iste igrace kao i faruk i igrao isti fudbal, bukvalno preslikan kao faruk, kojeg smo sutnuli, a eto meho treba da ostane jer, ne znam, nije fer da se otjera nakon dvije utakmice?

Ako je postojala klauzula, a ocigledno da jeste, onda je i meho bio svjestan iste da ce vjerovatno da leti ako izgubi kvalifikacije, stoga je znao u sta se upusta.

A ta prica da je nemoguce suditi po dvije utakmice je samo takav spin. Samo po izmjenama na kraju se vidjelo da covjek nema apsolutno blage veze sta radi
Kako je igrao isti fudbal, ako smo mi u Zenici protiv Islanda prepustili loptu Islandu, imali oko 40% posjeda, a u gostima bili ti koji drže loptu. Eto samo to, totalno različiti koncepti i pristupi igri.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 26 sep 2023, 10:13

Pa eto, jos gore :rol:
naprijed rejal

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 sep 2023, 11:00

Zašto bi ostajao do Oktobarskih okupljanja.

Za 65 minuta protiv Lihtenštajna se vidjelo da je gori od Faruka.

Ljudi zaboravljaju i bezobrazluk na intervjuima nakon utakmice.

Hebo vas više Meho.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 26 sep 2023, 11:17

Nije uopšte važno da li se radi o Mehi, Milanu....radi se o načinu funkcionisanja.
Je li uopšte postoji slučaj da je negdje selektor otjeren na ovakav način? Volio bi da mi neko nađe.
Razumijem dogovor za vođenje ekipe u baražu, pa dobije nogu ili dvije odlučujuće utakmice na kraju ciklusa, ali ovako nisam nikada čuo.
Mi opet srozavamo diskusiju na jeftini, personalni nivo. Boli me k... za Mehu. Možda bez seklektora pobijedimo Portugal i Lihtenštajn? Šta bi onda to značilo, da nam ne treba selektor? Neka Krabeg vodi ekipu, jer su se dokazali u dvije utakmice.
Šta ako pobijedimo Lihtenštajn, a Portugal nam uvali 6 komada? Hoćemo li tjerati nekog novog selektora?
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 26 sep 2023, 11:26

Postoji razlog zašto Meho nije trenirao na većem nivou od druge švajcarske lige i taj se razlog vidio u ove dvije utakmice.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 26 sep 2023, 11:28

Da su Nikolu Nikića doveli, treba mu dati mogućnost da odigra barem 4 utakmice. To je uzorak na kom se nešto može detektovati.
Kakav je Kodro trener, znali smo svi i prije ovoga. Tanak. Ova dva poraza ništa nisu promijenila.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 26 sep 2023, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 26 sep 2023, 11:29

Horoz je napisao/la:
26 sep 2023, 11:17
Nije uopšte važno da li se radi o Mehi, Milanu....radi se o načinu funkcionisanja.
Je li uopšte postoji slučaj da je negdje selektor otjeren na ovakav način? Volio bi da mi neko nađe.
Razumijem dogovor za vođenje ekipe u baražu, pa dobije nogu ili dvije odlučujuće utakmice na kraju ciklusa, ali ovako nisam nikada čuo.
Mi opet srozavamo diskusiju na jeftini, personalni nivo. Boli me k... za Mehu. Možda bez seklektora pobijedimo Portugal i Lihtenštajn? Šta bi onda to značilo, da nam ne treba selektor? Neka Krabeg vodi ekipu, jer su se dokazali u dvije utakmice.
Šta ako pobijedimo Lihtenštajn, a Portugal nam uvali 6 komada? Hoćemo li tjerati nekog novog selektora?
Nisam siguran da razumijem o kojem nacinu govoris. Lik je imao klauzulu u ugovoru da ako se izvjestaj ne usvoji da se ugovor prekida, sto znaci da i Meho zna da je realna opcija bila da ce dobit nogu ako ne pobijedimo obje utakmice.
naprijed rejal

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 26 sep 2023, 11:33

Sveti je napisao/la:
26 sep 2023, 11:29
Horoz je napisao/la:
26 sep 2023, 11:17
Nisam siguran da razumijem o kojem nacinu govoris. Lik je imao klauzulu u ugovoru da ako se izvjestaj ne usvoji da se ugovor prekida, sto znaci da i Meho zna da je realna opcija bila da ce dobit nogu ako ne pobijedimo obje utakmice.
Čovječe nije bitan Meho i klauzula, bitan je način na koji se radi. To je suština problema i sa time kuburimo decenijama.
Ja sam nakon prve utakmice rekao da je s Mehom mrka kapa, ali sam to rekao i za Peteva. Pa ispade drugačije.
Jednostavno ovo se ne radi ni u Ugandi.

Da pojednostavim.
Ja sam protiv dovođenja Miloševića, jer mislim da nije ni na koji način upgrade u odnosu na Faruka i kodru, još nosi i političke kontraverze.
Ali ako ga dovedu, treba ga pustiti da odradi kvalifikacije i baraž i nema ga smisla tjerati prije, bez obzira na poraze.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 26 sep 2023, 11:50

Ja tebe fakat nista ne kontam haha. Kazes nacin na koji je Meho otjera jos nije vidjen a ja ti bukvalno kazem da nema apsolutno nista vanserijsko u vezi s njegovim otpustanjem jer je sve bilo i za ocekivati. Strahujes od yebenig lihtenstajna i onda te dobije island gdje si bio pod imperativom pobjede, da ne govorim o tome da nam je igra bila daleko najgora otkad pratim repku, a meho je bio poprilicno bezobrazan na konferencijama i niti jednom nije preuzeo odgovornost, stoga zaista ne vidim razlog zasto ga je se trebalo pustat jos da vodi ekipu
naprijed rejal

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 26 sep 2023, 12:09

Trebali su onda obavijestiti javnost, da je selekor na probnom, privremenemo radu i da će se odluka donijeti nakon dvije utakmice.
Dobio se dojam da se pravi dugoročni projekat s novim selektorom, smjenom generacija.
Očigledno se ne razumijemo, ti pričaš o Kodri, ja pričam o principu i minimumu profesionalnosti i ozbiljnosti po kojoj bi trebao da funkcioniše savez.
I to zaista minimumu, jer od njih se ne može očekivati više.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 26 sep 2023, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 26 sep 2023, 12:15

Pa eto neka je nabijen Meho, ali što kaže @hurem uskoro treba spisak treba izbaciti mi ni selektora nemamo. Znači ko god da dođe ide se na ho-ruk ibez ikakvog plana i ideje. I kaže spremaj se za baraž. Baš ćemo se ovako spremiti.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 26 sep 2023, 12:34

Horoz je napisao/la:
26 sep 2023, 12:09
Trebali su onda obavijestiti javnost, da je selekor na probnom, privremenemo radu i da će se odluka donijeti nakon dvije utakmice.
Dobio se dojam da se pravi dugoročni projekat s novim selektorom, smjenom generacija.
Očigledno se ne razumijemo, ti pričaš o Kodri, ja pričam o principu i minimumu profesionalnosti i ozbiljnosti po kojoj bi trebao da funkcioniše savez.
I to zaista minimumu, jer od njih se ne može očekivati više.

Sve je to tako ali jucer sam bas pisao o tome a to je da su ljudi u savezu vec na startu napravili katastrofalne greske i sad su dosli do zida nemaju gdje, žele rezultat odmah a to je nemoguće i zato idu iz smjene u smjenu ne bi li potrefili, nesto promijenili ...

Isto mi nemamo vremena za davanje vremena nekog kod koga se u startu vidi da ne nudi nista novo i neke progresivne ideje.

Nelogično je zadrzati selektora koji u igri drzi igraca od 38 godina cijelu utakmicu protiv jednog Lihtenstajna. Tu se prica zavrsava.
Meho je imao takvu klauzulu u ugovoru i znao je ako je pobijedi da otpada.

Ovako s promjenom mozda i potrefe ovaj put pa ne bi li se iole "sklepalo" do baraza u ovih par utakmica da to Lici necemu ili druga varijanta da opet losu odluku donesu sto Ce izazvat totalni bunt.

Znaci, nije problem dati vrijeme problem je sto mi vremena nemamo posebno za ljude za koje u startu vidis da nemaju neki svoj stil i jos koji nimalo kriticki prema sebi nisu osvijesteni.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 sep 2023, 12:47

Problem je što se Petevu nije produžilo, zbog toga treba glave skidati.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 26 sep 2023, 12:56

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
26 sep 2023, 12:47
Problem je što se Petevu nije produžilo, zbog toga treba glave skidati.
+1
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 26 sep 2023, 13:04

Imajednabrigada je napisao/la:
26 sep 2023, 12:34

Sve je to tako ali jucer sam bas pisao o tome a to je da su ljudi u savezu vec na startu napravili katastrofalne greske i sad su dosli do zida nemaju gdje, žele rezultat odmah a to je nemoguće i zato idu iz smjene u smjenu ne bi li potrefili, nesto promijenili ...

Isto mi nemamo vremena za davanje vremena nekog kod koga se u startu vidi da ne nudi nista novo i neke progresivne ideje.

Nelogično je zadrzati selektora koji u igri drzi igraca od 38 godina cijelu utakmicu protiv jednog Lihtenstajna. Tu se prica zavrsava.

Ovako s promjenom mozda i potrefe ovaj put pa ne bi li se iole "sklepalo" do baraza u ovih par utakmica da to Lici necemu ili druga varijanta da opet losu odluku donesu sto Ce izazvat totalni bunt.

Znaci, nije problem dati vrijeme problem je sto mi vremena nemamo posebno za ljude za koje u startu vidis da nemaju neki svoj stil i jos koji nimalo kriticki prema sebi nisu osvijesteni.
To sto ti pricas bi imalo logike da savez planira dovesti nekog kvalitetnog selektora poput Vahe ili Petkovica, a ne ovog ublehasa Milosevica koji je dobio nogu u Olimpiji nakon 4 mjeseca. Fakticki, presipamo iz supljeg u prazno.
Sta ako sad novi selektor jedva dobije Lihtenštajn u gostima, a Portugal nam zabije 3-4 komada na nasem terenu?
Hoce li on opet dobiti otkaz, a traziti novog za utakmice u novembru, ili koji je vec plan?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 26 sep 2023, 14:06

Ovo boldirano nije i ne može biti razlog da se trener tjera, čak ni s porazom od islanda. Jednostavno trener se ne tjera nakon dvije utakmice, ako nije doveden za dvije. To niko ne radi i nema logike.
Ti si izgleda bio u pravu jer si tvrdio od početka da je Meho promašaj, ali ga je trebalo držati barem 4 utakmice. Zašto smo sigurni da ne bi uzo Portugal? Šanse za plasman su ionako bile teoretske.
To važi i za Miloševića ako ga postave. Taman sve izgubio, treba voditi i baraž. Uspjeh, čak ni vadiona, se ne mogu tražiti mijenjanjem selektora svake četiri utakmice.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 26 sep 2023, 14:31

@horoz

Kazem, meni je kao covjek drag ali nije on za toga vidjelo se odmah, pa nas je jedan Lihtenstajn drzao na lancu skoro 90 minuta pa to da sam ja selektor koji nisam u tim vodama ne smije se dogodit kamoli covjeku koji je doveden da promijeni nesto .

Meni je bio dovoljan spisak kada sam vidio koga je pozvao a onda forsiranje Nalica i da ti igrac 38 god igra cijelu utakmicu pa tek izjava kako Lihtenstajn i nije tako los.... e to me dokrajčilo i povrijedilo inteligenciju.

Sto je rekao Habibović, mi smo utakmicu sa Islandom izgubili utakmicom protiv Lihtenstajna jer da smo mlatnuli njih 4 ili 5 : 0 , sa nekom tečnom igrom protiv Islanda bi vec pola posla bilo gotovo i stvarno tako dodje jer osjetila bi se pozitiva i neki zanos koji bi pomogao da se lakse igra tamo.

I opet napominjem, nije doveden bio dugoročno znao je i to jer imao je klauzulu ukoliko ne pobijedi da ide.😉

E sad druga je stvar da je doveden on kao projekat uz svoj neki strucni stab i da su mu dali ugovor na 3 god i da su ga smijenili onda smjena ne bi imala smisla.

Realno mi u ovom trenutku nemamo izbora, Zelimo na Euro po svaku cijenu a vremena je malo...jedino sto nam je preostalo su ovakve instant promjene pa ne bi li "uboli" sa nekim.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 26 sep 2023, 14:33

Pitanje je gdje ta klauzula i sto nije bila i kod Faruka? Zbog cega dovodis trenera za dvije utakmice ako unaprijed znas da nije pomak i ako nema vremena za svoje ideje. Mislio sam na prvu da imaju kontakt sa Vahom pa mu prave mjesto, to bi nekako i imalo smisla, a ovako moze samo neko jos gori doci.Da imaju obraza isli bi po Peteva.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 26 sep 2023, 14:48

19vendetta87 je napisao/la:
26 sep 2023, 13:04

To sto ti pricas bi imalo logike da savez planira dovesti nekog kvalitetnog selektora poput Vahe ili Petkovica, a ne ovog ublehasa Milosevica koji je dobio nogu u Olimpiji nakon 4 mjeseca. Fakticki, presipamo iz supljeg u prazno.
Sta ako sad novi selektor jedva dobije Lihtenštajn u gostima, a Portugal nam zabije 3-4 komada na nasem terenu?
Hoce li on opet dobiti otkaz, a traziti novog za utakmice u novembru, ili koji je vec plan?
Pa onda imas drugu varijantu koju sam naveo gore a to je da izazove jos vece nezadovoljstvo kod navijaca koje bi i njih dodatno poljuljalo.

Ili isto, kada vec vidis da nista nisi dobio postojećim kadrom ides dalje trazis primjenu da se pokusa spasiti sto se spasiti moze, jer vidis to sta si probao da nije nesto sto si zelio a to je instant promjene i rezultat.

Kod nas se sad svelo da jedino sto nam preostaje su te promjene da pokusavamo pa nebi li uboli sa nekim ko Ce bar dati neki nadu bolju igru ili bolje rezultate.

A evo navesti cu najbolji primjer toga tebi i @ horoz posto sam mu zaboravio napisati u odgovoru.

Selektor koji zna nesto moze puno toga promijeniti u samo jednom poluvremenu kamoli jednoj utakmici ili vise njih.

Evo primjer Zlatko Dalic.
Hrvatska je te kvalifikacije bila kao i mi sad sto smo OCAJNA i jedva izborila baraza uprkos svim tim zvijezdama, sjwcam se zadnju utakmicu jedva izvukli remi sa Fincima na Kantridi.

I sta se desi, Suker samo sutradan dodje i kaze :Zlatko Dalic je od danas novi selektor i to je to.

I sta se desi nakon samo par dana utakmica baraza gdje Hrvatska izgleda kao druga reprezentacija lagano mlatnu tad vrlo jake Ukrajince 4 : 1 a isti skoro igraci isto sve uz manje korekcije.

I onda poslije ovo sto je uslijedilo svi znamo ..historiju ispisuju.

Nijedna promjena nije garant uspjeha ali promejene se moraju raditi.
Eto koliko je bitna samo jedna promjena, posebno kada se posreći.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, jasmin10 i 20 gostiju.