FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Pa dobro haj sve inekako, al kakve su ovo ublehe o mladim igracima...
Znaci klubovi koji su igracki pet puta jaci od nas su trazili igrsce koji ne igraju ni kod nas?
Ne kontam sta, zrinski trazio drinu treba im da cuva watkinsa protiv Aston Ville?
Znaci klubovi koji su igracki pet puta jaci od nas su trazili igrsce koji ne igraju ni kod nas?
Ne kontam sta, zrinski trazio drinu treba im da cuva watkinsa protiv Aston Ville?
-
- Kontakt:
To je moje mišljenje. Ustanovili smo davno da su dosegli limit, napravili su x fula do sada (biletarnica, karte opcenito, hrana na stadionu, otezanje sa Macronom, nemogućnost iznalaženja GS i dodatnih priliva novca koji ne uključuju navijače itd), ali je pohvalno to što su se uhvatili u koštac sa problemima.bojamora je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:33Kakv bolan fin plan. Pa takav plan može napraviti djete iz osnovne škole.SudoHusika je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:19110,000 bruto plate prvog tima
130,000 reprogrami za dugovanja prema bivšim igračima i dobavljačima
To vam je 240,000 mjesečno. Na ovo dodaš plate za uposlenike OP, administracije (sekretar, direktor itd.), porez, komunalije, održavanje terena i to ti je 320,000 mjesečno što dovodi do godišnjeg budžeta od cca 3,9 mil KM.
Do kraja godine moramo isplatiti Zeca, Osima, Albu a iznosi su ogromni.
Olakšavajuća okolnost je što će doći repa od Evrope.
Fin plan je ova Uprava napravila, međutim kada rezultati nisu na nivou, sav taj rad pada u vodu. Ono što me zabrinjava, ali u isto vrijeme i razumijem, je sve veće nezadovoljstvo navijača. Sada ne možemo velike promjene praviti niti igrače dovoditi. Jedino što možeš je da smijeniš trenera. Čak i logiku dovođenja igrača ove sezone shvatam, rezonski je dovoditi malo mlađe igrače željne dokazivanja, ali vidimo da nije uspjelo. Jednostavno, sa ovim planom vraćanja dugova, nismo konkurentni na tržištu igrača.
Shvati čovječe da treba napraviti plan kako da se donese što više para u klub a plan kako da se rasporede to je najlakše.
Sljedeći korak može biti samo smjena Uprave jer navijači više nemaju strpljenja, što, ponavljam, ja lično apsolutno razumijem. Samo nemojte zaboraviti kakve bi igrače mogli dovesti da nemamo ovoliko reprograma sa bivšim upsolenicima kluba.
Željezničar za život cijeli!
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Inače ne komentarišem ali ovo moram, ne jer ih podržavam, ali je neistina. Trojka je vlast na federalnom nivou od ove godine tek. Tako da za prethodne dvije godine krivca trebaš tražit u zelenim termitima.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
-
- Kontakt:
Znaci Suma sumarum plan je dobar osim jedne zackoljice...a to je da ne funkcionisebojamora je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:33Kakv bolan fin plan. Pa takav plan može napraviti djete iz osnovne škole.SudoHusika je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:19110,000 bruto plate prvog tima
To vam je 240,000 mjesečno. Na ovo dodaš plate za uposlenike OP, administracije (sekretar, direktor itd.), porez, komunalije, održavanje terena i to ti je 320,000 mjesečno što dovodi do godišnjeg budžeta od cca 3,9 mil KM.
Fin plan je ova Uprava napravila, međutim kada rezultati nisu na nivou, sav taj rad pada u vodu. Ono što me zabrinjava, ali u isto vrijeme i razumijem, je sve veće nezadovoljstvo navijača. Sada ne možemo velike promjene praviti niti igrače dovoditi. Jedino što možeš je da smijeniš trenera. Čak i logiku dovođenja igrača ove sezone shvatam, rezonski je dovoditi malo mlađe igrače željne dokazivanja, ali vidimo da nije uspjelo. Jednostavno, sa ovim planom vraćanja dugova, nismo konkurentni na tržištu igrača.
Shvati čovječe da treba napraviti plan kako da se donese što više para u klub a plan kako da se rasporede to je najlakše.
Ja nisam nikakav insajder pa evo nek mi kaze neko ko bolje zna, znaci po ovom planu i Bekricu, Krpic i Amoah igraju za cca 2k maraka? Ja u to ne mogu povjerovat sve i kad bi vidio platnu listi
Ne mogu da vjerujem da se piše kao ko bi vodio klub ili kao ne može se nači para u siromašnoj državi.
Evo ja bi sigurno bio bolji direktor od ove žene a i od predsjednika nesposobnog a siguran sam da ih na ovom forumu ima bar još 10.
A da ne pričam o ublehašima iz skupštine koji su klimali glavama na šuplju priču o željo doo i investitoru koji bi kao dao pare a oni bi nastavili voditi klub. Samo zbog toga ih treba odmah sve otjerati.
Evo ja bi sigurno bio bolji direktor od ove žene a i od predsjednika nesposobnog a siguran sam da ih na ovom forumu ima bar još 10.
A da ne pričam o ublehašima iz skupštine koji su klimali glavama na šuplju priču o željo doo i investitoru koji bi kao dao pare a oni bi nastavili voditi klub. Samo zbog toga ih treba odmah sve otjerati.
-
- Kontakt:
Ko se ne bi pogubio kada igraci, predvodjeni SD-om, bojkotuju.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:30
Pogubio se itekako i Basic, da se ne lazemo. Ako zareda jos losih rezultata, otkaz je neminovan, sto je i normalno. Ali prije da je to njegovo gubljenje posljedica, ne uzrok ove krize. Meni bar tako djeluje.
Bekric:
"Uprava radi veliki posao"
"Igraci nisu zaboravili igrati"
"Doveo je karakterne igrace koji su bili glavni u svojim klubovima"
Brani upravu, brani igrace, brani sebe.
Ostao samo Basic.
Rumeni seljacic i njegova seljacka politika nam nista dobro nece donijeti. Rumeni seljacic ce svakom treneru izmicati tlo pod nogama. Ocigledno je da ima zastitu juga i da to obilato koristi. Ima i onih "nezvanicnih" para kada je dovodjenje nekih anonimnih igraca i njihovo guranje u prvih 11 u pitanju. Ima tu i pored sve krize u klubu nacina da pojedinci omaste brkove.
Pročepit će negdje.
- dubioza144
- Kontakt:
Najjace mi je kad zelis opravdat igrace il nekog pa kazes pritisak je kad igras za Željezničar 

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Rumeni seljak vidio sansu da kupi još jedan stan u Uniticu. Što ne bi kad ima nas budala da kupujemo karte i doniramo pare ublehasima. A on nama dovede rahljavog Rustemovica koji ne zaslužuje 500 da igra za 4000. Majku li vam **** lopovsku svima u upravi
Zadnja izmjena: Vojkoo, dana/u 26 sep 2023, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.
Kakvi degenerici sve pišu na temi to je za proučavanja
-
- Kontakt:
Nemam ti ništa više dodati, ja sam iznio svoje neko mišljenje. Trebaš se onda staviti na raspolaganje klubu ako ikako možeš pomoći, to je dužnost nas svih.bojamora je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:41Ne mogu da vjerujem da se piše kao ko bi vodio klub ili kao ne može se nači para u siromašnoj državi.
Znači, mjesečno više para klub daje na reprograme nego za plate prvog tima. Eto u kakvim smo ****.
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Ironije radi ako igdje nije pritisak nije kod nas...ja zaista ne znam klub da ima neku znacajniju publiku i da je u gov.nima a da se vise uslovno receno prasta greska i daje podrska od nas.dubioza144 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:42Najjace mi je kad zelis opravdat igrace il nekog pa kazes pritisak je kad igras za Željezničar![]()
Treba ih kod pitara malo poslat da vide sta je pritisak kad ti budale psuju 90mim bez ikakvog razloga
Zadnja izmjena: Napoleon1921, dana/u 26 sep 2023, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.
Kakav plan ima Amar Osim kojeg toliko prizivas i njegove ublehe osim nabij novih četiri miliona duga za 1.5 godinu u klububojamora je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:33Kakv bolan fin plan. Pa takav plan može napraviti djete iz osnovne škole.SudoHusika je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:19110,000 bruto plate prvog tima
Nije Bekric kriv nije njegovo da donosi pare u klub
Nit je trener Basic kriv
Oni iznad su krivi
Nit je trener Basic kriv
Oni iznad su krivi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ovim da je sad korona pandemija kao tad nabili bi 12 miliona duga. Al haj ti konjusini to objasni
-
- Kontakt:
Ma ne vjerujem ja da se Bekric nesto tali, pusti Hulahopkine gluposti, radi se o mentalno bolesnoj osobi. Da zajedno sa igracima i nekim drugim ljudima minira Basica, to je vec moguce. Ne tvdrim da se to desava, ali ne bi me toliko iznenadilo, pogotovo nakon ovog pressa.MojaMalenkost je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:42Ko se ne bi pogubio kada igraci, predvodjeni SD-om, bojkotuju.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:30
Pogubio se itekako i Basic, da se ne lazemo. Ako zareda jos losih rezultata, otkaz je neminovan, sto je i normalno. Ali prije da je to njegovo gubljenje posljedica, ne uzrok ove krize. Meni bar tako djeluje.
Bekric:
"Uprava radi veliki posao"
"Igraci nisu zaboravili igrati"
"Doveo je karakterne igrace koji su bili glavni u svojim klubovima"
Brani upravu, brani igrace, brani sebe.
Ostao samo Basic.
Rumeni seljacic i njegova seljacka politika nam nista dobro nece donijeti. Rumeni seljacic ce svakom treneru izmicati tlo pod nogama. Ocigledno je da ima zastitu juga i da to obilato koristi. Ima i onih "nezvanicnih" para kada je dovodjenje nekih anonimnih igraca i njihovo guranje u prvih 11 u pitanju. Ima tu i pored sve krize u klubu nacina da pojedinci omaste brkove.
1921
Imo je plan da budemo najjači klub u državi i da se i pitari i ostali tresu kad se spomenemo i da redamo pehare na tribinama a ne da budemo klub čiji igrači imaju najmanje plateRobust je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:46Kakav plan ima Amar Osim kojeg toliko prizivas i njegove ublehe osim nabij novih četiri miliona duga za 1.5 godinu u klububojamora je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:33Kakv bolan fin plan. Pa takav plan može napraviti djete iz osnovne škole.SudoHusika je napisao/la: ↑26 sep 2023, 14:19110,000 bruto plate prvog tima
Dugove imaju i Mančester i Barselona pa ne uzimaju pare od igrača nego dovode sponzore i ljude sa parama.
A što se tiče priče o tome da je samo Amar napravio dugove to je laž u stilu onih preko Drine i kad se sto puta napiše treba da postane istina. Dobro pratim klub i od rata je uvijek bilo dugova i svi su ih i pravili i vračali ali da se zaustavi sportski dio, da se ne donose pare u klub, da imamo najgori i najjeftiniji kadar u ligi to nikad nije bilo.
Pa Bekric je bas zato i dobio ovi poziciju sto ne trazi puno
Kakav Bekric ba jeste li retardirani
Nema logike nikakve da on bude krivac za bilo sta
Oni iznad sto biraju pozicije, sto dijele plate
Sto drze pare oni su glavni
Kakav Bekric ba jeste li retardirani
Nema logike nikakve da on bude krivac za bilo sta
Oni iznad sto biraju pozicije, sto dijele plate
Sto drze pare oni su glavni
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Sreca pa je to nemoguće, al samo zamisliti ovu upravu da se desila pandemija korone virus i godinu dana bez navijača na tribinama. Ja mislim da ne bi imali da kupimo loptu i flašu vode.
Pa to je suplja samo prica za koju se hvataju 10 godina isto.Svaki put je isto dug i krivi ovi prethodni.Sistem poslovanja hocel se dzeko prodati,hocel raja doci na stadion I slicnonovikolac007 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 13:57Pa ako sad vracaju 2-3 miliona godisnje i trose milion,lupam,a duga ima nekih jos 5,kako kazu,kako za deset?Napoleon1921 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 13:38Boldano neces imat ni za 10 godina a ne 2/3novikolac007 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 13:35Ako cemo za dvije godine biti bez dugova,i imati budzet 4-5 miliona,nece nam prijetiti oduzimanje imovine,blokada racuna,nedobijanje licence i gluposti tipa uplatnice,svi koji imaju i zrno soli u glavi ce dati podrsku,makar se borili za opstanak.
Standardni bolesnici i jug ce uvijek biti tu,ostali dobrodosli,a prezivjecemo i bez vas.
Po meni,najvazniji i najveci prioritet bi trebao biti reorganizacija omladinskog pogona,jer vec odavno nam je taj izvor presusio,a to mora biti osnova.
Kako sam shvatio klub sad generise oko 3-4 miliona godisnje.
Jucer je neko pisao ovdje da ovi rade posteno i transparentno,da se dugovi vracaju i da ne prave nove dugove?
Kako onda za 10?
Uprava nije dogovorila uslove sa Dinom i Almirom pa se ova pressica ipak odrzala gdje je Bekrija šupljirao.
Sutra nakon što ispadnemo iz Kupa Bekrija preuzima ekipu i postaje menadjer nesto kao Amar Osim sto je svojevremeno bio.
Sutra nakon što ispadnemo iz Kupa Bekrija preuzima ekipu i postaje menadjer nesto kao Amar Osim sto je svojevremeno bio.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], PeppermintSA i 40 gostiju.