Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 mar 2011, 22:41

Upravu je romario, barcelona nema sanse da plati neku veliku sumu jer nema para, nema nestalo, pojedeno,popijeno,unisteno, ali oni trenutno nemaju para za dzafica iz celika, tako da ukoliko bude cesc isao bice to city/real, vise bih volio real, dace koji milion manje, a nama ce biti lakse, ali na prvom mjestu mi je da ostane, dobar je on igrac, i kad je dobar bolje igra od mnogih na njegovoj poziciji, a sto da se nekad i ne vrati u formu, nigdje ne pise da nece..
Uostalom taj isti cesc u 20 utakmica ima 3 gola i 9 asistencija, dok xavi ima 23 utakmice 3 gola i 5 asistencija :lol: :lol: Ako vam ni ova statistika ne vrati zelju za ostankom cesca, sjetite se ville prosle godine to ce vas sigurno uvjeriti :D :D
Celik!3,2,2.

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 11 mar 2011, 22:42

AllGunsBlazing je napisao/la:Upravu je romario, barcelona nema sanse da plati neku veliku sumu jer nema para, nema nestalo, pojedeno,popijeno,unisteno, ali oni trenutno nemaju para za dzafica iz celika, tako da ukoliko bude cesc isao bice to city/real, vise bih volio real, dace koji milion manje, a nama ce biti lakse, ali na prvom mjestu mi je da ostane, dobar je on igrac, i kad je dobar bolje igra od mnogih na njegovoj poziciji, a sto da se nekad i ne vrati u formu, nigdje ne pise da nece..
Uostalom taj isti cesc u 20 utakmica ima 3 gola i 9 asistencija, dok xavi ima 23 utakmice 3 gola i 5 asistencija :lol: :lol: Ako vam ni ova statistika ne vrati zelju za ostankom cesca, sjetite se ville prosle godine to ce vas sigurno uvjeriti :D :D
zato taj isti cesc grije klupu xaviju u reprezentaciji.
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 11 mar 2011, 22:44

Mislim da mu je to toliko teško palo da je zaradio nesanicu koliko se sikira.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 11 mar 2011, 22:47

Leader je napisao/la:
Čudi me da još nitko nije spomenuo onaj faul Alvesa nakon kojeg se ozlijedio Szczesny, morao je Dani dobiti žuti :mrgreen:
Eno kažu da je Dani suspendovan 2 utakmice upravo zbog toga :roll:

:mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 mar 2011, 22:48

ne znam zasto je 35 miliona vrijedjanje, to su ogromne pare, a da je Cesc u nekoj sjajnoj formi i da je igrac koji nema problema s povredama, bilo bi realno i 50-60 miliona, medjutim on to nije i te cinjenice mu smanjuju cijenu ko god da go dovodi, nebitno dal je to barca ili neko treci.

to sto je liverpool platio carola toliko i po meni je glupost, ali to im je vjerovatno bila i nuzda pa su se zaletili i iskesirali tolike pare za igraca za kojeg bi u normalnim uslovima platili mozda duplo manje, isto kao sto ej celziju bila nuzda u pola sezoen dovoditi torresa pa su morali tako nuzno i toliko platiti, a svi znamo da to nisu njihove vrijednosti, po meni torres i fabregas su jako slicni, sjajni igraci ali povrede ih ukopaju obojicu, i mislim da ni tores ovakav kakav je ne bi nista trebao biti skuplji od cesca.

ja govorim o nekim normalnim stvarima, a sad sto neke bogate budale zaboli neka stvar sta je normalno, to je druga stvar, ako cesc recimo bude htio u city radi para nek ide ko ga hebe, ako dodje kod nas vjerovatno ce imati mozda i manju platu nego u arsenalu, pa neka bira sta hoce i kako hoce, no ako bude htio kod nas i za manju platu, onda ce to klub cijeniti i ipak odluciti da ga dovede, al opet u nekim razumnim okvirima.

nikad u istoriji barca nije platila nekog igraca vise od 45 miliona, pa nece ni cesca sigurno, vidim da ovdje neki pisu da smo dali 60 miliona za Ibru sto je neistina, on je placen 45 miliona i vilja otprilike, plus eto kojem je isticao ugovor, i to su najskuplji transferi u nasoj istoriji

a sto se tice opet ovih poredjenja xavija sa cescom, to je smijesno, imali smo se priliku hiljadu puta uvjeriti ko je ko, izmedjuostalog i neku vece smo vidjeli ko je ko, jos vagon pogace mora pojesti cesc da bi se mjerio sa tatom xavijem
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 11 mar 2011, 22:50

Eh za ovaj osmijeh sam i pitao. Dali ga je jos neko primijetio ! Vidi se sa koliko je ljubavi Fabregas igrao za Arsenal u ove dvije utakmice. Zaista je tuzno vidjeti ovakvu sliku i uporediti sa recimo izrazom lica Jacka Wilsherea nakon poraza od Birminghama recimo. Nikada nisam volio Fabregasa niti bilo kojeg igraca Arsenala, nemozete me ni kriviti jer smo rivali, ali sam postovao nekoliko njih ukljucujuci i uistinu perspektivnog Fabregasa ali nakon ovoga definitivno NE. Mladi Jack ce biti legenda i na njega treba obratiti paznju !
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 11 mar 2011, 22:51

Romariooo je napisao/la:a sto se tice opet ovih poredjenja xavija sa cescom, to je smijesno, imali smo se priliku hiljadu puta uvjeriti ko je ko, izmedjuostalog i neku vece smo vidjeli ko je ko, jos vagon pogace mora pojesti cesc da bi se mjerio sa tatom xavijem
Del Bosque zna najbolje ;)
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 mar 2011, 23:02

@Romariooo:
Valjas gluposti, i molim te prestani da ne pomisli ko da si takav od rodjenja, za tvoje dobro ti kazem.
Glupost br 1
Romariooo je napisao/la:ne znam zasto je 35 miliona vrijedjanje, to su ogromne pare,
Nije upitanju granap nego transferi svjetski priznatih nogometasa.
Glupost br 2
Romariooo je napisao/la:a da je Cesc u nekoj sjajnoj formi
Eto trenutna forma se broji
Romariooo je napisao/la:to sto je liverpool platio carola toliko i po meni je glupost
Vidim da nisi upucen, al' od prelaska C.Ronalda u R.Madrid cijene se ravnaju po tom transferu(nije pravilo,al je obicaj-stalnica)
Glupost 3
Romariooo je napisao/la:isto kao sto ej celziju bila nuzda u pola sezoen dovoditi torresa
Bas im se zurilo,da...
Glupost 4:
Romariooo je napisao/la:nikad u istoriji barca nije platila nekog igraca vise od 45 miliona, pa nece ni cesca sigurno, vidim da ovdje neki pisu da smo dali 60 miliona za Ibru sto je neistina, on je placen 45 miliona i vilja otprilike, plus eto kojem je isticao ugovor, i to su najskuplji transferi u nasoj istoriji
Ovde si kontradiktoran,licemjerno govoris,procitaj i slijedi sam sebe od uvoda do kraja svog posta.
Eto'o je otisao u zamjenu za Ibrahimovica,uz to.
Romariooo je napisao/la:a sto se tice opet ovih poredjenja xavija sa cescom, to je smijesno, imali smo se priliku hiljadu puta uvjeriti ko je ko, izmedjuostalog i neku vece smo vidjeli ko je ko, jos vagon pogace mora pojesti cesc da bi se mjerio sa tatom xavijem
Neobjektivna poredjenja kako tebe tako i topnicare nece odvesti nikud...100 ljudi 100 cudi.

Za vas sto navijate za Arsenal:
Ako navijate za Arsenal, onda kako mozete biti bezobrazni i reci cesc ne zasluzuje ovo, ne zasluzuje ono?Cesc zasluzuje da mu se hram na sred Emirata digne!Da mu se prije tekme i AW i svih 27 igraca i sva uprava klanja, na sedzdu da mu padaju.Koliko je taj momak dao za klub i u kakvim trenucima je bio uz njega, zaboravljate,zaboravljate,haman.On je smirio svoju strast(mladalacku) i ostao u Arsenalu iako je mogao da bira, RvP nema nikakvo vece pravo na traku od njega, a znamo svi da je RVP zamjena kapetana.
Niko se ne sjeca tekmi protiv Milana,nedavno,pa koliko samo pretrci na tekmu, koliko puta je rekao da voli Arsenal, voli navijace Arsenala i da je jedina njegova ljubav?Koliko?Milijon put.On je iskreni topnik i da sutra prijedje u Barcu, znat cu da ce Arsenal zauvijek nositi u srcu i pozeljet cu mu sretan put i sve najbolje u zivotu.
Toliko od mene....za veceras dosta,necu da se nerviram dzaba u vezi Francesca Fabregasa Solera 04 ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 mar 2011, 23:07

A zasto onda postavljate statistiku sa te utakmice, vidite da je statistika nista, ili mozda postavljate kad vam odgovara, a kad ne onda nista.. :lol: :lol:
Ne znam Cesc jede ljude u najjacoj ligi na svijetu, igra protiv igraca koji su fizicki prejaki, koji su vecinom reprezentativci svojih zemalja, dalo bi se raspravljati ko je bolji, a i u spanskoj reprezentaciji, nije bas sve cisto, pitam se zasto silva nije igrao kada je presao u City, jel povreda,ili jednostavno da se ne umara za englesku ligu, ili sta mislite da li bi jedan torres igrao(u svojoj najboljoj formi) da imaju dvojica villa(msm istih kvaliteta, koje su srce na ruku manje od torresovih) mislite da bi torres igrao??? igrao bi, al flamenko... Uostalom Cescu spanci spomenik trebaju dignuti(uz Casillasa) jer je dao asistenciju za pobjedu u finalu..
Rooney hajde nek se ja i ti slazemo da ce Jack biti legenda Arsenala, da hoce imati srce Adamsa,igru Brady-a, a izdrzljivost Giggsa, i naravno uspjeh istog.. Kad smo vec kod potencijala i Ramsey ima izuzetno velik potencijal, nadam se da ga povreda nece kociti, buducnost Arsenalove veze jack-ramsey..
@Arnelinho mijesas malo kruske i jabuke, nije to pravo na traku, nego utjecaj na igrace, agresivnost, hrabrost, svi neki atributi koji su potrebni jednom kapitenu, da zastiti svoje igrace, da im se ne cini nepravda, nema to veze sa njegovim igrackim sposobnostima, neki su jednostavno rodjeni za kapitena, neki ne.. I pusti ljude da ih malo prodje, Cesc svakako zasluzuje da ostane u Arsenalu, ustvari niej da zasluzuje, Arsenal treba biti pocastvovan sto ima jednog takvog igraca u klubu..
Ibrahimovic placen nekih 25 miliona, sta je onda Eto'o vrijedio 15??? :lol: :lol:
Celik!3,2,2.

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 11 mar 2011, 23:12

AllGunsBlazing je napisao/la:A zasto onda postavljate statistiku sa te utakmice, vidite da je statistika nista, ili mozda postavljate kad vam odgovara, a kad ne onda nista.. :lol: :lol:
Ne znam Cesc jede ljude u najjacoj ligi na svijetu, igra protiv igraca koji su fizicki prejaki, koji su vecinom reprezentativci svojih zemalja, dalo bi se raspravljati ko je bolji, a i u spanskoj reprezentaciji, nije bas sve cisto, pitam se zasto silva nije igrao kada je presao u City, jel povreda,ili jednostavno da se ne umara za englesku ligu, ili sta mislite da li bi jedan torres igrao(u svojoj najboljoj formi) da imaju dvojica villa(msm istih kvaliteta, koje su srce na ruku manje od torresovih) mislite da bi torres igrao??? igrao bi, al flamenko... Uostalom Cescu spanci spomenik trebaju dignuti(uz Casillasa) jer je dao asistenciju za pobjedu u finalu..
Rooney hajde nek se ja i ti slazemo da ce Jack biti legenda Arsenala, da hoce imati srce Adamsa,igru Brady-a, a izdrzljivost Giggsa, i naravno uspjeh istog.. Kad smo vec kod potencijala i Ramsey ima izuzetno velik potencijal, nadam se da ga povreda nece kociti, buducnost Arsenalove veze jack-ramsey..
@Arnelinho mijesas malo kruske i jabuke, nije to pravo na traku, nego utjecaj na igrace, agresivnost, hrabrost, svi neki atributi koji su potrebni jednom kapitenu, da zastiti svoje igrace, da im se ne cini nepravda, nema to veze sa njegovim igrackim sposobnostima, neki su jednostavno rodjeni za kapitena, neki ne..
Jede ljude u najjacoj ligi svijeta :lol: :lol: :lol:
Pa što nije jeo neku noc na Nou Campu, ne vec se nije ni sastavio s loptom...kao ni njegov kolega Van Nervozni koji se sastavio sa njom tek u 56 min. i od radosti je nabio i to mu je bio i jedini kontakt sa njom :lol: :lol: ....evo kumulativne statistike drugoplasiranog tima koji se bori za titulu u toj ko fol "najjacoj ligi svijeta":

sutevi:19-0
u okvir:10-0
van okvira:7-0
blokirani sutevi:2-0
odbrane golmana:0-7
korneri:5-2
posjed lopte:68-32
pretrcano:115924-111139
faulovi:8-19

:lol: :lol: :lol:
Valdez imao više dodira i od Fabregasa i od Nasria :lol: :lol: pametnom dosta.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 11 mar 2011, 23:15

Po kojoj je statistici Cesc > Xavi?

slika

slika

:ugeek:

HISTORIA CONTINUA...

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 11 mar 2011, 23:15

Kad već limitirani Mandrle spominje neke rekorde da i ja postavim neke.

* Q. Which team has spent the most consecutive seasons in the English top flight (90 years and counting)?
* A. The ARSENAL
* Q. Which team holds the longest unbeaten sequence in the English top flight (49 games, from May 7th 2003 to October 16th 2004)?
* A. The ARSENAL
* Q. Which team has the longest unbeaten away sequence in English league football (27 games, April 5th 2003 to September 25th 2004)?
* A. The ARSENAL
* Q. Which team has the longest consecutive scoring run in league games in England (55 games from May 19th 2001 to November 30th 2002)?
* A. The ARSENAL
* Q. Who scored the most away goals in an English league season (60 goals in 1930/31)?
* A. The ARSENAL
* Q. Which team has scored the most goals in an English league season (127, in 1930/31)?
* A. The ARSENAL
* Q. Which team has the record for most goals scored by a single player in an English top flight game (Ted Drake – seven goals away at Aston Villa, December 14th 1935)?
* A. The ARSENAL
* Q. Which club holds the record for having the highest number if players in an England starting eleven (seven players, versus Italy in 1934)?
* A. The ARSENAL
* Q. Which club has the highest attendance in English league football (83,260 for a game against Man Utd at Maine Road in 1948)?
* A. The ARSENAL
* Q. Which team has featured in all three of the highest-attendance league games in English football?
* A. The ARSENAL
* Q. Most away points in a top flight English season (47 in 2001/02)?
* A. The ARSENAL
* Q. Most consecutive Champions League matches without conceding a goal (October 18th 2005 to April 26th 2006)?
* A. The ARSENAL
* Q. First team to use numbers on the back of their shirts (1927)?
* A. The ARSENAL
* Q. First team to play a match broadcast live on radio (versus Sheffield United, 1927)?
* A. The ARSENAL
* Q. First team to play in a match broadcast live on TV (versus Arsenal reserves, 1937)?
* A. The ARSENAL
* Q. First team to play a match broadcast live in 3D (versus Man Utd, January 31st 2010)?
* A. The ARSENAL

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 11 mar 2011, 23:20

izzo je napisao/la:Ovi pamecu limitirani pajini podanici nikako da shvate da njihov omanji klubić nije ni centra prešao kako treba za 90 minuta i imaju obraza još nešto pisati :oops: :oops:
Mandrle pošalji razglednicu Bussacci, ako nemaš imam ja 5 razglednica grada Barcelone, kupio ih na ekskurziji za euro pa ako hoš pošaljem ti jednu da zahvališ čovjeku. Nemoj bit nekulturan.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 mar 2011, 23:20

Fabregas bi vjerovatno sjedio na klupi u Barceloni dok je u Arsenalu jedan od ključnih igrača i stub Wengerove piramide...trenutno Cesc nije potreban Blaugrani i ne vidim gdje je tu logika da platiš igrača 50 mil da sjedi na klupi...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 mar 2011, 23:21

Je, Barcelona je najmanje četiri puta bolja od Arsenala, ali baš zato što je toliko bolja nije fer da sudac čovjeku da drugi žuti koji Messiju ne bi dao. Barcelona je jedini klub zbog kojeg ne bih zamjerio komentatoru da mu se omakne “Na teren istrčavaju igrači Reala, a evo i naših”.
Zato što je Barca uvijek bila onaj dobri dečko u priči. Real je bio europska Crvena zvezda, moćnik za kojeg su suci odrađivali prljavi posao čak i protiv Rijeke. A Barcelona uvijek dobričina za kojeg si navijao kao za Chicago protiv onih nasilnika iz Detroita, kao što se navija za Celtic jer je osnovan da bi pomagao siromašnima, a to radi i danas. Barcelona, jedini klub koji godinama na prsima nije nikog reklamirao. Da bi na kraju platila Unicefu da ga nosi na prsima. Sve u redu, može se reći da je to proračunat potez. Ali nije isto biti proračunat tako da pomažeš djeci ili na prsima nositi logo kladionice osnovane novcem obavještajne službe propale države. Zato mi je krivo ko psu što je i Barca postala dio priče koja uništava jedan od smislova nogometa.
Da se četiri puta bolja momčad ispromašuje, zabije gol sebi, suparnik samo jednom zapuca na gol i, eto, lošiji ode dalje. Najmanje milijardu ljudi tugovalo bi da je Barcelona ispala jer bi ostali kraći za nekoliko utakmica najboljeg nogometa koji je neki klub ikad igrao. Možda su bolji i od Brazila u najboljem izdanju. No nije pošteno zbog žudnje milijarde žrtvovati ni Van Persieja ni Arsenal.
Užitak je bilo gledati Jordana kako genijalnošću pobjeđuje Detroit, a tužno kako zbog veće zarade na televizijskim prijenosima ako Chicago pobjeđuje on u odlučujućim trenucima smije faulirati koga god hoće, i faulira znajući da sudac neće svirati. Tužna je bila i večer u kojoj se dječačka fascinacija Barcom zauvijek pretapa u okorjeli, nemilosrdni biznis. No kako piše u naslovu, zna biti korisno sjetiti se da je nepravda dobra oklada.
evo navijac Barce, kako mu propade fantazija..
edit: ovo sam i ja nekad smatrao, nekad mi je Barca bila draga, ali onda nakon gresaka 2006, pa protiv Chelsea, Intera, i sad Arsenala i nakon onakve transfer politike, tj. pozivanja igraca u njihov tim, to je najsmijesniji tim na svijetu postao..
Celik!3,2,2.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 11 mar 2011, 23:24

AllGunsBlazing je napisao/la:Mandrak glup si to vec znas tako da ti nemam potrebe to reci.. Djabe sva statistika mogla je Barca imati 150000 suteva kad ne bi dali gol do sutra da nije uskocio Bussaca..
Ne mora Cesc jesti Xavija, to je ostavio Englezu, Jacku, koji ce za Xavija biti Maradona..
Po statistici ASISTENCIJA, nije sve u dodavanju unazad i na stranu, kao sto ste vidjeli do 55. minute.. :lol: :lol:
Misliš na statistku kroz karijeru?

Xavi igra u Barceloni gdje on nema zadatak da zabija, jer zato ima MVP trojac koji je zabio 1 gol manje od čitavog Arsenala u prvenstvu. Xavi je arhitekt, i njegov je zadatak je da razigrava, teže je u moru kvalitetnih ofenzivaca igrača Barcelone doći do izražaja, nego u Arsenalu.

I Henry je kao na traci zabijao u Arsenalu, dok u Barceloni i nije baš, jer je bio "jedan od".

HISTORIA CONTINUA...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 mar 2011, 23:28

A zasto je Xavi onda 2008 imao 20 asistencija u ligi???
Mandrle jarane ne sjecas me se nema veze upoznati ces me opet, pa ces opet plakati da te ostavim na miru :lol: :lol: :lol:
Celik!3,2,2.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 11 mar 2011, 23:29

AllGunsBlazing je napisao/la:A zasto je Xavi onda 2008 imao 20 asistencija u ligi???
Mandrle jarane ne sjecas me se nema veze upoznati ces me opet, pa ces opet plakati da te ostavim na miru :lol: :lol: :lol:
Možda zato što je njegov zadatak da razigrava, kao što sam napisao :roll:

HISTORIA CONTINUA...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 mar 2011, 23:31

i onda ne kaze se djabe da su navijaci barce ograniceni a ne mi...
Sta ti hocu reci 2008. je imao 20 asistencija, sad nema, znaci opada, dok cesc-u broj asistencija raste, znaci da je ovaj slabiji igrac, a cesc sve bolji jel sad jasno???
Celik!3,2,2.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 11 mar 2011, 23:33

AllGunsBlazing je napisao/la:i onda ne kaze se djabe da su navijaci barce ograniceni a ne mi...
Sta ti hocu reci 2008. je imao 20 asistencija, sad nema, znaci opada, dok cesc-u broj asistencija raste, znaci da je ovaj slabiji igrac, a cesc sve bolji jel sad jasno???
Cesc da igra za FCB bi bio sam "jedan od", kao Henry i ne bi statistički bio tol'ko dobar kao u Arsenalu, jer je tu glavni igrač.

HISTORIA CONTINUA...

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []