FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
24%
2. Borbu za Evropu
70
50%
3. Sredinu tabele
21
15%
4. Borbu za opstanak
14
10%

Ukupno glasova: 139

Semper
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Semper » 26 sep 2023, 21:44

anonimni je napisao/la:
26 sep 2023, 21:34
A ti si jedan od negativnijih likova na forumu
Drago mi je da ne razmisljam kao vi koji pohrlite kao ovce u tor kad vas čoban potjera.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 sep 2023, 21:49

pitaru a tko je pastir?
Nama u toru fino zamezi se i popije.
Znas onu našu pojest, popit i poklopit.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 26 sep 2023, 21:53

Mozda sam ja naivan, ali na brzinu ugrubo sracunas, ako je X KM neto mjesecni budzet za plate, sta u sustini rizikujes ako dignes za, lupam, 30%? Ako to ne uradis, dodjes u situaciju da propustis dobre igrace zbog par milja eura na mjesecnom nivou, da imas osjetno slabiju ekipu.

Ne znam ni da li ces sporijim tempom vracati dugove uopste, jer tih 30% razlike ce ti se vratiti kroz jacu posjetu, vise sponzora, prodanih clanskih itd. Kad lose igras, gubis, prirordno je da opadne interes i raje i ljudi s novcem. Jedno vuce drugo. Znaci kontas da si ustedio, a na kraju nisi. Da ne govorim o parama koje bi legle u slucaju da uletis u Europu. Minimalan je rizik, ne govorimo o milionima, koliko god sad bila bitna svaka marka.

Bice da su oni kontali mozemo i ovako, jer smo europske tekme fakat odlicno odigrali. Sad kako ocito ekipa ne moze, iz kojeg god razloga, reci cemo da nema nikakvih ambicija, da je tranzicijska sezona i sl. Neka i bude tako, ali opet ti ostane ista matematika na kraju.

Bila bi druga prica da mi imamo jak OP, da mladi igraci mogu iznijeti za dzaba sve to, kao sa Odom one sezone. Ali nemamo, znamo svi da nemamo, bezveze je mazati oci raji da se fokusiramo na mlade igrace. Koje mlade igrace?
1921

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 26 sep 2023, 22:14

A i ja sam lud bio sto sam vjerovo liku iz Srebrenika...

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 26 sep 2023, 22:20

Iako se ne sjećam tih prvih godina kako treba, ali kroz priču sa starim i njegovim jaranima sam došao do narednog zaključka. Trudio sam se najobjektivnije stvari pogledati. Zaklnučaj je slijedeći, a to je da samo jedna osoba zaslužuje naziv legende u našoj poslijeratnoj historiji, a to je Hadžija. Ne zbog titule, ali zbog toga šta je sve žrtvovao u samom ratu i koliko je sebe dao da klub opstane uprkos onome što se tada činilo kao uništenje kluba.
Jedini igrač koji približno zaslužuje taj težak epitet legende je po mom mišljenju Buki.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 26 sep 2023, 22:51

inzomni je napisao/la:
26 sep 2023, 22:14
A i ja sam lud bio sto sam vjerovo liku iz Srebrenika...
Ne zajebavaj. Srebrenik je jedna lijepa sredina sa ogromnim brojem Željinih navijača. Šupaka imaš svugdje.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 26 sep 2023, 23:04

Lavinski efekat. Uprava kluba nije u stanju da obezbjedi novac za prava pojačanja, (ne)bitno je koji su razlozi u pitanju. Ograničavaš sportskog direktora, bez obzira da li je u pitanju pregovarački mag ili ne. 95% igrača više ne zanima ni tradicija, ni stadion, ni navijači kluba u koji dolazi. Samo novac. Na kraju ostaje trener koji je prema ovom najmanje kriv a koji će prvi nastradati.
E sad, detaljnije se može o svakom segmentu. Uprava je ta koja jednom dobrom dinamikom vraća dugovanja, koja je neko stvorio svojim nesavjesnim radom. Transparentno, u okviru svojih mogućnosti. Te mogućnosti i sposobnost su daleko od idealnog ali tužnija je činjenica da nemamo jačih, sposobnijih ljudi koji neće/ne žele/ da budu uz klub. Predlažemo mi, stotine komentara po društvenim mrežama šta i kako treba uraditi a u suštini jedno veliko ništa niti se šta postiže time. Ne sviđa se ni meni ovaj današnji press Bekrića, pamtim i gol i asistencije u dresu Slobode i Zrinjskog, na kraju krajeva ni onaj stajling ali ne treba zaboraviti da je taj čovjek donio nama i mnogo radosti i sreće. Ili se možda prati Željo od 2016. godine. Ne znam, nisam tako odgojen pa ne mogu psovati niti vrijeđati pa čak i na jednom forumu i pod nekim random nickom. Doveo je što je doveo, po prikazanom jako loše. Presjek napraviti u decembru i odlučivati o mjestu sportskog direktora. Na kraju dođemo do Bašića. Pokušava, mijenja, rotira. Zna pogoditi ali zna i promašiti dibidus. Njega je na kraju krajeva najlakše smijeniti, ali daj Bože da nam je on najveći problem.
Primjetimo da svako sebe "pere", svako je najmanje kriv. Ako uzmemo da je istinito da su igrači isplaćeni, ostaje da nam je problem na relaciji trener-igrači. Ovako odigrati ove zadnje utakmice mogu samo igrači koji nisu isplaćeni ili koji bojkotuju trenera, treće nema. Taman da si duduk, moraš se boriti i trčati. Nema borbe, žara, na terenu niko ni s kim a pogotovo niko ni za koga. Bilo bi normalno da nisu pokazali da mogu.
Budući da se očekuju pare od Evrope, Hadžiahmetovića, naknade za Santosa, Hodžića i ostalo, pod obavezno ova Uprava mora ostati bar dok se te pare ne potroše na raznorazna dugovanja, transparentno. Poslije nek dolaze garniture kakve hoće.
Probati izvući maksimum u narednim utakmicama, proći dalje u kupu za početak.
ŽELJO je taj koji najviše ispašta a nama ostaje da podržimo našeg ŽELJU, da na Grbavicu dolazimo jer volimo i navijamo za ŽELJU, ne za Upravu, ne za Bekrića, ne za Rustemovića ili Turanjanina, nego za ŽELJU.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 26 sep 2023, 23:28

Kakva motivacija za mlade igrace iz Bosne kad sportski direktor kluba kaze odosmo u nigeriju trazit fudbalere

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 26 sep 2023, 23:37

inzomni je napisao/la:
26 sep 2023, 23:28
Kakva motivacija za mlade igrace iz Bosne kad sportski direktor kluba kaze odosmo u nigeriju trazit fudbalere
Nemoj tako, spominjao je čovjek i Ganu isto.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 26 sep 2023, 23:54

inzomni je napisao/la:
26 sep 2023, 23:28
Pa sta je tu lose? Imas pravo na 3 strana igraca i logicno da ces praviti skauting po drzavama iz kojih planiras dovesti igraca?
Bar ces na taj nacin dovesti igraca od kojeg ces imati koristi, a ne da se dovedes u situaciju kao sad sa Allysonom. Doveli ga ljudi sam jer je krilo i Brazilac, pa mislili da su uboli novog Santosa
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 27 sep 2023, 00:08

Nemojte da brinete Hadžija se vrti oko kluba, vjerovatno čeka da legne keš od Evrope, da se pojavi kao spasioc kluba.
Sad mi je malo jasniji ovaj press od danas... A svi znamo u kakvom odnosu se razišli Bekrić i Misimović.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 27 sep 2023, 07:51

MrkiMedo je napisao/la:
26 sep 2023, 20:13
Bio sam za smjenu Basica do ove presice. Bekrija je izisao cisto da ocisti i da se predstavi kao da on nije nista kriv, svi su drugi krivi. Kriva uprava sto nema para, kriv trener sto igraci ne igraju kako treba, a on dusa draga nista nije kriv. Spominje neke mlade igrace, spominje kako su drugi klubovi htjeli nase u21 igrace, a mi na klupi jedva jednog imamo. Nije niko mutav da ne zna procitati sastave i da ne vidi koliko vremena mladi igraci provode na terenu.
Mi igramo utakmicu protiv Zrinjskog, on je na klupi cijelo vrijeme. Branimo se citavo poluvrijeme, ljudi nas pritiscu konstantno, a nas bekrija na poluvremenu uzima mobitel u ruke i objavljuje dva storija na instagram. Predanost poslu, nema sta.
Ovo mu nije prvi put. Sjetite se svi famoznog intervjua za Avaz kad je pricao protiv Slavke. Bio mi je Samir drag bez obzira na sve marifetluka koji se vezu uz njega, al sad mu zelim sve najgore u zivotu i nadam se da ce Basic ostati, a ovaj smrad otici.
Ne sjecam se kad sam se jadnije i sramnije osjecao. Veliki minus za sve ljude u klubu, svi trebaju otici. Velika zamjerka momcima s juga koji su u skupstini. Njihova sutnja na ovo je znak da sve podrzavaju. Ne treba dozvoliti da nam se desi situacija kao poslije utakmice sa Zvijezdom i utrcavanje na teren, razdor medju nama, medjusobna tuca na tribini i jos x ruznih stvari iz tog perioda. Uvjerili smo se vec jednom da nemamo previse legendi kluba, pokojni Ivica i eventualno jos jedno ili dva imena, a ovo drugo su sve lesinari koji samo vrebaju trenutak da napune dzep od Zelje. Rijesili smo se tad Amara, a svi smo se kleli u njega i jos placamo gresku njegovog vracanja u klub.
Pamet u glavu Zeljovci, a na Grbavicu iskljucivo zbog Zelje. Imena na ledjima su nebitna majku im yebem svima.
+1
ODLAZI BEKRICU **** I TEBE I MERKATOR I STAN U UNITICU
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 27 sep 2023, 07:52

Mozemo mi upirati prstom na upravu, Bekrica i Basica ali teren je pokazitelj.
Tj igraci. Najvise treba kriviti igrace, oni se mangupisu (pojedini) i oni prosipaju bodove.

Istina Basic grijesi nekad da se ibretis 5 dana.
Prvo napadaci nemaju lopte, kraj.

Istina Bekric nije odradio dobro prelazni, katastrofa žestoka.
Vecina ovih je igrala eVropu, kako je tu moglo?

Istina uprava nije nista ama nista bassssss nista uradila za sportski dio, nije omogucila, nabavila kako zna pare za barem 2 pojacanja uz ostanak hodzica i santosa.

Samo opet najveci krivci su igraci, neki sto su zasticeni od strane navijaca nece dugo. Ono mozes sta hoces ali ne koliko dugo hoces. Tako se mahala :kafa:

Daj ba jarane ponasaju se ko picke, smeta im nesto umjesto da se dogovore svi zajedno ko jedan, oni ko tetkice tracaju pa naravno da ce se procuti cc.

Basicu kad si dolazio rekao si da si dijete “ceste” pokazi to nemoj da te pojedinci prevedu žednog preko vode.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Urban90
Kontakt:

Post Postao/la Urban90 » 27 sep 2023, 08:16

Muharemović,Biščević,Gredić itd to su istinske legende kluba, a ne ovaj šminker rumeni. A pisao sam rak rana Želje su manijaci s juga skupina narkomana čast izuzecima ima i finih momaka koje znam lično. Ali iz priče s njima vi niste svjesni da mi navijaci sa sjevera istoka smo nebitni dok ovi imaju koristi od ove uprave nema UPRAVA NAPOLJE... i sad opet ce mi doci neka individua koja je 2000-to godiste i poceti braniti famozne navijace s juga koji vrte 3 pjesme 90 minuta, koji nisu navijacke pjesme izbacili godinama, zato su razvili posao na jugu ide šilja zivotom truju dijecu fuj...

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 27 sep 2023, 09:50

Jesul iz tuzlanske slobode najavili prolazak u kupu i jesul preuzeli ulogu favorita
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 27 sep 2023, 10:01

Urban90 je napisao/la:
27 sep 2023, 08:16
Muharemović,Biščević,Gredić itd to su istinske legende kluba, a ne ovaj šminker rumeni. A pisao sam rak rana Želje su manijaci s juga skupina narkomana čast izuzecima ima i finih momaka koje znam lično. Ali iz priče s njima vi niste svjesni da mi navijaci sa sjevera istoka smo nebitni dok ovi imaju koristi od ove uprave nema UPRAVA NAPOLJE... i sad opet ce mi doci neka individua koja je 2000-to godiste i poceti braniti famozne navijace s juga koji vrte 3 pjesme 90 minuta, koji nisu navijacke pjesme izbacili godinama, zato su razvili posao na jugu ide šilja zivotom truju dijecu fuj...
Sta ocekujes.. nigdje se navijaci toliko ne pitaju, koliko ovdje. Jednostavno ogromna mahala. Navijac navija, a ne uredjuje klupsku politiku i poslovanje. U normalnim drzavama navijaci pridju igracima radi autograma, a kod nas im lekcije drze na treningu. Presmijesno

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 27 sep 2023, 10:31

U normalnim drzavama imas vlasnika milijardera i igraca koji igra za stotine hiljada necega sedmicno. Kod nas navijaci spasavaju klub od gasenja svojin akcijama. Nije nista crno-bijelo. Glupa vam je bas prica o navijacima kao problemu. Ne bi se vecina "pitali" da ne moraju, lakse je samo navijati. To sto imas pojedinaca koji gledaju licnu korist, imas svugdje.
1921

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 27 sep 2023, 10:42

Urban90 je napisao/la:
27 sep 2023, 08:16
Ovo je rak rana citavog drustva. Vise se obrne para na drogi nego na psenici godisnje.

Sarajevo nema privredu ni industriju. Glavni dohod su javni krediti, turizam, droga, prostitucija.

U takvom stanju ili se snadji ili se ugasi.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 27 sep 2023, 10:43

MocMahale444 je napisao/la:
27 sep 2023, 07:52
Mozemo mi upirati prstom na upravu, Bekrica i Basica ali teren je pokazitelj.
Tj igraci. Najvise treba kriviti igrace, oni se mangupisu (pojedini) i oni prosipaju bodove.

Istina Basic grijesi nekad da se ibretis 5 dana.
Prvo napadaci nemaju lopte, kraj.

Istina Bekric nije odradio dobro prelazni, katastrofa žestoka.
Vecina ovih je igrala eVropu, kako je tu moglo?

Istina uprava nije nista ama nista bassssss nista uradila za sportski dio, nije omogucila, nabavila kako zna pare za barem 2 pojacanja uz ostanak hodzica i santosa.

Samo opet najveci krivci su igraci, neki sto su zasticeni od strane navijaca nece dugo. Ono mozes sta hoces ali ne koliko dugo hoces. Tako se mahala :kafa:

Daj ba jarane ponasaju se ko picke, smeta im nesto umjesto da se dogovore svi zajedno ko jedan, oni ko tetkice tracaju pa naravno da ce se procuti cc.

Basicu kad si dolazio rekao si da si dijete “ceste” pokazi to nemoj da te pojedinci prevedu žednog preko vode.
Koji su to igraci? Daj imena.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 27 sep 2023, 10:51

Ja ne bi da stvaram pritisak igracima i strucnom stabu pa dodjeljujem ulogu favorita slobodi koja ove sezone u prvoj fbih ima dobar niz rezultata a i zasigurno veci budzet nego nasa ekipa
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Levin, mnon46, TutanNodi i 41 gost.