FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
24%
2. Borbu za Evropu
72
49%
3. Sredinu tabele
24
16%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 146

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 27 sep 2023, 12:22

https://www.transfermarkt.com/aleksanda ... ler/227532

Gdje je @braco, da nam baci analizu i malo nas razgali u ovim teskim momentima :mrgreen:
1921

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 27 sep 2023, 12:44

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
27 sep 2023, 12:22

Gdje je @braco, da nam baci analizu i malo nas razgali u ovim teskim momentima :mrgreen:
Jel to dolazi ili?
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 27 sep 2023, 12:49

Kamaga11 je napisao/la:
27 sep 2023, 12:44

Jel to dolazi ili?
Trebalo bi.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 27 sep 2023, 13:04

Ma nista ja vise ne vjerujem nit očekujem da možemo završiti dok ne vidim da se uslikao sa dresom...
Bezveze se ponadam, a ove godine je jedno barem 5 trebalo pa nista...a da ne spomenem onih 105 sto smo kontaktirali i ništa.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 sep 2023, 14:40

Vidjet ćemo nešto da napišem ako potpiše. :D

Ali kad već nešto zamišljamo, kako bi vam se činilo ovih prvih 11 sa njim i Selimovićem na zadnjem veznom npr. (s obzirom da je Bašić rekao da može i tu poziciju igrati) ?

-------------------Krpić------------------

Boljević---------Štilić----------Amoah

-----------Selimović--Mekić-----------

Jašar----Cocalić---Drina (U-21)--Ovčina

-----------------Muftić----------------------

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 27 sep 2023, 14:47

Fino izgleda, najkritičnije na desnom beku, ni Ovčina ni Gala ne ulijevaju povjerenje, jednom fali defanziva, drugi se pogubio prema naprijed u zadnje vrijeme
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 27 sep 2023, 16:28

Pa ako bude tu Benjo Čolić što ga Bekrija još spominje da bi mogao leći, to za 2 polusezonu nimalo loša ekipa neće biti.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 27 sep 2023, 17:02

Čestitke svima koji su danas učestvovali u akcijii!!!!

Zaxon
Kontakt:

Post Postao/la Zaxon » 27 sep 2023, 17:15

Nekako mi se čini da nas je dosta olako zaboravilo da smo svi mi na jugu počeli i s juga otišli na druge tribine. Jug je jedan.
Samo Željo!

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 27 sep 2023, 17:19

Kamaga11 je napisao/la:
27 sep 2023, 12:44

Jel to dolazi ili?
Dolazi top igrač
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 27 sep 2023, 17:37

Zaxon je napisao/la:
27 sep 2023, 17:15
Nekako mi se čini da nas je dosta olako zaboravilo da smo svi mi na jugu počeli i s juga otišli na druge tribine. Jug je jedan.
Ovo je jedna od najboljih generacija u historiji manijaka to je sigurno.Momci koji imaju organizaciju I brojnost kao vojska bez ikakvih podjela ,grupa ,amoziteta i koji prate klub u velikom broju iako ni sami ne znaju kad su se obradovali .Koji su pokrenuli milion akcija ,spasili klub i animirali ostale navijace i simpatizere da dolaze u velikom broju.Gledam sta pojedinci pisu i sramote se spominjujuci ove momke pogrdnim imenima sramota

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 27 sep 2023, 17:39

Cuspajz je napisao/la:
27 sep 2023, 17:37
Zaxon je napisao/la:
Ovo je jedna od najboljih generacija u historiji manijaka to je sigurno.Momci koji imaju organizaciju I brojnost kao vojska bez ikakvih podjela ,grupa ,amoziteta i koji prate klub u velikom broju iako ni sami ne znaju kad su se obradovali .Koji su pokrenuli milion akcija ,spasili klub i animirali ostale navijace i simpatizere da dolaze u velikom broju.Gledam sta pojedinci pisu i sramote se spominjujuci ove momke pogrdnim imenima sramota
Ma botovi pisu vecinom o Manijacima, a nemaju nista od toga.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 27 sep 2023, 17:51

Da je nama neko ko ce recimo uloziti u igracki kadar na pocetku sezone milion maraka,gdje bi nam bio kraj....mi imamo daleko najace i najbrojnije navijace u BiH...imam priliku da radim i druzim se u svakom cosku nase drzave i kad igra Zeljo nemam problem da udem u bilo koji kafic i kazem konobaru DE MI PREBACI NA ARENU IGRA ZELJO DA GLEDAM...ZELJOi u tom trenutku se odjednom pojavi jos neki simpatizer...a ponavljam.. gldam Zelju na Kupresu,Bugojnu,Grahovu,Bihacu,Konjicu,Jablanici,Livnu...i vise ne znam gdje....

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 27 sep 2023, 19:57

Dobar tekst na klixu, ovo mi je posebno interesantno bilo:
Prošle godine u FK Željezničar su se vodili aktivni pregovori o uspostavi strateškog partnerstva koji su tada pokazali da postoje investitori koji su zainteresirani za investiranje u klub. Dodatno, prema informacijama portala Klix.ba, u FK Željezničar postoje relevantni materijali koji bi se po prvi put mogli objaviti javno, a sve u cilju pronalaska partnera i dugoročne stabilizacije kluba.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/kuda- ... /230927074
1921

Zaxon
Kontakt:

Post Postao/la Zaxon » 27 sep 2023, 21:20

👍
Cuspajz je napisao/la:
27 sep 2023, 17:37
Zaxon je napisao/la:
Samo Željo!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 sep 2023, 21:25

CentarsutNaClanak921 je napisao/la:
27 sep 2023, 14:47
Fino izgleda, najkritičnije na desnom beku, ni Ovčina ni Gala ne ulijevaju povjerenje, jednom fali defanziva, drugi se pogubio prema naprijed u zadnje vrijeme
Može i Ćosić desnog beka, a nismo ga još tu probali. Ima i Šeha kao 4. opcija za ne daj bože. Vala ako ni od jednog ne možemo napraviti normalnu opciju, onda yebat nas.

Inače zašto se ne vratiti romb formaciji kao i u revanšu protiv Neftčija, kad već nemamo krila:

slika

Naravno sad u toj formaciji ne bi bilo tih istih prvih 11 sa slike. Uzmimo naprimjer da ovo bude tih prvih 11, računam povredu Krpića za kojeg ne znamo do kad će biti povrijeđen:

slika

Dakle razlozi za ovu formaciju:
  • nemamo krila
  • brojčano pojačati vezni red
  • u ovoj formaciji centralni vezni bi imali obavezu da igraju odbranu po bočnim stranama kako bi pomogli bekovima. To bi moglo biti čak i produktivnije jer u ovoj 4-2-3-1 tu zadaću su imali recimo Gasal i Drljo kao krila da pomažu bekovima, ali bi u ovom slučaju Ćosić i Rustemović bi to puno bolje radili. Mislim da bi ova uloga odgovarala Ćosiću kao desnom centralnom veznom i u ofanzivnom smislu, prvo jer se ne bi od njega očekivao toliki ofanzivni doprinos u smislu golova i asistencija kao kad igra desetku, a drugo mislim da bi u ovoj ulozi došla do izražaja njegova kvaliteta ubacivanja iz drugog plana
  • u ovoj formaciji protivnici imaju dosta problema kod markiranja jer u rombu imaš dva napadača (npr Haračić i Amoah) koje moraju markirati dva protivnička štopera, desetku (Štilića) koju mora markirati njihov zadnji vezni, beka (npr Ovčinu) koji se uvijek mora priključivati napadu jer su bekovi jedini izvor širine u ovoj formaciji, tako da i protivnički bek mora obratiti pažnju na to i zatim centralne vezne koji se prirodaju napadu iz drugog plana i tu bi npr. Ćosić mogao doći do izražaja jer ako jednom - dva put ostane nemarkiran u takvoj situaciji onda možeš kazniti protivnika.
  • neko je neki dan pisao da bi želio vidjeti da Ćosić i Ovčina igraju na istoj strani jer se poznaju iz Veleža. Ovo bi mogla biti prilika za to jer bi obojica ordinirali po toj desnoj strani, jedan kao bek, drugi kao desni centralni vezni. Ono što je veliki plus kod njih dvojice što im romb formacija nije strana jer je Dudić tu formaciju znao koristiti u Veležu, tako da im nije nepoznato.
  • dva napadača kad bi svi bili zdravi bi vjerovatno bili Krpić i Amoah jer i čak djeluje da bi bili dobar tandem s obzirom da je Krpić snažan i mogao bi spuštati loptu za Amoaha koji je brži i prodorniji. Gasal je odlično odigrao na toj poziciji u remiju s Borcem u BL kad je Tomo bio trener, a romb formaciji su 2 napadača bili Gasal-Zdunić. Možda bi Hamzi više odgovaralo da igra centralno da li kao desetka ili drugi napadač jer mi nema tu živost za krilo, a zna podvaliti loptu.
Naravno ova postava je samo primjer, može lupam ako nema Štilića onda Mekić na desetku, a Biber na centralnog veznog jer on ako ništa zuji, pa mi mogao ometati protivničke napade. Tu je Allyson koji bi mogao igrati desetku ili drugu špicu i mali Al Jaber koji isto može na desetku i slično.

Stvar u odabiru nekog sistema igre je kako da najbolje prikrijemo svoje mane. Znamo svi da kvalitetan sistem prosječnog igrača može napraviti boljim. Ako imamo problem da nas pretrčavaju u sredini ili da ima rupa između veznog reda i odbrane, hajmo pokušati dodati još jednog veznog sa ovim rombom. Ako Ćosić ne pruža dobre partije kao desetka, hajmo ga spusiti niže u sistem koji mu nije stran, ali ne da djeluje kao obično centralni vezni nego kao neki široki vezni kako bi iskoristili njegove glavne kvalitete. Ako je Štilić igrač manje u odbrani i pressingu, hajmo staviti 3 vezna iza njega koji će ga rasterititi i dva napadača ispred njega poput Amoaha i Krpića koji su sposobni raditi pressing, a da Štiliću ostavimo kreativne zadatke.

Hajmo iskoristiti to što Ovčina i Ćosić igraju skupa 7 godina i da probamo vidjeti kako bi sarađivali na istoj strani. Ako nam krila nisu u formi ili nemamo kvalitet na krilima, hajde da probamo romb gdje ti ne trebaju krila. To ne znači da Drljo ili Gasal neće više nikad zaigrati, ko zna možda bi nekom od njih dvojice više odgovaralo da igra kao drugi napadač/polušpic uz Krpića npr., pa kad bi jednog od njih dvojice "oživjeli" bilo bi extra, a time i zamaskiraš to što Drljo i Gasal kao dva klasična nemaju naviku da se vraćaju u odbranu.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 27 sep 2023, 21:48

posto se cesto potencira vracanje dugova od strane ove uprave i iznose cifre vracenih dugovanja, red bi bio da budu transparentni do kraja sa tim informacijama. mozda se ja i varam i unaprijed se izvinjavam ako je tako, ali...

jesu li oni u taj vraceni dug cca 3 mio KM (lupam cifru, ali je tu negdje ako se ne varam) uracunali i kamatu koja nam je oprostena po vracanju glavnice? to nije vraceno, nego oprosteno, sto je ucinjeno i pitarima kada su zatvorili glavnicu i oprostene im kamate. tako ce biti i u buducnosti, vratis glavnicu, kamata se oprasta. ako se uracunava i ta kamata kao vracena, doci cemo do viska love, nepostojece, koja je, kao, vracena.

znam da je cak bilo opcija, ako vratis dug 100% u komadu, da se oprasta i dio glavnice uz kompletne kamate.

ne sporim ja vracanje dugovanja i da ovi imaju fokus na tome. ali nemoj predstavljati da si vratio 3 miliona duga, a u to si uracunao 700.000 KM oprostenih kamata. vratili ste 2,3 miliona, ne 3.

Viking1921
Kontakt:

Post Postao/la Viking1921 » 27 sep 2023, 21:51

braco je napisao/la:
27 sep 2023, 21:25
CentarsutNaClanak921 je napisao/la:
27 sep 2023, 14:47
Može i Ćosić desnog beka, a nismo ga još tu probali. Ima i Šeha kao 4. opcija za ne daj bože. Vala ako ni od jednog ne možemo napraviti normalnu opciju, onda yebat nas.

Inače zašto se ne vratiti romb formaciji kao i u revanšu protiv Neftčija, kad već nemamo krila:

slika

Naravno sad u toj formaciji ne bi bilo tih istih prvih 11 sa slike. Uzmimo naprimjer da ovo bude tih prvih 11, računam povredu Krpića za kojeg ne znamo do kad će biti povrijeđen:

slika

Dakle razlozi za ovu formaciju:
  • nemamo krila
  • brojčano pojačati vezni red
  • u ovoj formaciji centralni vezni bi imali obavezu da igraju odbranu po bočnim stranama kako bi pomogli bekovima. To bi moglo biti čak i produktivnije jer u ovoj 4-2-3-1 tu zadaću su imali recimo Gasal i Drljo kao krila da pomažu bekovima, ali bi u ovom slučaju Ćosić i Rustemović bi to puno bolje radili. Mislim da bi ova uloga odgovarala Ćosiću kao desnom centralnom veznom i u ofanzivnom smislu, prvo jer se ne bi od njega očekivao toliki ofanzivni doprinos u smislu golova i asistencija kao kad igra desetku, a drugo mislim da bi u ovoj ulozi došla do izražaja njegova kvaliteta ubacivanja iz drugog plana
  • u ovoj formaciji protivnici imaju dosta problema kod markiranja jer u rombu imaš dva napadača (npr Haračić i Amoah) koje moraju markirati dva protivnička štopera, desetku (Štilića) koju mora markirati njihov zadnji vezni, beka (npr Ovčinu) koji se uvijek mora priključivati napadu jer su bekovi jedini izvor širine u ovoj formaciji, tako da i protivnički bek mora obratiti pažnju na to i zatim centralne vezne koji se prirodaju napadu iz drugog plana i tu bi npr. Ćosić mogao doći do izražaja jer ako jednom - dva put ostane nemarkiran u takvoj situaciji onda možeš kazniti protivnika.
  • neko je neki dan pisao da bi želio vidjeti da Ćosić i Ovčina igraju na istoj strani jer se poznaju iz Veleža. Ovo bi mogla biti prilika za to jer bi obojica ordinirali po toj desnoj strani, jedan kao bek, drugi kao desni centralni vezni. Ono što je veliki plus kod njih dvojice što im romb formacija nije strana jer je Dudić tu formaciju znao koristiti u Veležu, tako da im nije nepoznato.
  • dva napadača kad bi svi bili zdravi bi vjerovatno bili Krpić i Amoah jer i čak djeluje da bi bili dobar tandem s obzirom da je Krpić snažan i mogao bi spuštati loptu za Amoaha koji je brži i prodorniji. Gasal je odlično odigrao na toj poziciji u remiju s Borcem u BL kad je Tomo bio trener, a romb formaciji su 2 napadača bili Gasal-Zdunić. Možda bi Hamzi više odgovaralo da igra centralno da li kao desetka ili drugi napadač jer mi nema tu živost za krilo, a zna podvaliti loptu.
Naravno ova postava je samo primjer, može lupam ako nema Štilića onda Mekić na desetku, a Biber na centralnog veznog jer on ako ništa zuji, pa mi mogao ometati protivničke napade. Tu je Allyson koji bi mogao igrati desetku ili drugu špicu i mali Al Jaber koji isto može na desetku i slično.

Stvar u odabiru nekog sistema igre je kako da najbolje prikrijemo svoje mane. Znamo svi da kvalitetan sistem prosječnog igrača može napraviti boljim. Ako imamo problem da nas pretrčavaju u sredini ili da ima rupa između veznog reda i odbrane, hajmo pokušati dodati još jednog veznog sa ovim rombom. Ako Ćosić ne pruža dobre partije kao desetka, hajmo ga spusiti niže u sistem koji mu nije stran, ali ne da djeluje kao obično centralni vezni nego kao neki široki vezni kako bi iskoristili njegove glavne kvalitete. Ako je Štilić igrač manje u odbrani i pressingu, hajmo staviti 3 vezna iza njega koji će ga rasterititi i dva napadača ispred njega poput Amoaha i Krpića koji su sposobni raditi pressing, a da Štiliću ostavimo kreativne zadatke.

Hajmo iskoristiti to što Ovčina i Ćosić igraju skupa 7 godina i da probamo vidjeti kako bi sarađivali na istoj strani. Ako nam krila nisu u formi ili nemamo kvalitet na krilima, hajde da probamo romb gdje ti ne trebaju krila. To ne znači da Drljo ili Gasal neće više nikad zaigrati, ko zna možda bi nekom od njih dvojice više odgovaralo da igra kao drugi napadač/polušpic uz Krpića npr., pa kad bi jednog od njih dvojice "oživjeli" bilo bi extra, a time i zamaskiraš to što Drljo i Gasal kao dva klasična nemaju naviku da se vraćaju u odbranu.
Bašiću prepiši , nije sramota :D :D

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 27 sep 2023, 21:54

Moramo Bracu ubaciti u sš umjesto onog levata Kolasinca.
Jarane Braco da ga nauci kako stvari stoje :thumbup:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 27 sep 2023, 22:11

Praviti neke formacije sa ovim igracima je smijesno i zaloano.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], AnnesTNT, Pablo11 i 11 gostiju.