FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Da nam je ekipa 10 posto kao navijači, bili bi uvijek prvi!
Ponos grada to smo mi, sarajevski mangupi!!!
Ponos grada to smo mi, sarajevski mangupi!!!
Upravo o tome i pricam ovdje ti je platio sam kartu otisao na gostovanje i ja odredjujem kako i sta... Od koga imaju koristi brane ga od koga nemaju tjeraju ga... Zdravko Mamić je to najbolje objasnio o navijacima, kazu ovi naši kupili smo stolice pomogli klubu na ovaj način na onaj a da ih istreses 90% djaba udju ne plate kartu nemaju za kifle i sad imas ovdje individua koji to ne zele da shvate. A ovi istinski navijaci Istok Sjever jug pojedini dijelovi to su navijaci plate karte gledaju nerviraju se raduju se i kuci nemaju koristi od kluba. Ali ne moze se ovdje o tome pisati jbg...PointBlank je napisao/la: ↑27 sep 2023, 10:01Sta ocekujes.. nigdje se navijaci toliko ne pitaju, koliko ovdje. Jednostavno ogromna mahala. Navijac navija, a ne uredjuje klupsku politiku i poslovanje. U normalnim drzavama navijaci pridju igracima radi autograma, a kod nas im lekcije drze na treningu. PresmijesnoUrban90 je napisao/la: ↑27 sep 2023, 08:16Muharemović,Biščević,Gredić itd to su istinske legende kluba, a ne ovaj šminker rumeni. A pisao sam rak rana Želje su manijaci s juga skupina narkomana čast izuzecima ima i finih momaka koje znam lično. Ali iz priče s njima vi niste svjesni da mi navijaci sa sjevera istoka smo nebitni dok ovi imaju koristi od ove uprave nema UPRAVA NAPOLJE... i sad opet ce mi doci neka individua koja je 2000-to godiste i poceti braniti famozne navijace s juga koji vrte 3 pjesme 90 minuta, koji nisu navijacke pjesme izbacili godinama, zato su razvili posao na jugu ide šilja zivotom truju dijecu fuj...
Navijači se pitaju u svakom klubu na svijetu. Ne postoji igrač ili trener na planeti koji je preživio bijes navijača.PointBlank je napisao/la: ↑27 sep 2023, 10:01Sta ocekujes.. nigdje se navijaci toliko ne pitaju, koliko ovdje. Jednostavno ogromna mahala. Navijac navija, a ne uredjuje klupsku politiku i poslovanje. U normalnim drzavama navijaci pridju igracima radi autograma, a kod nas im lekcije drze na treningu. Presmijesno
Ajaks je osvojio pet bodova u pet utakmica, navijači sve polupali, upali u klupske prostorije i napravili haos.
Prvi potez uprave kluba - otkaz sportskom direktoru par sati nakon nereda.
Da ne osvoje titulu 11 godina kao mi, vjerovatno bi gorilo pola Amsterdama zajedno sa Johan Cruyff Arenom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jedan od pametnijih ljudi na ovom forubraco je napisao/la: ↑27 sep 2023, 21:25Može i Ćosić desnog beka, a nismo ga još tu probali. Ima i Šeha kao 4. opcija za ne daj bože. Vala ako ni od jednog ne možemo napraviti normalnu opciju, onda yebat nas.CentarsutNaClanak921 je napisao/la: ↑27 sep 2023, 14:47Fino izgleda, najkritičnije na desnom beku, ni Ovčina ni Gala ne ulijevaju povjerenje, jednom fali defanziva, drugi se pogubio prema naprijed u zadnje vrijeme
Inače zašto se ne vratiti romb formaciji kao i u revanšu protiv Neftčija, kad već nemamo krila:
Naravno sad u toj formaciji ne bi bilo tih istih prvih 11 sa slike. Uzmimo naprimjer da ovo bude tih prvih 11, računam povredu Krpića za kojeg ne znamo do kad će biti povrijeđen:
Dakle razlozi za ovu formaciju:
- nemamo krila
- brojčano pojačati vezni red
- u ovoj formaciji centralni vezni bi imali obavezu da igraju odbranu po bočnim stranama kako bi pomogli bekovima. To bi moglo biti čak i produktivnije jer u ovoj 4-2-3-1 tu zadaću su imali recimo Gasal i Drljo kao krila da pomažu bekovima, ali bi u ovom slučaju Ćosić i Rustemović bi to puno bolje radili. Mislim da bi ova uloga odgovarala Ćosiću kao desnom centralnom veznom i u ofanzivnom smislu, prvo jer se ne bi od njega očekivao toliki ofanzivni doprinos u smislu golova i asistencija kao kad igra desetku, a drugo mislim da bi u ovoj ulozi došla do izražaja njegova kvaliteta ubacivanja iz drugog plana
- u ovoj formaciji protivnici imaju dosta problema kod markiranja jer u rombu imaš dva napadača (npr Haračić i Amoah) koje moraju markirati dva protivnička štopera, desetku (Štilića) koju mora markirati njihov zadnji vezni, beka (npr Ovčinu) koji se uvijek mora priključivati napadu jer su bekovi jedini izvor širine u ovoj formaciji, tako da i protivnički bek mora obratiti pažnju na to i zatim centralne vezne koji se prirodaju napadu iz drugog plana i tu bi npr. Ćosić mogao doći do izražaja jer ako jednom - dva put ostane nemarkiran u takvoj situaciji onda možeš kazniti protivnika.
- neko je neki dan pisao da bi želio vidjeti da Ćosić i Ovčina igraju na istoj strani jer se poznaju iz Veleža. Ovo bi mogla biti prilika za to jer bi obojica ordinirali po toj desnoj strani, jedan kao bek, drugi kao desni centralni vezni. Ono što je veliki plus kod njih dvojice što im romb formacija nije strana jer je Dudić tu formaciju znao koristiti u Veležu, tako da im nije nepoznato.
Naravno ova postava je samo primjer, može lupam ako nema Štilića onda Mekić na desetku, a Biber na centralnog veznog jer on ako ništa zuji, pa mi mogao ometati protivničke napade. Tu je Allyson koji bi mogao igrati desetku ili drugu špicu i mali Al Jaber koji isto može na desetku i slično.
- dva napadača kad bi svi bili zdravi bi vjerovatno bili Krpić i Amoah jer i čak djeluje da bi bili dobar tandem s obzirom da je Krpić snažan i mogao bi spuštati loptu za Amoaha koji je brži i prodorniji. Gasal je odlično odigrao na toj poziciji u remiju s Borcem u BL kad je Tomo bio trener, a romb formaciji su 2 napadača bili Gasal-Zdunić. Možda bi Hamzi više odgovaralo da igra centralno da li kao desetka ili drugi napadač jer mi nema tu živost za krilo, a zna podvaliti loptu.
Stvar u odabiru nekog sistema igre je kako da najbolje prikrijemo svoje mane. Znamo svi da kvalitetan sistem prosječnog igrača može napraviti boljim. Ako imamo problem da nas pretrčavaju u sredini ili da ima rupa između veznog reda i odbrane, hajmo pokušati dodati još jednog veznog sa ovim rombom. Ako Ćosić ne pruža dobre partije kao desetka, hajmo ga spusiti niže u sistem koji mu nije stran, ali ne da djeluje kao obično centralni vezni nego kao neki široki vezni kako bi iskoristili njegove glavne kvalitete. Ako je Štilić igrač manje u odbrani i pressingu, hajmo staviti 3 vezna iza njega koji će ga rasterititi i dva napadača ispred njega poput Amoaha i Krpića koji su sposobni raditi pressing, a da Štiliću ostavimo kreativne zadatke.
Hajmo iskoristiti to što Ovčina i Ćosić igraju skupa 7 godina i da probamo vidjeti kako bi sarađivali na istoj strani. Ako nam krila nisu u formi ili nemamo kvalitet na krilima, hajde da probamo romb gdje ti ne trebaju krila. To ne znači da Drljo ili Gasal neće više nikad zaigrati, ko zna možda bi nekom od njih dvojice više odgovaralo da igra kao drugi napadač/polušpic uz Krpića npr., pa kad bi jednog od njih dvojice "oživjeli" bilo bi extra, a time i zamaskiraš to što Drljo i Gasal kao dva klasična nemaju naviku da se vraćaju u odbranu.

MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
Dobra je taktika, ali gdje će Rustemović da pomaže beku, frajer nije u stanju da nogu pruži kad ga igrač prolazi, samo trči pored njega.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- MocMahale444
To je jedina greska @Bracine formacije.
Inace braco stvarno ima smisla.
Rustemovic nije za ozbiljnog fudbala.
To sto nama Basic udara kontru je druga stvar.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Ma ta taktika, bez omalovazavanja ikakvog, bi mogla proći samo na Fifi, ili manageru nekom.
Da bi ona mogla proći u realnosti moraš imat vrlo kvalitetne, brze i fizički spremne bekove koji non stop moraju ići gore/dole jer igramo bez krila.
Moraš imati dobre defanzivno a i brzinom vezne igrače koji bi mogli pokriti tu rupu na beku u slučaju da bek kasni sa vraćanjem i u slučaju da protivnik krene pritiskati po krilima sa 2 igrača, tu bi onda uvijek šuplji bili...
I treće možda i glavno, čitav vezni red ti treba biti vrlo tehnički potkovan, što cosic i rustemovic bas i nisu.
Gore sa 2 napadača se nismo bas snalazili pogotovo jer Amoah više voli po krilu ići, pa bi vise smetao Haracicu...koji opet sam nista ne zna i više mu odgovaraju lopte i ubacaji sa krila nego neki pasovi u noge i u for...
Da bi ona mogla proći u realnosti moraš imat vrlo kvalitetne, brze i fizički spremne bekove koji non stop moraju ići gore/dole jer igramo bez krila.
Moraš imati dobre defanzivno a i brzinom vezne igrače koji bi mogli pokriti tu rupu na beku u slučaju da bek kasni sa vraćanjem i u slučaju da protivnik krene pritiskati po krilima sa 2 igrača, tu bi onda uvijek šuplji bili...
I treće možda i glavno, čitav vezni red ti treba biti vrlo tehnički potkovan, što cosic i rustemovic bas i nisu.
Gore sa 2 napadača se nismo bas snalazili pogotovo jer Amoah više voli po krilu ići, pa bi vise smetao Haracicu...koji opet sam nista ne zna i više mu odgovaraju lopte i ubacaji sa krila nego neki pasovi u noge i u for...
- jointunija
- Kontakt:
Igrali smo to i nije loše izgledalo,nekad u koroni,kad smo Veleža dobili 3-0,iako piše da smo igrali 4-3-1-2 bio je romb.braco je napisao/la: ↑27 sep 2023, 21:25Može i Ćosić desnog beka, a nismo ga još tu probali. Ima i Šeha kao 4. opcija za ne daj bože. Vala ako ni od jednog ne možemo napraviti normalnu opciju, onda yebat nas.CentarsutNaClanak921 je napisao/la: ↑27 sep 2023, 14:47Fino izgleda, najkritičnije na desnom beku, ni Ovčina ni Gala ne ulijevaju povjerenje, jednom fali defanziva, drugi se pogubio prema naprijed u zadnje vrijeme
Inače zašto se ne vratiti romb formaciji kao i u revanšu protiv Neftčija, kad već nemamo krila:
Naravno sad u toj formaciji ne bi bilo tih istih prvih 11 sa slike. Uzmimo naprimjer da ovo bude tih prvih 11, računam povredu Krpića za kojeg ne znamo do kad će biti povrijeđen:
Dakle razlozi za ovu formaciju:
- nemamo krila
- brojčano pojačati vezni red
- u ovoj formaciji centralni vezni bi imali obavezu da igraju odbranu po bočnim stranama kako bi pomogli bekovima. To bi moglo biti čak i produktivnije jer u ovoj 4-2-3-1 tu zadaću su imali recimo Gasal i Drljo kao krila da pomažu bekovima, ali bi u ovom slučaju Ćosić i Rustemović bi to puno bolje radili. Mislim da bi ova uloga odgovarala Ćosiću kao desnom centralnom veznom i u ofanzivnom smislu, prvo jer se ne bi od njega očekivao toliki ofanzivni doprinos u smislu golova i asistencija kao kad igra desetku, a drugo mislim da bi u ovoj ulozi došla do izražaja njegova kvaliteta ubacivanja iz drugog plana
- u ovoj formaciji protivnici imaju dosta problema kod markiranja jer u rombu imaš dva napadača (npr Haračić i Amoah) koje moraju markirati dva protivnička štopera, desetku (Štilića) koju mora markirati njihov zadnji vezni, beka (npr Ovčinu) koji se uvijek mora priključivati napadu jer su bekovi jedini izvor širine u ovoj formaciji, tako da i protivnički bek mora obratiti pažnju na to i zatim centralne vezne koji se prirodaju napadu iz drugog plana i tu bi npr. Ćosić mogao doći do izražaja jer ako jednom - dva put ostane nemarkiran u takvoj situaciji onda možeš kazniti protivnika.
- neko je neki dan pisao da bi želio vidjeti da Ćosić i Ovčina igraju na istoj strani jer se poznaju iz Veleža. Ovo bi mogla biti prilika za to jer bi obojica ordinirali po toj desnoj strani, jedan kao bek, drugi kao desni centralni vezni. Ono što je veliki plus kod njih dvojice što im romb formacija nije strana jer je Dudić tu formaciju znao koristiti u Veležu, tako da im nije nepoznato.
Naravno ova postava je samo primjer, može lupam ako nema Štilića onda Mekić na desetku, a Biber na centralnog veznog jer on ako ništa zuji, pa mi mogao ometati protivničke napade. Tu je Allyson koji bi mogao igrati desetku ili drugu špicu i mali Al Jaber koji isto može na desetku i slično.
- dva napadača kad bi svi bili zdravi bi vjerovatno bili Krpić i Amoah jer i čak djeluje da bi bili dobar tandem s obzirom da je Krpić snažan i mogao bi spuštati loptu za Amoaha koji je brži i prodorniji. Gasal je odlično odigrao na toj poziciji u remiju s Borcem u BL kad je Tomo bio trener, a romb formaciji su 2 napadača bili Gasal-Zdunić. Možda bi Hamzi više odgovaralo da igra centralno da li kao desetka ili drugi napadač jer mi nema tu živost za krilo, a zna podvaliti loptu.
Stvar u odabiru nekog sistema igre je kako da najbolje prikrijemo svoje mane. Znamo svi da kvalitetan sistem prosječnog igrača može napraviti boljim. Ako imamo problem da nas pretrčavaju u sredini ili da ima rupa između veznog reda i odbrane, hajmo pokušati dodati još jednog veznog sa ovim rombom. Ako Ćosić ne pruža dobre partije kao desetka, hajmo ga spusiti niže u sistem koji mu nije stran, ali ne da djeluje kao obično centralni vezni nego kao neki široki vezni kako bi iskoristili njegove glavne kvalitete. Ako je Štilić igrač manje u odbrani i pressingu, hajmo staviti 3 vezna iza njega koji će ga rasterititi i dva napadača ispred njega poput Amoaha i Krpića koji su sposobni raditi pressing, a da Štiliću ostavimo kreativne zadatke.
Hajmo iskoristiti to što Ovčina i Ćosić igraju skupa 7 godina i da probamo vidjeti kako bi sarađivali na istoj strani. Ako nam krila nisu u formi ili nemamo kvalitet na krilima, hajde da probamo romb gdje ti ne trebaju krila. To ne znači da Drljo ili Gasal neće više nikad zaigrati, ko zna možda bi nekom od njih dvojice više odgovaralo da igra kao drugi napadač/polušpic uz Krpića npr., pa kad bi jednog od njih dvojice "oživjeli" bilo bi extra, a time i zamaskiraš to što Drljo i Gasal kao dva klasična nemaju naviku da se vraćaju u odbranu.

Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
- BiHSportman
- Kontakt:
Mi imamo veoma fizički spremne bekove. Jašarević i Galić, ako ništa, veoma su spremni fizički. Danas dobijamo Slobodu, uvjeren sam u to.plavi033 je napisao/la: ↑28 sep 2023, 09:16Ma ta taktika, bez omalovazavanja ikakvog, bi mogla proći samo na Fifi, ili manageru nekom.
1921!
Da li Sloboda ima veci budzet od nas? Zna li se sta?
Vece ce cudo bit ako prodjemo veceras nego ako ispadnemo. Takva je situacija.
Vece ce cudo bit ako prodjemo veceras nego ako ispadnemo. Takva je situacija.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Jebote ovaj gopro kameru ponio da se tuce
Preporodit cemo se ko drustvo kad drzava zabrani navijacke grupe ko u Engleskoj

Preporodit cemo se ko drustvo kad drzava zabrani navijacke grupe ko u Engleskoj
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
I ja sam ga pitao pa izbrisao, ima na klix-u
Ovaj nas sto se tukao imao go pro kameru na glavi

šteta što nije malo duzi snimak i HD.. jbgViking1921 je napisao/la: ↑28 sep 2023, 14:10I ja sam ga pitao pa izbrisao, ima na klix-u
Ovaj nas sto se tukao imao go pro kameru na glavi![]()
![]()
![]()

- svrakino1921
- Kontakt:

sarajevskom naselju Koševo jučer je došlo do velike tučnjave između navijača Željezničara i Sarajeva u kojoj je bilo više povrijeđenih i sankcionisanih osoba.
Do tučnjave je došlo u neposrednoj blizini stadiona "Asim Ferhatović Hase", a dan poslije na društvenim mrežama pojavili su se snimci ovih nereda.
Kao što se može vidjeti u okršajima su korištene palice i baklje, a jedan od navijača koji je i sam učestvovao u neredima, sve je snimao Go-Pro kamerom.
Epilog svega je 11 prekršajnih prijava za navijače koje su učestvovali u ovim incidentima, dok su tri osobe zadobile povrede.
Nakon hospitalizacije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu ustanovljeno je da je riječ tek o lakšim tjelesnim povredama.
Navijači Željezničara, popularni Manijaci, napali su Horde zla koje su se spremale za polazak na gostovanje u Gornji Vakuf gdje je Sarajevo igralo utakmicu u okviru Kupa BiH.
TM - voli Vas jedan Svrakindolac
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Kako prođe operacija jarane?
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
- CentarsutNaClanak921
- Kontakt:
Dobra usporedba. Jedino što se na ovoj utakmici ferguson zaletio pa nas na našem terenu napao i dobio 3 na kontru u prvom, pa je to sa naše strane izgledalo svjetski.jointunija je napisao/la: ↑28 sep 2023, 09:48Igrali smo to i nije loše izgledalo,nekad u koroni,kad smo Veleža dobili 3-0,iako piše da smo igrali 4-3-1-2 bio je romb.
![]()
Ovo je vrlo slično onome što braco potencira. Ni tada nismo imali krila.
Na tvom primjeru imamo 2 dobro uklopljena napadača, pivot i finišer. Amoah bi morao značajno popraviti završnicu za ovu formaciju jer ga se sa Lendrom ne može porediti.
Iza Štila/Al Jaber i to je slično, samo što sa Saudijcem imamo više motorike.
E sada dolazi najveći problem koji je neko ranije spomenuo, pokretljivost veznih igrača.
Te sezone su tu bili Hajdar koji je zaista dobro ganjao sa highlightom na Koševu, Dado dok ne ode u Craiovu, Mujezin koji je igrao neku osmicu sa 5 golova u 6 prvih, Meša, Bojo, Štila 3 godine mlađi, Samir koji je uskakao i dao 2 bitna gola. Imaju li sada 4 igrača za romb da im svima čovjek bezrezervno vjeruje? Danas ti tu fali isključivo Hodža, i onda bi to bilo Hodža-Mekić, Ćosić-Štila/Al Jaber
I još, niko te se više ni malo ne boji, samopouzdanje je na dnu, a ni igrači ne vole kad im se donesu inovacije jer je to 'pametovanje'.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
Nego sta vi danas realno ocekujete?
Malo koliko sam gledao ekipu Slobode nisu nesto puno slabiji od prosle sezone, faktick isti, znaci i dalje su nivoa za plbih ali za donji dio tabele...
Znači tu smo negdje, kad smo u formi dosta bolji, kad nismo , mogu nas lako i mlatnut...
ja se nadam i molim Boga za nekih rutinskih 0-2 i da dobijemo Siroki kuci i da bude opet euforija pred derbi...sve osim toga Bgm neće na dobro.
Malo koliko sam gledao ekipu Slobode nisu nesto puno slabiji od prosle sezone, faktick isti, znaci i dalje su nivoa za plbih ali za donji dio tabele...
Znači tu smo negdje, kad smo u formi dosta bolji, kad nismo , mogu nas lako i mlatnut...
ja se nadam i molim Boga za nekih rutinskih 0-2 i da dobijemo Siroki kuci i da bude opet euforija pred derbi...sve osim toga Bgm neće na dobro.
-
- Kontakt:
Mi smo u strasnoj krizi, ali bruka i sramota bi bilo ne proci ekipu iz federalne, bez obzira na sve. Uz duzno postovanje prema Slobodi, koja je ocito najjaca tamo i ulazi u PLBiH.plavi033 je napisao/la: ↑28 sep 2023, 14:52Nego sta vi danas realno ocekujete?
Mislim da nije vrijeme za neke kombinacije i eksperimentisanje. Po meni je najvaznije da Stila pocne na 10, on nam je najvise falio. Kasnije umjesto njega moze Al Jaber, kojeg bih inace volio sto vise da gledam u buducnosti. Vidi se da dijete ima nesto sto drugi nemaju, ali fali mu utakmica. Bolje njega na prirodnu poziciju (Stila ionako ne moze 90 minuta) nego nesto izmisljati sa Cosicem na 10 i slicno.
Veoma bitna utakmica danas. Mislim da ce nam ishod biti poznat nakon prvih 15-ak minuta, jer sve zavisi od raspolozenja i pristupa ekipe. Ako udju traljavo i bezvoljno, onda sto ti kazes nece na dobro, ni ova ni predstojece tekme.
1921
Sloboda nije izgubila od onog meca s nama 1-2 na Tusnju
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)