Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 sep 2023, 17:57

Virtu4l je napisao/la:
28 sep 2023, 17:52
Napoleon1921 je napisao/la:
28 sep 2023, 17:29
..ili si mozda jedva doceko da ovakvi dodju? po tvom rezovanju ti si ustvari ili sda ili vicin?
Pazi, jedina dva selektora koja sam ja podržavao od prvog dana su Safet Sušić i Ivaylo Petev, to se lako da provjeriti, ovaj forum sve pamti.

To su ujedno i dva najbolja selektora koja smo imali, pa ti vidi kakve su moje procjene. Ćiru neću računati, za njega su bili uglavnom svi.

Isto ovo sam prolazio sa obojicom, posebno sa Petevom, pa na kraju čovjek pokaza da je trenerčina za sve one prije a i poslije njega.

Što se tiče Miloševića, nemam nikakvo mišljenje, nit' mi smrdi nit' miriše. Vidjećemo nakon par utakmica. Samo mi karakterom djeluje kao čovjek kojeg u ovom trenutku trebamo. Niko neće upravljati sa njim, kao što nije ni do sad, a mnogo veće face od Vice su mu bili nadređeni.

Očekujem da će biti strog trener i ono najvažnije, očekujem da će na kraju balade progovoriti o svemu lošem što se bude dešavalo, a to nam je najpotrebnije, jer se nikad niko nije usudio da progovori protiv mafije iz saveza.

Pripejd Bošnjaci su jedva dočekali nešto da mogu lajati i oni mi se gade više i od Vice i od Dodika ili Tegeltije. 25 godina je fudbalski savez leglo talova i korupcije, ali to nije bio toliki problem dok su bili Begići i ostala svita, ali je ogroman problem kad je to Vico Zeljković. Bez obzira što je taj isti Vico za dvije godine uradio više nego ovi za 20 godina.
Šamaraš sa činjenicama.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 28 sep 2023, 17:57

Virtu4l je napisao/la:
28 sep 2023, 17:52
28 sep 2023, 17:29
..ili si mozda jedva doceko da ovakvi dodju? po tvom rezovanju ti si ustvari ili sda ili vicin?
Pazi, jedina dva selektora koja sam ja podržavao od prvog dana su Safet Sušić i Ivaylo Petev, to se lako da provjeriti, ovaj forum sve pamti.

To su ujedno i dva najbolja selektora koja smo imali, pa ti vidi kakve su moje procjene. Ćiru neću računati, za njega su bili uglavnom svi.

Isto ovo sam prolazio sa obojicom, posebno sa Petevom, pa na kraju čovjek pokaza da je trenerčina za sve one prije a i poslije njega.

Što se tiče Miloševića, nemam nikakvo mišljenje, nit' mi smrdi nit' miriše. Vidjećemo nakon par utakmica. Samo mi karakterom djeluje kao čovjek kojeg u ovom trenutku trebamo. Niko neće upravljati sa njim, kao što nije ni do sad, a mnogo veće face od Vice su mu bili nadređeni.

Očekujem da će biti strog trener i ono najvažnije, očekujem da će na kraju balade progovoriti o svemu lošem što se bude dešavalo, a to nam je najpotrebnije, jer se nikad niko nije usudio da progovori protiv mafije iz saveza.

Pripejd Bošnjaci su jedva dočekali nešto da mogu lajati i oni mi se gade više i od Vice i od Dodika ili Tegeltije. 25 godina je fudbalski savez leglo talova i korupcije, ali to nije bio toliki problem dok su bili Begići i ostala svita, ali je ogroman problem kad je to Vico Zeljković. Bez obzira što je taj isti Vico za dvije godine uradio više nego ovi za 20 godina.
Ne opravdavam korupciju niti kriminal i znam kakva je bagra u savezu bila od rata do danas...medjutim...

Mejdutim ti ovdje pricas kako je neko krao na plocicama za wc dok imas covjeka koji dovuko bagere da ti otkopa temelje kuce...e zato kad ih raskopa vise nece bit ni bitno sto bi ti plocice posteno nabavio ili sto je onaj ukro na njima

Mada evo da te iskreno pitam? Ti ne vjerujes da vico radi s namjerom da razyebe i ono malo reprezntacije sto je ima..vec ga gledas kao jednog od radnika koji su na toj poziciji? onoo nista bolji nista gori?

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 28 sep 2023, 17:59

Zukanovic je napisao/la:
28 sep 2023, 16:59
Dobro došao brate Savo!

Srbofobiji u Sarajevu nikada kraja. Ne valjaju im izabrani predstavnici srpskog naroda u institucijama Bosne i Hercegovine, ne valjaju im ni predstavnici Republike Srpske u sportskim organizacijama, a sada su digli i kuku i motiku i na eventualni izbor Save Miloševića za novog selektora bh tima.

Od trenutka kada se pojavila mogućnost da nekadašnji as Partizana dođe na poziciju selektora sarajevski mediji se utrkuju da oblate Savu.

Doduše, nemaju dokaza za neke, po njima, nečasne radove i radnje Save Miloševića. Čovjek rođen u okolini Bijeljine, sada im smeta jer je igrao za Jugoslaviju, pa Srbiju i Crnu Goru, pa Srbiju...

A zamislite nije za Bosnu i Hercegovinu.

Čak se protiv Save naručuju i neke tupave ankete na netu.

One su kao mjerodavne i po njima je Savo nepoželjan na selektorskoj klupi.

A zašto je nepoželjan.

Odgovor leži samo u Savinoj krštenici (pravoslavnoj) i činjenici da je predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine takođe čovjek sa krštenicom (takođe pravoslavnom).

Uz sve to ima ujaka koji je najomraženiji čovjek u Federaciji Bosne i Hercegovine.

To mu je jedini ’’grijeh’’, mislimo na predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, da ima nekih drugih davno bi to sarajevska čaršija plasirala u eter.

Nema, na njihovu žalost.

A srbofobija i dalje traje u gradu na Miljacki. Nije ona od 1992. godine (a i ranije) nikada ni prestala.

Oni bi da određuju ko su valjani Srbi, a ko su oni drugi.

E te druge treba sada napadati. Zato sada idu tekstovi protiv Save, Vice, Misketa, Marka...

Kada su im selektori bili po volji, da ne kažem po nacionalnoj liniji kojoj i oni pripadaju onda je sve bilo dobro.

Danas ništa ne valja!

Ajde što to rade oni koji se kriju iza lažnih profila na netu, ali kada to rade ljudi iz sfere novinarstva, sporta, politike, onda to postaje dijagnoza.

Da li će Savo Milošević doći na poziciju selektora vidjećemo sutra, ali treba reći ovim što su protiv Miloševića i ostalih Srba da će se morati pomiriti sa činjenicom da ta reprezentacija pripada i Srbima, da i selektor može biti Srbin, a ne samo Bošnjak i Hrvat. Srbin može biti i predsjednik, ma koliko to neki ne prihvatali i ne slagali se sa tim.

Ako sutra Savo postane selektor, šta da mu kažemo, nego dobro došao brate Savo!
Sreca pa su ovakvi glupani u dijaspori. Srbofobija ti je u glavi keru pitarski.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 28 sep 2023, 18:05

Jeb. koliko si ti glup. :rol: gramatika kaze da nisam ja to mogao napisati. :D

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 28 sep 2023, 18:07

Ja ne mogu da vjerujem da vi mislite da je ovo napisao Zukanovic, a ne da je odnekud kopirao da pokaže kakvih sve mišljenja ima.

EDIT: Uleti prije mene :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2023, 18:09

28 sep 2023, 17:57
Mada evo da te iskreno pitam? Ti ne vjerujes da vico radi s namjerom da razyebe i ono malo reprezntacije sto je ima..vec ga gledas kao jednog od radnika koji su na toj poziciji? onoo nista bolji nista gori?
Niti jednim potezom čovjek nije pokazao da želi zlo ovoj reprezentaciji. Mislio sam da će biti politički izbor i da će se koristiti za političko potkusurivanje, ali nije ni blizu toga. Svakome ko nije maliciozan je jasno da čovjek gradi karijeru na ovoj poziciji, pravi veze i kontakte i ništa loše se nije desilo za vrijeme njegovog mandata. Sve ove trzavice smo imali i ranije.

Od najgore lige u Evropi je napravio gledljivu ligu gdje klubovi napokon zarađuju novac, imaju normalne terene, reflektore, sponzori lige snose velike troškove koje bi inače klubovi plaćali, prijenosi su u HD kvalitetu i sve je neuporedivo bolje nego kad su BH Telecom i Begić vodili igru. UEFA nam daje nikad više para i to je direktna zasluga Vicinog odnosa sa Čeferinom.

Obećao je da ide VAR od naredne sezone i ako i to ispuni, moraš biti baš maliciozan pa pljuvati čovjeka.

Jedini minus je Borac i suđenje u PL.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 28 sep 2023, 18:11

izdzezveubrazil je napisao/la:
28 sep 2023, 18:07
Ja ne mogu da vjerujem da vi mislite da je ovo napisao Zukanovic, a ne da je odnekud kopirao da pokaže kakvih sve mišljenja ima.

EDIT: Uleti prije mene :D
sport dc

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 28 sep 2023, 18:11

Jedini minus je manipulacija lige kupovinom sudija :urnebes: sitnica :tokralju:

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 28 sep 2023, 18:13

Kako su prenosi bolji nego posljednjih godina prije nego je on preuzeo rukovođenje savezom?

Ne da nisu, nego su užasni.

Jedini minus koji si nave je zapravo nevjerovatan, jer apsolutno poništava svaku ideju o dobrim namjerama. Ne promoviše se samo Borac rezultatski, promoviše se Borac i kroz omladinske selekcije, omladinske selektore, bivši Borčevi igrači kroz seniorsku. Dakle, nije prvenstvena namjera boljitak bh. fudbala.

Mada, ne djeluješ ti kao neko ko nije ovoga svjestan, znaš ti ovo vrlo dobro, a koji su uzroci da pišeš tako, najbolje znaš sam. Ja u to neću ulaziti.

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 28 sep 2023, 18:21

Polako ljudi to su naše komšije; imate li obraza imalo?
Walk on

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 28 sep 2023, 18:25

Virtu4l je napisao/la:
28 sep 2023, 18:09
28 sep 2023, 17:57
Niti jednim potezom čovjek nije pokazao da želi zlo ovoj reprezentaciji. Mislio sam da će biti politički izbor i da će se koristiti za političko potkusurivanje, ali nije ni blizu toga. Svakome ko nije maliciozan je jasno da čovjek gradi karijeru na ovoj poziciji, pravi veze i kontakte i ništa loše se nije desilo za vrijeme njegovog mandata. Sve ove trzavice smo imali i ranije.

Od najgore lige u Evropi je napravio gledljivu ligu gdje klubovi napokon zarađuju novac, imaju normalne terene, reflektore, sponzori lige snose velike troškove koje bi inače klubovi plaćali, prijenosi su u HD kvalitetu i sve je neuporedivo bolje nego kad su BH Telecom i Begić vodili igru. UEFA nam daje nikad više para i to je direktna zasluga Vicinog odnosa sa Čeferinom.

Obećao je da ide VAR od naredne sezone i ako i to ispuni, moraš biti baš maliciozan pa pljuvati čovjeka.

Jedini minus je Borac i suđenje u PL.
Sto se lige tice covjek je napravio sprdacinu kakva nije vidjena pa usudio bi se reci nikad prije...ovakav bezobraluk sto se radi sa Borcem pa nije bio ni u vrijeme kad je modrica osvajala

Sto se tice reprezentacije covjek svjesno svakom porom svog bica tjera ljude da je zamrze i da izazove revlot kod njih kako bi mogao pricati price o ugrozenosti ili NEMGOUCNOSTI OPSTOJNOSTI iste

Uz sve to zamaze vam oci terenom i slicim tehnickim stvarima ...koje takodjer napravi da budu javalsuk, ali eto ocigledno takve kao tebe kupi. Nista lose lose nista licno..al ovo je moje misljenje a ti misli sta zelis imas pravo necu te ni osudjivat ni napadat :bih:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2023, 18:34

28 sep 2023, 18:13
Kako su prenosi bolji nego posljednjih godina prije nego je on preuzeo rukovođenje savezom?

Ne da nisu, nego su užasni.
Stani malo, treba da i o ovome diskutujemo, odnosno da VHS prijenose koje je radio BH Telecom upoređujemo sa ovim što rade MTEL i Arenasport? Po meni je to besmisleno.
28 sep 2023, 18:13
Jedini minus koji si nave je zapravo nevjerovatan, jer apsolutno poništava svaku ideju o dobrim namjerama. Ne promoviše se samo Borac rezultatski, promoviše se Borac i kroz omladinske selekcije, omladinske selektore, bivši Borčevi igrači kroz seniorsku. Dakle, nije prvenstvena namjera boljitak bh. fudbala.
Da se još jednom ponovim, ništa što nismo imali ranije. Prošle sezone su sudijske pogurance dobili i Zrinjski, Željezničar, Sarajevo, Velež, sa akcentom na Borac jer je bilo nekih baš komičnih situacija koje su dosuđene u njihovu korist.

Nije Zrinjski uzimao titule nepostojećim penalima u posljednjim sekundama pod Vicom, nego pod Begićem. ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 sep 2023, 18:41

Zukanovic je napisao/la:
28 sep 2023, 18:05
Jeb. koliko si ti glup. :rol: gramatika kaze da nisam ja to mogao napisati. :D
:mrgreen: :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 sep 2023, 18:45

Ko je otjerao Muniba, Ilju, Suju i drugove ako nisu Bošnjaci ? Taj se period ne računa ili se nije nikad ni desio?

Četiri selektora u godinu dana promjeniti ne samo da je promašaj sa sportskog aspekta nego i onog ekonomskog jer se ti ugovori moraju ispostovati i svaki od tih bivših će dobiti odštetu. Dakle direktno su oštetili savez na desetine hiljade maraka jer ne znaju izabrati selektora i lutaju po tom pitanju i ništa se neće promjeniti jer će na klupi dovesti čovjeka koji nit ima reputaciju medju igračima nit je miljenik navijača, nit ima karijeru iza sebe koja mu ide u prilog kao argument u njegovu korist. Halo ba, lik nije želio igrati za ovu reprezentaciju i sad će biti selektor? Jel to moguce u bilo kojoj drugoj dr

Ništa loše se nije desilo za njegovog mandata ? Gdje smo se to plasirali i kakvu reputaciju kao reprezentacija imamo ? Od dejtona pa do danas nismo lošiji fudbal igrali gdje nam mjeru postavlja Luksemburg u po Zenice.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 28 sep 2023, 18:47

BiH je do sada imala raznih selektora, uglavnom loših, ali su svi imali jednu zajedničku osibinu - bili su profesionalni fudbalski treneri.
Ovo sada je presedan, na klupu sjeda fudbalski celebrity, koji sa 50 godina ne zna šta mu je profesija. A ta prekratka trenerska avantura, bila je čisti flop.
E ako je ovo srpski mandat, pa oni imaju pravo izabrati koga hoće, onda nije problem. Mogu idući put dovesti Sašu Čurćića, Acu Lukasa....
Ali treba onda ove mlade igrače obavijestiti da igraju , valjda, za srpsku komponentu u BiH.

Gdje su Đukić, Jokanović, Muslin ili bar Krstajić? Bilo bi otpora, ali bi znali da na klupi imamo trenera, a ne političara. Svaki od njih bi imoa moju podršku. Svaki je najvjerovatnije bolji od Faruka i Kodre.
Da su bar onog Lalatovića doveli i to bi imalo nekog smisla :D
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 28 sep 2023, 19:26

Mladic, Praljak, VRS, UZP, HVO,sugava zemlja, zadtave drugih drzava, srpski teroristi s kosova sve moze...al ljiljani ne mogu.

Vico sprjecava bosnjacki nacionalizam eto jos jedan plus da mu dodamo

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 28 sep 2023, 19:29

Sutra u 11.00 prodajemo drzavu i sa sportske strane

Nego moji dragi BHfanaticosi, izorgamizujte se jos od ovog trenutka i sabotirajte to kako znate i umijete.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 sep 2023, 19:49

Virto nastavlja samarat :kafa:
naprijed rejal

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 28 sep 2023, 19:53

Previse polemisete i onako ovo nece dugo trajati...

Ova tišina navijackih grupa pa i igraca ima svoje razloge koji donose vrelu zimu
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 28 sep 2023, 20:38

Ne moze vama ni Bog pomoci, jednostavno smjena generacija a ocekivanja uvijek velika. Dzeko i Pjanic polako odlaze u penziju a nema zamjena tog kalibra, i na ostalim pozicijama skripi, realno prosjecni igraci, koji ne igraju u vrhunskim klubovima, ne igraju u ligama petice, cast izuzecima. I dalje sam misljenja da je stranac najbolja solucija, po mogucnosti iz zapadne Evrope koji ima neki sistem, ovi nase ex yu i bliza okolina su cisti promasaj.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, jasmin10, Vaya i 24 gosta.