FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
24%
2. Borbu za Evropu
71
50%
3. Sredinu tabele
23
16%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 143

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 28 sep 2023, 23:18

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
28 sep 2023, 22:26
Bistriksg je napisao/la:
28 sep 2023, 22:24
Ma dovoljno je pogledati samo akciju npr kod drugog gola protiv minska (kretanje igraca, kako se otkrivaju jedan drugom, sa kakvom zeljom igraju) i uporediti sa ovih zadnjih 5-6 utakmica. Sad da li je bojkot ili manjak motivacije (zelje) to ne znam. Kvalitet neki nemamo, ali se kvalitet nadomjestiti moze drugim stvarima
U tome je stvar. Ne moze nekvalitet (nije kvalitetna ekipa, ne sporim) objasniti nagli pad u igri koji se desio nakon Borca. Zeljo koji je igrao Europu i protiv Borca bi ovog sadasnjeg nabio 5:0. Kako to objasniti? Koji je razlog?
I pri tom drugom golu, akcija presporo isla. Samo zbog neozbiljnosti igraca Minska, mi smo dosli u tu situaciju.
Udjemo mi i sad slicno, ali nam zatvore sva rijesenja.

Neki tesko prihvataju, ali Edis je za ovog Murinjo.
On je sa Resicem, Subasicem na krilima uspio nadigrati Velez, dobiti Sarajevo, Zrinski dobro napatiti..

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 28 sep 2023, 23:19

Joj kad mi počnu porediti loleka i boleka..
Yebo vas i edis i nermin.
Ovdje nije do trenera!
Shvatite to više!!!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 28 sep 2023, 23:19

Cocalić ne smije više biti član Želje, udario je na svetinju tj Manijake...
O Bašiću je valjda suvišno pricati da se vec kasni sa otkazom.
Nije još ni oktobar a nama je sezona zavrsena ovim nizom poraza.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 sep 2023, 23:20

Napoleon1921 je napisao/la:
28 sep 2023, 22:33
Sto je najgore vcrs smo normala igrali s obzirom na zadnja izdanaj..al jednostavno smo u takoj dubiozi da nas vrbanjusa dobila
Ljudi Sloboda igra prvu ligu Federacije.
Ovo je najveca bruka iza rata koja se Zelji desila.

Basic bi zbog sebe trebao ponuditi ostavku!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 sep 2023, 23:24

avalPacidoroP je napisao/la:
28 sep 2023, 23:19
Ovdje nije do trenera!
Shvatite to više!!!
Do koga je?

Tako su govorili i kad se Miske otjerao, nekakvi bojkoti i slicno. Pa Amar za godinu dana sa nekim minimalnim promjenama napravi tim koji se za titulu bori.

Ima do trenera itekako. Ova ekipa je skoro pa u rangu proslogodisnje, igracki skuplja i puno veci broj igraca Basic ima na raspolaganju. Ali rezultatima i igrom ni 40% od prosle godine. To se odmah vidjelo, da ovo sto Basic forsira kod nas nece proci. Samo nas je sve malo evropa zavarala.

Naravno da uprava i SD imaju odgovornost, ali i trener je ima bar onoliko koliko i oni.

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 28 sep 2023, 23:26

zeljovolimte je napisao/la:
28 sep 2023, 23:24
Ovdje nije do trenera!
Shvatite to više!!!
Do koga je?

Tako su govorili i kad se Miske otjerao, nekakvi bojkoti i slicno. Pa Amar za godinu dana sa nekim minimalnim promjenama napravi tim koji se za titulu bori.

Ima do trenera itekako. Ova ekipa je skoro pa u rangu proslogodisnje. Ali rezultatima i igrom ni 40%. To se odmah vidjelo, da ovo sto Basic forsira kod nas nece proci. Samo nas je sve malo evropa zavarala.

Naravno da uprava i SD imaju odgovornost, ali i trener je ima bar onoliko koliko i oni.
I isti taj Amar godinu poslije odradi najlosiju sezonu u historiji kluba.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 28 sep 2023, 23:28

Obraz mu se crveni
slika
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 sep 2023, 23:29

MejdanTz je napisao/la:
28 sep 2023, 23:02
Halalite na upadu, Željo dobar večeras 🫡 Manijaci svaka čast, ovo je druga utakmica zaredom bez i jedne ružne riječi ili incidenta 🤝 aplauz po izlasku sa stadiona zaslužen 👍 Imam dosta raje koja za Želju navija tako da vam želim sve najbolje u nastavku sezone 🫡
Tušanj i Sloboda odlično, teren top topova, da se brzo zamijenite sa Tuzlom i što dalje u kupu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 28 sep 2023, 23:30

Kad ce novi press i ko ce ga sazvati?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 sep 2023, 23:32

28 sep 2023, 23:18
Bistriksg je napisao/la:
28 sep 2023, 22:24
Ma dovoljno je pogledati samo akciju npr kod drugog gola protiv minska (kretanje igraca, kako se otkrivaju jedan drugom, sa kakvom zeljom igraju) i uporediti sa ovih zadnjih 5-6 utakmica. Sad da li je bojkot ili manjak motivacije (zelje) to ne znam. Kvalitet neki nemamo, ali se kvalitet nadomjestiti moze drugim stvarima
U tome je stvar. Ne moze nekvalitet (nije kvalitetna ekipa, ne sporim) objasniti nagli pad u igri koji se desio nakon Borca. Zeljo koji je igrao Europu i protiv Borca bi ovog sadasnjeg nabio 5:0. Kako to objasniti? Koji je razlog?
I pri tom drugom golu, akcija presporo isla. Samo zbog neozbiljnosti igraca Minska, mi smo dosli u tu situaciju.

On je sa Resicem, Subasicem na krilima uspio nadigrati Velez, dobiti Sarajevo, Zrinski dobro napatiti..
Edis te polusezone imao pobjede protiv Veleža i Sarajeva i nikog više, halala mu nema za sramotu za Ivicin oprostaj i forsiranje onog medvjeda Vučenovica i rumenog mu jarana.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Sportsfans1921
Kontakt:

Post Postao/la Sportsfans1921 » 28 sep 2023, 23:34

Od svega ovoga i zadnjih utakmica pokušavam shvatiti ulogu Čosića otkad je dosao u klub.Igra na sredini,ja mislim da bi Saša Matić vidio da nije za te pozicije...ne igra ništa,šetka se po terenu,daj ga više na desnu stranu stavi **** ti Fantasy manager,ispast ćemo iz lige **** jedne...

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 sep 2023, 23:42

elevenblues je napisao/la:
28 sep 2023, 23:26
Ovdje nije do trenera!
Shvatite to više!!!
Do koga je?

Ima do trenera itekako. Ova ekipa je skoro pa u rangu proslogodisnje. Ali rezultatima i igrom ni 40%. To se odmah vidjelo, da ovo sto Basic forsira kod nas nece proci. Samo nas je sve malo evropa zavarala.

Dosta nefudbalskih stvari se tad umjesalo. I dodalo ulje na vatru u losoj situaciji za Zelju u vezi prihoda i nesposobne uprave.

Uporedio sam samo igre na terenu iz nase proslosti.
Ne opravdavam amarova zlodjela. Da se moze bolje, moze se. Basic je znao u kakav klub dolazi, nismo Real Madrid da.mu se zelje ispunjavaju.

Urban90
Kontakt:

Post Postao/la Urban90 » 28 sep 2023, 23:49

U ovoj ligi se ne moze igrati na neke rendom formacije. 4 2 3 1 igra 95% ekipa znaci 95% igraca razumije tu formaciju, ne mozes ti coci kosketu galicu itd objasniti linije kretanja s 3 nazad o sredini da ne govorim... znaci 95% igraca je od omladinskog pogona naucilo na 4 2 3 1 i sad da ti guras nesto sto oni ne razumiju mislim sam sebe sjebes. Ko se razumije zna o cemu pisem.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 sep 2023, 23:50

bhsport je napisao/la:
28 sep 2023, 23:32
28 sep 2023, 23:18

Edis te polusezone imao pobjede protiv Veleža i Sarajeva i nikog više, halala mu nema za sramotu za Ivicin oprostaj i forsiranje onog medvjeda Vučenovica i rumenog mu jarana.
Edis te sezone ekipu mu mjesec do prvenstva sastavili, sasvim novu. Dosli oni jer su skoro dzaba igrali, pricao vam je Bekric to. Samo se ne vjeruje. Dobio je mislim i Leotar, ali nas niko nadigrao nije. Siroki, Borac, sve smo ih nadigrali, ali tad je trebao taj "kvalitet". Niti se sjecam neke sramotne partije to proljece, a i prosle godine osim Leotara na svim utakmicama smo bili konkurentni.

Ovo sad je cisto neznanje. Bogte nadigra te drugoligas i trazite mu izgovor. Ubio je sve iole kvalitetno u ekipi sto imamo. A danas igraju igraci za pare. Svaka ekipa u ligi ce nas dobiti.

Admira Adzema vratiti!!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 sep 2023, 23:56

Urban90 je napisao/la:
28 sep 2023, 23:49
U ovoj ligi se ne moze igrati na neke rendom formacije. 4 2 3 1 igra 95% ekipa znaci 95% igraca razumije tu formaciju, ne mozes ti coci kosketu galicu itd objasniti linije kretanja s 3 nazad o sredini da ne govorim... znaci 95% igraca je od omladinskog pogona naucilo na 4 2 3 1 i sad da ti guras nesto sto oni ne razumiju mislim sam sebe sjebes. Ko se razumije zna o cemu pisem.
Svaka formacija ima mane i vrline. Igra zadnje tekme u 4231, nije do toga. To je najfleksibilnija formacija na svijetu, moze ici u 433, 343, 352, 541, 442, 361..
Nisu igraci debili, cuj Cocalic ne razumije ili Stilic. Prije ce biti da trener ne shvata da ovo nije football manager i da je cilj formaciju promjeniti i tako dobiti utakmicu.

Ovo su ljudi od krvi i mesa..

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 29 sep 2023, 00:03

Izvinite na upadu,ali citam malo vase muke,i pitam se zasto nama naši uvijek najgori,vama Mulalic nevalja,koji je zivio za Zelju,koji vam je prosle godine donio evropu,bolji vam od ovog demagoga,isto i nama su najgori nasi Dal,sad na malog Sahinovica se natovarili.Itd Vi ste se navalili malom Drini na ledja a realno ovi ostali starohani nisu nista bolji,a da me pricam o Turanjanima i ostalim.
Samo Sarajevo

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 29 sep 2023, 00:40

Semper je napisao/la:
Cocalić ne smije više biti član Želje, udario je na svetinju tj Manijake...
O Bašiću je valjda suvišno pricati da se vec kasni sa otkazom.
Nije još ni oktobar a nama je sezona zavrsena ovim nizom poraza.
Ne prdi gmazu pitarski
Brohra ribo se...

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 29 sep 2023, 00:49

Ovi iz uprave pričaju o nekoj strategiji i razvoj kluba, a zapostavili omladinski pogon koliko su mogli. Od sezone 18/19, pa do danas koji su napustili klub
Eldar Šehić (Ostrava, Češka)
Elvir Duraković (Sarajevo)
Bakir Brajlović (Novi Pazar)
Madzid Sosic (Radomlje)
Adin Bajrić (Velež)
Enver Kulašin (Borac)
Tarik Karić (Kapfenberg)
Hamza Jaganjac (Adana Demirspor)
Anel Pirić (Igman)
Harun Ploco (Sarajevo)
Šta je klub uradio da zadrži ove igrače?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 29 sep 2023, 00:51

elevenblues je napisao/la:
28 sep 2023, 23:26
Ovdje nije do trenera!
Shvatite to više!!!
Do koga je?

Jeste,eto budi frajer pa postavi te sve tekme,šta su nam radili sudci a mi bez feninga u Koroni i bez onog najbitnijeg,navijači.
A na polusezoni smo bili drugi,nismo imali za zrak.
Sad je ba redovno.
A ovaj Crnogorac ne igra ispod 10-12.000 pa nek mi neko objasni da smo u stabilizaciji,hvala.
Brohra ribo se...

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 29 sep 2023, 01:11

Eto ispali smo i iz kupa, sezona u septembru zavrsena sto se tice borbe za bilo sta, ostaje nam da lutamo po tablici pa dokle dobacimo (ili ne dobacimo).

U klubu trenutno imamo skup vagina na svakoj poziciji prvi predsjednik koji prica o finansijskim izvjestajima i nekim modelima poslovanja a sav prihod sto je ostvario su pare od navijaca (generalni sponzor i ulaznice) koji bi svakako dosao bio on tu ili ne.

Sportski direktor koji je zavalio trenera sa svojim pojacanjima i koji nas laze u lice kako ce dovoditi mlade igrace i razvijati nase omladince a onda nam uvali Rustema istrosenog dizelasa i nakog Turanjanina kojem ni mati ne zna da ganja loptu.

Trener koji se sa svojim izjavama nakon svakog poraza pisa po navijacima i prica o nekim gegenpressinzima?? Valjda zvuci bolje kad kaze visoki presing fudbalskom terminologijom a mi budale padamo u trans na to. A od tog visokog presinga vidimo samo visok broj protivnickih suteva na nas go.

Pored njih imamo 11 stvorenja na terenu od kojih mozda 2 misle ozbiljno da se bave fudbalom i shvataju ozbiljno svoju profesiju.
A tu je i nas mangup Cocalic koji se zaljece na svoje navijace, sto se Cocalicu nisi zaletio na Jakovljevica kad je **** sve po spisku citavoj klupi?

Nek se gone svi u tri picke materine i nek **** od kluba za sva vremena, ne kontam samo na osnovu cega su zasluzili da ih podrzavamo? Svakih 3-5 dana nam pokazuju kolike su ljige bezobrazne i koliko ih boli neka stvar za nasim klubom.

Nego koliko se sjecam prva utakmica ove sezone protiv Borca, spiker na Grbavici nam pozeli dobrodoslicu i najavi borbu za Evropu. Bojim se da ce uprava njemu uruciti otkaz jer je jedini imao muda da kaze preuzme taj teret i kaze da nas fudbalski klub ima zapravo neki fudbalski cilj (nemojte me samo oznacit ko Amarovca zbog ovog fudbalski ljubi vas brat).
Curva Sud

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Hamagara, Levin, ristagrad, Sarun i 43 gosta.