FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 28 sep 2023, 15:23

MoodyHank je napisao/la:
28 sep 2023, 15:16
Laporta iznio da je prošla sezona okončana s plusem od 304 miliona €.
:thumbup:

Trenutno najbitnije vijesti. Posto se gradi stadion, ove sezone su finansijski uspjesi bitniji od onih sportskih :mrgreen: stedi se na svakom euru i smanjuje se ogroman dug. Ovo je ljeto je Barca na transfer pijaci od prodaje igraca zaradila preko 100 miliona, potrošila samo 3 milona i to na Romeua :lol:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 28 sep 2023, 16:23

Laporta kad je došao u klub u prvom mandatu smanjivao je dug koji je ostavio Nunez, kad je otišao klub je ostavio u ogromnim dugovima poslije je došao grobar Bartomeu odnosno Rosel pa su i oni smanjivali dugove i ostavili klub na ivici bankrota.
Nadam se da je ovo sad istina.
Don't hate what you don't understand.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 28 sep 2023, 21:03

xaviesta je napisao/la:
28 sep 2023, 16:23
Laporta kad je došao u klub u prvom mandatu smanjivao je dug koji je ostavio Nunez, kad je otišao klub je ostavio u ogromnim dugovima poslije je došao grobar Bartomeu odnosno Rosel pa su i oni smanjivali dugove i ostavili klub na ivici bankrota.
Nadam se da je ovo sad istina.
nije istina jer smo se zaduzili za stadion, moze klub 300mil u plusu al dug nikad veci

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 28 sep 2023, 21:36

xaviesta je napisao/la:
27 sep 2023, 16:02
Zanimljivo je da se prije protiv ovakvih ekipa patilo, ne bi se stvarale šanse ali bi ih sabio u šesnaesterac i ne bi prismrdili golu.
Sad prilaze golu kako hoće a Barca se ne može sastaviti kako treba. A imaš odličan vezni red.
i samo da nadodam, xavi nema neke koncepte kontrole igre pod kontrolom, on preferira malo vertikalnije i direktnije pristupe ili bar mu tako ekipa igra konstantno, a nakon svake tekme govori "nismo imali kontrolu/izgubili kontrolu".

S toga ili igraci igraju i krecu se na svoju ruku ili nemaju kvalitete da iznesu njegove zamisli.

Nemam sta puno reci o pocetku sezone, zrtvovana ikakva defanzivna stabilnost za vise napadaca, efikasniji smo, kreiramo vise, zabijamo vise, ali isto tako izgledamo jako lose defanzivno.

Po meni je par problema ocitih, za pocetak to je definitivno umor zbog nedostatka alternativa na pozicijama lijevog i desnog bocnog kao i sto imamo problem sa neuigranoscu zadnje linije.

Christensen-Kounde stoperski par s Baldeom lijevo su igrali opet ponesto, ali dodas tu i Cancela i odmah imas velike rupe i neuigranost zbog njega.
Inigo Martinez i Araujo nemaju minute zajedno, pa sad startaju zajedno.
Balde je vidno umoran s toga i puno slabije partije pruza, a i zbog Cancela i Felixa igra defanzivnije i ima puno manje prostora da trci naprijed i radi razliku.

Gundogan je isto umoran i pomalo van forme, slabo ikakav doprinos daje u kontroli igre, nazalost nece ni sutra odmarati.
FDJ fali u drugoj fazi kreacije, fali taj njegov trk i dinamika s loptom, iako je Gavi preuzeo njegovu poziciju i igra fenomenalno, vjerovatno je nas najbolji igrac zadnje 3 tekme.

Ofanzivno izgledamo dosta dobro, pogotovo mi se svidja ova varijacija sa trokutom Cancelo-Raphinha-Lamine kad se lovi rezultat, mislim da se to moze istraziti i uhodati da ne bude samo opcija kad se treba loviti rezultat.

Felix je dosta dobar, ubojit igrac, ubojit razigravaca, igrac trenutka, nije jos u punom pogonu sto se tice driblinga ali poprilicno dobro radi bez lopte i svakako se istice efikasnoscu, ali kao sto rekoh, zbog njega malo Balde pati.

Treba uzeti u obzir da 2 kljucna igraca fale (FDJ i Pedri), meni je jasno da cim se oporave, Romeu i Gundogan lete na klupu ako se planira nastaviti s 3 veznjaka, bar dok je Gundo u ovakvoj formi.
Romeu je imao malo losiju tekmu protiv Mallorce, ali je poprilicno dobar citavu sezonu, al mislim da kombinacija FDJ i invert Cancela u vezni daju dinamiku i trku defanzivno, kao i kontrolu i kreativnost. To ce biti kljucno protiv slabija ekipa, dok je Romeu malo potrebniji kad se ipak treba boriti sa posjed dok ekipa ne krene vjerovati u sebe i nadigravati se protiv najjacih.

Araujov povratak nam vraca stijenu od igraca, ali kako su Christensen i Kounde igrali, meni je Araujo ipak iza njih u rotaciji.

Ja da sam Xavi, pokusao bi mali eksperiment sutra, Balde na odmaranje i Cancelo lijevo sa zadatkom da ulazi u sredinu.

Na papiru je to 3-4-3
MATS - Christensen - Araujo - Kounde nazad, Araujo u svakom smislu ostaje kao osigurac zbog brzine i snage, Kounde i Christensen su puno bolji s loptom s toga nek oni grade i razigravaju.
Cancelo je lijevi wingback, u fazi napada moze nekad naprijed, nekad u vezni red. Gavi i Fermin/Gundo te desno Raphinha.
Felix, Lewa i Lamine naprijed

Fluidnija formacija s puno trke i dinamike.
Defanzivno Gavi i Fermin imaju fantasticne motore da rade pressing, Raphinha se izvlaci desno, Cancelo lijevo, Felix i Lamine se uvlace malo unutra i Lewa u vrhu napada, neka 5-3-2-1 u defanzivi.

Ovo je nesto sto bi ja probao i sto mislim da ima buducnost kao sistem s ovim kadrom igraca, ali mislim da cemo gledati nesto potpuno drugacije.

Sutra ce manje vise biti sve isto osim sto mislim da ce Araujo uci umjesto Christensena jer Sevilla ima onog divljaka u napadu s kojim se treba boriti i trkati 90min.
Cancelo, Balde, Gavi, Gundogan i Romeu u veznom, Felix, Raphinha i Lewa naprijed.

Sevilla igra dosta ofanzivno, nisu pretjerano mekani, cvrsta ekipa, znaju se kompaktno braniti jos je tu Ramos pa ce sigurno biti dosta agresive, ali me strah ovog dvojca naprijed Lukebaio i En-Nesyri ko samog vraga kad se uzme u obzir da je Cancelo na njihovoj strani.

Svejedno ocekujem pobjedu, al opet mislim da cemo plivati defanzivno, bit ce golova na obe strane, 3-2 opet ne gine.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 29 sep 2023, 12:49

Ne vjerujem da će Cancelo igrati večeras. Odigrao je 4 tekme u 11 dana, treba mu odmor.
Po meni je problem vezni red, u nedostatku de Jonga i Pedrija, Gundogan igra, jer mora, tako da vjerujem da će ga čuvati za Porto i ubaciti Roberta, nažalost.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 29 sep 2023, 13:01

bolje fermin nego roberto, al smrad ce igrati zasigurno

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 29 sep 2023, 13:37

Furymaker je napisao/la:
28 sep 2023, 21:36
xaviesta je napisao/la:
27 sep 2023, 16:02
Zanimljivo je da se prije protiv ovakvih ekipa patilo, ne bi se stvarale šanse ali bi ih sabio u šesnaesterac i ne bi prismrdili golu.
Sad prilaze golu kako hoće a Barca se ne može sastaviti kako treba. A imaš odličan vezni red.
i samo da nadodam, xavi nema neke koncepte kontrole igre pod kontrolom, on preferira malo vertikalnije i direktnije pristupe ili bar mu tako ekipa igra konstantno, a nakon svake tekme govori "nismo imali kontrolu/izgubili kontrolu".

S toga ili igraci igraju i krecu se na svoju ruku ili nemaju kvalitete da iznesu njegove zamisli.

Nemam sta puno reci o pocetku sezone, zrtvovana ikakva defanzivna stabilnost za vise napadaca, efikasniji smo, kreiramo vise, zabijamo vise, ali isto tako izgledamo jako lose defanzivno.

Po meni je par problema ocitih, za pocetak to je definitivno umor zbog nedostatka alternativa na pozicijama lijevog i desnog bocnog kao i sto imamo problem sa neuigranoscu zadnje linije.

Christensen-Kounde stoperski par s Baldeom lijevo su igrali opet ponesto, ali dodas tu i Cancela i odmah imas velike rupe i neuigranost zbog njega.
Inigo Martinez i Araujo nemaju minute zajedno, pa sad startaju zajedno.
Balde je vidno umoran s toga i puno slabije partije pruza, a i zbog Cancela i Felixa igra defanzivnije i ima puno manje prostora da trci naprijed i radi razliku.

Gundogan je isto umoran i pomalo van forme, slabo ikakav doprinos daje u kontroli igre, nazalost nece ni sutra odmarati.
FDJ fali u drugoj fazi kreacije, fali taj njegov trk i dinamika s loptom, iako je Gavi preuzeo njegovu poziciju i igra fenomenalno, vjerovatno je nas najbolji igrac zadnje 3 tekme.

Ofanzivno izgledamo dosta dobro, pogotovo mi se svidja ova varijacija sa trokutom Cancelo-Raphinha-Lamine kad se lovi rezultat, mislim da se to moze istraziti i uhodati da ne bude samo opcija kad se treba loviti rezultat.

Felix je dosta dobar, ubojit igrac, ubojit razigravaca, igrac trenutka, nije jos u punom pogonu sto se tice driblinga ali poprilicno dobro radi bez lopte i svakako se istice efikasnoscu, ali kao sto rekoh, zbog njega malo Balde pati.

Treba uzeti u obzir da 2 kljucna igraca fale (FDJ i Pedri), meni je jasno da cim se oporave, Romeu i Gundogan lete na klupu ako se planira nastaviti s 3 veznjaka, bar dok je Gundo u ovakvoj formi.
Romeu je imao malo losiju tekmu protiv Mallorce, ali je poprilicno dobar citavu sezonu, al mislim da kombinacija FDJ i invert Cancela u vezni daju dinamiku i trku defanzivno, kao i kontrolu i kreativnost. To ce biti kljucno protiv slabija ekipa, dok je Romeu malo potrebniji kad se ipak treba boriti sa posjed dok ekipa ne krene vjerovati u sebe i nadigravati se protiv najjacih.

Araujov povratak nam vraca stijenu od igraca, ali kako su Christensen i Kounde igrali, meni je Araujo ipak iza njih u rotaciji.

Ja da sam Xavi, pokusao bi mali eksperiment sutra, Balde na odmaranje i Cancelo lijevo sa zadatkom da ulazi u sredinu.

Na papiru je to 3-4-3
MATS - Christensen - Araujo - Kounde nazad, Araujo u svakom smislu ostaje kao osigurac zbog brzine i snage, Kounde i Christensen su puno bolji s loptom s toga nek oni grade i razigravaju.
Cancelo je lijevi wingback, u fazi napada moze nekad naprijed, nekad u vezni red. Gavi i Fermin/Gundo te desno Raphinha.
Felix, Lewa i Lamine naprijed

Fluidnija formacija s puno trke i dinamike.
Defanzivno Gavi i Fermin imaju fantasticne motore da rade pressing, Raphinha se izvlaci desno, Cancelo lijevo, Felix i Lamine se uvlace malo unutra i Lewa u vrhu napada, neka 5-3-2-1 u defanzivi.

Ovo je nesto sto bi ja probao i sto mislim da ima buducnost kao sistem s ovim kadrom igraca, ali mislim da cemo gledati nesto potpuno drugacije.

Sutra ce manje vise biti sve isto osim sto mislim da ce Araujo uci umjesto Christensena jer Sevilla ima onog divljaka u napadu s kojim se treba boriti i trkati 90min.
Cancelo, Balde, Gavi, Gundogan i Romeu u veznom, Felix, Raphinha i Lewa naprijed.

Sevilla igra dosta ofanzivno, nisu pretjerano mekani, cvrsta ekipa, znaju se kompaktno braniti jos je tu Ramos pa ce sigurno biti dosta agresive, ali me strah ovog dvojca naprijed Lukebaio i En-Nesyri ko samog vraga kad se uzme u obzir da je Cancelo na njihovoj strani.

Svejedno ocekujem pobjedu, al opet mislim da cemo plivati defanzivno, bit ce golova na obe strane, 3-2 opet ne gine.
Kako je tek kad nenadodaš, hahahaha?

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 29 sep 2023, 14:11

Mjesec i po sezone prošao, a ti misliš da je 19 godina star igrač umoran? Moguće, ali nisam siguran.
Gledao sam MC. Igrali sa drugom ekipom i ispali iz engleskog Liga Cup-a.
Barcelona u odsustvu dva najjača igrača sredine ne može igrati sa rezervama. Ne smije. Ovo danas je prevažna utakmica,
da bi nešto odmarali. Novim kiksom se gubi priključak. Pobjedom se vraća samopouzdanje za nastavak LL i UCL pred sudar sa Portom.
Kao što sam prije 20 dana rekao pritisak Tebasa i ostale bratije raste kako se bliži 28.10.. Rade sve da uzdrmaju klub.
To je vidljivo iz aviona. Sjetimo se atmosfere prije zadnjeg meča sa molerima u LL, kad su pobijeđeni 2:1. Počeli su
prije nego sam očekivao. Dok je moleraj imao sve pobjede i prvo mjesto, svi su šutjeli. Momentom gubljenja prve pozicije
nervoza im raste i počinju "rat" na svim poljima. Upregnut je Tebas, tužilaštvo, Sud, nije im ni smjena Rubialesa sjela,
a Barcelona je tu na strani igračica i igrača, tako da........ sve treba očekivati. Delegirat će podobnog sudiju. A igraju i protiv nezgodne Girone,
vodeće ekipe.
Kakvu su samo emisiju El Chiringuito napravili nakon poraza od ATM. Auuuuuuu.
Slažem se i rado bih danas vidio od početka vezu Gavi-Gundogan-Raphinha, a trojac naprijed Felix-Lewandowski-Yamal.
Nazad klasika: ATS-Cancelo-Araujo-Kounde-Balde.
Barceloni je lakše igrati kad načne odmah protivnika golom. Ne znam zašto agresivnije ne počnu utakmicu sa više presinga i pokušajem brzog postizanja gola. Tad dobijaju prostor. Kad prva ekipa napravi razliku, onda mijenjati i eventualno odmarati.
Ferran Torres se u dvije zadnje utakmice ispromašivao, ne znam zašto, ušao je u lijep ritam, a sad odjednom blagi pad.
Gundogan odlično odigrao protiv Betisa i Belgijanaca, tako da ne razumijem gdje se izgubio. Pozicija Isključivo blizu 16 metara. Možda zato. On ima taj pas, ali ne razumijem zašto još više ne bi sudjelovao u sredini.

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 29 sep 2023, 20:08

Dobra postava Xavia :thumbup:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 sep 2023, 20:28

Šta je ovo NBA, svaku noć utakmica :crazy:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 sep 2023, 20:49

MrPink je napisao/la:
29 sep 2023, 20:08
Dobra postava Xavia :thumbup:
Postava bez veznog reda. Samoubistvo u najavi.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 29 sep 2023, 20:54

Rapinha i Yamal zajedno, šta izvodi ovaj?
Don't hate what you don't understand.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 29 sep 2023, 21:29

Gledaj ovog poljskog Bolta

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 sep 2023, 21:41

Moze li se jos sta promasiti
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 sep 2023, 21:51

Jbt grob i realizacija. Baš iritantno.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 sep 2023, 21:52

Strasno koliko fale Pedri i De Jong u sredini.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 sep 2023, 22:28

Ma ne mogu zabiti do sabaha da se igra.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 29 sep 2023, 22:31

Koliko bačenih prilika

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 sep 2023, 22:35

Sreća tu je brat Ramo da nas povadi.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 sep 2023, 22:35

Kad nece oni hoce Ramos
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.