FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

Aduka87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Aduka87 » 01 okt 2023, 14:40

hz35 je napisao/la:
01 okt 2023, 14:37
Kad je derbi, subota ili nedjelja?
Nedjelja, 20h.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 okt 2023, 14:48

Meni je igra izgledala bez idejno u drugom pol.. jesul se cuvali to neznam al ja bi njih kaznio bar po hiljadu markica preventivno i simbolicki..

Rogovic u drugom poluvremenu jednim potezom prikovo sehu na stolicu.. odkad nisam vidio da nas golman ubije par svoji i par protivnika kad ide u boks.. jedini golman koji je to radio je Dedic i Delac..

Al open kad se sjetim kakve je golove od torpede primo sam bi otiso u kopenhagen po Delaca..

Zeljku danas ako izguzi sb, oni ce bit ko silovane prostitutke ili razjarena pascad

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 01 okt 2023, 15:07

Bosniak10 je napisao/la:
01 okt 2023, 14:32
Vidjet ćete tek kako će ovaj napad pročepit kad Avramovski ode, pogotovo ako dovedemo pravu desetku.
Da nije Avrama, ti ne bi mogao prenijeti loptu do napadača kralju moj. To što ste nekog uzeli na zub zbog promašaja s lišticom, to je drugi par opanaka. Da ga je zabio, bio bi u rangu s De Bruyneom.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 okt 2023, 15:08

GalileoGalilei je napisao/la:
01 okt 2023, 15:07
Bosniak10 je napisao/la:
Vidjet ćete tek kako će ovaj napad pročepit kad Avramovski ode, pogotovo ako dovedemo pravu desetku.
Da nije Avrama, ti ne bi mogao prenijeti loptu do napadača kralju moj. To što ste nekog uzeli na zub zbog promašaja s lišticom, to je drugi par opanaka. Da ga je zabio, bio bi u rangu s De Bruyneom.
Uzmi sve u obzir, da si SD da li bi mu produžio ugovor ili bi tražio bolje rješenje?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 01 okt 2023, 15:16

Joj kad se krenu ovako izmisljati lafo nakve nevidljive uloge igracima da se opravdaju hahahah.Skocio bi sa zgrade kad cujem nekakva prenosenja lopte i izvlacenje protivnika kretnjama.Ja apsolutno nista nisam vidio od toga.Covjek da ne gleda rekao bi da lik uzme loptu od naseg sesnesterca povuce je do njihovog peterca i ostavi Renanu na sut.

Ozbiljnom igracu se onakva 2 promasaja u kratkom periodu NE SMIJU dogoditi.Andjusic bi i jednu i drugu zmireci zabio.
Protiv Sirokog nas je to kostalo poraza,protiv Zvijezde nije srecom ali sto je dosta dosta je.Prosjecan igrac kakvi imas bar 10 u nasoj ligi za 3 hiljade maraka.Pogrijesio sam zapravo,dobar igrac sigurno koji je jos jedan u nizu da se kod nas pogubio i nije snasao a trebao je biti nosilac igre.CV ne igra i 2 godine nije malo.Na prste jedne ruke mogu se izbrojati dobre utakmice.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 01 okt 2023, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 01 okt 2023, 15:20

Bosniak10 je napisao/la:
Nevjerovatno je da većina onih koji ovdje pišu uopste 'ne znaju' sta ko radi na terenu. Vidi lik da neko nije dao go, a mogao je, i odmah ne valja. Avram je juče pretrčao najviše, uz Buljubasica, dok je bio na terenu. Uz to se nalazio u šansama, razigravao ostale, iznosio loptu, vezao defanzivnu i napad, učestvovao u defanzivni...Znaci, najbolji igrač Sarajeva. A i Rozman je toga svjestan.

Nije Hasic Ziljkic pa da u svakom klubu u kojem igra pjeva protiv onog drugog, pa cak
i svog, i pisa se po njemu.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 01 okt 2023, 15:28

NajvecaRadosti je napisao/la:
01 okt 2023, 15:16
Joj kad se krenu ovako izmisljati lafo nakve nevidljive uloge igracima da se opravdaju hahahah.Skocio bi sa zgrade kad cujem nekakva prenosenja lopte i izvlacenje protivnika kretnjama.Ja apsolutno nista nisam vidio od toga.Covjek da ne gleda rekao bi da lik uzme loptu od naseg sesnesterca povuce je do njihovog peterca i ostavi Renanu na sut.

Ozbiljnom igracu se onakva 2 promasaja u kratkom periodu NE SMIJU dogoditi.Andjusic bi i jednu i drugu zmireci zabio.
Protiv Sirokog nas je to kostalo poraza,protiv Zvijezde nije srecom ali sto je dosta dosta je.Prosjecan igrac kakvi imas bar 10 u nasoj ligi za 3 hiljade maraka.Pogrijesio sam zapravo,dobar igrac sigurno koji je jos jedan u nizu da se kod nas pogubio i nije snasao a trebao je biti nosilac igre.CV ne igra i 2 godine nije malo.Na prste jedne ruke mogu se izbrojati dobre utakmice.
Ne brukaj se. Bilo je svjetskih igrača koji su po nekoliko utakmica fulali nemoguće.

Normalno da bi skočio kad igrača mjeriš na osnovu dva parametra, a ima mnogo segmenata. Uostalom, kod Rožmana je standardan, to dovoljno govori. Vidjeli smo kako je sredina izgledala kad je tu bio Dal, rupa na desetci, ne zna mulac prići po loptu.

Samo da je zabio Širokom, niko ga ne bi spomenuo, ne bi se moglo "a" reći Avramu.
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 01 okt 2023, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 01 okt 2023, 15:30

Bosniak10 je napisao/la:
To je to. Traze lucem da se natakare na nekog, sad Sahinovic nije igrao pa uzeli Avrama. A realno ne mogu nikome jer su svi dobri bili ovu utakmicu.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 01 okt 2023, 15:32

Sredina je dobra, krila su nam tanka i u padu forme. Ziljkic pogotovo, hasic malo previse solira ali igra nesto bolje odbranu od ziljkica

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 01 okt 2023, 15:33

Tim logikama ala "ima boljih za par milja" se npr. vode na Grbavici.. pa im dođu neki Biberi, Turanjanini i slično. Ista stvar bi se desila i nama kad bi takvi stručnjaci donosili odluke. To bi nadovodilo pun qrac Milanovića pa bi im onda jblo mater što su takvi kakvi jesu.

Jednostavno ne znaju.

Uostalom, otprilike su to isti ljudi koji su Šahi psovali odvratne stvari poslije Lištice. Ne znam kako imaju obraza uopšte pisati nešto ovdje.
Zadnja izmjena: scholsey, dana/u 01 okt 2023, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.
The saddest thing in life is wasted talent.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 okt 2023, 15:35

Prvo ovo je forum i to javni, svako ima pravo da napiše šta misli - i oko toga se valjda vodi diskusija, tako ja vidim forum valjda.

Malo je simptomatično da pojedini koji sad toliko "brane" naše igrače i zgrožavaju se psovki ili uvreda su bili među glasnijima u ponižavanju Dala. Samo kažem. :kafa:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 01 okt 2023, 15:37

01 okt 2023, 15:28

Ne brukaj se. Bilo je svjetskih igrača koji su po nekoliko utakmica fulali nemoguće.

Normalno da bi skočio kad igrača mjeriš na osnovu dva parametra, a ima mnogo segmenata. Uostalom, kod Rožmana je standardan, to dovoljno govori. Vidjeli smo kako je sredina izgledala kad je tu bio Dal, rupa na desetci, ne zna mulac prići po loptu.

Samo da je zabio Širokom, niko ga ne bi spomenuo, ne bi se moglo "a" reći Avramu.
Nisam spomenuo Dala
Po meni nije on 10ka kakva nam treba,a tek ovaj nije.Nijedan ni drugi mi se ne svidjaju.Lijepi Rahman...

Pusti to sta bi bilo kad bi bilo.Treba znati zabiti.To nije nikakva nesreca nego cisto neznanje i gotovo.Renanu bi yebali sve da je promasio penal,Kapic bi ostao da je zabio,Crnkic rahmetli bi od najveceg tragicara ponovo bio najomiljeniji publike,Kajkut da je fulio u Bijeljini kone bi osvojile i Zrinjski ne bi imao 3 titule u nizu itd itd.
Nas je kostao poraza i gotovo.Da je zabio druga prica ali posto nije...

Bilo je svjetski igraca ali ti igraci onda u 5 utakmica zabiju 7 golova i iskupe se puta 10.
Hvala Avramu za borbenost koja je na nivou sto jest jest ali 2 godine je dugo,a ne igra za male pare.Zahvalit se na zimu i dovesti 10ku najslicnijeg tipa Rahmanu.Cak je po meni i Andjusic bolji igrac.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 01 okt 2023, 15:45

Surreal je napisao/la:
01 okt 2023, 15:35
Prvo ovo je forum i to javni, svako ima pravo da napiše šta misli - i oko toga se valjda vodi diskusija, tako ja vidim forum valjda.

Malo je simptomatično da pojedini koji sad toliko "brane" naše igrače i zgrožavaju se psovki ili uvreda su bili među glasnijima u ponižavanju Dala. Samo kažem. :kafa:
Uvrede kad se zasluze. Kopile ih je zasluzilo. Avram nije, jos.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 01 okt 2023, 15:46

siroliver69 je napisao/la:
01 okt 2023, 15:20
Bosniak10 je napisao/la:
Nevjerovatno je da većina onih koji ovdje pišu uopste 'ne znaju' sta ko radi na terenu. Vidi lik da neko nije dao go, a mogao je, i odmah ne valja. Avram je juče pretrčao najviše, uz Buljubasica, dok je bio na terenu. Uz to se nalazio u šansama, razigravao ostale, iznosio loptu, vezao defanzivnu i napad, učestvovao u defanzivni...Znaci, najbolji igrač Sarajeva. A i Rozman je toga svjestan.

Nije Hasic Ziljkic pa da u svakom klubu u kojem igra pjeva protiv onog drugog, pa cak
i svog, i pisa se po njemu.
Od njega se uopšte ne traži da iznosi lopti niti da nešto pretjerano trči nego kad dobije loptu u završnici da zna šta da radi sa njom. A on rijetko kad napravi priliku da ne pričam o promašenim zicerima u zadnje 2 utakmice pa ono je bruka da se ne zabije. Digli smo ga u nebesa i prevelika očekivanja imamo a realnost je da je prosječan igrač.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 01 okt 2023, 15:59

Renan brat u Skenderiji gleda Bosnu :ljepota: :ljepota:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 01 okt 2023, 16:03

Avramovski nije bas taraba, ali nije ni sad vala neki superstar da se ne lazemo.

U sustini, prosjecan igrac po meni. Nije opravdao ulozeno, kako god Rozman i Ibricic ce donijeti tu odluku. Mislim da ce se mnogi ovde iznenaditi odlascima na zimu.
"To je jednostavno SARAJEVO"

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 01 okt 2023, 16:05

JVVVST je napisao/la:
01 okt 2023, 15:45
Surreal je napisao/la:
01 okt 2023, 15:35

Uvrede kad se zasluze. Kopile ih je zasluzilo. Avram nije, jos.
Stari kroner je zaslužio i puno više nego što je dobio. Ljudska ljiga. Tip osobe zbog koje ljudi sa strane ne podnose Sarajevo. Dal je iskihao i njegove i svoje aferime.

Šta god mislio o njemu kao igraču, žao mi je što sam mu nekad nešto lanuo. Nije on sebi birao starog.. i ja bih svog branio do kraja, kakav god da je.
The saddest thing in life is wasted talent.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 01 okt 2023, 16:21

Koliko su dobili ulaznica smetljari ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 01 okt 2023, 16:25

01 okt 2023, 15:28

Nije isto ne znati i ne zeljeti.. dusa me boljela gledati onako Sarajevo. Od malog se puno ocekivalo vise od samog postizanja golova. Dobro prosli i mi i on i ne znam vise sto trabunjate o dalu.

Evo pitanje za ove dalkanove fanove? Jel vam i u jednoj utakmicu on pao na pamet? Osim mozda ove na pecari i fule avrama.
Sjecam se situacija kad napravimo transfer, iducu tekmu bez tog igraca vidis da nesto fali, s dalkanom to nije slucaj.

Sto se tice avrama, upao je u krizu psihicku i to je rezultat promasaja.

Brinu me ziljkic i hasic.. mora odgovornije i konkretnije. Moraju birati najkraci put do cilja, tj do gola.. najlaksi, najbrzi i najefikasniji. Grehota je da Renan ne zabije 20 golova min u ovoj sezoni.

Ne smije nam se desavati da dobije 3 upotrebljive lopte tokom utakmice!!!
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, ErosViverosViv, Hajdeee, keli, Kera1403, Konzerva, rimljanin90, ubipara i 69 gostiju.