FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

dubioza144
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dubioza144 » 01 okt 2023, 15:12

Mulalic
Galic Dubackic Kosoric Jasarevic
Drina Rustemovic
Amoah Cosic Ovcina
Krpic
U nekim momentima
Mulalic
Kosoric Drina Dubackic
Galic Cosic Rustemovic Ovcina Jasarevic
Krpic Amoah
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 01 okt 2023, 15:20

dubioza144 je napisao/la:
01 okt 2023, 15:12
Mulalic
Galic Dubackic Kosoric Jasarevic
Drina Rustemovic
Amoah Cosic Ovcina
Krpic
U nekim momentima
Mulalic
Kosoric Drina Dubackic
Galic Cosic Rustemovic Ovcina Jasarevic
Krpic Amoah
Fali ti jos jedan u21 igrac u oba slucaja
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 01 okt 2023, 15:55

Ne fali, od ove sezone je potreban samo jedan u21 igrač na terenu, a još jedan u zapisniku da bude.
A što se sastava tiče nemoj molim te Ćosića na 10, lik tu poziciju nije životom vidio dok kod nas nije došao.
I da, BEZ GALIĆA KOJEM OD 10 CENTARŠUTEVA BUDE 1 UPOTREBLJIV I TO ZBOG LOŠE REAKCIJE ODBRANE.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 01 okt 2023, 16:30

MrAmarOsim je napisao/la:
01 okt 2023, 15:55
Ne fali, od ove sezone je potreban samo jedan u21 igrač na terenu, a još jedan u zapisniku da bude.
A što se sastava tiče nemoj molim te Ćosića na 10, lik tu poziciju nije životom vidio dok kod nas nije došao.
I da, BEZ GALIĆA KOJEM OD 10 CENTARŠUTEVA BUDE 1 UPOTREBLJIV I TO ZBOG LOŠE REAKCIJE ODBRANE.

Problem je sto bi tesko bilo stavit u vezni red Rustemovica Drinu i Stilu npr (ali je isto tesko u ovakvoj utakmici improvizovat i sa Drinom u veznom), opet bi Cosic bio tu koji bi vise trcao od Stile a i u slucaju da promijeni u 3 5 2 lakse je Cosica stavit sa Galicem nego Stilica npr, a mozda bi se mijenjala formacija tokom citave utakmice a ne samo kad pocne sa izmjenama pa da vadi Stilu ubacuje Cosica ili Haracica pa Amoaha stavi sa Galom
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 01 okt 2023, 16:37

braco je napisao/la:
29 sep 2023, 22:25
Riad Mašala - izdanak naše škole koji trenutno nastupa u elitnom hrvatskom rangu za Rudeš, ima samo 19 godina i nastupa kao ofanzivni vezista/krilo. Skupio je već 1 gol i 1 asistenciju ove sezone, a upisao je 3 nastupa od prve minute i 3 nastupa sa klupe u ligi, te 90 minuta u kupu. U posljednjem kolu je zabio gol Dinamo Zagrebu, a asistenciju je upisao protiv Slaven Belupa. Evo kako je izgledao njegov pogodak protiv Dinama:

Hajdarević - odigrao svih 9 kola po 90 minuta za Radnik iz Surdulice, imao sjajnu dijagonalu kod gola svog tima protiv Partizana. Video dijagonale:

Dženis Beganović - odigrao 90 minuta u grupnoj fazi azijske lige prvaka. Za 3 - 4 dana igra drugi meč grupne faze protiv Al Nasra za koji nastupa Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Brozović, Laporte i ostali superstarovi. Inače sve ostale utakmice za svoj klub je također odigrao sve po 90 minuta.

Neriman Kočević - prešao u 3. hrvatsku ligu ove ljeto, gdje je potpisao za NK Grobničan. 6 utakmica u ligi, 3 od prve minute i 3 s klupe, 0 golova. Zabio je gol u nekoj stotoj rundi kupa u kojoj je njegova ekipa pobjedila rezultatom 29:1 neke nesretnike. :rol:

Madžid Šošić - i ove sezone na posudbi u Radomlju gdje vrhunski igra, 6 utakmica - 3 gola i 1 asistencija.

Dženan Zajmović - odlično mu ide u Uzbekistanu, u ligi je u 15 utakmica dao 8 golova i 1 asistenciju, a zabio je i gol u kupu.

Anel Šabanadžović - rezerva u rezervnom timu AEK-a

Hodžić mlađi - samo je jednu utakmicu počeo od prve minute za Hatayspor, ostale je ili ušao s klupe ili presjedio 90 minuta na klupi

Hodžić stariji - ni on nema baš najbolji start u makedonskom Shkupiju. Zabio samo 1 gol i to iz penala, 4 utakmice je počeo u prvih 11, a ostale je ušao s klupe. Posljednje 2 utakmice ga je izvadio iz igre na poluvremenu, a drugu je ušao s klupe 20 minuta.

Santos - odigrao je 3 utakmice i sve 3 od prve minute, ali posljednje 2 utakmice je izašao u 60. minuti. Upisao je jednu asistenciju ali pitanje je koliko je ono asistencija.

Hiroš - ove sezone nula utakmica u prvih 11, u posljednjih mjesec dana uopšte nije u protokolu, vjerovatno zbog povrede ruke koju je doživio početkom septembra

Sadiković - prešao u Napredak iz Kruševca, čeka još da debituje

Križevac - 9 utakmice za Slaviju, samo jedna od prve minute, sve ostale je s klupe ušao. Nije zabio još gola.
2. dio:

Ajdin Kobašević - ovo ljeto prešao u Radnik iz Hadžića koji igra prvu ligu FBiH, nezamjenjiv član prvih 11, odigrao je sve utakmice ove sezone po 90 minuta

Hamza Jaganjac - ove sezone je odigrao 3 utakmice u utakmice u juniorskoj ligi Turske i zabio je 2 gola. Igra za turskog superligaša Adana Demirspor.

Eldar Šehić - odigrao je samo dva meča za Banik Ostravu ove sezone i to su oba bili ulasci s klupe početkom sezone. U posljednje vrijeme nije ni u protokolu, spominjala se neka povreda. Koliko vidim već se spominjao njegov odlazak iz kluba, moguće na neku posudbu jer vjerovatno ne računaju ozbiljnije na njega.

Matej Rodin - odigrao je ove sezone samo jednu utakmicu za belgijskog drugoligaša Oostende i to u prvom kolu, od tada nije ni u protokolu. I kod njega je slična situacija kao kod Šehića, isto neka povreda zbog koje vjerovatno nije bio u kadru, ali se također spominje da nije u nekim planovima trenera.

Hasan Jahić - kod nas je došao ono ljeto kad je Tomislav Ivković imenovan za trenera ali nije ni minute nikad dobio. Nakon što nas je napustio, potpisao je za B tim Mlade Boleslav. Slali su ga prošle sezone na posudbu u Pribram, a ove sezone je ponovo u češkom drugoligašu Pribramu, samo moguće da je sad tamo trajno prešao. Ove sezone sjajna statistika 11 utakmica, 3 gola. Inače momak je 2001. godište.

Amin Alagić - momak 2004. godište koji više nije naš igrač jer je ovo ljeto prešao u Radnik iz Hadžića. Posljednjih 5 kola igra u prvih 11 i postigao je 2 gola.

Sergej Bjelica - također 2004. godište, drugu sezone zaredom je rezervni golman prvog tima Voždovca

Damir Hrelja - nakon dobre sezone u Igmanu je prešao u Borac i nastavio s odličnim partijama, u posljednja 2 kola je zabio jedan gol Tuzla Cityu i jedan gol Širokom

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 01 okt 2023, 17:11

dubioza144 je napisao/la:
01 okt 2023, 16:30
MrAmarOsim je napisao/la:
01 okt 2023, 15:55

Problem je sto bi tesko bilo stavit u vezni red Rustemovica Drinu i Stilu npr (ali je isto tesko u ovakvoj utakmici improvizovat i sa Drinom u veznom), opet bi Cosic bio tu koji bi vise trcao od Stile a i u slucaju da promijeni u 3 5 2 lakse je Cosica stavit sa Galicem nego Stilica npr, a mozda bi se mijenjala formacija tokom citave utakmice a ne samo kad pocne sa izmjenama pa da vadi Stilu ubacuje Cosica ili Haracica pa Amoaha stavi sa Galom
A možda Abdulmalik kad bi počeo od prve, nek se kali momak.
I umjesto Gale Musić, po meni bi to bio sasvim dobar sastav.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 01 okt 2023, 17:32

Eno pitari propituju Haskića za derbi.. Jel istina da je baš lik Željovac?

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 01 okt 2023, 17:37

Admir74 je napisao/la:
01 okt 2023, 17:32
Eno pitari propituju Haskića za derbi.. Jel istina da je baš lik Željovac?
Ajdin Hasić je postao glavna tema medija u Bosni i Hercegovini nakon što je fantastično otvorio novu godinu u dresu Besiktasa. Naime, u dvije utakmice postigao je dva pogotka, a nedavno je i izjavio da od malih nogu navija za Željezničar.

Nakon tog saznanja njegov saigrač iz mlade reprezentacije, Eldar Šehić ga je odlučio počastiti dresom upravo Plavih sa Grbavice. Šehić je poslao svoj dres svom saigraču, a Hasić nije krio oduševljenje.

Nakon što je poklon stigao u Istanbul, Hasić je objavio fotografiju na Instagram.

slika

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 01 okt 2023, 18:36

Ouuuu Hasiću :salut:

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 01 okt 2023, 18:37

Sutra kad Turanjanin pocne od prve umjesto Mekica :ljepota:

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 01 okt 2023, 18:58

Sta ocekujete sutra?

Utakmice sa sirokim su nam uvijek donosile otvoren fudbal i borbu na obe strane. Nikad nismo lagano pobijedili i jedan su nam od nezgodnijih protivnika na grbavici. Mozda nam taj otvoreni fudbal donese priliku da zabijemo gol ali moze doci i do katastrofe ako igraci budu mlaki kao do sad.

Da budem jasan, ja licno na stadion dolazim jer sam zaludjenik i bez Zelje ne mogu a jasno je da podrsku svojim zalaganjem nisu zasluzili a pogotovo zato sto je to njihov posao. Ako je problem finansija onda nisu trebali ni potpisivati ugovore na pocetku ako sada nece dati sve od sebe a ne moze mi niko reci da ne znaju igrati kad smo gledali cuda u europi prije samo 2 mjeseca.

Volio bih da Basic ne nastrada i da se ovo sto se desava rijesi na kojoj god relaciji da je. Da svi shvate da je klub ipak ispred svih i da nije bas moralno niti karakterno sabotirati klub. Oni koji najmanje zasluzuju moju podrsku su ljudi iz uprave. Dok se oni ne trznu i ne urade nesto, pa makar to bile i ostavke, mi cemo nastaviti srozavati svoje ime jer od tamo sve krece, a ko vodi klub ni oni sami ne znaju izgleda.

Teska utakmica nas ceka. Ocekujem manju posjetu mada bi trebao u svakom od nas proraditi inat i doci na stadion da iskazemo svoje misljenje i pokazemo da se niko ne bi trebao igrati sa klubom. Kako god bilo, a mislim da cemo ih mlatnuti, ljubav nece izlapiti ali se stvari moraju dovesti u red.

Naprijed plavi! Samo jako zeljovci!

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 01 okt 2023, 19:22

Pririsak je napisao/la:
01 okt 2023, 18:58
Sta ocekujete sutra?

Utakmice sa sirokim su nam uvijek donosile otvoren fudbal i borbu na obe strane. Nikad nismo lagano pobijedili i jedan su nam od nezgodnijih protivnika na grbavici. Mozda nam taj otvoreni fudbal donese priliku da zabijemo gol ali moze doci i do katastrofe ako igraci budu mlaki kao do sad.

Da budem jasan, ja licno na stadion dolazim jer sam zaludjenik i bez Zelje ne mogu a jasno je da podrsku svojim zalaganjem nisu zasluzili a pogotovo zato sto je to njihov posao. Ako je problem finansija onda nisu trebali ni potpisivati ugovore na pocetku ako sada nece dati sve od sebe a ne moze mi niko reci da ne znaju igrati kad smo gledali cuda u europi prije samo 2 mjeseca.

Volio bih da Basic ne nastrada i da se ovo sto se desava rijesi na kojoj god relaciji da je. Da svi shvate da je klub ipak ispred svih i da nije bas moralno niti karakterno sabotirati klub. Oni koji najmanje zasluzuju moju podrsku su ljudi iz uprave. Dok se oni ne trznu i ne urade nesto, pa makar to bile i ostavke, mi cemo nastaviti srozavati svoje ime jer od tamo sve krece, a ko vodi klub ni oni sami ne znaju izgleda.

Teska utakmica nas ceka. Ocekujem manju posjetu mada bi trebao u svakom od nas proraditi inat i doci na stadion da iskazemo svoje misljenje i pokazemo da se niko ne bi trebao igrati sa klubom. Kako god bilo, a mislim da cemo ih mlatnuti, ljubav nece izlapiti ali se stvari moraju dovesti u red.

Ja ne mogu doći jer radim, nisam bio ni protiv Goška. Na utakmice koje su radnim danim ne mogu doći, naravno opravdano zbog posla.
Nadam se da će svi oni koji budu slobodni doći, podrška klubu je potrebna.
Stvari se brzo mogu okrenuti u našu korist. Ova liga odavno nije bila ujednačenija i svako svakog može pobijediti. Ono što najviše fali Željinim igračima trenutno je samopouzdanje, koje je itekako poljuljano poslije svih ovih poraza, ustvari nakon svakog novog samo se povećava.
Isto tako ako Bog da pobjedom protiv Širokog isto to samopouzdanje bi se potpuno vratilo, a onda dolazi derbi na Koševu.
Zato je jako bitno da igrači dobiju podršku sa svih tribina, bezobzira na katastrofalne rezultate. Ipak je Željo mnogo više pokazao na Grbavici u odnosu na gostujuće utakmice, upravo zbog igranja pred svojom publikom, pa i u onom porazu od Goška.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 01 okt 2023, 19:45

Koliko se sjecam prosle godine je Siroki bila neka prekretnica tako da hajmo ponovo to uciniti. Volim te Zeljo.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 01 okt 2023, 19:49

Pririsak je napisao/la:
01 okt 2023, 18:58
Sta ocekujete sutra?

Dolazim sutra standardno.
Mi ovu moramo pobijediti kako god znamo i umijemo, taman se na glavu bacali. Zašto? Zato što novim porazom na Grbavici bi ekipa totalno izgubila i ono malo samopouzdanja kojeg trenutno ima, išli bi na derbi nakon 6 poraza u nizu gdje bi nam šanse da se izvučemo bile ispod minimalnih, i ne samo to, krajem narednog kola mi vrlo vjerovatno dijelili 10. mjesto sa Igmanom, Tuzla gostuje Zvijezdi gdje stvarno ne vidim kako mogu izgubiti. Završetkom 1. kruga takmičenja, tj. kompletiranjem 11. kola bi u toj situaciji bili 10., i onda stvarno bi pravo čudo bilo da mi ne upadnemo u teški haos.
Tako da da, nadam se pobjedi kao i uvijek, ali ovoj pogotovo, jer bi nas pred derbi spucala jakom dozom samopouzdanja i energije.

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 01 okt 2023, 20:10

Rano je jos pricati o derbiju ali sutra cemo nadam se vidjeti borbu. Ako je ne bude onda je to bezobrazluk. U derbi svakako idemo bez ikakvih ocekivanja i rastereceni, a na derbijima se nikad ne zna.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 01 okt 2023, 20:42

Ma mi ako ne dobijemo sutra nek na nam je Bog na pomoći…

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 01 okt 2023, 21:04

Od ovih pichkica ne ocekujem nista. Niko od ljudi u klubu nema obraza i niko od igraca nema obraza. Oni ce i sutra izgubiti, poslije utakmicu u pekaru, ispusiti nargilu pred spavanje i super. Ko je na gubitku? Zeljo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 01 okt 2023, 21:05

4-4-2 ili 3-5-2/5-3-2 ako moze jbga neces se zatvoriti na Grbavici paša moj.

Samo kao da gledam 4-2-3-1

Ne znam moje misljenje je da trebamo poceti s Krpicem i Haracicem zajedno od prve minute.
Nemas sta cekati zijanili ste i ujebali skoro sve.
Al-dzaber nece poceti ali trebao bi dobiti minuta misa mu vidi se da mali zna lopte.

Grizi, ujedaj, rusi, lomi i vandalisi na terenu za te **** bodove.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 01 okt 2023, 21:38

Sutra po starom ide bez puno promjena
Muftic
Galic Kosoric Cocalic Jasarevic
Rustemovic
Drljo Ćosić Stilic Amoah
Krpic

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 01 okt 2023, 21:56

Nije bitno ko ce poceti. Bitan je pristup onih koji pocnu.
Pročepit će negdje.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.