BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

anlayan
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la anlayan » 02 jun 2009, 13:25

bavarac je napisao/la:
anlayan je napisao/la:zna li neko nešto o Albinu Kajtezoviću, brani za FC Walsall u Engleskoj...
koliko godina ima,i imali nase drzavljanstvo,i kako si saznao za njega
http://www.transfermarkt.ch/de/basics/2 ... kajtezovic

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 jun 2009, 15:13

Ma apsolutno nas ne zanima, bar mene, šta je čija želja, nek igra gdje i za koga ko hoće.

Sigurno Eduardo igra za Hrvatsku iz patriotizma :?

A Pandža će vam se svima popišati u usta kroz koju godinu, plakat ćete za njima, isto kao i za Papcem. I Srbijanci za Misketom.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 02 jun 2009, 15:15

ma da ko i onaj argentinac sto ga ganjaju patriota samo takav
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 02 jun 2009, 15:29

Ajduk je napisao/la:
aqarius je napisao/la:Dragi moj Ajduk meni se čini da si ti odnekud zalutao na ovaj forum.Evo čitam tvoje postove i ne mogu nikako u nekim stvarima da te shvatim.Uredu to za reprenzet.Ok činjenica je da je BiH još daleko iza jakih repr.ali između redova ti se uvijek nekako provlači nacionalizam .Jajalo rođen u Jajcu i jedino može igrati za Hrvatsku zato što je Hrvat NE se...ri više sa takvi izjavama.Bilo je i ono Misimović je Srbin A igra za BiH.Pa po tebi samo bi Bošnjaci trebali igrati za BiH.Pa BiH je zemlja svih naroda koji u njoj žive i ako hoće i žele mogu da igraju u državi u kojoj su rođeni.A ti kažeš SAMO za Hrvatsku pa bi li bio lošiji čovjek ako bi igrao za BiH.U tvojoj glavi svakakmo da bi.
Kao sto kazem za BiH mogu igrati svi koji ju smatraju 'svojom' . pa tu i jest problem, hrvati i srbi je ne smatraju svojom i to dokazuju vec 20g. kako sportasi tako i ljudi opcenito. Svakom Hrvatu i Srbinu je san i najveca zelja na svijetu odjenuti dres svoje domovine pa makar to nekome iz Sarajeva ili Tuzle smetalo. To je tako i sumnjam da ce se promjeniti. Jedino ovi antitalenti tipa Boris Pandza i Mirko Hrgovic koji realno nisu ni blizu hr reprezentacije mogu se opredjeliti za BiH iskljucivo da pokusaju tako podignut svoju cijenu a ne nesto jer previse voli BiH.
TO JE REALNOST. MOZDA SUROVA MOZDA RUZNA ALI JE !
Pa sta ti znas kako igra Pandza za nas? Dali igra iz patriotizma ili ne.. I Barbarez mostarac bosanac ne bosnjak igro je ko 10 bosnjaka u reprezentaciji. Nemoj se glupirat.
Pandza je perspektivan odbrambeni igrac i treba nam jos takvih kao on..

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 jun 2009, 15:30

Objektivno momak je odigrao solidnu sezonu, imao je odličnih partija, ali i kiksev. Samo Skoko nije kiksao u toj liniji.

Jedini razlog zašto se Pandži nije progledalo kroz prste je što je autsajder, što je Hercegovac. Da je domaći igrao bi on i ove zadnje utakmice a kola bi se slomila na nekom drugom.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 02 jun 2009, 15:31

mislim da sad igra u psv
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 02 jun 2009, 15:31

Ajduk je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Ma apsolutno nas ne zanima, bar mene, šta je čija želja, nek igra gdje i za koga ko hoće.

A Pandža će vam se svima popišati u usta kroz koju godinu, plakat ćete za njima, isto kao i za Papcem. I Srbijanci za Misketom.
:lol:
Pandza je se dokaza ove sezone. Hajduk ga je se vec htjeo rjesiti na zimu ali nije imao kupca a i nisu imali postenog stopera u klubu pa su ga morali ostaviti.
Eduardo sigurno nije patriot kao sto je pravi Hrvat ali momak je u Hrvatskoj od 15g. i sigurno gaji velike emocije prema Hrvatskoj koja ga je na kraju i proslavila i prodala i napravila od njega igraca.

@nick

Koji argentinac majko mila. Ako mislis na Ibaneza on nikad nije bio doveden u kontekst sa hr reprezentacijom.
znas ti dobro na kojeg mislimo. argentinac iz ajaxa, znas li sad? hehe ...
p.s. pandza ce preci u stoke city vjerovatno, tamo ce se dokazati, nadam se i poslije toga ce te plakati za njim ko bebe male, jer tad stizu ponude iz vecih engleskih klubova.
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 02 jun 2009, 15:34

Cazinski-Vitez je napisao/la:
Ajduk je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Ma apsolutno nas ne zanima, bar mene, šta je čija želja, nek igra gdje i za koga ko hoće.

:lol:
Pandza je se dokaza ove sezone. Hajduk ga je se vec htjeo rjesiti na zimu ali nije imao kupca a i nisu imali postenog stopera u klubu pa su ga morali ostaviti.
Eduardo sigurno nije patriot kao sto je pravi Hrvat ali momak je u Hrvatskoj od 15g. i sigurno gaji velike emocije prema Hrvatskoj koja ga je na kraju i proslavila i prodala i napravila od njega igraca.

@nick

Koji argentinac majko mila. Ako mislis na Ibaneza on nikad nije bio doveden u kontekst sa hr reprezentacijom.
znas ti dobro na kojeg mislimo. argentinac iz ajaxa, znas li sad? hehe ...
p.s. pandza ce preci u stoke city vjerovatno, tamo ce se dokazati, nadam se i poslije toga ce te plakati za njim ko bebe male, jer tad stizu ponude iz vecih engleskih klubova.
Reci nam jel bolji Stoke City od posranog Hajduka..

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 02 jun 2009, 15:34

Ajduk je napisao/la:
aqarius je napisao/la:Dragi moj Ajduk meni se čini da si ti odnekud zalutao na ovaj forum.Evo čitam tvoje postove i ne mogu nikako u nekim stvarima da te shvatim.Uredu to za reprenzet.Ok činjenica je da je BiH još daleko iza jakih repr.ali između redova ti se uvijek nekako provlači nacionalizam .Jajalo rođen u Jajcu i jedino može igrati za Hrvatsku zato što je Hrvat NE se...ri više sa takvi izjavama.Bilo je i ono Misimović je Srbin A igra za BiH.Pa po tebi samo bi Bošnjaci trebali igrati za BiH.Pa BiH je zemlja svih naroda koji u njoj žive i ako hoće i žele mogu da igraju u državi u kojoj su rođeni.A ti kažeš SAMO za Hrvatsku pa bi li bio lošiji čovjek ako bi igrao za BiH.U tvojoj glavi svakakmo da bi.
Kao sto kazem za BiH mogu igrati svi koji ju smatraju 'svojom' . pa tu i jest problem, hrvati i srbi je ne smatraju svojom i to dokazuju vec 20g. kako sportasi tako i ljudi opcenito. Svakom Hrvatu i Srbinu je san i najveca zelja na svijetu odjenuti dres svoje domovine pa makar to nekome iz Sarajeva ili Tuzle smetalo. To je tako i sumnjam da ce se promjeniti. Jedino ovi antitalenti tipa Boris Pandza i Mirko Hrgovic koji realno nisu ni blizu hr reprezentacije mogu se opredjeliti za BiH iskljucivo da pokusaju tako podignut svoju cijenu a ne nesto jer previse voli BiH.
TO JE REALNOST. MOZDA SUROVA MOZDA RUZNA ALI JE !
S obzirom da nas je dobar dio tih istrebljavao sa lica zemlje ne znam šta je tu surovo! Pogledaj sada sastav sve Bosanci uključujući i one koji nisu islamske vjeroispovjesti Topa i Miske prije svih ;)

I znaš šta ne smeta nama što oni vole druge zemlje nama smeta što su konstitutivni narodi, nek budu nacionalne manjine pa izvoli, dosta zajebancije...
Zadnja izmjena: emchoz, dana/u 02 jun 2009, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 02 jun 2009, 15:37

Ajduk je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Objektivno momak je odigrao solidnu sezonu, imao je odličnih partija, ali i kiksev. Samo Skoko nije kiksao u toj liniji.

Jedini razlog zašto se Pandži nije progledalo kroz prste je što je autsajder, što je Hercegovac. Da je domaći igrao bi on i ove zadnje utakmice a kola bi se slomila na nekom drugom.
Ocito nisi gledao Hajdukove utakmice pa se onda suzdrzi komentara. I Ibricic je bosanac pa sta? Nije mu se ni trebalo progledavat kroz prste jer je odigrao sasvim solidno.

Pitaj jednog hajdukovca kako je odigrao Pandza pa ces dobiti adekvatan odgovor . Mislim da on zna puno bolje od tebe koji mozda pogleda 1 utakmicu u sezoni.

@noah

Znam. Cak je i iz grada odakle sam ja. Znam ga iz vidjenja tako da mi nemoras prodavat tu pricu. Decko igra za BiH samo da propa podignuti cijenu nista drugo, vjeruj mi ili se nastavi zavaravati.
I mi ga koristimo dok ne stasaju naši klinci, ko ga ****!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2009, 15:39

Ajduk je napisao/la:Decko igra za BiH samo da propa podignuti cijenu nista drugo, vjeruj mi ili se nastavi zavaravati.
Nemam ništa protiv da nastavi sa dizanjem cijene. Dečko ide glavnom pod kopačku. Hajduk nije mjerilo, u tom' klubu se ne zna ko pije, a ko plaća. Pandža igra srcem, a to je jedini način za odbramnebog igrača da uspije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 02 jun 2009, 15:49

ne budi smjesan pjanic je u bosni svake godine i prica nas jezik a argentincu prajed otiso iz hrvatske i hrvatsku vidio samo na globusu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 jun 2009, 15:54

Ocito nisi gledao Hajdukove utakmice pa se onda suzdrzi komentara. I Ibricic je bosanac pa sta? Nije mu se ni trebalo progledavat kroz prste jer je odigrao sasvim solidno.

Pitaj jednog hajdukovca kako je odigrao Pandza pa ces dobiti adekvatan odgovor . Mislim da on zna puno bolje od tebe koji mozda pogleda 1 utakmicu u sezoni.

Pratim dosta solido hrvatsku ligu, pogotovo Hajduk, a vjerovao ili ne u kontaktu sam s Splićanima. Uostalom i da nisam pregledao nijednu utakmicu mogao sam i po naslovima u hrv. novinama i portalima doći do takvog zaključka. Pohvale, pohvale, i onda par kikseva i klupa ,i odjednom antitalenat.

Svoj dio posla borbeni Pandža možda ne obavlja najatraktivnije, ali ga uvijek odradi beskompromisno. Kada igra Pandža, ne igraju protivnici, a za Danijela Subašića je posla sve manje.
Slobodna dalmacija

Čim je napravio 2-3 kiksa odma antitalent a dotad pohvale na sve strane. Da je domaći dečko sve bi mu se oprostilo.

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 02 jun 2009, 15:54

Ajduk je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Objektivno momak je odigrao solidnu sezonu, imao je odličnih partija, ali i kiksev. Samo Skoko nije kiksao u toj liniji.

@noah

Znam. Cak je i iz grada odakle sam ja. Znam ga iz vidjenja tako da mi nemoras prodavat tu pricu. Decko igra za BiH samo da propa podignuti cijenu nista drugo, vjeruj mi ili se nastavi zavaravati.

Dalje...

Ako jedan --- SPAM --- napise da Pandza ide u Stoke nemoras to uzimati kao istinu jer su isti pisali kako Kalinic ide u Chelseu.. Calello u Shakhtar, Sammir u španjolsku itd itd.
Daleko je Pandza i od Stokea a kamoli od drugih klubova iz eng. lige.. za njega bi bio uspjeh da ostane hajdukov igrac a da ne ode na posudbu u Istru iz Pule ili Slavonac iz Starih Perkovaca.

--------------------------------------

Cvitanic? ista stvar kao i onaj vaš iz Lyona neznam mu ime sad.. nikad nije ni zivio u BiH a sad igra za BiH
nije darijo cvitanić vec darìo cvitanich . p.s. miralem pjanic je bosanac, prica nas jezik, slusa nasu muziku, prati nasu politiku, ide na odmor u bosnu i hercegovinu, otac mu je bosanac. a ne vjerujem da darío cvitanich ista od toga radi.
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 02 jun 2009, 15:58

djete je otislo u ratu

http://en.wikipedia.org/wiki/Miralem_Pjani%C4%87

pise ti mjesto rodjenja i sve tek toliko da znas nikad nije bilo dvojbe gdje ce igrat,a mogo je da bira

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 jun 2009, 16:05

Dečko je s 18 godina potpisao ugovor od 8 miliona, koliko ima takvih danas, koliko?

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 02 jun 2009, 16:06

Ajduk je napisao/la:
nick je napisao/la:djete je otislo u ratu

http://en.wikipedia.org/wiki/Miralem_Pjani%C4%87

pise ti mjesto rodjenja i sve tek toliko da znas nikad nije bilo dvojbe gdje ce igrat,a mogo je da bira
U BiH je glavni a u Francuskoj bi igrao nikad pa ni tad naravno da je izabrao BiH
ocigledno imas problema i neupucen si iz tebe prosto izbija neki nacionalizam
1 normalno da pratim hrvatsku repku sto ne bih? pratim i njemacku i francusku i englesku...
2 pjanic nije ni jednu utakmicu odigro od prve minute tako da nije glavni, nego tvoj nedostatak argumenata i poznavanja fudbala liliti nogometa nadoknadjujes nekim privitimnim skrivenim nacionalizmom

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 02 jun 2009, 16:13

presmjesno,fakat smjesan ovaj ajduk momku je 18 godina na njegovom mjestu igro de raspataj se ko,i opet imo zavidnu minutazu decko imas neku kompleks...momak je sa 17 godina zaigro u ligi prvaka mislim protiv barse...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 jun 2009, 16:14

Mislis u svijetu ? - koliko hoces
Haj nabroji 10 takvih?
I koliko ih je u Hrvatskoj?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2009, 16:18

Ovo je smiješno. Zar se moramo dokazivati ovome liku?

Sada dolazi naše vrijeme, napokon stasaju generacije koje nisu bile ugrožene ratom. Sve su manje i manje šanse da nam okolne zemlje uzimaju talente. Rat je učinio svoje u našem fudbalu, nismo imali pojma koliko nam talenata propada, ali sada je potpuno drugačije.

O Pjaniću je takođe suvišno diskutovati. Koliko ga je silno Lyon želio u svojim redovima nakon što je odigrao fantastičnu sezonu u Metzu.

@VanBasten

Jedini mladi igrač u Hrvatskoj kojeg cijenim je Ivan Rakitić (21), ali veoma rano su ga počele mučiti neugodne povrede, tako da sad sumnjam u njegovu blistavu karijeru.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.