E kakav kretenAmidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑02 okt 2023, 14:24Antikloc je napisao/la: ↑02 okt 2023, 14:22Jedan od vodje HZ,jak momak ( da ne pominjem imena )je imao amidzica ,koji je isto bio faktor kod Leseva,oni su inicirali pocetak bratimljenja a to se onda primilo. Mi od BH grupa sa Lesevima nismo prije imali sukoba. Dok recimo s Robijasima jesmo i to velikih ,jos prije sluzbenog nastanka grupa,bila je 88-velika tuca s njima na Kosevskom brdu,gdje im je Baho letvom ispravljao djale![]()
Sa RA nije bilo nekih tuca ali smo bili konkurentni,dozivljavali smo ih kao veliku grupu i konkurenciju. Mada ,u mene su jos dedu pocetkom sedamdesetih sa svakog gostovanja u Mostaru ,dovodili policajci u lisicama![]()
Dok smo Leseve dozivljavali kao malu bracu i oni nas kao veliku bracu i tako je prijateljstvo zazivjelo.
A sto se tice jugoslavenstva ,nismo bili samo mi i Lesevi.sto se toga tice tu su RA bili neprikosnoveni. HZ smo negdje 90-e skrenuli u desno i nacionalizam. Kad smo gostovali Velezu ,aprila 90,otisla nas je velika brojka,negdje 1500 ,vozom. RA su klicali Jugoslaviji ,bratstvu jedinstvu,pjevali Hej Slaveni a mi smo skandirali : Bosna ,nasa drzava i Sarajevo ispod Trebevica,mi smo vojska Izetbegovica i slicne nacionalisticke svinjarije.
Btw ,bilo je dobra scena ,kad smo isli dole vozom ,isao jedan momak,Srbin,.nije uopste nas navijac,nego Hajdukov ali isao s nama,onako. Onda smo ga mi tjerali da ljubi SDA sal i kune se na Aliju. On je to hrabro odbio,poslije smo ga drzali za nogavice i objesili kroz prozor voza![]()
Neko je skrenuo paznju da ce naici tunel,da ce ga ubiti,dok je neko drugi dobacio ,da i nije steta. Onda smo mi pjevali u kupeu nije steta,dok je on vristao viseci kroz prozorNo,nije mu nista bilo,ljubio je sal kad smo ga izvukli a stigao ga je jos poslije da da doprinos SRK VRS
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odgovorio si s pogresnog nicka![]()
![]()
Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
- TurkishAirlines
Zna li se, da li je NSBiH naplatio svoju pozajmicu od Zeljeznicara u novcima ili u šutnji i podrzavanju Vice?
Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
-
- Kontakt:
Pitari poceli ko Tuzlaci. Zeljo im kriv jer su Borac, Siroki i Zrinski bolje ekipe od njih.
Hocel bit kazne za onog "kneza lazara" iz Borca i Lesinare, sta kaze Vico
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Ne mogu pitari bez brojanja krvnih zrnaca.
Jeste Osim bio po cetvrtinu Slovenac, Nijemac, Poljak i Ceh, nije jedini. Bilo je svega medju radnickim porodicama koje su pocetkom 20. stoljeca radile na zeljeznici, pa odlucile da osnuju fudbalski klub. Medju nama i dan danas svega, time se ponosimo i to nam je normalno. Samo je u bolesnim glavama uvreda.
Sto se tice nekog zajednickog djelovanja kontra saveza, ja licno jesam za, bez obzira na ostala razilazenja. Problem je u tome tome sto je ovo puno dublje od saveza i fudbala uopste, kako sam napisao prije par stranica. Osvrnite se malo sta se oko nas desava, ne samo u nasoj zemlji. Da ne odlutam predaleko u neku politicku raspravu, ali zaista ne vidim neki kapacitet za promjene ovdje. Mozda sam ostario i postao previse cinican, ali fakat ne vidim.

Sto se tice nekog zajednickog djelovanja kontra saveza, ja licno jesam za, bez obzira na ostala razilazenja. Problem je u tome tome sto je ovo puno dublje od saveza i fudbala uopste, kako sam napisao prije par stranica. Osvrnite se malo sta se oko nas desava, ne samo u nasoj zemlji. Da ne odlutam predaleko u neku politicku raspravu, ali zaista ne vidim neki kapacitet za promjene ovdje. Mozda sam ostario i postao previse cinican, ali fakat ne vidim.
1921
Ako Lištica povede 0:1 to će biti show! Odmah otvoriti teme našeg Željkana i baciti se na uživanje!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Mala ispravka za Ivana Osima. Otac i majka su mu bili Slovenci iz Stajerske,pa shodno tome je i on Slovenac. Dok je Amar poluslovenac,zato ima razvijen osjecaj za finansijske malverzacije i uzimanje nepismenih levata lopatomNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑02 okt 2023, 15:00Zeljeznicar je hrvatsko-slovensko-cesko-austrijsko-madjarsko-jevrejski klub. Otprilike, ima tu i nekih drugih primjesa. Pa sam Ivan je bio, ako se ne varam, s majcine strane Ceh i Nijemac, s oceve Poljak i Slovenac. Nesto tako. Bosnjacki klubovi su Sarajevo, Velez, Celik, Jedinstvo itd. Nikad se skretnicari nece pridruziti nijednoj inicijativi koja ima veze sa bosnjastvom, ne budite naivni vise.

zeljeznicar je kao kameloeon,prvo su bili slovensko -katolicki klub,pa poslije drugog svjetskog rata,srpsko-hrvatski anti sarajevski,dok poslije ovoga rata ,kad im je navijacko tijelo otislo u Srbiju i svijet,furaju se na to da budu bosnjacki klub. Mada IB i sandzacka seljadija koja im sada sacinjava navijacko tijelo je isto tako antisarajevska,kao i oni prije,to im je konstanta.
Strani tijelo u gradu Sarajevu. Od osnivanja.Antikloc je napisao/la: ↑02 okt 2023, 15:40Mala ispravka za Ivana Osima. Otac i majka su mu bili Slovenci iz Stajerske,pa shodno tome je i on Slovenac. Dok je Amar poluslovenac,zato ima razvijen osjecaj za finansijske malverzacije i uzimanje nepismenih levata lopatomNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑02 okt 2023, 15:00Zeljeznicar je hrvatsko-slovensko-cesko-austrijsko-madjarsko-jevrejski klub. Otprilike, ima tu i nekih drugih primjesa. Pa sam Ivan je bio, ako se ne varam, s majcine strane Ceh i Nijemac, s oceve Poljak i Slovenac. Nesto tako. Bosnjacki klubovi su Sarajevo, Velez, Celik, Jedinstvo itd. Nikad se skretnicari nece pridruziti nijednoj inicijativi koja ima veze sa bosnjastvom, ne budite naivni vise.![]()
zeljeznicar je kao kameloeon,prvo su bili slovensko -katolicki klub,pa poslije drugog svjetskog rata,srpsko-hrvatski anti sarajevski,dok poslije ovoga rata ,kad im je navijacko tijelo otislo u Srbiju i svijet,furaju se na to da budu bosnjacki klub. Mada IB i sandzacka seljadija koja im sada sacinjava navijacko tijelo je isto tako antisarajevska,kao i oni prije,to im je konstanta.
Sad ce oni to negirati, ali je tako.
- FKS -
Danas bi željezničari trebali pobjediti.
Naravno uz pomoć mecene i zaštitnika Vice Zeljkovica.
Plava Drolja mora odraditi zadatke pa će biti nagrađena.
Taman toliko da ne završi u kanalizaciji.
Zanimljivo je da i jučer na Kosevu i danas na Grbi sude
“Bošnjaci”.
Tako da to opravdava sredstvo tipa sudjenja Gigovic,
Njegomirovic i sl.Banjalučkom Borcu.
Doduše ima razlike.Ovi Bosnjaci sudije su iz pizdica,a
ovi njihovi iz Banja Luke!!
Valjda da se uštedi na sudskim troškovima.
Naravno uz pomoć mecene i zaštitnika Vice Zeljkovica.
Plava Drolja mora odraditi zadatke pa će biti nagrađena.
Taman toliko da ne završi u kanalizaciji.
Zanimljivo je da i jučer na Kosevu i danas na Grbi sude
“Bošnjaci”.
Tako da to opravdava sredstvo tipa sudjenja Gigovic,
Njegomirovic i sl.Banjalučkom Borcu.
Doduše ima razlike.Ovi Bosnjaci sudije su iz pizdica,a
ovi njihovi iz Banja Luke!!
Valjda da se uštedi na sudskim troškovima.
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!
👉Ubica Mitomana i Botova😎
👉Ubica Mitomana i Botova😎
Čisto sve, na loptu !
Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑02 okt 2023, 14:24Antikloc je napisao/la: ↑02 okt 2023, 14:22Jedan od vodje HZ,jak momak ( da ne pominjem imena )je imao amidzica ,koji je isto bio faktor kod Leseva,oni su inicirali pocetak bratimljenja a to se onda primilo. Mi od BH grupa sa Lesevima nismo prije imali sukoba. Dok recimo s Robijasima jesmo i to velikih ,jos prije sluzbenog nastanka grupa,bila je 88-velika tuca s njima na Kosevskom brdu,gdje im je Baho letvom ispravljao djale![]()
Sa RA nije bilo nekih tuca ali smo bili konkurentni,dozivljavali smo ih kao veliku grupu i konkurenciju. Mada ,u mene su jos dedu pocetkom sedamdesetih sa svakog gostovanja u Mostaru ,dovodili policajci u lisicama![]()
Dok smo Leseve dozivljavali kao malu bracu i oni nas kao veliku bracu i tako je prijateljstvo zazivjelo.
A sto se tice jugoslavenstva ,nismo bili samo mi i Lesevi.sto se toga tice tu su RA bili neprikosnoveni. HZ smo negdje 90-e skrenuli u desno i nacionalizam. Kad smo gostovali Velezu ,aprila 90,otisla nas je velika brojka,negdje 1500 ,vozom. RA su klicali Jugoslaviji ,bratstvu jedinstvu,pjevali Hej Slaveni a mi smo skandirali : Bosna ,nasa drzava i Sarajevo ispod Trebevica,mi smo vojska Izetbegovica i slicne nacionalisticke svinjarije.
Btw ,bilo je dobra scena ,kad smo isli dole vozom ,isao jedan momak,Srbin,.nije uopste nas navijac,nego Hajdukov ali isao s nama,onako. Onda smo ga mi tjerali da ljubi SDA sal i kune se na Aliju. On je to hrabro odbio,poslije smo ga drzali za nogavice i objesili kroz prozor voza![]()
Neko je skrenuo paznju da ce naici tunel,da ce ga ubiti,dok je neko drugi dobacio ,da i nije steta. Onda smo mi pjevali u kupeu nije steta,dok je on vristao viseci kroz prozorNo,nije mu nista bilo,ljubio je sal kad smo ga izvukli a stigao ga je jos poslije da da doprinos SRK VRS
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odgovorio si s pogresnog nicka![]()
![]()

Kakav bolesnik

Sto se tice gostovanja u Mostaru 1990 i opisa odnosa sa RA sve tacno i ispravno napisano.Antikloc je napisao/la: ↑02 okt 2023, 14:22Jedan od vodje HZ,jak momak ( da ne pominjem imena )je imao amidzica ,koji je isto bio faktor kod Leseva,oni su inicirali pocetak bratimljenja a to se onda primilo. Mi od BH grupa sa Lesevima nismo prije imali sukoba. Dok recimo s Robijasima jesmo i to velikih ,jos prije sluzbenog nastanka grupa,bila je 88-velika tuca s njima na Kosevskom brdu,gdje im je Baho letvom ispravljao djale![]()
![]()
Da, oko 1500 vas je doslo tada , isarali ste trasu od zeljeznicke do stadiona grafitima..danima smo te grafite, najcesce samo HZ morali ispravljat po zidovima.
Vi ste pjevali te novokomponovane SDA, desnicarske pjesme , a mi odgovarali melodicno :
Horde zla , horde zla jhebemo mi vas Durakovic Nijaz navija za nas..,

u nas je komunizam jos dominirao.
Poslije utakmice smo kod Carinskog mosta spremali vam sacekusu al nas je murija rastjerala.
Na kraju smo vas sacekali u Zaliku i kamenovali voz..sjecam se da je ovaj jedan nas donio odnekud poklopac haube od auta koji smo bacili na voz.
Sacekusa je bila na jednom brezuljku , usjeku na izlatu iz Zalika kroz koji je prolazila pruga pa smo bukvalno.odozgo razvaljivali voz

Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
ne ofirajte se levatiHajdeee je napisao/la: ↑02 okt 2023, 15:42Strani tijelo u gradu Sarajevu. Od osnivanja.Antikloc je napisao/la: ↑02 okt 2023, 15:40Mala ispravka za Ivana Osima. Otac i majka su mu bili Slovenci iz Stajerske,pa shodno tome je i on Slovenac. Dok je Amar poluslovenac,zato ima razvijen osjecaj za finansijske malverzacije i uzimanje nepismenih levata lopatomNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑02 okt 2023, 15:00Zeljeznicar je hrvatsko-slovensko-cesko-austrijsko-madjarsko-jevrejski klub. Otprilike, ima tu i nekih drugih primjesa. Pa sam Ivan je bio, ako se ne varam, s majcine strane Ceh i Nijemac, s oceve Poljak i Slovenac. Nesto tako. Bosnjacki klubovi su Sarajevo, Velez, Celik, Jedinstvo itd. Nikad se skretnicari nece pridruziti nijednoj inicijativi koja ima veze sa bosnjastvom, ne budite naivni vise.![]()
Sad ce oni to negirati, ali je tako.

nasa noc traje danima
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Jos 2 minute su se mogle izvuci
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Strano tijelo je klub koji je osnovan 25 godina prije njih.
Svakakvih gluposti sam čuo, ali ova je zaista vrhunac.

Svakakvih gluposti sam čuo, ali ova je zaista vrhunac.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- TurkishAirlines
Najjace, ovaj sto je starto na gruzijca ustaje konta halal bilo i zuti da dobijem, nek nije prosao igrac

Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
Apsolutna istina. Vecinski dio stanovnistva grada Sarajeva je navijalo za druge gradske klubove, ne za vas, iako ste bili "osnovani".
- FKS -
Start u visini butina i koljena, svjestan da ne moze do lopte, nije mu ni bila cilj.
Crveni karton ko neboder.
- FKS -
Trenutno korisnika/ca: Beli98, Lecler, ritam21, Tatamata1946 i 12 gostiju.