FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

Zaxon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zaxon » 02 okt 2023, 21:36

Hvalim te Bože pa nas pogleda. Ludilo je bilo, ali bili smo bolji. Ali onaj Ćosić majko moja rođena, ono stvarno nije za ovog posla. Galić je namah trebao u crkvu poslije stadiona da ga malo dozovu sebi, Jašarević standardno loš, ali makar ne bježi od lopte, Arap bi mogao biti pravo dobar. Bašiću ako si ispao pizda što niste izletili je.at sve po spisku onom međedu u Mostaru kad vas je došao psovati pred klupu, nemoj sad biti pred pitarluk pizda na kub. Nek nam je sretno i samo hrabro.
Samo Željo!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 okt 2023, 21:39

Virtu4l je napisao/la:
02 okt 2023, 21:32
Raonffa je napisao/la:
02 okt 2023, 21:25
Bašićev potez mi je nelogičan, nema logike da uprava prihvati njegovu ostavku sada a opet ako ga je pojeo pritisak, što mi nije čudno ali mi je jako žao, treba ga pustiti yebiga jer sami smo krivi za to, ko nas yebe.
Nije baš da je imao toliki pritisak, osim ako ga sam sebi nije nabio.

Ne postoji trener koji bi u Želji preživio pet vezanih poraza, a on ih je glat preživio. I ne samo da ih je preživio, nego je imao maksimalnu podršku.

Ne znam o čemu se ovdje radi, sad bi valjda trebalo biti malo lakše, uskoro ćemo imati dva odlična igrača na raspolaganju i sve bi se moglo okrenuti u našu korist. Baš loš trenutak za Bašićev odlazak.
Ma vjerovatno pritisak javnosti, on je aktivan i na društvenim mrežama i sigurno je čitao komentare "yebavanja majki seljačkih" i sličnih epiteta kojim su ga častile naše sveznalice.

Utiče to na čovjeka sigurno, bez obzira na podršku uprave koja je svakako iza njega trebala stati djelima (dovođenjem pojačanja na vakat) a ne riječima od kojih i nema neke koristi.

Ja ni u jednom momentu nisam bio za otkaz, jer nismo igrali tako loše sa evidentno limitiranim igračkim kadrom. Imao je on svojih grešaka, i sada ih pravi, ali ne vidim razlog zašto mu dati otkaz i zbog čega se vještački pumpa nekakav pritisak rezultata sa ovakvom ekipom.

Sine sa Turanjaninom, Gasalom, Drljom, Drinom, Biberom i ostalim je sredina tabele premija i da se udaraš nogom u zicagu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 02 okt 2023, 21:48

Treba čitav stadion zapad izviždati. Koji su to klocevi koji tamo budu.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 okt 2023, 21:50

Najvatreniji navijači Željezničara poručili šta misle o Bašiću, on im se naklonio

Željezničar je došao do trijumfa protiv Širokog Brijega (2:1) u posljednjoj utakmici 9. kola Premijer lige BiH i tako prekinuo niz od pet vezanih poraza.

Nakon utakmice, igrači i trener Nermin Bašić otišli su do južne tribine gdje su smješteni najvatreniji navijači.

Zajedno su proslavili trijumf, a onda su "Manijaci" poslali poruku igračima pred sarajevski derbi u narednom kolu. Poručili su i šta misle o treneru Bašiću.

- Treneru imaš našu podršku - poručili su "Manijaci" nakon čega se Bašić naklonio.

Bravo momci i bravo Bašiću, idemo dalje :cool:

slika

slika

slika

slika

slika

Sportsfans1921
Kontakt:

Post Postao/la Sportsfans1921 » 02 okt 2023, 21:52

Da mi je dočekati utakmicu da Ćosić ne igra na sredini,stvarno je čovjek teror,stavi ga na njegovu poziciju standardnu vjerujem da bih bolje od Galića igrao,što nije teško,Al Jaber mora igrati u paru s Mekićem i Štilom,vidi se da zna igrati.

stendardo
Kontakt:

Post Postao/la stendardo » 02 okt 2023, 21:54

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 02 okt 2023, 21:59

Ni slucajno prihvatiti !!!
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 02 okt 2023, 22:01

Iako smo dobili, kao svaku do sad na mišiće, biće teško u derbiju Realno mi igramo svaku sa dva,tri igrača manje. Danas su to bili Ćosić, Alison, Gasal, Biber, Turanjanin sutra neko drugi. Za pohvaliti su danas bili Štilić, Amoah, Cocalić, Drina, Muftić (spasioc), Jaber, Krpić Prolaznu ocjenu po meni imaju i Galić Jašarević, Drljo. Najlošiji su bili Ćosić (ubjedljivo), Gasal, Biber, Turanjanin. Haračić bez učinka ikakvog. Što se tiče Bašića, prihvatiti objeručke ostavku, valjda imaju rezervnu varijanti, a da nije Adžem, Mulalić i slični. Treba školovanog nekog mladog dovesti (ne znam koga). Zašto prihvatiti ostavku? Jednostavno, nema m... da povede ekipu na derbi, nedosljedan je, izgubio je svlačionicu. Sve pobjede mu je donijela publika. Nećemo dobro proći ako ostane. Naravno prihvatiti ako ćemo dovesti nekog baš dobrog trenera, ne iz BiH, ako nije Ćorić., i ne metuzalems nekog niti ublehu tipa Dudić i sl Upravo do vas je. Većeras su bašiću iznijeli utakmicu Cocalić, Štilić, Drina i Krpić.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 02 okt 2023, 22:02

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
02 okt 2023, 21:05
1921ljoze je napisao/la:
02 okt 2023, 21:02
Ko su divljaci sa zapada stalno se cuju na tv i psuju i svasta nesto ruzno jako....
Isti divljaci koju su psovali svakom treneru do sad. Ne vjerujem ja da je to pravi razlog sto on nudi ostavku, a poprilicno sam siguran da ce je uprava ionako odbiti.
Ma nisam rekao da je to ali je jako ruzno
Dobro se sjecam derbija 2 2 pa kad sam dosao kuci i gledao snimak isti glas se cuje kadj je Bekric sutao slobodni....
Kritike sve oke al psovanje nekome familije ili slicno je jako ruzno

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 02 okt 2023, 22:02

Ja sam Basica podrzavao do veceras. Ti si šef i ima da se igra onako kako ti kažeš, ako neće, noga.

On kao u juniorima prosipa emocije i patetiku na klupi.

Nema emocija u profesionalnom poslu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 okt 2023, 22:04

Najlakše je otjerati Bašića ali neki panjevi od igrača tj amateri koji se nazivaju profesionalcima će i dalje biti tu dok ne smjene i novog trenera da ne pričam o levatima iz uprave.Nadam se da im je ostalo bar malo mozga i da će Bašić ostati trener pogotovo nakon ove pobjede koja je digla ekipu na psihološkom planu pred derbi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 02 okt 2023, 22:08

Muftic igrac utakmice.
Razvalili smo ih, ali njegove su nas odrzale u zivotu.

Igrajte srcem kao nikad prije!

novikolac007
Kontakt:

Post Postao/la novikolac007 » 02 okt 2023, 22:18

Ne prihvatiti ostavku sad pred derbi,mada mu ovo nije trebalo veceras,ali ocito ima neki kratki spoj na relacijama u klubu.
Stila doktor,Amoh,Drina,Muftic,Krpic,dobri,arap vrlo interesantan,brazilac za nogom nabit veceras,bekovi tanko,ostali srednja zalost.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 okt 2023, 22:23

Muftic -momak nas spasavao u prvom poluvremenu :clap:
Galic - amaterska reakcija kod gola Sirokog.
Drina - danas bolji stoper, asistent kod gola.
Cocalic - danas losiji stoper.
Jasarevic - 50 centarsuteva i nijedan precizan :rol: plus mu je sto se nudi za igru, ne bjezi od lopte, iako sa njom malo zna.
Biber - bjezac od lopte.
Cosic - momak ograjisao :wtf:
Alyson - cirkusantski amater.
Stila - veteran koji zna igrati lopte, ali za maximalno jedno pouluvrijeme.
Amoah - motor Zelje i nas najbolji igrac trenutno.
Krpic - slicno Stilicu veteran koji zna lopte, koji zna zabiti, ali na zalasku karijere.

Izmjene:

Turanjanin - cirkusant.
Drljo- odron na putu.
Al Jaber - najveci dobitak utakmice, momak zasluzuje prvu postavu :clap:
Haracic i Gasal - premalo igrali za neku ocjenu.

Manijaci - jedno sto vrijedi u i oko ovog napacenog kluba, standardan kvalitet koji ne pada :salut:

Na kraju, potez Basica je preofiran :thumbdown: pusti se tih folova.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 02 okt 2023, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 02 okt 2023, 22:24

bablaz1 je napisao/la:
02 okt 2023, 22:01
Iako smo dobili, kao svaku do sad na mišiće, biće teško u derbiju Realno mi igramo svaku sa dva,tri igrača manje. Danas su to bili Ćosić, Alison, Gasal, Biber, Turanjanin sutra neko drugi. Za pohvaliti su danas bili Štilić, Amoah, Cocalić, Drina, Muftić (spasioc), Jaber, Krpić Prolaznu ocjenu po meni imaju i Galić Jašarević, Drljo. Najlošiji su bili Ćosić (ubjedljivo), Gasal, Biber, Turanjanin. Haračić bez učinka ikakvog. Što se tiče Bašića, prihvatiti objeručke ostavku, valjda imaju rezervnu varijanti, a da nije Adžem, Mulalić i slični. Treba školovanog nekog mladog dovesti (ne znam koga). Zašto prihvatiti ostavku? Jednostavno, nema m... da povede ekipu na derbi, nedosljedan je, izgubio je svlačionicu. Sve pobjede mu je donijela publika. Nećemo dobro proći ako ostane. Naravno prihvatiti ako ćemo dovesti nekog baš dobrog trenera, ne iz BiH, ako nije Ćorić., i ne metuzalems nekog niti ublehu tipa Dudić i sl Upravo do vas je. Većeras su bašiću iznijeli utakmicu Cocalić, Štilić, Drina i Krpić.
:rol: :rol: :rol:

Evo se svi otimaju za posao trenera u FK Željezničar, eno Nagelsmana i Zidanea čekaju poziv Bekrića
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 02 okt 2023, 22:25

Muftić (zacementirao)
Galić Drina Cocalić Jašaravić
Rustemović Mekić
Drljo Štilić Amoah
Krpić
za ući u igru: Ovčina, Jaber, eventualno Dubačkić i Čosić (isključivo na krilo). I to je to što imamo. Probati još dohavizati Alisona, ostalim se zahvaliti izuzev Musića i Šehića (nisu nikako igrali). Nadam se da će ova dvojica novih što prije dobiti dozvole. I to bi bilo to. Turanjanin, Gasal, Aco nek treniraju da semože igrati na dva gola

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 02 okt 2023, 22:26

Biber bi bio dobar za nekih tajnih zadataka, siguran sam da moze 3.4 dana biti negdje da se nikako ne primjeti.
Onaj ko je u jednom prelaznom doveo u ekipu rustemovica, turanjanina, bibera, alisona, dubackica, rezervnog golmana treba da odgovara pred zakonom.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 02 okt 2023, 22:30

Virtu4l je napisao/la:
02 okt 2023, 20:58
irfo je napisao/la:
02 okt 2023, 17:03
Klovn baš uporan da ništa ne mjenja i ne da nijednom mladome igraču šansu, čak ni na klupi
akisarajevo92 je napisao/la:
02 okt 2023, 17:15
Tačno mi se smučilo od njegove njuške i krivih usta
MocMahale444 je napisao/la:
02 okt 2023, 17:13
Glumi vala, nadam se da mu je ovo zadnja.
Podrsku je imao ali :kafa:
sassari je napisao/la:
02 okt 2023, 17:12
**** li mu Muftic najdraže
Eto, dođoste i vi na svoje. Nadam se da imate pravog trenera u rukavu. :kafa:
Ovakvim uhljupima treba je. bat od do jer su klosari ko oni sa zapada crkotine i grobari kluba.
Fk Željezničar.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 okt 2023, 22:33

Biber, Turanjanin, Rustemovic to su tri levata koja su zalutala u Zelju. Kad govorimo konkretno o veznjacima. Beca nista nije losiji od njih.
Sva trojica zajedno ne vrijede mlađeg Hodzica. Njegov odlazak je daleko veci hendikep za Zelju, nego npr. odlazak Santosa.
Imamo samo jednog normalnog veznjaka, to je Mekic... i 3,4 levata ukljucujuci i ludaka Cosica (momak ne zna kud udara).
A bez kvalitetnih veznjaka nema igre, nemoguce je praviti igru. Sadikovic se morao dovesiti.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 02 okt 2023, 22:44

niste u pravu za bibera sto pisete i stavljate ga u isti kos sa rustemovicem i turanjaninom, momak je korektno svaki put odigrao, znamo svi da nije ekstra klasa ali je zahvalan igrac trudi se radi ne pravi greske ni priblizno ko rustem na toj poziciji kad igra a uz to puno vise daje lopte naprijed i u stranu nego rustemovic.. brzo se oslobadja lopte ne komplikuje igra skolski zalaganje na nivou, ne pricajte bezveze, ko od njega ocekuje da odjednom pocne asistirati ili nesto da izmisli u svojoj igri nije realan.. da je tu hodzic da hapsi biber i mekic ispred njega imali bi prejaku sredinu

ne znam sta ste se nakacili na momka klasa iznad hajdarevica bece turanjanina i rustema nikako ne moze u isti kos s tim igracima a do jucer su nam to opcije bile na toj poziciji..

problem je sto veceras nije bilo mekica s kojim on u paru odlicno radi jer meka je takav igrac da preuzima odgovornost u sredini jer zna s loptom, biber je tu odlican osigurac za presjeci napad protivnika kad treba..
Zadnja izmjena: QUARTERBACK, dana/u 02 okt 2023, 22:46, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 11 gostiju.