NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Davno sam govorio...koliko ima otkako su se spustile tenzije sa Fudom i kad ikad je postignut dogovor sto se tice poslovnih prostora?Odma nakon toga sam pričao ovde po stotinu puta da uprava počinje sastanke organizovati sa njim i da se barem zemljiste prepise na nas, a kasnije kad mi stanemo na noge graditi akademiju, ali neka imamo barem zemljiste i da znamo da je naše.Je li se ikada i jedan sastanak održao sa Fudom poslije spustanja tenzija i pokrenulo pitanje dodjele zemljista za izgradnju akademije?
Zadnja izmjena: Celicni, dana/u 04 okt 2023, 17:31, ukupno mijenjano 1 put.
Na stranu poraz, nije ni bitan toliko. Razočarao sam se kada sam vidio da pojedini juniori na zagrijavanju, rezultat i dalje 1:2, napadamo i trebamo vratiti rezultat, uzimaju kikirki od nekih jarana koji su ih došli gledati i jedu kikiriki na zagrijavanju i piju sokove.... Šprdaju se ondje. Nisu to više ni djeca da ih je pubertet opucao pa da imaš neko opravdanje.
Tako se ne zaslužuje mjesto u Natronu, a kamo li u Čeliku
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Tereni i kadar su prijeko potrebni,ali isto tako vidi se i napredak. Romari su bili 2,3 godine vladari lige,sad ih polahko stizemo i prestizemo. Ja sam zadovoljan prije par godina je bilo totalno rasulo,vracamo se polahko.
Baš je pametno tražiti zemljište i knjižiti na klub dok imaš blokiran račun, dugove prema UIO i spor sa PU fbih. Dok god se ne očiste opasnosti nema smisla se upuštati u to.Celicni je napisao/la: ↑04 okt 2023, 17:28Davno sam govorio...koliko ima otkako su se spustile tenzije sa Fudom i kad ikad je postignut dogovor sto se tice poslovnih prostora?Odma nakon toga sam pričao ovde po stotinu puta da uprava počinje sastanke organizovati sa njim i da se barem zemljiste prepise na nas, a kasnije kad mi stanemo na noge graditi akademiju, ali neka imamo barem zemljiste i da znamo da je naše.Je li se ikada i jedan sastanak održao sa Fudom poslije spustanja tenzija i pokrenulo pitanje dodjele zemljista za izgradnju akademije?
Drugo da bi dodjelio zemljište, treba ti regulacioni plan, koji za plandilo još nije usvojen. Klub aktivno učestvuje u prijedlozima regulacionog plana, tako da je to maximum što se može uraditi u ovom trenutku.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
SDA se vraca u vlast na kantonu sad njih svim silama pritisnuti da stanu iza najveceg kluba u kantonu
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Pa ko ti je trener? Isti ljudi 25 godina se vrte po omladinskom pogonu, meni bili treneri ko djetetu, a sad ja u tridesetima i sta su napravili? Došlo dijete neiskusno, Duvnjak za godinu dana se popišo na njihov rad odnosno ne rad i bio jedina svijetla tacka u omladinakom pogonu.Dugovi i pitanje omladinskog pogona se moraju rješavati zajedno, a ne samo jedne se stvari latiti, jer omladinski pogon je po prirodi jedan dugotrajan proces na koji se mora sačekati, ali i pored dugotrajnog procesa ne možeš sebi još više odgađati i čekati da imaš sve po taman, da nemaš dugove pa da bi nešto radio u omladinskom pogonu.Problem je taj što su pojedini (ne)sručni kadrovi prisvojili omladinski pogon kao svoju privatnu prčiju i da uprava prema njima ima toliki respekt i toliko strahopoštovanje upravo zbog tolikih godina provedenih u omladinskom pogonu i u klubu.Šta se napravilo dole, pa prave se samo rokade i tako godinama.Da pokupiš sa ulice bilo koga bolje bi radio i zahvalnije se ponašao prema tom poslu.Zenica, Ze-Do kanton i BiH puna trenera koji bi radili za iste pare.Mani mi se njih dole znam svakog kako diše.Kakvi treneri takva djeca!laudrop je napisao/la: ↑04 okt 2023, 17:29Na stranu poraz, nije ni bitan toliko. Razočarao sam se kada sam vidio da pojedini juniori na zagrijavanju, rezultat i dalje 1:2, napadamo i trebamo vratiti rezultat, uzimaju kikirki od nekih jarana koji su ih došli gledati i jedu kikiriki na zagrijavanju i piju sokove.... Šprdaju se ondje. Nisu to više ni djeca da ih je pubertet opucao pa da imaš neko opravdanje.
Kome nije mrsko, neka iskopa Duvnjakovu izjavu kako će oni osigurati milion KM iz kantona za Čelik ako budu vlast.dinodino2019 je napisao/la: ↑04 okt 2023, 18:01SDA se vraca u vlast na kantonu sad njih svim silama pritisnuti da stanu iza najveceg kluba u kantonu
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
A i svaku utakmicu je na Zapadu tako da bi bio red da ispadne frajer!Truhlo je napisao/la: ↑04 okt 2023, 18:07Kome nije mrsko, neka iskopa Duvnjakovu izjavu kako će oni osigurati milion KM iz kantona za Čelik ako budu vlast.dinodino2019 je napisao/la: ↑04 okt 2023, 18:01SDA se vraca u vlast na kantonu sad njih svim silama pritisnuti da stanu iza najveceg kluba u kantonu
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Ma ko god bio vlast sramota je da kanton nema nikakvu saradnju sa klubom, pogledati samo koliko je kanton sarajevo pogurao sarajevo i želju ove godine...samocelik je napisao/la: ↑04 okt 2023, 18:13A i svaku utakmicu je na Zapadu tako da bi bio red da ispadne frajer!Truhlo je napisao/la: ↑04 okt 2023, 18:07Kome nije mrsko, neka iskopa Duvnjakovu izjavu kako će oni osigurati milion KM iz kantona za Čelik ako budu vlast.dinodino2019 je napisao/la: ↑04 okt 2023, 18:01SDA se vraca u vlast na kantonu sad njih svim silama pritisnuti da stanu iza najveceg kluba u kantonu
Čelik mora imati šestocifrenu podršku od kantona svake godine, ako je bilo prepreka prošlih godina sa blokiranim računom, onda više neće biti za narednu godinu i naredni budžet.
Neka naredne godine uplate 250k koliko već treba namjenski da se sanira dug prema UIO, to bi bio odličan početak saradnje.
Pa što se još prije 5 godina tražilo da se dodjeli zemljište Čeliku ako nema smisla? Tada ne da si bio pod dugovima nego su ti dugovi đigeru jeli,nema ko nije dolazi da traži da se vrate dugovi, gdje si sada a gdje si bio prije 5 godina.Truhlo je napisao/la: ↑04 okt 2023, 17:48Baš je pametno tražiti zemljište i knjižiti na klub dok imaš blokiran račun, dugove prema UIO i spor sa PU fbih. Dok god se ne očiste opasnosti nema smisla se upuštati u to.Celicni je napisao/la: ↑04 okt 2023, 17:28Davno sam govorio...koliko ima otkako su se spustile tenzije sa Fudom i kad ikad je postignut dogovor sto se tice poslovnih prostora?Odma nakon toga sam pričao ovde po stotinu puta da uprava počinje sastanke organizovati sa njim i da se barem zemljiste prepise na nas, a kasnije kad mi stanemo na noge graditi akademiju, ali neka imamo barem zemljiste i da znamo da je naše.Je li se ikada i jedan sastanak održao sa Fudom poslije spustanja tenzija i pokrenulo pitanje dodjele zemljista za izgradnju akademije?
Drugo da bi dodjelio zemljište, treba ti regulacioni plan, koji za plandilo još nije usvojen. Klub aktivno učestvuje u prijedlozima regulacionog plana, tako da je to maximum što se može uraditi u ovom trenutku.
Ne mogu se svi procesi zavrsiti preko noci pa ni ovi za trening centar. Ponovo i po stoti put se vracamo na to da mi imamo limitirane resurse. Nemamo mi 100 ljudi da vuku na 100 mjesta i bore se. Moraju se znati kratkorocni i dugorocni prioriteti i oni su uredno iskomunucirani. Ne mozes sada u po frke oko odblokiranja racuna, trazenja sponzora i donatora, otvaranja fan shopa i milion drugih stvari da prebacujes resurse i na ganjanje Plandila, koje bez urbanistickog plana koji jos nije usvojen ne mozes da gradis, i milion drugih stvari.
Mislim lahko je nama iza tastatura da sve to serviramo na tanjiru i kazemo "rekao sam ja to prije 2,3,4 ili 5 godina", ali dzaba govor kada nema sve uslove da to provedes. Onda je samo gubljenje vremena da se koncentrise na te stvari u ovom momentu kada ima stvari koje su od egzistencionog znacaja za klub u ovom trenutku. Ja sam siguran da ce sve doci na red ali u svoje vrijeme. Jedno pojedno i polahko.
Zao mi je sto su juniori izgubili ali im to treba biti podstrek da jos jace i bolje rade. Neko je podijelio Duvnjakov status na fb i mislim da je veoma dobra smjernica mladim igracima sta i kako treba da rade.
Mislim lahko je nama iza tastatura da sve to serviramo na tanjiru i kazemo "rekao sam ja to prije 2,3,4 ili 5 godina", ali dzaba govor kada nema sve uslove da to provedes. Onda je samo gubljenje vremena da se koncentrise na te stvari u ovom momentu kada ima stvari koje su od egzistencionog znacaja za klub u ovom trenutku. Ja sam siguran da ce sve doci na red ali u svoje vrijeme. Jedno pojedno i polahko.
Zao mi je sto su juniori izgubili ali im to treba biti podstrek da jos jace i bolje rade. Neko je podijelio Duvnjakov status na fb i mislim da je veoma dobra smjernica mladim igracima sta i kako treba da rade.
Da gradsko vijeće sutra izglasa i dodijeli zemljište klubu na 30 godina pod koncesiju, ti ne možeš tu ništa graditi jer nema urbanističkog plana, regulacionog plana, a bez toga ne možeš dobiti građevinsku dozvolu, da imaš 10 miliona KM na računu, ne možeš graditi.Celicni je napisao/la: ↑04 okt 2023, 18:17Pa što se još prije 5 godina tražilo da se dodjeli zemljište Čeliku ako nema smisla? Tada ne da si bio pod dugovima nego su ti dugovi đigeru jeli,nema ko nije dolazi da traži da se vrate dugovi, gdje si sada a gdje si bio prije 5 godina.Truhlo je napisao/la: ↑04 okt 2023, 17:48Baš je pametno tražiti zemljište i knjižiti na klub dok imaš blokiran račun, dugove prema UIO i spor sa PU fbih. Dok god se ne očiste opasnosti nema smisla se upuštati u to.Celicni je napisao/la: ↑04 okt 2023, 17:28Davno sam govorio...koliko ima otkako su se spustile tenzije sa Fudom i kad ikad je postignut dogovor sto se tice poslovnih prostora?Odma nakon toga sam pričao ovde po stotinu puta da uprava počinje sastanke organizovati sa njim i da se barem zemljiste prepise na nas, a kasnije kad mi stanemo na noge graditi akademiju, ali neka imamo barem zemljiste i da znamo da je naše.Je li se ikada i jedan sastanak održao sa Fudom poslije spustanja tenzija i pokrenulo pitanje dodjele zemljista za izgradnju akademije?
Klub ne propušta priliku da gura svoj prijedlog regulacionog i urbanističkog plana, čak su poslali i drugo riješenje jer po idejnom riješenju grad planira spajati blatušu i m17 sa mostom, tako da zaboravi na to zemljište dok se ne raščisti situacija.
Da mi ne cekamo vladu zdk i kasumovica, imam ja bolji prijedlog. Obnova akcije 12ti igrac FORUMAŠI !!
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Po kojoj osnovi se onda grade nove stambene zgrade u Zenici?Truhlo je napisao/la: ↑04 okt 2023, 18:27Da gradsko vijeće sutra izglasa i dodijeli zemljište klubu na 30 godina pod koncesiju, ti ne možeš tu ništa graditi jer nema urbanističkog plana, regulacionog plana, a bez toga ne možeš dobiti građevinsku dozvolu, da imaš 10 miliona KM na računu, ne možeš graditi.Celicni je napisao/la: ↑04 okt 2023, 18:17Pa što se još prije 5 godina tražilo da se dodjeli zemljište Čeliku ako nema smisla? Tada ne da si bio pod dugovima nego su ti dugovi đigeru jeli,nema ko nije dolazi da traži da se vrate dugovi, gdje si sada a gdje si bio prije 5 godina.Truhlo je napisao/la: ↑04 okt 2023, 17:48
Baš je pametno tražiti zemljište i knjižiti na klub dok imaš blokiran račun, dugove prema UIO i spor sa PU fbih. Dok god se ne očiste opasnosti nema smisla se upuštati u to.
Klub ne propušta priliku da gura svoj prijedlog regulacionog i urbanističkog plana, čak su poslali i drugo riješenje jer po idejnom riješenju grad planira spajati blatušu i m17 sa mostom, tako da zaboravi na to zemljište dok se ne raščisti situacija.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Puno zahtjeva, pitanja, problema, dugova a nas u prosjeku samo 1200 na stadionu, ne ide to tako nazalost, to Zenica mora da grmi svaku utakmicu sa 3-4 hiljade ljudi u prosjeku. Dodje Pezic ili neki drugi daija svakog mjeseca 3-4 k na Bilimistu i jos ostane vani ljudi realnost jbg 

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
Neka oni nama dodijele zemljiše, pričati oko urbanističkog plana, a zec u šumi.Truhlo je napisao/la: ↑04 okt 2023, 18:27Da gradsko vijeće sutra izglasa i dodijeli zemljište klubu na 30 godina pod koncesiju, ti ne možeš tu ništa graditi jer nema urbanističkog plana, regulacionog plana, a bez toga ne možeš dobiti građevinsku dozvolu, da imaš 10 miliona KM na računu, ne možeš graditi.Celicni je napisao/la: ↑04 okt 2023, 18:17Pa što se još prije 5 godina tražilo da se dodjeli zemljište Čeliku ako nema smisla? Tada ne da si bio pod dugovima nego su ti dugovi đigeru jeli,nema ko nije dolazi da traži da se vrate dugovi, gdje si sada a gdje si bio prije 5 godina.Truhlo je napisao/la: ↑04 okt 2023, 17:48
Baš je pametno tražiti zemljište i knjižiti na klub dok imaš blokiran račun, dugove prema UIO i spor sa PU fbih. Dok god se ne očiste opasnosti nema smisla se upuštati u to.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:

Polako ljudi znaju se sta su prioriteti kluba deblokiran racun,rješavanje povjerioca koji nisu tužili i UIO
Onda razmišljat o kampu i PL itd...
Mi bi svašta a slabo podržavamo klub sa tribina kroz kupovinu karti
Jedan primjer samo klub na zadnjoj tekmi zaradu imao nakon svih plaćanja obaveza za tu tekmu znate koliku 0 KM
Tako da po nama mi ne bi mogli obezbijediti plate igracima u klubu da dalje ne pričam o nekim ostalim stvarima koje klub mora obezbijediti...
Molim vas ljudi samo sabura..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.