FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
24%
2. Borbu za Evropu
72
50%
3. Sredinu tabele
23
16%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 144

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 08 okt 2023, 23:10

19vendetta87 je napisao/la:
08 okt 2023, 23:06
Kakve veze ima reakcija publike na njega? Valjda trener bira igrace koji se najbolje uklapaju u igru, a ne po simpatijama navijaca?
Da je bio kriminalan cesto - jeste, ali bar ima iskustva za ovakve utakmice, za razliku od Bibera kojem su se vjerovatno noge odsjekle kad je vidio 20 000 ljudi na tribinama
Ne kazem ja da trener bira igrace na osnovu reakcija publike, samo govorim da publika vecinom nema pojma i da nam je takav Rustemovic (koji bi bio mozda prihvatljiva opcija s klupe, ali nista vise od toga) najbolji zadnji vezni. :oops:
1921

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 08 okt 2023, 23:13

Izgubili smo od ekipe koja ima jednog igrača plaćenog kao naš cijeli kadar.
Izgubili smo od te ekipe u utakmici u kojoj smo bili ravnopravan rival na terenu, a presudio je upravo taj suhi kvalitet koji su oni platili toliko koliko su platili.

Ne znam čemu dramatiziranje i tjeranje bilo koga.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 okt 2023, 23:15

KapitenK je napisao/la:
08 okt 2023, 23:13
Izgubili smo od te ekipe u utakmici u kojoj smo bili ravnopravan rival na terenu, a presudio je upravo taj suhi kvalitet koji su oni platili toliko koliko su platili.

Ne treba dramiti. Izgubili smo samo ovu jednu. Sta bi bilo da smo 6 izgubili u posljednjih 2 mjeseca.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 08 okt 2023, 23:16

Odavno ljepsa atmosfera nije bila oko derbija. Svi preduslovi da se lijepo provedemo, da uzivamo u ovom danu, ali kita. Ovaj trener i ovi igraci mogu puno vise, ali nesto je truhlo. Vidi se to iz aviona, odnosi Stilica prema klupi i Ace prema ostalima dovoljno govore o stanju u klubu. Yebem im zene svima, volio bih ujutro procitati da su svi dobili otkaz.

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 08 okt 2023, 23:17

Nismo trenutno u tom polozaju da mozemo tek tako trenera zamjeniti tako nek ostane Basic bar do kraja prvog djela sezone.
Nadam se da su Boljevic i Selimovic bolji od ovih panjeva.
Iako je Galic danas dobro igrao mi BEKA nemamo. Jasarevic je supalj pozadi a Galic igra jednu dobru pa 5 losih. Jest da nisu Basicu doveli neke dobre igrace ali brt Biber i Allyson od prve minute ne mogu igrati. Pa i Stilic je za zadnjih 30 minuta jer on ne moze trcati posve ne kad su svjezi protivnicki igraci. Na klupi ti sjede Ovcina, Cosic, Al Jaber i Rustemovic a ti nazor guras Bibera i Allyson. Jos ako uz to dodamo da je Jaber usao u zadnjih 10 minuta i da je **** drljo usao prije njega to je meni nesto najgluplje. Kao slag na tortu ubacis Cosis da glumi krilo.

Noga Allysonu, Biberu, Turanjaninu, Drlji, Gasalu i Kosoricu jer mi sebi ne mozemo dozvoliti igrace koji su VISAK.

E moj Bekricu branio sam te zbog onog **** iz Mostara ali izgleda da si ti bas supak. Nudio ti se Dado sam i htio skoro djaba da igra. Benjo Colic ti pred nosom bio ali ti dovodis nekakve Bibere, Allysone i Turanjanine. Produzis onom malom guzonji Gasalu ugovor i penzioneru Kosoricu. Sta ocekujes da ces sa tim igracima izboriti Evropu?

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 08 okt 2023, 23:20

Evo imaju 15 dana da opet pokusaju naucit centrirat loptu. Pa jbt koliko smo puta bili u situaciji otvoren centarsut, 2 3 igraca u 16m i nista.
Ja sam branio Basica svo vrijeme, nisam ni sad za njegovo tjeranje ali cinjenica je da nijedan igrac nije napredovao za njegovo vrijeme osim donekle Mekica.
Moraju se svi dozvat, moze to puno bolje.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Zaxon
Kontakt:

Post Postao/la Zaxon » 08 okt 2023, 23:20

Evo naš trener ko o čemu on o stabilizaciji 🤮
Samo Željo!

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 08 okt 2023, 23:22

Stila dosao da zavrsi karijeru i uzme titulu sa svojim klub, a okrenula se situacija da je klub u nikad gorem stanju. I opet je tu. Sad treba da se oprasta, na rodjendan primi 3 od gradskog rivala dok mu nekakav Mekic i Biber cuvaju ledja. Dje se nece nervirat.
1921

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 08 okt 2023, 23:23

LjoZee je napisao/la:
08 okt 2023, 23:15
KapitenK je napisao/la:
08 okt 2023, 23:13

Ne treba dramiti. Izgubili smo samo ovu jednu. Sta bi bilo da smo 6 izgubili u posljednjih 2 mjeseca.
Medju kojima su Sloga, Gosk i Posusje.
Pročepit će negdje.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 08 okt 2023, 23:24

Jusufbegovic se nudi. "Nema Željo lošu ekipu, ova ekipa može bolje". Postali smo bezmuda ekipa, Halić kao i svaku poginuo, ostali ništa.
Igrali smo sa dva igrača manje, Biber i Alyson u prvom i sa 5 igrača manje u drugom. Uvođenje Haračića je moglo rezultirati da primimo 5 komada, ali nas je Vedo spasio. Sve više mislim da se Bašić nije pogubio, već jednostavno ne zna, niti motividat i nabrijat ekipu, niti iskoristiti Drljinu brzinu, Arapovu i Štilinu magiju. Ozbiljan trener bi ovom capajeby dva dao u prvom poluvremenu sa ovom ekipom.
P.S. jel Čosić mora igrati minimum poluvrijeme?? Možda su ugovor napravili takyv?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 okt 2023, 23:30

-Ne bih ja rekao da su promašeni igrači 80%. To samo u Bosni nakon dva mjeseca se neko analizira da li je neko promašen ili nije. Dovedete pet mladih igrača, odigraju tri i po utakmice i kažete promašen. Ja to ne gledam tako, ali nažalost ovo je Balkan, znamo kako to ovdje funkcioniše. Željin dres je težak, trebate momcima dati priliku da sazriju. Treba vrijeme svoje pokazati, treba proces svoje pokazati. Mi smo pred početak sezone rekli šta želimo kao klub, to je svima jasno. Ja bih na kraju volio da na kraju napravimo neki rezime, ovo je bilo dobro, ovo nije. Treba još vremena. Ja znam da u Bosni nema vremena, ali kopati po nečemu gdje nema nešto, onda je improvizacija. To je neko moje mišljenje.
Istu suplju prosipa ko Bekric. Sve je to ista prica. Od predsjednika do trenera. Mladi igrac - Rustemovic.

I sta smo rekli pred pocetak da zelimo kao klub? Ne znam da je to bas svima jasno. To samo ovima u klubu jasno meni se cini.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 08 okt 2023, 23:33

Devet novih igraca mi imamo u rosteru. Dvojica jos na cekanju. 11 je to plata. Kad dodas i nekoliko plata koje uzimaju igraci od prije koji nista ne doprinose moglo bi se reci da mi imamo para za bacanje jer te pare i bacamo.

Drljo, Gasal, Kosoric, Galic, Alison, Turanjanin, Cosic, Rustemovic, Biber, Dubackic. Eto na prvu deset igraca za koje ne bi ni osjetili da ih nema. Koliko je to bacenih para? Jesu li se mogla dovesti trojica da valjaju?
Pročepit će negdje.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 08 okt 2023, 23:34

Mi nismo spominjali ni Evropu, ni tabelu, želimo stabilizaciju kluba.
Trebali su to spikeru javit :urnebes:
1921

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 okt 2023, 23:44

Gdje je onaj bolesnik Nodi sto je vrijedjao kada sam govorio da je Basic teska ubleha. Sto se prije rijesite tog levata, to bolje.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 08 okt 2023, 23:45

Ja zaista ne znam poslije svega jel treba dati podrsku? Samo retard ne vidi da ovde nisu cista posla, promaseno je sve u klubu .

Jedini ti je spas da neko uleti sa lovom, ili Celik ! Druge nema i tacka

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 08 okt 2023, 23:46

Bašiću odlazi i povedi Drinu ,Bibera i Brazilca!!!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 08 okt 2023, 23:47

Nikad veće pi**e nisu nosile plavi dres!!!
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 08 okt 2023, 23:52

deno_TM87 je napisao/la:
08 okt 2023, 23:47
Nikad veće pi**e nisu nosile plavi dres!!!
To se svake sezone pise

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 08 okt 2023, 23:55

Prvo poluvrijeme super ali mi ne znamo zabiti gol. Primis dva iz kontri. Gigovic direktno za njih sudio al haj to na stranu. Drugo poluvrijeme uzasno, bez ikakve volje i zelje, predali se na poluvremenu.

Ne znam sta reci osim da se vidio ogroman nekvalitet u odnosu na igrace sa lavora. Ali to u derbijima ne znaci previse, problem je sto u drugom poluvremenu nase borbe nije bilo.

Ovo je nagovjestaj da nam slijede ipak teski dani jer mi gola zabiti ne znamo. Ocekivanja svesti na minimum i otjerati ove ublehe iz uprave jer mi neodlaskom u europu gubimo ogromne pare koje ova uprava nema sanse da moze nasomjestiti svojim radom.

Volim te Željo ali bolno je gledati manjak zelje i onoliki nekvalitet na terenu. Za neka bolja buduca vremena (ovo vec 10 godina ponavljamo..)

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 08 okt 2023, 23:56

Nema ni minimum hemije izmedju igraca. Neki rovovi su iskopani.
Pročepit će negdje.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: fks74, Google Adsense [Bot] i 31 gost.