FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Obzirom da nam je zbog određenih struktura koje se na ovom forumu podržava bilo upitno hoće li klub uopšte postojati, i 12 bodova je više od nepostojanja kluba.
Neko u klubu treba preuzeti odgovornost. Ako je rezultat lošiji od planiranog neko mora biti odgovoran. A ukoliko je u skladu sa planiranim onda neko mora biti odgovoran jer nije tako na početku sezone artikulisano.
Ali jedno ostaje jasno - uzmite u obzir koliko je novca uloženo u fks. Milioni su investirani i plaćaju se iz mjeseca u mjesec da bi im igra izgledala onako kako je sinoć izgledalo. A onda uporedite sa tim kako je Zrinjski izgledao i koliko su ljudi kvalitetniji od fks. Pa uporedite koliko mi ulažemo. Dakle, ako hoćemo kvalitetan klub moramo početi raditi ono što je Zrinjski prije 10 godina, a ovi koji trenutno vode klub u administraciji ne ostavljaju utisak da su za to sposobni.
Neko u klubu treba preuzeti odgovornost. Ako je rezultat lošiji od planiranog neko mora biti odgovoran. A ukoliko je u skladu sa planiranim onda neko mora biti odgovoran jer nije tako na početku sezone artikulisano.
Ali jedno ostaje jasno - uzmite u obzir koliko je novca uloženo u fks. Milioni su investirani i plaćaju se iz mjeseca u mjesec da bi im igra izgledala onako kako je sinoć izgledalo. A onda uporedite sa tim kako je Zrinjski izgledao i koliko su ljudi kvalitetniji od fks. Pa uporedite koliko mi ulažemo. Dakle, ako hoćemo kvalitetan klub moramo početi raditi ono što je Zrinjski prije 10 godina, a ovi koji trenutno vode klub u administraciji ne ostavljaju utisak da su za to sposobni.
-
- Kontakt:
Mogao si i tri tacke napisati,isto bi bilo,od tebe je dovoljno vidjeti kamatara na avataru i sve je jasno.
Porazavujuce je da pored toga sto nemamo para mi nemamo nijednog mladog igraca u timu kojeg bi mogli prodat. Bas me zanima njihova taktika, kako misle izac iz ovoga.elSaik je napisao/la: ↑09 okt 2023, 07:37Obzirom da nam je zbog određenih struktura koje se na ovom forumu podržava bilo upitno hoće li klub uopšte postojati, i 12 bodova je više od nepostojanja kluba.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- MocMahale444
Ako hocemo kvalitetan klub moramo zabraniti ulaz ljudima koji su se prepucavali preko kluba, ljudima sto su zavalili klub da ga ugase.
Ovim trenutno sto su u klubu jer osim vracanja dugova nisu nista uradili.
Sa ovima u klubu ceka nas sudbina Celika. Oni prijasnji su odradili svoje. Fuj fuj svima im trebalo
Ovim trenutno sto su u klubu jer osim vracanja dugova nisu nista uradili.
Sa ovima u klubu ceka nas sudbina Celika. Oni prijasnji su odradili svoje. Fuj fuj svima im trebalo
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Jedna od Basicevih greski sinoc jeste sto nije krenuo sa dva napadaca.
Krpic nije moga sam nista da je imao pomoc Haracica sve bi bilo drugacije.
U evropi igrao sa dva napadaca a u nasoj ligi samo sa Krpicem.
Treba nekad imat i m.uda mi smo sinoc bili picici
Krpic nije moga sam nista da je imao pomoc Haracica sve bi bilo drugacije.
U evropi igrao sa dva napadaca a u nasoj ligi samo sa Krpicem.
Treba nekad imat i m.uda mi smo sinoc bili picici
Puna podrška šefu struke, SD, upravi, pa i igračima. Istrpiti ovu sezonu i nekako se bolje pripremiti za narednu. Valjda budemo imali više sreće.
Bitno je da imamo više bodova od većine konkurenata u borbi za opstanak i uz bolji raspored. Moramo osigurati mjesto u prvih 8 ekipa do kraja jesenjeg dijela pa da na proljeće možemo rahatnije pratiti utakmice. Nije ovo toliko loše kako se čini. Ljudi previše gledaju Ligu prvaka pa imaju nerealna očekivanja, ali jbg mi smo lokalni kokuzanerski klub i ovo je trenutno naš krajnji domet.
Bitno je da imamo više bodova od većine konkurenata u borbi za opstanak i uz bolji raspored. Moramo osigurati mjesto u prvih 8 ekipa do kraja jesenjeg dijela pa da na proljeće možemo rahatnije pratiti utakmice. Nije ovo toliko loše kako se čini. Ljudi previše gledaju Ligu prvaka pa imaju nerealna očekivanja, ali jbg mi smo lokalni kokuzanerski klub i ovo je trenutno naš krajnji domet.
- NerminFatic
- Kontakt:
Day after: bolno i bijedno.
Prijedlog (transparent) za grupu koja ce ici u Konjic:”Moze li bar gol kad ne moze bod!”

Prijedlog (transparent) za grupu koja ce ici u Konjic:”Moze li bar gol kad ne moze bod!”

-
- Kontakt:
Pisanje je neplacati reprogram i dovoditi klub do ruba egzistencije i otimanja imovine.WeekendOffender je napisao/la: ↑09 okt 2023, 00:02Koje pisanje po navijacima od strane trenera, sportskog, uprave i igraca...
Pisanje ja uzimati kamatu od kluba koji ,ne da je tebe stvorio,nego i oca ti.
Pisanje je dovesti zeca invalida 60% i dati mu toliku platu da smo mu i danas duzni.
Pisanje je unistiti najbolji omladinski pogon u drzavi.
Ovo sad je samo cupanje iz bare pune mokrace,nista vise,niti manje.
- ferroviario
- Kontakt:
To je to nase. Kad igra Drljo daj Gasala ne moze biti gori. Udje Gasal joos sto udje ovaj nema pojma bolje da je Drljo osto. Ihra Rustem nosi ga daj bilo koga drugog. Igra drugi daj Rustema. Mi smo totalno zglajzali.KapitenK je napisao/la: ↑08 okt 2023, 22:58E **** ste mu majku dok je igrao. Zvizdali mu na Grbavici, psovali sve, a sad kao hocete da igra umjesto Bibera.19vendetta87 je napisao/la: ↑08 okt 2023, 22:58Ne moze me niko ubijediti da se Rustemovic ne bi bolje snasao u vezi od Bibera koji je do prije 3 mjeseca grijao klupu u Igmanu...
-
- Kontakt:
Dok se oko mene ljudi ruse i padaju od nervnih slomova, na dnu tribine se traze dresovi od igraca.avalPacidoroP je napisao/la: ↑09 okt 2023, 00:00Za kraj najpoganije noći, braćo pokazali smo da malo ko može stati sa nama ! Ovi @irfini qrci što su protiv Juga, mogu nam se zajedno saget sa čitavom balkanskom scenom!
T H E M A N I A C S 1 9 8 7 !!!!!
A sad valja na pos'o a pitari te čekaju na kafi prije posla...
Ovo sinoć je naša realnost. Otprilike su za ovoliko bolji i kvalitetniji. Džaba nama "kontrola" utakmice, kad se pogubimo cim protivnik priđe 16. Realno, nisu nas satrali, u pravu je Bašić, nisu sjevali napadi na naš go, ali i ovo im je bilo dovoljno. Ovdje se sada sudaraju neznanje, odnosno nezrelost mladih igraca, sa mučninom u stomaku starijih, koji kroz karijeru nisu navikli da budu satirani od strane protivnika i koji imaju karijere zavidne za našu ligu. Jako je teško gubiti stalno, a znati da si bolji od toga. Tu najviše mislim na Cocu, Štilu, Krpića...
Ovu bruku svi prozivljavamo različito, pa nije baš fer ljutiti se na ostale koji kritikuju. Ja recimo nisam očekivao ništa i spreman sam halaliti 2-3 godine ako se nakon svake polusezone podvuce crta i sagleda šta je urađeno, te se dodatno poradi na tome. Mislim da prvi put u mojih 30 godina pokušavamo napraviti sistem, da nije na horuk i treba to izgurati.
Čim se malo stabilizuje tim i počne ličiti na nešto, u tom procesu pravljenja sistema, najbitnija stvar će biti mjenjanje našeg mentaliteta. Duša me boli kad je većinsko mišljenje navijača pred derbi "nadam se da možemo izvući x", a realno znamo da nismo ni blizu x-a, pa nemam pravo kritikovati takvo razmišljanje.
Željo i Manijaci moraju biti strah i trepet u ligi i to se mora vratiti!
Ps:
Apsolutno zaslužena pobjeda Sarajeva, jer mi ne bi dali go do prekosutra, ALI se vidjelo kakav uticaj imaju. Danima se pisalo kako će ih Gigović oštetiti, kartonirati, pokrasti, takva se hampa napravila da je lik došao i držao ih kao kap vode na dlanu. Jedan faul su šatro imali u prvom poluvremenu. Svirao je faulove u napadu za svaki kontaktic, smiješno. Što je najgore, sumnjam da će ih i protiv Borca oštetiti, jer to svi očekuju, preofirno je, a beskičmenjaci će to objeručke prihvatiti kao i korona titulu, a iskihat će to kad tad.
Volim te Željo!
Ovu bruku svi prozivljavamo različito, pa nije baš fer ljutiti se na ostale koji kritikuju. Ja recimo nisam očekivao ništa i spreman sam halaliti 2-3 godine ako se nakon svake polusezone podvuce crta i sagleda šta je urađeno, te se dodatno poradi na tome. Mislim da prvi put u mojih 30 godina pokušavamo napraviti sistem, da nije na horuk i treba to izgurati.
Čim se malo stabilizuje tim i počne ličiti na nešto, u tom procesu pravljenja sistema, najbitnija stvar će biti mjenjanje našeg mentaliteta. Duša me boli kad je većinsko mišljenje navijača pred derbi "nadam se da možemo izvući x", a realno znamo da nismo ni blizu x-a, pa nemam pravo kritikovati takvo razmišljanje.
Željo i Manijaci moraju biti strah i trepet u ligi i to se mora vratiti!
Ps:
Apsolutno zaslužena pobjeda Sarajeva, jer mi ne bi dali go do prekosutra, ALI se vidjelo kakav uticaj imaju. Danima se pisalo kako će ih Gigović oštetiti, kartonirati, pokrasti, takva se hampa napravila da je lik došao i držao ih kao kap vode na dlanu. Jedan faul su šatro imali u prvom poluvremenu. Svirao je faulove u napadu za svaki kontaktic, smiješno. Što je najgore, sumnjam da će ih i protiv Borca oštetiti, jer to svi očekuju, preofirno je, a beskičmenjaci će to objeručke prihvatiti kao i korona titulu, a iskihat će to kad tad.
Volim te Željo!
- ferroviario
- Kontakt:
Mi bi tacno bili zadnji ili predzadnji da nije navijaca i Grbavice. Podatak da smo u 5 utakmica na strani dali jedan! gol sve govori. Mi smo trenutno najgori tim u ligi, kojeg jedino jos navijaci drze od nekog potopa. Protiv Zvijezde je biti ili ne biti. Bojim se ako se tu desi neki kiks da smo mi gotovi.
-
- Kontakt:
Jedini nacin da ovi izdobri je omladinski pogon, ali on je unisten. Ljudi ne shvataju kolika je razlika napravljena izmedju Zrinjskog i Sarajeva i ovih ostalih klubova, Zeljo je mnogo blizi Celiku i Slobodi nego Sarajevu, ako to nije alarm ja ne znam sta je
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Okej mi je kad smo nezadovoljni porazima od GOŠK-a ili Posušja, jbga oni su naš rang trenutno. Ali zašto pjenite kad izgubimo od Sarajeva i Zrinjskog kada su ljudi deset puta bolji od nas?
Ime Željezničar, trofeji u vitrini i navijači na tribini ništa ne znače kad izađete na teren, na terenu je jedino mjerilo zalaganje i kvalitet.
Ime Željezničar, trofeji u vitrini i navijači na tribini ništa ne znače kad izađete na teren, na terenu je jedino mjerilo zalaganje i kvalitet.
Alarmi su upaljeni već minimalno tri godine. Ništa se konkretno nije uradilo kako bi se promijenilo. Sve i kada vratimo dugove za nekoliko godina, mi ćemo sa čistim stanjem i trenutnim budžetom biti daleko iza najboljih u ligi. Upravi svaka čast što nas ne vodi u totalnu dubiozu ali ovaj put je put ka vječnoj prosječnosti i ništa više.perodeformero je napisao/la: ↑09 okt 2023, 09:37Jedini nacin da ovi izdobri je omladinski pogon, ali on je unisten. Ljudi ne shvataju kolika je razlika napravljena izmedju Zrinjskog i Sarajeva i ovih ostalih klubova, Zeljo je mnogo blizi Celiku i Slobodi nego Sarajevu, ako to nije alarm ja ne znam sta je
Sa bilo kojim drugim trenerom bi imali bar 6 bodova više i ne bi bili ponizeni u derbiju .
Trener koji pocne derbi sa Alisonom i Biberom nije dostojan ni kritike, to su bukvalno u startu dva igraca manje.
Trener koji pocne derbi sa Alisonom i Biberom nije dostojan ni kritike, to su bukvalno u startu dva igraca manje.
-
- Kontakt:
100% tačno.perodeformero je napisao/la: ↑09 okt 2023, 09:37Jedini nacin da ovi izdobri je omladinski pogon, ali on je unisten. Ljudi ne shvataju kolika je razlika napravljena izmedju Zrinjskog i Sarajeva i ovih ostalih klubova, Zeljo je mnogo blizi Celiku i Slobodi nego Sarajevu, ako to nije alarm ja ne znam sta je
Sve si tacno napisaoferroviario je napisao/la: ↑09 okt 2023, 09:30Mi bi tacno bili zadnji ili predzadnji da nije navijaca i Grbavice. Podatak da smo u 5 utakmica na strani dali jedan! gol sve govori. Mi smo trenutno najgori tim u ligi, kojeg jedino jos navijaci drze od nekog potopa. Protiv Zvijezde je biti ili ne biti. Bojim se ako se tu desi neki kiks da smo mi gotovi.
Samo preskaces jednu jako bitnu cinjenicu
Da nije navijaca ne bi ni bili u ovoj situaciju
Koliko valjaju toliko i ne valjaju klubu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- mamonelafo
- Kontakt:
Teren je u klubu najmanji problem, to je sada svakome i jasno. Nešto ne štima u klubu ili oko kluba i teren je samo odraz tog stanja i aktivnosti koje se vode u i oko kluba. Nadam se da ima upućenijih koji ovo znaju i koji mogu dati neku potvrdu i konačno izaći i reći šta se dešava sa ulagačima, sa sponzorima, sa investitorima, zašto ljudi bježe od kluba, dok ti koji znaju neće da reaguju,mi smo u k....
Dok se ovo stanje ne izmjeni, teren će trpiti... Realnost je ovo sve, nažalost, ali je tako...
Dok se ovo stanje ne izmjeni, teren će trpiti... Realnost je ovo sve, nažalost, ali je tako...
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
- StrikeWarzone
- Kontakt:
A i Zubana ne kontam...poslijeratna si legenda, cijene te i poštuju 90% navijača i ti gradskom rivalu isporucis igraca koji napravi drasticnu razliku u derbiju... 

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!