FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
34
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 189

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 okt 2023, 12:51

Htjeli ne htjeli, zatrest ce se svima stolice. Pogledajte nam raspored. Zvijezdu cemo (valjda :urnebes:) dobit. Onda ide Igman, Sablja ce ih nalozit da poginu, pa Borac gdje treba juniore izvesti jer koji qrac igrati uopste, pa nam dolaze Vladexovi koji su nas oducili od fudbala nedavno. Zatim Posusje, koje je veoma ozbiljna i dobra ekipa, pa valja opet na Velez... yebeno. Ova dvojica novih se moraju bas pokazati kao pojacanja, moramo se za 200% podici da bilo sta izvucemo do zimske pauze.
1921

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 09 okt 2023, 12:53

let3 je napisao/la:
09 okt 2023, 12:39
TeaM87 je napisao/la:
09 okt 2023, 12:33
Napoleon1921 je napisao/la:
09 okt 2023, 11:37

Ne znam sta ocekujes da cujes?...ne branim nikoga ali sta ti mogu rec? sta bi ti reko da si na njihovom mjestu?

Svi su prihvatili ovu furku koju ttenurno furamo, sve nam je potaman jbg...sad stk raja ocekuje da se upravom upitne sposobnosri, bez para i sa biberima i rustemovicima boris za tituli JER ETO TI SI ZELJO...mislim da je to pogresna percepcija
Da sam na mjestu Basica podnio bih neopozivu ostavku, isto tako i da sam na mjestu uprave. Ne ocekuje niko da se borimo za titulu, ali ovoliko ponizavati klub i ne preuzimati odgovornost je bruka i sramota, ne znam kako ih nije stid ovih navijaca.
Pa podnio je neki dan ostavku i sta sad ? samo sto ga je uprava odbila :lol: jer ne mogu naci boljeg, tacnije nesoposobni naci boljeg.
Ispravka..ne mogu naci nikoga uopste da iole nesto valja

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 okt 2023, 13:03

TeaM87 je napisao/la:
09 okt 2023, 12:45

Onda fino dodje uprava i podnese neopozivu ostavku, ovo je bruka sta rade od kluba, a sute i prave nas budalama
Slazem se ja s tobom brate, da ne bude neke zabune :mrgreen:
Samo ko da dodje umjesto njih, to je veliko pitanje.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 09 okt 2023, 13:11

let3 je napisao/la:
09 okt 2023, 13:03
TeaM87 je napisao/la:
09 okt 2023, 12:45

Onda fino dodje uprava i podnese neopozivu ostavku, ovo je bruka sta rade od kluba, a sute i prave nas budalama
Slazem se ja s tobom brate, da ne bude neke zabune :mrgreen:
Samo ko da dodje umjesto njih, to je veliko pitanje.
Ne znam, **** da znam ne bih ovdje s tobom palamudio, valjda ti silni strucnjaci oko Želje bolje znaju ili se samo predstavljaju da znaju (citaj Miske, Badzak itd itd)
FKŽ !

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 09 okt 2023, 13:12

Ali da nam krila ne sudjeluju ni u jednom segmentu igre nego su tu samo da popune broj, da nijedno krilo ne pridje po loptu, da ne odigra 1v1, da ne stvori sansu nijednu, da ne pretrci igraca, da ne udje u prostor da mu se lopta posalje izmedju linija, da kad dobije loptu ne napravi neki potez pa da udje u sredinu sa loptom da odigra na stranu promijeni stranu, odigra pas prema napadacu pa da se namjesti makar na sut BILO ŠTA nijedno krilo u nasoj ekipi to ne radi nego gradimo napade na bekove od kojih nijedan ne digne glavu prilikom centarsuta da vidi gdje stoji koji igrac, da covjek koji se bavi fudbalom 15 20 godina znaci svaki dan se bavis samo loptom nista drugo u zivotu ne radis i da ne znas tu istu loptu centrirati u 16m da makar lici na centarsut meni nije jasno, jedino sto se svi nadaju da ti ko bek od faze napada treba da znas nama niko od bekova ne zna pa ko vam rece bolidi jedni da se bavite fudbalom i da ste igraci mrš! u ekipi nam uopste ni ne treba napadac koji ima jedinu svrhu skocit na centru kad Muftic ispuca loptu jer on ko napadac dobija samo lopte od golmana :urnebes:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 okt 2023, 13:25

Ja zaista ne vjerujem da cemo mi ikad doci u situaciju da se borimo za opstanak, to mi je glupo procitati, a vidim da raja pise. Makar s kadetima igrali, ne bi do toga doslo. Mi ove sezone ocito necemo moci ni gore ni dole, znaci patnja u najavi. Da se bar u kupu ostalo, da se mozemo necemu nadati i preko toga pokusati na zovegu izvuci sezonu, ali qrac.

Ima dovoljno budala koje ce dolaziti na stadion bez obzira na sve, ali opast ce interes i raje i igraca i ovih sponzora sto ih je ostalo, sve to vuce jedno drugo. Proklizali su na pocetku sezone, kontali da s ovim kadrom mogu napasti Europu, doveli nekakve polu-igrace, na to dodaj trenera koji se pogubio i evo gdje smo sad. U situaciji da nam mazu oci da nismo imali nikakvih ambicija, vec htjeli da afirmisemo neke mlade igrace :urnebes:

Rastjerati ove sto su sad u klubu isto nije rjesenje, jer jedini koji pokazuju interes da udju su oni koji su ranije bili i doveli nas u ovu situaciju. Znaci, bas smo u pat poziciji. Sta je rjesenje, ja zaista ne znam. Mislim znam u teoriji, ali u praksi se ne nazire.
1921

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 09 okt 2023, 13:29

Kad god Drina igra mi primamo golove, frajer defanzivno nula bodova.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 09 okt 2023, 13:29

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
09 okt 2023, 13:25
Ja zaista ne vjerujem da cemo mi ikad doci u situaciju da se borimo za opstanak, to mi je glupo procitati, a vidim da raja pise. Makar s kadetima igrali, ne bi do toga doslo. Mi ove sezone ocito necemo moci ni gore ni dole, znaci patnja u najavi. Da se bar u kupu ostalo, da se mozemo necemu nadati i preko toga pokusati na zovegu izvuci sezonu, ali qrac.
Ne bi klinac. Nas su satrali i GOSK, i Sloga i Posusje. 6 poraza mi imamo u posljednjih 7 utakmica. Jos 2 poraza i zvanicno ulazis u golu borbu za opstanak. A realnija su 2 poraza nego pobjeda i remi.

Mi ako preko zime ne nadjemo pare nasa sljedeca stanica je Prva liga Federacije. Nece nam niko opstanak pokloniti jer se zovemo Zeljo.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 okt 2023, 13:43

Ispasti ne mozes, a sezonu si vec halalio (titula cao, kup cao, evropa cao), igrat ce se do kraja bez nekog imperativa.

Idealna prilika da se promovise par mladih igraca iz omladinskog pogona- kakvi god da su. A raspalim kar.inama poput Drlje, Rustemovica, Cosica, Alysona, Turanjanina i slicnim vec na polusezoni se zahvaliti, kao i onome ko ih je doveo.

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 09 okt 2023, 14:05

zeljovac21 je napisao/la:
09 okt 2023, 13:29
Kad god Drina igra mi primamo golove, frajer defanzivno nula bodova.

Sta ti znaci defanzicno? Pa frajer je stoper, znaci mislis da je ofanzivno Drogba? Pa si to napisao?

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 09 okt 2023, 14:15

Saurman je napisao/la:
09 okt 2023, 11:09
Privatizacija kluba je jedini put izlaska iz ove situacije jer dok god ti klub vodi ulica i navijači nema tu hajra.Zamisli rukovodstvo koje nije u stanju naći sponzora nego samo mole navijače da im spašavaju dupe.
Željezničar nikada neće biti na prodaju!

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 09 okt 2023, 14:19

TigerWoods je napisao/la:
09 okt 2023, 14:15
Saurman je napisao/la:
Privatizacija kluba je jedini put izlaska iz ove situacije jer dok god ti klub vodi ulica i navijači nema tu hajra.Zamisli rukovodstvo koje nije u stanju naći sponzora nego samo mole navijače da im spašavaju dupe.
= Željezničar više nikada neće biti konkurentan i neće osvojiti nijedan trofej (ako osvoji biti će to kup svako 20 godina)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 09 okt 2023, 14:22

let3 je napisao/la:
09 okt 2023, 12:23
NoDi80 je napisao/la:
09 okt 2023, 10:37
ferroviario je napisao/la:
09 okt 2023, 09:30
Mi bi tacno bili zadnji ili predzadnji da nije navijaca i Grbavice. Podatak da smo u 5 utakmica na strani dali jedan! gol sve govori. Mi smo trenutno najgori tim u ligi, kojeg jedino jos navijaci drze od nekog potopa. Protiv Zvijezde je biti ili ne biti. Bojim se ako se tu desi neki kiks da smo mi gotovi.
Sve si tacno napisao
Samo preskaces jednu jako bitnu cinjenicu
Da nije navijaca ne bi ni bili u ovoj situaciju
Koliko valjaju toliko i ne valjaju klubu
Kako ne valjaju oni koji jedini spasavaju i tegle klub ?

Ovi iz uprave pricaju samo o nekakvoj stabilizaciji. Dijelili se kakav trofej za stabilizaciju na kraju sezone ?
Ziv ti meni bio upravu i biraju maltene navijaci
Diglisic kad je poslao ljude ovi nasi upali s rijecima nikom te ne damo
Tako da koliko god ja volio manijake
Ja pricam istinu nema kod mene da se nesto presuti zbog ljubavi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 09 okt 2023, 14:33

drzgemboadislic je napisao/la:
09 okt 2023, 14:19
TigerWoods je napisao/la:
09 okt 2023, 14:15
Saurman je napisao/la:
= Željezničar više nikada neće biti konkurentan i neće osvojiti nijedan trofej (ako osvoji biti će to kup svako 20 godina)
Uspjehi koje cemo slavit: najveci izlazak u evropu, a drugi ako nista bi bio opstanak u premijer ligi BiH te bi od Željezničara napravili vrlo vjerovatno jednog osrednjeg premijerligasa sa bogatom historijom.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 09 okt 2023, 14:45

Jel su u upravi razmisljali na nacin da ako smo nenadano prosli u 2 pretkolo evrope da onda istu ne moramo ni igrat naredne godine i da nema potrebe da odrijesimo kesu za 2 3 pojačanja

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 09 okt 2023, 14:48

Ma dotakli smo dno i to je jedina istina, od kluba od kojeg su svi imali strahopoštovanje došli smo do toga da nas gazi ko stigne. I da, sad je furka navijači kluba a ne rezultata... Pustite vi to braćo, ovdje trebaju temeljite promjene i to što prije, Željo može i mora biti u vrhu abd.
A onaj ko daje podršku ovim nehljebima u upravi i sš zbog kojekakvih interesa nabijem na k.

ferroviario
Kontakt:

Post Postao/la ferroviario » 09 okt 2023, 14:51

Nama je utakmica protiv Zvijezde do sada najbitnije mec sezone. Ako tu ne upisemo 3 boda ova svakako losa atmosfera ce se preliti u katastrofalnu i krenuti ce raja sa tjeranjem svega i svakoga. A i ekipa ce dodatno da padne psihicki i problemi ce se samo povecati. Ne znam odakle toliki optimizam ovima sto kazu da ne mozemo ispati ko god bio u ekipi. Kao sto ljoze kaze nas je Gosk uzeo kuci a Sloga nas je razvalila. O Zrinjskom da i ne pricam, tu smo izgledali kao neka ekipa iz federalne. A nas je i ekipa iz federalne izbacila iz kupa, koliko god to bilo nesretno.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 09 okt 2023, 15:04

Neopozive ostavke - svi. Uprava, sportski direktor, trener. Ako imaju barem malo obraza.
1921

ferroviario
Kontakt:

Post Postao/la ferroviario » 09 okt 2023, 15:05

kontrasviju je napisao/la:
09 okt 2023, 15:04
Neopozive ostavke - svi. Uprava, sportski direktor, trener. Ako imaju barem malo obraza.
I sta cemo dalje, eno svi stoje u redu do kruznog da preuzmu pozicije.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 09 okt 2023, 15:05

Mi smo u psihicki bas lošem stanju. Onaj ko je igrao fudbal, zna da se hemija izmedju igrača i trenera ne može popraviti i da se trener mora mijenjati.

Iako je solidan trener, on vise ne moze ništa dobro donijeti.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa i 22 gosta.