Premijer liga BiH - aktuelno

nastrojeni21
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la nastrojeni21 » 09 okt 2023, 13:43

zaostrog je napisao/la:
09 okt 2023, 13:18
Ma Gigović je dobro sudio, da ga ****. Razumijem ja hvatanje za svaku slamku, pa da ni sudija ne valja, ali generalno je lik pokazao da može kad zna. Ne samo on, nego kompletna sudijska ekipa. Prvo, kako se to zna u našoj ligi raditi, puštao je igru. Igra je bila ispresjecana bakljadama i reakcija igrača ne može biti Bog zna kakva. Faulovi ko faulovi, vjerujem ja da će se naći neki faul koji je sviran, a nije trebao ili obrnuto, ali ništa tu strašno nije bilo.

Ofsajd Amoaha diže, ispravna odluka. Ofsajd Haračića kod gola, opet čisto. Drljo neko padanje na 20m, baš ofirno simuliranje. Kartoniranje isto ok, mada nije ni bilo grubo ili zategnuto nešto. Od svega ovog što se spominje, jedino je eto onaj faul Jašarevića kao problematičan, ali ni to vala nije vidjelo penala, nego jednostavno nije bilo faula ni s jedne strane.

Sve u svemu, da je suđenje u ligi kao ono sinoć, liga bi bila duplo bolja. Najgora je čak spoznaja da mogu kad hoće.
Nema tu hvatanja za slamku, samo komentarisati onako kako je bilo. Pustao je igru, to je bilo nesto novo kod nas, pogotvo na derbijima, ali i u tome je u par situacija pretjerao kad nije svirao ocigledne faulove, treba znati prepoznati simuliranje i faul. Haracic cist ofsajd, Amoah nema na pregledu. Drljo ne znam ali vrlo moguce simuliranje.
U prvom poluvremenu je Julardzija trebao dobiti zuti karton nakon nabijanja lopte kad mu je izasla u aut. Penal je diskutabilan, vidi se da ga cupa i sa zadnje strane a onda i sa prednje, oko 2:58 na pregledu arene, cinjenica je da bi ovako nesto sviralo inace gotovo sigurno, pogotovo u nasoj ligi.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 09 okt 2023, 13:44

Surreal je napisao/la:
09 okt 2023, 13:15
Meraak1921 je napisao/la:
09 okt 2023, 00:28
7 utakmica 6 poraza, narod vise nece dolaziti dok se ne promjeni nesto , to je sigurno.
Samo nekoliko stotina ludjaka na jugu
Ocekujem 1500 protiv Zvijezde
08 okt 2023, 23:45
Ja zaista ne znam poslije svega jel treba dati podrsku? Samo retard ne vidi da ovde nisu cista posla, promaseno je sve u klubu .
09 okt 2023, 00:39
Ne košta sigurno puno, Nerminu se zahvaliti, ne ide ovo na dobro , trebaju promjene UPRAVOOO
09 okt 2023, 08:35
Mali miševi, dobili ekipu koja nije gola dala u gostima.. i koja ima sve poraze u gostima :bow:
Sve na stranu, ali da ovako Željezničar razočara mladog momka kojem je ovo bila prva utakmica - pa SRAMOTA. Evo, dečko je pao u depresiju niko se ne pita kako se on sada osjeća, kako je njemu sada? Još povrh svega, vjerovatno je patikice isprljao.
Zamisli kako je tek onoj djeci iz Banovica ili odakle vec, sto su gledali roditelje na "bice Zeljo opet sampion". Jbt ovaj nas klub unistava djecacke snove.
Stici ce nas Merakove suze!
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 09 okt 2023, 13:45

OnlyLeft22 je napisao/la:
09 okt 2023, 13:37
Borba za 1. mjesto: Borac, Rajvosa, zrinski
Borba za 4. mjesto: Velez, Siroki, Zeljo
Svi ostali ce se boriti za opstanak. Posusje moze cak i do sestog mjesta
Borba za 1. mjesto Borac
Borba za drugo mjesto zrinjski
Borba za 3 mjesto Velez,Siroki
Borba za 4 mjesto Sarajevo
Ostali za opstanak.
Nismo mi dobili zeljA jer smo mi jaki,nego jer su oni kanta. Nas je Sloga otresla kao slinu,Siroki uzeo uz malu pomoc naseg golmana ali bolji su realno,GOSK,Posusje,Zvijezda napatili. Nismo mi materijal za vrh. Mozda dogodine ako Gazda sve ne rasproda.

Kugar430
Kontakt:

Post Postao/la Kugar430 » 09 okt 2023, 13:45

OnlyLeft22 je napisao/la:
09 okt 2023, 13:37
Borba za 1. mjesto: Borac, Rajvosa, zrinski
Borba za 4. mjesto: Velez, Siroki, Zeljo
Svi ostali ce se boriti za opstanak. Posusje moze cak i do sestog mjesta
:D
Mislim da si malo zajebo susjed, po prikazanom veći su vam konkurent za to 4. mjesto i GOŠK i Posušje po do sad prikazanom nego Željo, ako ne bude kuhinje ko prošle sezone kad su vas zaklali na Grbavici.
Da se osvrnem na sinoćnju utakmicu, Sarajevo bolje za rezultat.
Jedva čekam najstariji BiH derbi pa da se i mi malo podjebavamo, a ne samo Sarajlije.
:bih:
Sa budalama ne valja raspravljati, prvo te spuste na svoj nivo, a zatim te dokrajče iskustvom.
Ostaviti nekog bez teksta i bez odgovora neprocjenjivo...

meraba
Kontakt:

Post Postao/la meraba » 09 okt 2023, 13:48

Znaci DVA cista penala im nije svirao, ponistio im CIST gol i nije dijelio kartone igracima Sarajeva. :puke: :puke:

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 09 okt 2023, 13:50

Zeljo ima sudije

To smo vidjeli prosle sezone
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

IsmirMirvic

Post Postao/la IsmirMirvic » 09 okt 2023, 13:54

Hangover me ubija i nakon tri Advila, ali vrijedilo je. Moralo se obiljeziti i proslaviti. Kakva pobjeda, kakva velicanstvena noc. Nemam obicaj da izdvajam igrace pojedinacno, ali ovaj momak me odusevio sinoc. Nevjerovatan je bio, sto sam od njega i ocekivao. Ponovo su skepticima usta zacepljena.

IsmirMirvic je napisao/la:
04 sep 2023, 16:39
Welcome, Miomir! Vrhunski posao. Ovaj decko je Drina na steroidima, jedva cekam da ga vidim na djelu, a doveden je za cijenu jednog osrednjeg stana na Novoj Otoci.
Navijanje je bilo wow. Steta za prekide, ali necu o tome. Ambiance kao u Latin America, zaista nevjerovatno. Gospodin Gigovic je svoj posao obavio fantasticno i na tome mu zahvaljujem ovim putem. Lijepo je bilo vidjeti i naseg novog selectora na tribinama, mada navija za suparnicki klub.

Od nula do 10, ovaj derby bih ocijenio sa 7.5. Ima jos prostora za napredak, ali bilo je fantastic, od igre na terenu do navijanja na tribinama. Cherry on top je bila proslava na kraju.

Hvala svima koji su u ovome ucestvovali na bilo koji nacin, a posebno vama koji ste vjerovali u ovaj project i kad stvari nisu isle najbolje.

❤️

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 09 okt 2023, 13:57

Mr. President ako mozete vaseg brother gurnut u naseg FC Railwayman da malo izadju iz ove agonije. Hvala na understanding

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 09 okt 2023, 13:59

opet pun racku postova kad zeljo igra,velik si zeljo
Basicu ostani
fk stabilizacija
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 09 okt 2023, 14:00

Surreal je napisao/la:
09 okt 2023, 13:29
09 okt 2023, 13:28
Prva mi utakmica a da me onako razocaraju, ne mogu na cas matematike otici

Kad vec redas postove, stavi i onaj gdje sam rekao ocekuje se 2:0 prije tekme , buljaš sa sjevera
Je li to veliki odmor, poslije utakmice jesi bio sa babom na ćevapima ili ste pravo kući?

Ma jasta brate, evo ne mogu sendvic da pojedem kolko sam razocaran na igru Želje, cak nastavnica me pusta kuci, kaze mi ustani, reko jel opet crnac, kaze ne nego idi kuci, nisi dobar

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 09 okt 2023, 14:02

Ima li interneta u Crnoj Gori?

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 09 okt 2023, 14:02

nastrojeni21 je napisao/la:
09 okt 2023, 13:43
zaostrog je napisao/la:
Ma Gigović je dobro sudio, da ga ****. Razumijem ja hvatanje za svaku slamku, pa da ni sudija ne valja, ali generalno je lik pokazao da može kad zna. Ne samo on, nego kompletna sudijska ekipa. Prvo, kako se to zna u našoj ligi raditi, puštao je igru. Igra je bila ispresjecana bakljadama i reakcija igrača ne može biti Bog zna kakva. Faulovi ko faulovi, vjerujem ja da će se naći neki faul koji je sviran, a nije trebao ili obrnuto, ali ništa tu strašno nije bilo.

Ofsajd Amoaha diže, ispravna odluka. Ofsajd Haračića kod gola, opet čisto. Drljo neko padanje na 20m, baš ofirno simuliranje. Kartoniranje isto ok, mada nije ni bilo grubo ili zategnuto nešto. Od svega ovog što se spominje, jedino je eto onaj faul Jašarevića kao problematičan, ali ni to vala nije vidjelo penala, nego jednostavno nije bilo faula ni s jedne strane.

Sve u svemu, da je suđenje u ligi kao ono sinoć, liga bi bila duplo bolja. Najgora je čak spoznaja da mogu kad hoće.
Nema tu hvatanja za slamku, samo komentarisati onako kako je bilo. Pustao je igru, to je bilo nesto novo kod nas, pogotvo na derbijima, ali i u tome je u par situacija pretjerao kad nije svirao ocigledne faulove, treba znati prepoznati simuliranje i faul. Haracic cist ofsajd, Amoah nema na pregledu. Drljo ne znam ali vrlo moguce simuliranje.
U prvom poluvremenu je Julardzija trebao dobiti zuti karton nakon nabijanja lopte kad mu je izasla u aut. Penal je diskutabilan, vidi se da ga cupa i sa zadnje strane a onda i sa prednje, oko 2:58 na pregledu arene, cinjenica je da bi ovako nesto sviralo inace gotovo sigurno, pogotovo u nasoj ligi.
Jel ti mislis da je ono bilo za penal da Jasarevic ne bi protestvovao kod sudije?
Samo je odmahnuo rukom Gigovicu jer je ovaj svirao faul u napadu. Mislim da Jasarevicu penal nije ni pao na pamet.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 09 okt 2023, 14:07

zaostrog je napisao/la:

jasarevicev potez ocajnika da iznudi penal za 1:1.. prvo povukao cuvara pa zatim on na isti kontakt pao.. smijesno.
Offside svaki cist, i sudjenje je bilo kako treba.

ovo je sve samo surova realnost.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 okt 2023, 14:08

slika
Dobro je pa Ziljkić u deliriju nije uzeo šal Sarajeva da spali bakljom, nije da mu je to nepoznato :rol: :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 09 okt 2023, 14:10

Skoro smo prosli trecinu sezone. Do Novembra cemo vidjeti situaciju i kakav ce biti tok sezone.

Borac sad ima yebeno jake utakmice, u 20 dana igraju x2 protiv nas i domacini su Zrinji, a jos su tu tekme protiv Sirokog i Zelje kod kuce.

Zrinjski isto tako ima Velez i Borac.

Mi igramo 3 u gostima zaredom, Banja Luka, Konjic, Doboj. Sve u svemu zanimljivo ce biti u oktobru.

Zeljo mora da se cupa nakon katastrofa starta, Siroki i Velez polako pocinju da im se odvajaju, a kasne -5 odnosno -7, a uz to imaju utakmicu vise. Ako im Evropa pocne bjezati 10 bodova valja to stici, sa kupom su se poselamili vec.

Zvijezda je novi stari drugoligas, trenutno mi Posusje najsigurnije izgleda, nagazna mina svim ekipama ove godine.
"To je jednostavno SARAJEVO"

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 09 okt 2023, 14:11

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
09 okt 2023, 14:07
zaostrog je napisao/la:

jasarevicev potez ocajnika da iznudi penal za 1:1.. prvo povukao cuvara pa zatim on na isti kontakt pao.. smijesno.

Tako je, bilo je uzajamno povlacenje, i onaj se bek baci. Koliko sam upratio nisu bila 2,3 zuta kartona, interesantno je bila blaga utakmica, bez nekih ostrih startova. U drugom poluvremenu skretnicari su bili toliko mrtvi da ni snage za faul nisu imali

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 09 okt 2023, 14:13

boki86 je napisao/la:
09 okt 2023, 14:11
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
09 okt 2023, 14:07
zaostrog je napisao/la:

Tako je, bilo je uzajamno povlacenje, i onaj se bek baci. Koliko sam upratio nisu bila 2,3 zuta kartona, interesantno je bila blaga utakmica, bez nekih ostrih startova. U drugom poluvremenu skretnicari su bili toliko mrtvi da ni snage za faul nisu imali
ma mi odigrali bas onako kako smo svi pisali i prizeljkivali. Jednostavno, jasno, bez nepotrebnog trosenja energije u nekim duelima. Brzo lopta ide, nema carinjenja. Kretnje smislene i u fazi napada i odbrane.
Kritikovali smo posljednju trecinu igre, i to smo popravili od posljednje tekme. Renan se vise trazi i odmah covjek asistencija i gol. A jos mnogo vise moze.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 09 okt 2023, 14:14

19vendetta87 je napisao/la:
09 okt 2023, 14:08
slika
Dobro je pa Ziljkić u deliriju nije uzeo šal Sarajeva da spali bakljom, nije da mu je to nepoznato :rol: :rol:
Hvala Zubanu za Hasica :tralala:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 okt 2023, 14:16

Suvorov je napisao/la:
09 okt 2023, 13:14
morsecode je napisao/la:
09 okt 2023, 12:08
Sto se tice ispadanja, Zvijezda se sigurno vraca u 1. ligu RS, a volio bi i da Tuzla ispadne, mrs, koliko god ne volim Slobodu, opet ima taj neki respekt tu, a i historija rivalstva. Na stranu sale Zeljo nema sanse da ispadne, ali zavrsit ce 7. ili 8. ako ne srede malo situaciju na zimu. Igman je isto kritican ali vidjecemo sad Mulalica, igrat ce seljacki fudbal, ali koga briga ako im to donese opstanak.

Volio bi vidjeti ligu 10 u BH... kakva bi to tek ludara bila. :D
Sarajevo,Zeljo,Siroki,Zrinjski,Velez,Borac,Celik,Sloboda, Radnik Bijeljina, i npr Posusje

Svako kolo bar 2 derbija, najzanimljivija liga u jugoistocnoj Evropi
I ja navijam da GOSK opstane prije Tuzla Sitija. Gabeljani omoguce gostujucim navijacima da budu tu od prve do zadnje minute.
U Tuzli po onoj kisi pustaju Lesinare na poluvremenu, a izvode ih u 80oj minuti, a nema 50 ljudi na stadionu.
Mater im jeebem izbjeglicku i njima i tuzlanskoj policiji.
Da je protiv Slobode kad je par hiljada ljudi tu ok, postoji rizik pa je razumljivo da ih ranije izvedu, ali protiv jeebenog Tuzla Sitija fuj. Dabogda se ugasili.

Nadam se ispadanju njih i Zvijezde 09, da udju Rudar Prijedor i Sloboda, a naredne sezone Celik i Slavija.

Idealna liga 12:

Borac
Sarajevo
Zeljeznicar
Zrinjski
Velez
Siroki Brijeg
Sloboda
Celik
Sloga Doboj
Rudar Prijedor
Slavija
Posusje
Kad gledas ovako ovu ligu nerealno je koliko je nada liga zanimljivija i atraktivnija od svih liga bivse Jugoslavije.

Pa svako minimalno 3 derbija

Moguce kolo:

Čelik Sarajevo
Borac Zeljo
Velež Sloboda
Zrinjski Široki..

Bruka navijaca, atraktivne utakmice..tenzije.

I uvijek se neko sastaje od ekipa u svakom kolu.

Ima ova liga ogroman potencijal a počelo se i ozbiljnije ulagati i raditi( Sarajevo, Zrinjski) ..travnjaci su tu.

Sudjenje steka...
Zadnja izmjena: avenija, dana/u 09 okt 2023, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 09 okt 2023, 14:16

19vendetta87 je napisao/la:
09 okt 2023, 14:08
slika

Vidis da je ograisao frajer slusajuci cetnicke pjesme

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”