Premijer liga BiH - aktuelno

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 okt 2023, 17:16

Balorda je napisao/la:
09 okt 2023, 17:07
Zbog čega tek sada saznajemo za ove dobre ljude? :plac:
Ti si jos navijao za Manchester dok je taj forum bio aktuelan.
1921

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 09 okt 2023, 17:17

Balorda je napisao/la:
09 okt 2023, 17:07
Zbog čega tek sada saznajemo za ove dobre ljude? :plac:

Domaći skretničari, sve vam je oprošteno.
Sad je meni jasno sto se onaj breca kad mu kazes da je puk'o od foruma. On je izgleda najstabilniji.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 okt 2023, 17:20

Osttribine je napisao/la:
09 okt 2023, 16:50
Najveca utakmica uz dvije najvece navijacke grupe u nasoj drzavi, bas ispade spektakl na tribinama ali i na terenu sto se nas navijaca Sarajeva tice, a nekako sam ubijedjen bio u X jer je toliki hajp bio i kod jednih i drugih. Pobjeda cista i zasluzena, Zeljo pored tanke ekipe ima i ovog šarlatana trenera koji im nekakvim suludim izjavama podilazi, tipa 3 polusanse sinoc ili recimo da nije zasluzio da izgubi utakmicu protiv Veleza gdje su apsolutno nadigrani. Sto se nas ostalih tice neka ostane sto duze na klupi Zelje :D
Sad ce ti onaj Taba77 replicirati kako je ubjedljivo najveca utakmica drzave vas i covicevih ustasa koji pljuju drzavu ,a da je pravi spektakl kad dodju ultrasi :D

Radobolja
Kontakt:

Post Postao/la Radobolja » 09 okt 2023, 17:28

Po brojnoscu navijaca mozda jes najveci derbi ali po naboju i ostalim stvarima ni blizu Veleza i Zrinjskog,tri godine zestokog ulicnog rata,poslije rata svakodnevne tuce provokacije sve do dan danas,sve podijeljeno u gradu i gleda se po nacionalnoj osnovi,policija pola velezovaca pola ultrasa tako isto i vatrogasna i hitna,i sav taj naboj stane u 90 minuta utakmice,i cak
mislim da policija dozvoli i ra i um da ih dodje 1000 da
Bi taj broj odmah napunili
Zadnja izmjena: Radobolja, dana/u 09 okt 2023, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 09 okt 2023, 17:29

Zeljkan uz Igman i Zvijezdu dao najmanje golova i to su odigrali po 10 utakmica

Kako klaun ejakulira po njima da svi kolektivno padaju na ona seoska filozofiranja :tokralju:

Herson

Post Postao/la Herson » 09 okt 2023, 17:31

“Nudili su mi i garantirali mjesto u nekoliko naših klubova. Bilo je ponuda iz Evrope. S odličnom plaćom. Vjerovatno bi neki prihvatili, a ja nisam. Zato što sam želio dokazati da vrijedim. Zato što sam zavolio ovaj klub i grad. Najiskrenije vam kažem, kada bi me Barcelona zvala, ja se ne bi mogao rastati od Sarajeva. Imam sve što mi treba i što me sretnim čini. Osmjeh svih u klubu, prijateljstvo svih u klubu nema cijenu. Nema tih para koje to mogu platiti. Još sam sretniji zbog sreće mojih roditelja i sestre. Oni su, prije mog dolaska na Koševo, samo nekoliko puta bili u Sarajevu, a sada su više ovde nego u Luksemburgu. Ne znam gdje će me karijera odvesti, ali Sarajevo je grad gdje ću živjeti. Prošao sam poprilično klubova, igrao u Metzu, Borusiji, Luksemburgu, a vjerujte, meni je ovdje najljepše. Sarajevo je evropski klub“ – ispričao je Mirza Mustafić. :ljepota:

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 09 okt 2023, 17:33

@kONSTRASVIH slobodno pisi s novim avatarom, volio bih vidjeti tvoju analizu deebija
NEMA NAZAD

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 09 okt 2023, 17:34

Radobolja je napisao/la:
09 okt 2023, 17:28
Po brojnoscu navijaca mozda jes najveci derbi ali po naboju i ostalim stvarima ni blizu Veleza i Zrinjskog,tri godine zestokog ulicnog rata,poslije rata svakodnevne tuce provokacije sve do dan danas,sve podijeljeno u gradu i gleda se po nacionalnoj osnovi,policija pola velezovaca pola ultrasa tako isto i vatrogasna i hitna,i sav taj naboj stane u 90 minuta utakmice,i cak
:facepalm:
Uz dužno poštovanje ni blizu.
Sarajevski derbi u top 3 u ex-yu :bih:

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 09 okt 2023, 17:41

bordobijelisampion je napisao/la:
09 okt 2023, 17:34
Radobolja je napisao/la:

FourFourTwo objavio listu najboljih derbija svijeta. Mostarski je ispred hrvatskog

Zanimljivo, beogradski derbi, koji je na svim ljestvicama bio barem među prvih pet, zauzeo je tek 22. mjesto. Ispred njega je mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog, koji je svrstan na 17. mjesto.

"Ovo niste očekivali, zar ne? Mostarski derbi jedan je od najfascinantnijih na svijetu. Rijeka Neretva i krvavi rat podijelili su grad na dva dijela, muslimanski i hrvatski. Zrinjski je totem hrvatskog identiteta dok za Velež navijaju uglavnom muslimani", stoji u tekstu.

Najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka je na 27. mjestu

Pedeset najvećih derbija po izboru FourFourTwoa:

50. Sheffield United vs Sheffield Wednesday

49. Blooming vs Oriente Petrolero (Bolivija)

48. Portland Timbers vs Seattle Sounders (SAD)

47. Lyon vs St-Etienne

46. Newell's Old Boys vs Rosario Central (Argentina)

45. Athletic Bilbao vs Real Sociedad

44. Everton vs Santiago Wanderers (Chile)

43. FC Seoul vs Suwon Bluewings (J. Koreja)

42. Bahia vs Vitoria (Brazil)

41. Dynamo Moskva vs Spartak Moskva

40. America vs Deportivo Cali (Colombia)

39. Hamburg vs St. Pauli

38. Alianza Lima vs Universitario (Peru)

37. CSKA Sofia vs Levski Sofia

36. Cerro Porteno vs Olimpia (Paragvaj)

35. Glentoran vs Linfield (Sj. Irska)

34. Barcelona vs Emelec (Ekvador)

33. Esteghlal vs Persepolis (Iran)

32. Dinamo Bukurešt vs FCSB (Romania)

31. Kaizer Chiefs vs Orlando Pirates (Južna Afrika)

30. Genoa vs Sampdoria

29. Colo-Colo vs Universidad de Chile (Chile)

28. Benfica vs Sporting

27. Hajduk Split vs Dinamo Zagreb

26. Raja vs Wydad (Maroko)

25. Real Betis vs Sevilla

24. Newcastle United vs Sunderland

23. Corinthians vs Palmeiras

22. Partizan vs Crvena zvezda

21. East Bengal vs Mohun Bagan (Indila)

20. Arsenal vs Tottenham Hotspur

19. Olympiakos vs Panathinaikos

18. Flamengo vs Fluminense

17. FK Velež vs HŠK Zrinjski

16. Ajax vs Feyenoord

15. Independiente vs Racing Club (Argentina)

14. Portsmouth vs Southampton

13. AC Milan vs Inter Milan (Italy)

12. Chivas Guadalajara vs Club America (Meksiko)

11. Marseille vs Paris Saint-Germain

10. Al Ahly vs Zamalek (Egipat)

9. Borussia Dortmund vs Schalke

8. Gremio vs Internacional

7. Liverpool vs Manchester United

6. Fenerbahče vs Galatasaray

5. Lazio vs Roma

4. Nacional vs Penarol (Urugvaj)

3. Celtic vs Rangers

2. Barcelona vs Real

1. Boca Juniors vs River Plate

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 09 okt 2023, 17:42

bordobijelisampion je napisao/la:
09 okt 2023, 17:34
Radobolja je napisao/la:
Mi smo veci derbi na svakoj listi

A i logicno je, objasnio je @radobolja
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 09 okt 2023, 17:42

let3 je napisao/la:
09 okt 2023, 17:20
Osttribine je napisao/la:
09 okt 2023, 16:50
Najveca utakmica uz dvije najvece navijacke grupe u nasoj drzavi, bas ispade spektakl na tribinama ali i na terenu sto se nas navijaca Sarajeva tice, a nekako sam ubijedjen bio u X jer je toliki hajp bio i kod jednih i drugih. Pobjeda cista i zasluzena, Zeljo pored tanke ekipe ima i ovog šarlatana trenera koji im nekakvim suludim izjavama podilazi, tipa 3 polusanse sinoc ili recimo da nije zasluzio da izgubi utakmicu protiv Veleza gdje su apsolutno nadigrani. Sto se nas ostalih tice neka ostane sto duze na klupi Zelje :D
Sad ce ti onaj Taba77 replicirati kako je ubjedljivo najveca utakmica drzave vas i covicevih ustasa koji pljuju drzavu ,a da je pravi spektakl kad dodju ultrasi :D
Ma pišete i jedni i drugi kojekakva sr.anja, ali zna se koja je utakmica u BiH najveca i koja utakmica drzi rekord po posjeti (zvanicnih 55 hiljada), pokusavali su mnogi tokom rata i poslije rata da naprave te gradske derbije, ali nije to zazivjelo, ovaj derbi ima dugogodisnju tradiciju, a i radi se o najtrofejnijim klubovima u drzavi sa ogromnim bazama navijaca.

P.S. A evo sad i mostaraca, do juce se prepirali da im ta utakmica i jednima i drugima nista ne znaci, a sad je to valjda derbi :urnebes:

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 09 okt 2023, 17:46

Sarajevski derbi je brojniji zbog veličine grada, ali mostarski je yebeniji, intezivniji, zvučniji, opasniji, zanimljiviji.

I to je normalno, ne morate se odmah naprezati zbog ovih činjenica.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 09 okt 2023, 17:47

morsecode je napisao/la:
09 okt 2023, 15:38
Pa i da je bio ofsajd, bio je milimetarski.. radi se tu o namjeri samo da se Zeljo osteti.
Boze me ti sacuvaj. :tokralju:
Hahah jeste ofsajd ali eto nije ga morao svirati, mi smo Željezničar pa daj neka nam malo pomogne :crazy:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 09 okt 2023, 17:48

Gigovic je sudio domacinski i tu je bio po zadatku. Kako stvari stoje, u Banja Luci cemo vidjeti glavni tok dogadjaja. Svaki opasniji ubacaj iz kornera sviran je kao faul u napadu. Eto situacija sa Jasarevicem, ako vec nije penal sa onim povlacenjem kako je faul u napadu? 🤣

@IsmirMirvic pametan potez, tvoja filijala je tu na sav glas da podrzi balijandere sa Vicom, pa cemo malo svi kukati kad vas Borac bude silovu u Banja Luci i traziti inicijative. Jos samo treba da pocnu pisati kako je njihov derbi zanimljiviji i **** to ste samo vi krivi, to ste im vi dali glas.

Bez obzira na sudjenje, Sarajevo je zasluzilo pobjedu na derbiju, kvalitetniji duplo.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 09 okt 2023, 17:50

Sarajevo Zeljo jeste veliki derbi ali miroljubiv imas takvih gomilu u svijetu Bayern -Zekscig ili Los Angeles Galaxy -Los Angeles FC

Velez -Zrinjski je ratno stanje i po tome je uvrsten u top 20 svjetskih derbija

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 09 okt 2023, 17:52

KONTRASVIH je napisao/la:
09 okt 2023, 17:48
Gigovic je sudio domacinski i tu je bio po zadatku. Kako stvari stoje, u Banja Luci cemo vidjeti glavni tok dogadjaja. Svaki opasniji ubacaj iz kornera sviran je kao faul u napadu. Eto situacija sa Jasarevicem, ako vec nije penal sa onim povlacenjem kako je faul u napadu? 🤣

@IsmirMirvic pametan potez, tvoja filijala je tu na sav glas da podrzi balijandere sa Vicom, pa cemo malo svi kukati kad vas Borac bude silovu u Banja Luci i traziti inicijative. Jos samo treba da pocnu pisati kako je njihov derbi zanimljiviji i **** to ste samo vi krivi, to ste im vi dali glas.

Bez obzira na sudjenje, Sarajevo je zasluzilo pobjedu na derbiju, kvalitetniji duplo.

Ljudi momku stvarno nije dobro, reagujmo na vrijeme

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 09 okt 2023, 17:53

CampobelloDiMazara je napisao/la:
09 okt 2023, 17:50
Sarajevo Zeljo jeste veliki derbi ali miroljubiv imas takvih gomilu u svijetu Bayern -Zekscig ili Los Angeles Galaxy -Los Angeles FC

Velez -Zrinjski je ratno stanje i po tome je uvrsten u top 20 svjetskih derbija
Sta frajer izjavi i ne dobi ban
NEMA NAZAD

Radobolja
Kontakt:

Post Postao/la Radobolja » 09 okt 2023, 17:55

Neznam sta pjenite odmah rekao sam vam veliki ste grad i po brojnoscu ste najveci,bola mi smo prije rata jedna velika raja bili svi za isti klub navijali,dosao rat ubijali jedni druge tri godine(nazalost),ponovo oforme zrinjski i bace sve sto su gajili prema velezu,i od tada svakodnevmo akcijanje po gradu mrznja do nebesa,ocevi nam ginuli u ovom gradu,i dodje ta utakmica i kazete vi da je veci naboj sarajevo zeljo,neka majke vam na svijetu se ovakva situacija nije glasila ko u mostaru i primjer su vam gdje su nas uvrstili na rang listi derbija

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 okt 2023, 17:57

Znam da nema vecih lokalpatriota od Mostaraca, ali vi nekad tako nebulozne stvari pisete da se covjek stvarno zapita. Nemoguce je porediti vas derbi sa ovim nasim. Igra se jedno 60 godina duze, za pocetak. Dio je pop kulture, kulturno i istorijski relevantniji i veci od mostarskog u svakom smislu. Vi govorite o etnickoj mrznji i stranackim podjelama u vasem gradu. To bi postojalo da se dva kulturno-umjetnicka drustva iz razlicitih dijelova Mostara sastave na nekoj priredbi.
1921

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 09 okt 2023, 17:57

Herson je napisao/la:
09 okt 2023, 17:31
“Nudili su mi i garantirali mjesto u nekoliko naših klubova. Bilo je ponuda iz Evrope. S odličnom plaćom. Vjerovatno bi neki prihvatili, a ja nisam. Zato što sam želio dokazati da vrijedim. Zato što sam zavolio ovaj klub i grad. Najiskrenije vam kažem, kada bi me Barcelona zvala, ja se ne bi mogao rastati od Sarajeva. Imam sve što mi treba i što me sretnim čini. Osmjeh svih u klubu, prijateljstvo svih u klubu nema cijenu. Nema tih para koje to mogu platiti. Još sam sretniji zbog sreće mojih roditelja i sestre. Oni su, prije mog dolaska na Koševo, samo nekoliko puta bili u Sarajevu, a sada su više ovde nego u Luksemburgu. Ne znam gdje će me karijera odvesti, ali Sarajevo je grad gdje ću živjeti. Prošao sam poprilično klubova, igrao u Metzu, Borusiji, Luksemburgu, a vjerujte, meni je ovdje najljepše. Sarajevo je evropski klub“ – ispričao je Mirza Mustafić. :ljepota:
:bow: :bow: :bow:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.