Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Asteriks » 09 okt 2023, 18:56

Winters je napisao/la:
09 okt 2023, 18:40

Stvarno postaš izvore UN-a, najlicemjernije organizacije na svijetu koja konstantno ignorira i žmiri na brojne kršitelje ljudskih prava poput genocida u Mijanmaru, manjak fundamentalnih ljudskih prava u Sj. Koreji ili gladovanje djece po Venezueli? Da ne govorim o Basharu koji guši vlastite stanovnike. Umjesto toga vode kampanju protiv jedine slobodne, demokratske i normalne države na Bliskom istoku gdje su prava građana zastićena nezavisnim sudovima i gdje manjine imaju prava za život za razliku od bajnih susjednih zemalja koje su pogromima raselili sve Židove. Isti taj tvoj UN je proveo više rezolucija osuđujući Izrael nego sve druge države na svijetu zajedno tako da je 90% osuda te organizacije otišlo na Izrael.
Nije samo UN-a, vec i Human Right Watcha, pa ona rezolucija EU Parlamenta gdje stoji - osuđuje zatvaranje Pojasa Gaze, što je ima razoran učinak na izolirano stanovništvo i potiče radikalizaciju; poziva izraelsku vladu da ukine blokadu i omogući neometano kretanje ljudi i robe između Pojasa Gaze, Zapadne obale i ostatka svijeta itd.

Sustina je da svijet vidi kako Izrael ugnjetava palestinski narod i na ovim pomenutim teritorijama, samo sto sve zbog nekih sila Zapada ostaje na papiru.

Postavio sam razlicite izvore cisto da vidis kako ono, izmedju ostalog sto i Alem prica, nije laz.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 okt 2023, 18:59

StevieG8 je napisao/la:
09 okt 2023, 18:46
Surreal je napisao/la:
09 okt 2023, 18:08

Trump je za vrijeme svog mandata doprinosio eskalaciji sukoba.
Pa da, kao kad je ekonomija bila jaka, to je zasluga Obame, sad kad je svijet u rasulu to je zasluga Trumpa. A nije da je ovaj vec 3 godine na vlasti, odgovornost 0 poena. Ostavljas li mogucnost da vide da je ovaj senilna budaletina pa da mogu kako hoce jer je on slab? Sumnjam.

@Winters

Nebitno imas izjave Dick Cheney i Busha, da Irak ima WMD, (to sam licno gledao na tv-u kad se direktno obraco narodu) i da je to primarni razlog okupacije Iraka, ispostavilo se da to nije tacno, sto znaci da su slagali. Zasto je tesko prihvatit da je vlada to slagala? Ne svatam ali eto.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 09 okt 2023, 19:02

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 09 okt 2023, 19:10

A kako gaza nabavi tolike granate ako ništa ne može ući u zemlju dok Izrael ne odobri?

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 09 okt 2023, 19:15

Surreal je napisao/la:
09 okt 2023, 19:02
Uh koga ti stavljas kao izvor, garantovano nije istina. Covjek je klaun zesci
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 09 okt 2023, 19:22

tuzlak1987 je napisao/la:
09 okt 2023, 18:52
Trump je za Izrael igrao maksimalno. Prvo sto je prebacio ambasadu u Jeruzalem, a drugo sto je priznao Golan Heights kao dio Izraela. A to je najbitnije stratesko mjesto na bliskom istoku koje je Izrael okupirao.
Evo da ne pisem i ja duplo za odgovor alemsa.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 09 okt 2023, 19:22

Asteriks je napisao/la:
09 okt 2023, 18:56
Winters je napisao/la:
09 okt 2023, 18:40

Stvarno postaš izvore UN-a, najlicemjernije organizacije na svijetu koja konstantno ignorira i žmiri na brojne kršitelje ljudskih prava poput genocida u Mijanmaru, manjak fundamentalnih ljudskih prava u Sj. Koreji ili gladovanje djece po Venezueli? Da ne govorim o Basharu koji guši vlastite stanovnike. Umjesto toga vode kampanju protiv jedine slobodne, demokratske i normalne države na Bliskom istoku gdje su prava građana zastićena nezavisnim sudovima i gdje manjine imaju prava za život za razliku od bajnih susjednih zemalja koje su pogromima raselili sve Židove. Isti taj tvoj UN je proveo više rezolucija osuđujući Izrael nego sve druge države na svijetu zajedno tako da je 90% osuda te organizacije otišlo na Izrael.
Nije samo UN-a, vec i Human Right Watcha, pa ona rezolucija EU Parlamenta gdje stoji - osuđuje zatvaranje Pojasa Gaze, što je ima razoran učinak na izolirano stanovništvo i potiče radikalizaciju; poziva izraelsku vladu da ukine blokadu i omogući neometano kretanje ljudi i robe između Pojasa Gaze, Zapadne obale i ostatka svijeta itd.

Sustina je da svijet vidi kako Izrael ugnjetava palestinski narod i na ovim pomenutim teritorijama, samo sto sve zbog nekih sila Zapada ostaje na papiru.

Postavio sam razlicite izvore cisto da vidis kako ono, izmedju ostalog sto i Alem prica, nije laz.
Neometano kretanje ljudi koji su izabrali terorističku ćeliju kao predstavnika vlasti, onda bi tek Izrael gorio 24/7. Stvarno odlična logika, da nisi ti zadužen za vođenje Američke granice sa Meksikom jer bi to objasnilo tamošnju krizu? :rol:

Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 09 okt 2023, 19:28

Ko je ovaj kmet?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 09 okt 2023, 19:33

Ma neki Hamo sastavljao rezoluciju. :lol:

I na kraju, da dodam ono sto je izjavila Mogherini ispred EU glede ilegalnog naseljavanje Zapadne obale, sto je bio stav i SAD-a, dok nisu unazad par godina po tom pitanju napravilni nagli zaokret.
svako naseljavanje je ilegalno po međunarodnom pravu i ugrožava rješenje koje se temelji na dvije države i mogućnost trajnog mira
Toliko, a ti nastavi mahat zastavom agresora.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 09 okt 2023, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 okt 2023, 19:34

StevieG8 je napisao/la:
09 okt 2023, 19:22
Trump je za Izrael igrao maksimalno. Prvo sto je prebacio ambasadu u Jeruzalem, a drugo sto je priznao Golan Heights kao dio Izraela. A to je najbitnije stratesko mjesto na bliskom istoku koje je Izrael okupirao.
Amerika ce bez obzira podrzati Izrael 100%. Evo imas ispred kuce, jeste'l navijali za Bidena jer je prijatelj BiH, sta je uradio za BiH? Lol sto Dodiku nije odma rekao mrs u pm s tom pricom, ima tu moc. Kao sto je sad odma rekao 100% stojimo uz Izrael. Da se to desavalo pod Trumpom mogli bi reci da je zbog istog. Ali eo i prijatelj BiH nista, cak sta vise suprotno :kafa:

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 09 okt 2023, 19:41

Asteriks je napisao/la:
09 okt 2023, 19:33
Toliko, a ti nastavi mahat zastavom agresora.
Nisi mi u elementu izgleda, ne znam koja strana je koga i na koji način napala prije dva dana stoga nastavi mahati zastavom radikalne terorističke organizacije koja vlada Gazom.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 09 okt 2023, 19:45

Ovi naši muslimani što podržavaju Hamas 1/1 isti argumenti ko Srbi što podržavaju Putina kad je krenula agresija na Ukrajinu.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 okt 2023, 19:48

Izrael kad ubija djecu, svi spavaju. Hamas kad ubija, svi iskazuju svoju tugu. Obe organizacije terorišu.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 09 okt 2023, 19:48

Na napisano kako Izrael godinama drzi Gazu pod terorom i opasdom, izjavio si kako je to cista laz, na sto sam ti postavio izvore odredjenih organizacija.

Usput naravno otimaju te ilegalno naseljavaju i dijelove Zapadne obale.

Odgovori su ocekivani, jer nemas nista bolje, makar kakavog asa u rukavu. Vlast Izraela je agresorska a Hamas je teroristicka organizacija. Takvima kao ti pase samo ovo drugo. Zzzzzz
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 09 okt 2023, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 09 okt 2023, 19:49

ArtemisFowl je napisao/la:
09 okt 2023, 19:45
Ovi naši muslimani što podržavaju Hamas 1/1 isti argumenti ko Srbi što podržavaju Putina kad je krenula agresija na Ukrajinu.
Ja ne podrzavam Hamas i ovo je pucanje Palestinskom narodu u koljeno.

Al ne volim ni Izrael, ustvari mrzim ga. Jer ono sto oni rade je zlocin protiv covjecnosti.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 09 okt 2023, 19:49

alemsa je napisao/la:
09 okt 2023, 19:34
StevieG8 je napisao/la:
Amerika ce bez obzira podrzati Izrael 100%. Evo imas ispred kuce, jeste'l navijali za Bidena jer je prijatelj BiH, sta je uradio za BiH? Lol sto Dodiku nije odma rekao mrs u pm s tom pricom, ima tu moc. Kao sto je sad odma rekao 100% stojimo uz Izrael. Da se to desavalo pod Trumpom mogli bi reci da je zbog istog. Ali eo i prijatelj BiH nista, cak sta vise suprotno :kafa:
Bar nam Biden ne salje raznorazne Richarde Grennele da se zalaze za razmjenu teritorija na Balkanu. Bidenova adminstracija je do ove Hamasove budalastine poprilicno zakuhala s Izraelom zbog ustavnog suda i korupcije a Trump je lizao sve sto bi mu poslali i trazili od njega. Evo ti i Ukrajine sam Trump kaze da bi zavrsio sukob u Ukrajini a zna se i kako tako sto bi im uskratio pare i pomoc sto preko MAGA idiota u senatu i kongresu i radi.

Tebi je Trump dobar jer to gledas s aspekta svog dzepa ali za cijeli svijet je nocna mora da se on ponovo nadje na toj poziciji.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 okt 2023, 19:58

StevieG8 je napisao/la:
09 okt 2023, 19:49
alemsa je napisao/la:
09 okt 2023, 19:34
StevieG8 je napisao/la:

Bar nam Biden ne salje raznorazne Richarde Grennele da se zalaze za razmjenu teritorija na Balkanu. Bidenova adminstracija je do ove Hamasove budalastine poprilicno zakuhala s Izraelom zbog ustavnog suda i korupcije a Trump je lizao sve sto bi mu poslali i trazili od njega. Evo ti i Ukrajine sam Trump kaze da bi zavrsio sukob u Ukrajini a zna se i kako tako sto bi im uskratio pare i pomoc sto preko MAGA idiota u senatu i kongresu i radi.

Tebi je Trump dobar jer to gledas s aspekta svog dzepa ali za cijeli svijet je nocna mora da se on ponovo nadje na toj poziciji.
Vidim, prica o podjeli Bosne nikad zesca. Samo to preseli na ostale regije i reakciju i uticaj Bidena. :kafa:

Ne iz aspekta svog dzepa, nego mi je bitnije stanje u Usa, vise nego van nje, sto je i logicno jer direktno utice na mene. Da sam u Spaniji bilo bi mi bitnije ovo drugo vjerovatno. Trebaju i Izraelu i Ujrajini zavrnut pipu, ovdje stotine hiljada beskucnika, nemaju dovoljno sheltera, ljudi nemaju dovoljno sati na poslovima, ekonomija losha, inflacija itd. Prvo pomozi sebi pa drugom, sorry. Ukrajini su dali i inteligenciju, naoruzanje, pare i sve, sta jos treba da posalju 300k vojnika da ratuju za njih.

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 09 okt 2023, 20:03

Asteriks je napisao/la:
09 okt 2023, 19:48
Na napisano kako Izrael godinama drzi Gazu pod terorom i opasdom, izjavio si kako je to cista laz, na sto sam ti postavio izvore odredjenih organizacija.

Usput naravno otimaju te ilegalno naseljavaju i dijelove Zapadne obale.

Odgovori su ocekivani, jer nemas nista bolje, makar kakavog asa u rukavu. Vlast Izraela je agresorska a Hamas je teroristicka organizacija. Takvima kao ti pase samo ovo drugo. Zzzzzz
Pa i dalje je laž, postanje izvora licemjernih organizacija koje imaju anti-Izraelski bias ne mjenjaju to a ti se nastavi koprcati, idući put se malo bolje pripremi prije nego mi repliciraš jer mi ovako samo bezveze trošiš vrijeme.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 09 okt 2023, 20:05

Majku vam židovsku bolesnu yebem. Dohakat će se i vama.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 09 okt 2023, 20:11

A ovi nisu bolesni, upali na festival muzike i pucali po okupljenima

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.