FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

FCUM
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FCUM » 10 okt 2023, 08:07

meraba je napisao/la:
10 okt 2023, 04:45
Ameri hoce Kosevo. Ako ga dobiju(kupe) Sarajevo ce imati mozda najsavremeniji stadion u Evropi. Najveci problem su nase vlasti a pomalo i vecinski vlasnik-amidza Tan. Zato je Mirvah isao i kod njega.
Allahu dragi :pray: :pray: :pray: :pray:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 10 okt 2023, 08:29

Bordo jutro, raspoloženje zbog pobjede i svega općenito u klubu ne jenjava. :opaopa:

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 10 okt 2023, 08:31

Ne znam što vas uzbuđuje toliko pobjeda nad ekipom iz donjeg dijela tabele. Daj da dobijemo borca u obje. :D
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 10 okt 2023, 09:01

Zeko87 je napisao/la:
10 okt 2023, 08:31
Ne znam što vas uzbuđuje toliko pobjeda nad ekipom iz donjeg dijela tabele. Daj da dobijemo borca u obje. :D
Nije tu samo pobjeda, napokon imaš trenera koji zna a koji je skroman i ide od utakmice do utakmicu. Imaš igrače koji slušaju trenera i rade sve što on traži od njih. Imaš jaku odbranu, o napadu ne treba trošiti riječi. Puno više je od same pobjede protiv njih.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 10 okt 2023, 09:10

FCUM je napisao/la:
10 okt 2023, 08:07
meraba je napisao/la:
Ameri hoce Kosevo. Ako ga dobiju(kupe) Sarajevo ce imati mozda najsavremeniji stadion u Evropi. Najveci problem su nase vlasti a pomalo i vecinski vlasnik-amidza Tan. Zato je Mirvah isao i kod njega.
Allahu dragi :pray: :pray: :pray: :pray:
Tan nije vec8nski vlasnik

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 10 okt 2023, 09:10

Jedna ekipa iz Rusije hoce Renana. prva ponuda je oko 1.2 Mio € + bonus

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 10 okt 2023, 09:14

Zukanovic je napisao/la:
10 okt 2023, 09:10

Ma nista prije zime, sad nema napadaca ni na vidiku
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 10 okt 2023, 09:17

Ono što sam zaboravio napisati preksinoć je da se raja navikne na "rizično" iznošenje lopte. Pomirite se s tim da je to u današnjem fudbalu normalno, da moraš to znati igrati ako hoćeš neke uspjehe i rezultate kako ovdje, tako i u Evropi. Rožman im doslovno ne da da ispucavaju loptu, svaku utakmicu im to napominje. Prošlu utakmicu se iznervirao kad je Rogić ispucao jednu loptu.

Ja shvatam da mnogim analfabetama i papcima je to misaona imenica, zato i psuju svaku ebenu tekmu. Kad je bio zalizani majmun, molili Boga da dođe neko gdje ćemo konačno spojiti sve kako treba, a ne nabijati na jadnog Renana, koji se slomi gore da spusti poneku loptu. Kada dođe čovjek koji ne da da se bezveze ispucavaju i gube lopte, onda je i to problem. Ja ne znam kako ćemo iznijeti loptu ako ne izvučemo protivnika..

Prvi trener kojeg sam dočekao kod nas da zna u svakom trenutku šta radi. Od discipline, treninga, skautinga, taktičke pripreme, vođenja same utakmice, te izmjena. Na sve to dodati njegove gospodske manire. Hvala Bogu da sam dočekao trenera koji naredi igračima i postavi ih tako da moraju prilaziti, kretati se, praviti trouglove (koji su nam dosad bili kvantna fizika), a na taj način izbaciš protivnika sad pa sad itd.
Svaka čast Simone još jednom, dingospo pravi. Vidi se koliko su ga i igrači zgotivili, skočiše munu zagrljaj odmah po završetku.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 10 okt 2023, 09:20

Još nešto.. Opet govorim da Željo nije bolje ušao u utakmicu i nisu bolje igrali, jer je Rožman naredio da se ne zalijeću kao muhe bez glave. Čuvali smo energiju, čekali smo ih i dočekali. Kasnije smo ih ubijali dijagonalama. U drugom dijelu smo odigrali odličnu odbranu, doslovno samo pomjerali linije, čistili ispred gola i igrali kontre. Tako to rade prave ekipe, znaju kad podići, a kad oboriti tempo utakmice. Svako ko misli da je ovo FIFA, pa da ćeš 90% vremena samo trčati i ubijati protivnika šansama, neka lupi sebi šamar. Ni jedan Mannchester City ne može 90 minuta ginuti.
Tu se vidi razlika velikog trenera od neke nahajcane seljačine.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 10 okt 2023, 09:27

Zukanovic je napisao/la:
Moze ako je 1.2m kapara

Kad stigne tamo onda još 5
NEMA NAZAD

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 10 okt 2023, 09:29

Ma odmah je umrtvio igru na pocetku tekme, i dao im loptu sa kojom nisu znali sta da rade, i samo smo ih dokrajecili.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 10 okt 2023, 09:40

Zukanovic je napisao/la:
Reci im da sačekaju ljeto. :mrgreen:

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 10 okt 2023, 09:46

GalileoGalilei je napisao/la:
10 okt 2023, 09:20
Još nešto.. Opet govorim da Željo nije bolje ušao u utakmicu i nisu bolje igrali, jer je Rožman naredio da se ne zalijeću kao muhe bez glave. Čuvali smo energiju, čekali smo ih i dočekali. Kasnije smo ih ubijali dijagonalama. U drugom dijelu smo odigrali odličnu odbranu, doslovno samo pomjerali linije, čistili ispred gola i igrali kontre. Tako to rade prave ekipe, znaju kad podići, a kad oboriti tempo utakmice. Svako ko misli da je ovo FIFA, pa da ćeš 90% vremena samo trčati i ubijati protivnika šansama, neka lupi sebi šamar. Ni jedan Mannchester City ne može 90 minuta ginuti.
Tu se vidi razlika velikog trenera od neke nahajcane seljačine.
Ne bih se složio da nam je početak utakmice tekao po planu.. I Rožman je to potvrdio na pressu (nije zadovoljan sadržajem, protokom lopte..) i da je možda povreda Aničića jedan od razloga početnog grča..
Moglo se i primijetiti pored linije da je tražio da ih preskačemo dugim loptama, što i ima smisla jer su nam izašli visoko (veliki razmak između njihovog golmana i zadnje linije), pa bi Hasić, Ziljkić i Renan mogli pretrčati njihovu odbranu.
Dva gola baš na kvalitet, a onda disertacija Rožmana drugo poluvrijeme.. Sve im je zatvorio, tražio treći gol i konstantno ih držao u grču da ne smiju da nas bezglavo napadnu.
U svakom slučaju, izgleda da će se kod komšija ovaj poraz slaviti k'o što neki u okruženju slave poraze, i da će im ubuduće pobjeda biti ako nas svedu ispod 10 stopostotnih šansi po utakmici.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 okt 2023, 10:02

Zukanovic je napisao/la:
Odmah odbiti i produžiti ugovor sa njim do 2027. godine
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 10 okt 2023, 10:07

Sve je super,divno i krasno.
Ono kad se probudis vec drugo jutro i prvo sto ti kruzi mislima je tekma i sve skupa tu noc.
Neprocjenjivo!
Zaista je milina gledati kad je sve tako poslozeno,i koliko znaci trener i tim ljudi oko njega. Nevjerovatno.
Samo jedan primjer toga je Mustafic,covjek bukvalno ozivio fudbalski i cijeli tim zajedno s njim.
Mi smo prije Rozmana izgledali kao dobar auto od 300 KS koji isporucuje na silu 80.
Sta znaci znati ili u onom slucaju ne znati posloziti i uigrati jedan tim.
A ovo je jos uvijek pocetak. Tek trebamo pokazati koliko mozemo.

Renana ja ne bih pomislio prodati prije kraja iduce sezone. Ne gori nam nigdje,a zaradit mozemo samo vise kasnije.
Covjek je tek poceo silovati protivnicke golmane.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 10 okt 2023, 10:16

meraba je napisao/la:
Samo da se stadion ne bude zvao "Snickers arena" ili "Global Offensive Security Stadium" :rol:
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 okt 2023, 10:18

1.2 za Renana :rol:

Ne dat ga ispod 5 mil eura.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 10 okt 2023, 10:21

10 okt 2023, 09:17
Ono što sam zaboravio napisati preksinoć je da se raja navikne na "rizično" iznošenje lopte. Pomirite se s tim da je to u današnjem fudbalu normalno, da moraš to znati igrati ako hoćeš neke uspjehe i rezultate kako ovdje, tako i u Evropi. Rožman im doslovno ne da da ispucavaju loptu, svaku utakmicu im to napominje. Prošlu utakmicu se iznervirao kad je Rogić ispucao jednu loptu.

Ja shvatam da mnogim analfabetama i papcima je to misaona imenica, zato i psuju svaku ebenu tekmu. Kad je bio zalizani majmun, molili Boga da dođe neko gdje ćemo konačno spojiti sve kako treba, a ne nabijati na jadnog Renana, koji se slomi gore da spusti poneku loptu. Kada dođe čovjek koji ne da da se bezveze ispucavaju i gube lopte, onda je i to problem. Ja ne znam kako ćemo iznijeti loptu ako ne izvučemo protivnika..

Prvi trener kojeg sam dočekao kod nas da zna u svakom trenutku šta radi. Od discipline, treninga, skautinga, taktičke pripreme, vođenja same utakmice, te izmjena. Na sve to dodati njegove gospodske manire. Hvala Bogu da sam dočekao trenera koji naredi igračima i postavi ih tako da moraju prilaziti, kretati se, praviti trouglove (koji su nam dosad bili kvantna fizika), a na taj način izbaciš protivnika sad pa sad itd.
Svaka čast Simone još jednom, dingospo pravi. Vidi se koliko su ga i igrači zgotivili, skočiše munu zagrljaj odmah po završetku.
Ne bi se baš složio s tobom o ispucavanju/neispucavanju lopte. Pomno sam pratio Rožmana baš sad na derbiju kad je poludio kad golman nije napucao loptu što je više puta tražio od njega u jednom momentu je gestikulacijom rukama rekao Šahinovicu da njega sluša svaki put kad primi loptu. Vjerovatno je i Rozman svjestan njegove nesigurnosti pa hoce da mu pomaže u svakom trenutku kad da izbije kad da doda mislim da Šahinovic nema dobar pregled igre pa zbog toga.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 okt 2023, 10:22

10 okt 2023, 09:17

jel to i dalje salva kmecanja kad golman odigra beku ili stoperu? haha joj raja nikad tobe doci nece. I dalje vika;skika nabiiij izbijj, navikli ba na seoski fudbal, ovo sto zeljo igra gosk, posusje i sl. Trener ovdje samo treba igracima reci da se iskljuce i ne slusaju neartikulisane, nerazumne povike.
raji predlazem da ako nece aplaudirati, dati podrsku, da svoje strucne savjete i shvatanje fudbala ostave za svoje ukucane.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 10 okt 2023, 10:23

Objektivac1946 je napisao/la:
10 okt 2023, 10:16
meraba je napisao/la:
Samo da se stadion ne bude zvao "Snickers arena" ili "Global Offensive Security Stadium" :rol:
Ma neka se X zove što se mene tiče samo da bude sa krovom.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, bordobijeli, feniksptica, Google Adsense [Bot], Imamkarbarum, Mahalac7, MokraKifla, mosarajvosa83, N3R3D, PapakIzSa, samoFKS i 106 gostiju.