let3 je napisao/la: ↑10 okt 2023, 14:36
MoodyHank je napisao/la: ↑10 okt 2023, 09:02
Joj što ne mogu kmečanja. CEO SVET JE PROTIV SRBA I BARCELONE. Ovo je ekipa koju moraš pregaziti bez obzira na situaciju, a ne kmečati jer ti je u 90. minuti poništen gol za pobjedu. Nisi se smio dovesti u situaciju da ti u 90. minuti treba gol za pobjedu.
Nema to veze sa srbima.
Pobjeda je pobjeda, bez obzira je li ostvarena u 90 toj ili ranije, a Barci je oduzeta od strane sudija. Isti onaj Sato je ostetio Barcu i protiv Getafea.
Pa neki dan sam pisao da ce biti prosipanja bodova, da na to odmah mozemo racunati

da to je to neminovost sa ovom ekipom , da odbrana nije na proslogodisnjem nivou itd.
Jel Xavi krivac sto ekipa primi gol vec u 10 toj sekundi utakmice ? ili sto onaj Zaragosa pravici amatera od Koundea ? kako se moze trener kriviti za to.
Previse i mi seremo ovdje, nismo realni u nekim kritikama i ocekivanjima, Barca nema poraza dosed u sezoni, mada se slazem da se moralo bolje igrati, su neki bodovi bezveze prosuti - ali da u tome ima uticaja i sudija, vala ima.
Ma ja više mrzim kad se krene u svemu tražiti teorija zavjere, kao sudije ne vole Barcelonu pa se zato "greške" dešavaju, iako ovo nije greška, po svim pravilima je offside. Ovaj matori degenerik prednjači u iznošenju teorija zavjere pa sam čisto radi toga reagovao.
Da Xavi nije uspio napraviti neki sistem, to je tačno, bez obzira na prošlogodišnju titulu. To je nepobitna činjenica. Na čemu se zasniva igra njegove ekipe? Ne zna ni on. Tražio je Lewandowskog, dobio ga je, ne zna ga koristiti, traži da mu igra u build-upu kao da je Messi. Poljak to ne zna, on je nesposoban kreirati za sebe, njemu drugi moraju kreirati. Drugo, insistira na lošim igračima i to ne kao nekom kome je dao šansu, već dokazanim neznalicama kao što su Roberto i Alonso. Takvi igrači nisu ni za Levante.
Ekipa je nestabilna i samo na mahove to djeluje dobro, ne mislim da su očekivanja prevelika ako se traži da se protiv Granade i sličnih ne pati. Ja se dobro sjećam i sezona kad se Liga prvaka uspijevala izboriti u zadnjem kolu makazicama protiv Valencije, ali valjda su ta vremena ostala iza nas, jer se zadnjih 15-ak godina rutiniraju male ekipe. Doduše, uz neku iznimku, ali je problem što je pod Xavijem iznimka rutiniranje, a ne patnja.