FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Haj Virto nemoj biti general poslije bitke, svega ti. Kad smo razbijali Minsk, Neftchi i Borac svi smo hvalili Nermina i ekipu. Onakvu igru Edis ne moze ni objasniti ekipi da igra, jer lik samo zna horuk sistem, trci-nabij'-izbij'.
Sablja je ono malo dobrih rezultata izborio zbog kvalitetnijeg rostera igraca. Imao si mozda i najbolje krilo u ligi, Santosa koji je u svakom kontatku s loptom bio opasan po protivnika, uvijek izbor ili faul ili neku sansu za gol. Te imali smo Hodzica, pravog destruktivca koji je i u ofanzivi znao dobro povuci loptu.
A sad te igrace mijenjaju Allyson, Drljo, Rustem i Biber. Neuporedivo u svakom smislu
Sablja je ono malo dobrih rezultata izborio zbog kvalitetnijeg rostera igraca. Imao si mozda i najbolje krilo u ligi, Santosa koji je u svakom kontatku s loptom bio opasan po protivnika, uvijek izbor ili faul ili neku sansu za gol. Te imali smo Hodzica, pravog destruktivca koji je i u ofanzivi znao dobro povuci loptu.
A sad te igrace mijenjaju Allyson, Drljo, Rustem i Biber. Neuporedivo u svakom smislu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pa upravo kopiram postove od ranije da ne bi bio general poslije bitke, a tvoj post upravo dokazuje koliko nemate pojma i da nikad nećete naučiti lekciju, odnosno da nisi shvatio apsolutno ništa što sam pisao.

Zato sad imate sistem, sistem koji se zove četiri boda od mjesta koje vodi u niži rang, a dvanaest bodova od prvog na tabeli.19vendetta87 je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:32Onakvu igru Edis ne moze ni objasniti ekipi da igra, jer lik samo zna horuk sistem, trci-nabij'-izbij'.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Situacija u klubu za vrijeme Edisa i sad nisu uopste iste.
Opet kazem, Edisa je najvise izvlacio igracki kadar i individualno kvalitet igrace. Bas me zanima kako bi sad izgledala igra gdje Rustem nabije loptu na lijevo krilo, a tamo Allyson ili Drljo uopste ne prime loptu ili se spetljaju na drugom kontaktu s loptom i pobjegne mu u gol aut...
Ona igra protiv Borca i Minska je nebo i zemlja razlike u odnosu na ovo sad, i ocigledno je da postoji neki problem u klubu i svlacionici. Ko tu koga sabotira i tjera, ne znam, ali problem je vise nego ocigledan
Opet kazem, Edisa je najvise izvlacio igracki kadar i individualno kvalitet igrace. Bas me zanima kako bi sad izgledala igra gdje Rustem nabije loptu na lijevo krilo, a tamo Allyson ili Drljo uopste ne prime loptu ili se spetljaju na drugom kontaktu s loptom i pobjegne mu u gol aut...
Ona igra protiv Borca i Minska je nebo i zemlja razlike u odnosu na ovo sad, i ocigledno je da postoji neki problem u klubu i svlacionici. Ko tu koga sabotira i tjera, ne znam, ali problem je vise nego ocigledan
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Ja nisam nesto bio za smjenu Edisa, jer nisam mislio da mogu naci boljeg, niti sam mislio da neko moze vise izvuci iz one ekipe. Realno, Basic jeste izvukao vise. Da nije Edis smijenjen, mi ne bi otisli u Europu, u to sam 100% siguran. Kao sto sam siguran da sa Edisom ne bi prosli Minsk, ni parirali Neftchiju. Sad mozemo polemisati o tome da li su ti uspjesi rezultat pozitivnog soka, kojeg svaka ekipa ima kad dobije novog trenera, ili ipak tu ima i Basicevog znanja.
Mislim da je oboje, da je Basic pokazao da takticki ipak ima slifa u europskim tekmama. Treba napomenuti da je on iste odigrao slabiji za tri najbolja igraca, koja su nosila Edisovu igru: Santosa, Hodzica, Stilica (odigrao samo prvu). Znaci, nije bas tako crno-bijelo. Iz ove perspektive, ne mozemo reci da Edisova smjena nije bila ispravan potez, ako nista radi para koje nam je Europa donijela. Mozemo i o tome gdje bi mi sad bili da Basic ima Santosa i Hodzica.
Basic se definitivno jeste pogubio. Da li on ista moze izvuci sad iz ove ekipe, moze li joj ista ponuditi, ja zaista ne znam. Skeptican sam i mislim da ne moze, ali vidjecemo, jer ocito ne zele jos da ga smjenjuju. Edisa cijenim, ne mislim da je toliko los trener koliko neki tvrde, i poprilicno sam siguran da ce nas s Igmanom devastirati dole u Konjicu.
Mislim da je oboje, da je Basic pokazao da takticki ipak ima slifa u europskim tekmama. Treba napomenuti da je on iste odigrao slabiji za tri najbolja igraca, koja su nosila Edisovu igru: Santosa, Hodzica, Stilica (odigrao samo prvu). Znaci, nije bas tako crno-bijelo. Iz ove perspektive, ne mozemo reci da Edisova smjena nije bila ispravan potez, ako nista radi para koje nam je Europa donijela. Mozemo i o tome gdje bi mi sad bili da Basic ima Santosa i Hodzica.
Basic se definitivno jeste pogubio. Da li on ista moze izvuci sad iz ove ekipe, moze li joj ista ponuditi, ja zaista ne znam. Skeptican sam i mislim da ne moze, ali vidjecemo, jer ocito ne zele jos da ga smjenjuju. Edisa cijenim, ne mislim da je toliko los trener koliko neki tvrde, i poprilicno sam siguran da ce nas s Igmanom devastirati dole u Konjicu.
Zadnja izmjena: Amidzatvojnajdrazi, dana/u 10 okt 2023, 11:22, ukupno mijenjano 1 put.
1921
Nisu to rezultati nikakvog šoka već sudijskih odluka koje su išle u našu korist protiv Posušja i Veleža.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:54Sad mozemo polemisati o tome da li su ti uspjesi rezultat pozitivnog soka, kojeg svaka ekipa ima kad dobije novog trenera, ili ipak tu ima i Basicevog znanja.
Mora se prestati romantizovati taj Dinamo Minsk. To je evropska utakmica gdje smo nepoznanica protivniku koji ulazi sa oprezom i kakvim-takvim respektom. Za razliku od domaćeg prvenstva gdje svi znaju kakvi smo i da nas mogu pobijediti pa se tako i postavljaju, Dinamo to nije znao i dobio je po nosu. Jedina razlika između evropskih utakmica i ovih sad je borbenost naših igrača, ali to je do njih, nije do Bašića jer ti ne treba motivator za nastupe u Evropi.
Tom Evropom smo zavarali Borca pa je Vinko izašao ziceraški kao i uvijek. Vidjećeš šta će nam uraditi u dvije preostale utakmice.
Bašić je jedan od najslabijih trenera u ligi, čovjek to pokazuje svakim potezom, trpili smo ga zbog mira u kući, prvi ja kao i većina. Sad smo zaglavili sa njim i neka ga, svakako ne možemo dovesti nikoga drugog.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pojma Virto nemas, gdje ti je vrijeme kod Papeta hljeba ti.
Cuj svaki igrač lošiji...
Previse si subjektivan prema Edisu.
Ubio psihički igrace pljuvao ih na svakoj presici, pita od 3km i ostalom, bez Santosa i Hodzica bi se ubio.
Uostalom na losije je otisao.
Ubio psihički igrace pljuvao ih na svakoj presici, pita od 3km i ostalom, bez Santosa i Hodzica bi se ubio.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Slažem se za Bašića 100%, ali oko Mulalića baš i ne. Jesmo u gabuli, ali ova ekipa i nije toliko loša koliko nam se predstavlja. Prije svega osim Zrinjskog(i to je taktička akrobacija trenera) nas ni jedan tim nije izdominirao na terenu. Pa ni sloga ni sarajevo. problem je što nema "autoimatizama, napadačkog fudbala, tranzicija", a zašto? I to je do trenera. Kad smo u posjedu lopte kretnje su očajne, trojke skoro i ne igramo. prevelika fluktuacija igrača, neprirodne pozicije... sve je do trenera vjerujte mi. Ne mora biti Sopić,Jakirović ili neko te kvalitete, ali brate nađite (uprava) nekog ko može. Dovoljno je da dovedemo trenera koji će unaprijediti igru, te iskoristiti kakve takve pojedinačne kvalitete svakog igrača. Smiješni smo u zadnjoj trećini izuzev kad ganjamo rezultat na Grbavici. Ove sezone smo pobijedili Borac (jedina da nije na mišiće), pa redom: Igman ('83) TC(,83) i ŠB (.93). Ukupno osam šuteva u okvir gola na 5 gostujućih utakmica. Znači upravo, izmislite novog Budimira, Sopića, Jakirovića, Tomasa... samo ovog riješite.
- kontrasviju
- Kontakt:
Mulalić je imao Santosa, Hodžića i godinu mlađeg Štilića i Cocalića.Virtu4l je napisao/la: ↑10 okt 2023, 11:22Nisu to rezultati nikakvog šoka već sudijskih odluka koje su išle u našu korist protiv Posušja i Veleža.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:54Sad mozemo polemisati o tome da li su ti uspjesi rezultat pozitivnog soka, kojeg svaka ekipa ima kad dobije novog trenera, ili ipak tu ima i Basicevog znanja.
Mora se prestati romantizovati taj Dinamo Minsk. To je evropska utakmica gdje smo nepoznanica protivniku koji ulazi sa oprezom i kakvim-takvim respektom. Za razliku od domaćeg prvenstva gdje svi znaju kakvi smo i da nas mogu pobijediti pa se tako i postavljaju, Dinamo to nije znao i dobio je po nosu. Jedina razlika između evropskih utakmica i ovih sad je borbenost naših igrača, ali to je do njih, nije do Bašića jer ti ne treba motivator za nastupe u Evropi.
Tom Evropom smo zavarali Borca pa je Vinko izašao ziceraški kao i uvijek. Vidjećeš šta će nam uraditi u dvije preostale utakmice.
Bašić je jedan od najslabijih trenera u ligi, čovjek to pokazuje svakim potezom, trpili smo ga zbog mira u kući, prvi ja kao i većina. Sad smo zaglavili sa njim i neka ga, svakako ne možemo dovesti nikoga drugog.
Bašić ima Allysona/Gasala, Turanjanina/Bibera, Štilića koji ne može da hoda nakon 15 minuta i Cocalića koji je za ovih 10 utakmica u ovoj sezoni skupio grešaka ko za čitavu prošlu.
Ne branim Bašića, daleko od toga, ali neke stvari se ne mogu porediti.
Zadnja izmjena: kontrasviju, dana/u 10 okt 2023, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.
1921
Ne sumnjam ja da će pojedinci ovdje ići glavom kroz zid sa svojim tvrdnjama, ali kao što rekoh, vrijeme je majstorsko rešeto.
I tabela, i sedam poraza ove sezone, i nikad lošiji Željo sa kojim se svi sprdaju.
I tabela, i sedam poraza ove sezone, i nikad lošiji Željo sa kojim se svi sprdaju.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- dubioza144
- Kontakt:
Bas zato za ovakvu ekipu je idealan Mulalic a za ekipu gdje je Santos Hodzic i takvi bi bio idealan Basic
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Pa su Santos i Hodžić napravili toliku razliku da se ekipa koja je završila na trećem mjestu ove sezone bori za opstanak?kontrasviju je napisao/la: ↑10 okt 2023, 13:15
Mulalić je imao Santosa, Hodžića i godinu mlađeg Štilića i Cocalića.
Bašić ima Allysona/Gasala, Turanjanina/Bibera, Štilića koji ne može da hoda nakon 15 minuta i Cocalića koji je za ovih 10 utakmica u ovoj sezoni skupio grešaka ko za čitavu prošlu.
Ne bih rekao.
Bašić još ima Ovčinu, Ćosića, Rustemovića koji su bili odlični igrači dok nisu došli kod nas.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nisu samo oni pravili razliku već i oni i činjenica da su konkurenti igrali mimo svojih stadiona.
- kontrasviju
- Kontakt:
Santos i Hodžić su prošle sezone bili među najboljim igračima u ligi na svojim pozicijama. Štila i Cocalić nisu ni blizu igrača kakvi su bili prošle sezone, ovaj prvi kao što sam već i napisao - jedva hoda.Virtu4l je napisao/la: ↑10 okt 2023, 13:23Pa su Santos i Hodžić napravili toliku razliku da se ekipa koja je završila na trećem mjestu ove sezone bori za opstanak?kontrasviju je napisao/la: ↑10 okt 2023, 13:15
Mulalić je imao Santosa, Hodžića i godinu mlađeg Štilića i Cocalića.
Ne bih rekao.
Bašić još ima Ovčinu, Ćosića, Rustemovića koji su bili odlični igrači dok nisu došli kod nas.
Rustemović i Ćosić to ne mogu biti ni u ludilu i reći za njih da su "odlični" igrači je pretjerivanje. Ovčina jeste super igrač za našu ligu ali on nije ni igrao puno zbog povreda tako da ne možemo dati neki sud.
Međutim, nije u tome poenta uopšte, ne radi se o Bašiću, ostavimo ga po strani. Najiskrenije misliš da bi Mulalić sa Allysonom i Rustemovićem i ovakvim Štilićem i Cocalićem izborio treće mjesto i Evropu, čak eto i da je imao Ovčinu i Ćosića?
Zaboravljavamo i činjenicu da su mnoge ekipe igrale na zamjenskim terenima dok je Mulalić bio tu?
1921
Kad smo već kod retroaktivnog pametovanja, nije Amaru trebalo dati otkaz poslije Heartsa. Tad je sve krenulo nizbrdo sa pojedinim svijetlim sezona koji su bili ekscesi a ne pravilo.
Ne, nego je poenta u tome da te ne smiju ponižavati Sloga, GOŠK, Posušje ili Sloboda nebitno igraju li Santos ili Hodžić.
Ne znam da li bi izborio Evropu, ali znam da ne bili glavna sprdačina lige.
Čovječe sedam poraza u 11 utakmica, ja zaista ne znam o čemu mi ovdje raspravljamo.
Čovječe sedam poraza u 11 utakmica, ja zaista ne znam o čemu mi ovdje raspravljamo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Edis ne zna puno, ali zna nahajcati igrace da ginu i koliko-toliko utegnuti odbranu. Ovo je takva liga da su te dvije stvari cesto dovoljne da se potuces sa svakim. Ja se mogu kladiti da on ne bi primio 3 od pitara, a vrlo vjerovatno bi izvukao barem remi, na primjer. Njegovog Zelju nijedna ekipa ove lige ne bi ponizila i to je cinjenica.
Isto tako sam siguran da Basic zna vise fudbala, da je takticki potkovaniji od Edisa. Njemu se ne moze prigovoriti da ne radi ili da ublehari, frajer gine fakat i daje ekipi sve sto moze, kakav je god. Da li je kod njega problem sto nema autoritet, sto previse trazi od ovih igraca, sto eksperimentise, da li ga neko minira, je li nesto puklo u svlacionici... ne znam, zaista.
Ono sto znam je da ovo nije toliko nekvalitetna ekipa koliko se cesto potencira, a potencira se u toj mjeri da je postalo izvlakusa. Nije ovo ekipa za visoke domete, ali isto nije ekipa koju ce Sloga oduciti od fudbala, makar ih ja vodio s klupe. Sto dovodi do zakljucka da tu ima do nekih drugih faktora, ne samo do trenera ili nekvaliteta igrackog kadra.
Najmanji je problem sad uruciti otkaz Basicu. On radi za male pare i ne bi trazio da mu se isplati ostatak ugovora. Koga god da dovedes, ekipa bi proigrala, barem na neko vrijeme, onda bi se opet strovalili. Posto ispasti ne mozemo i necemo nikad, a od Europe ocito nema nista, ne znam ni da li bi imalo smisla njega tjerati. Uz to, koga dovesti? Nije bas da se strucnjaci otimaju da sjednu na klupu Zelje.
Ovo su zabavne rasprave, ali u sustini nebitne. Sve su ovo samo posljedice onoga sto je pravi problem, a to je da nam klub zivotari i tek pocinje da isplivava iz dugova, a perspektiva da cemo uspjesno naci neki drugaciji model poslovanja i parirati Zrinjskom, Sarajevu, Borcu je nikakva, barem trenutno.
Isto tako sam siguran da Basic zna vise fudbala, da je takticki potkovaniji od Edisa. Njemu se ne moze prigovoriti da ne radi ili da ublehari, frajer gine fakat i daje ekipi sve sto moze, kakav je god. Da li je kod njega problem sto nema autoritet, sto previse trazi od ovih igraca, sto eksperimentise, da li ga neko minira, je li nesto puklo u svlacionici... ne znam, zaista.
Ono sto znam je da ovo nije toliko nekvalitetna ekipa koliko se cesto potencira, a potencira se u toj mjeri da je postalo izvlakusa. Nije ovo ekipa za visoke domete, ali isto nije ekipa koju ce Sloga oduciti od fudbala, makar ih ja vodio s klupe. Sto dovodi do zakljucka da tu ima do nekih drugih faktora, ne samo do trenera ili nekvaliteta igrackog kadra.
Najmanji je problem sad uruciti otkaz Basicu. On radi za male pare i ne bi trazio da mu se isplati ostatak ugovora. Koga god da dovedes, ekipa bi proigrala, barem na neko vrijeme, onda bi se opet strovalili. Posto ispasti ne mozemo i necemo nikad, a od Europe ocito nema nista, ne znam ni da li bi imalo smisla njega tjerati. Uz to, koga dovesti? Nije bas da se strucnjaci otimaju da sjednu na klupu Zelje.
Ovo su zabavne rasprave, ali u sustini nebitne. Sve su ovo samo posljedice onoga sto je pravi problem, a to je da nam klub zivotari i tek pocinje da isplivava iz dugova, a perspektiva da cemo uspjesno naci neki drugaciji model poslovanja i parirati Zrinjskom, Sarajevu, Borcu je nikakva, barem trenutno.
1921
Težimo ka tome da nas na prijateljskim počnu ponižavati…hmmm šta znam Ilijaš, Igman, FamosVirtu4l je napisao/la: ↑10 okt 2023, 13:41Ne, nego je poenta u tome da te ne smiju ponižavati Sloga, GOŠK, Posušje ili Sloboda nebitno igraju li Santos ili Hodžić.
Ovo je postala šprdačina high level!
Ti me zaista fasciniraš, znam da ti ego ne da da priznaš greške, ali čovječe za sve ove godine bi i ćorav bar jednom ubo, a ti nikako ne možeš.bhsport je napisao/la: ↑10 okt 2023, 11:49Pojma Virto nemas, gdje ti je vrijeme kod Papeta hljeba ti.
Kako više ne shvatiš da svaki put kad si mijenjao, tjerao, na kraju si dobio gore.
Kralju, iza tebe je 11 godina neznanja, promašaja apsolutno svega i ti bi opet kao nešto.
Edis Mulalić je Karlo Anćeloti za Nermina Bašića, utuvite to sebi u glavu, doveli smo trenera koji nema pojma i to nam je što nam je.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Znaci kad pobijedimo to je do nabrijanosti, drugi nas ne shvacaju ozbiljno, zvijezde nam se poklopile, sudije nas pomazile a kad izgubimo obavezno Basic kriv.Virtu4l je napisao/la: ↑10 okt 2023, 11:22Nisu to rezultati nikakvog šoka već sudijskih odluka koje su išle u našu korist protiv Posušja i Veleža.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:54Sad mozemo polemisati o tome da li su ti uspjesi rezultat pozitivnog soka, kojeg svaka ekipa ima kad dobije novog trenera, ili ipak tu ima i Basicevog znanja.
Sto nisu pitari pobjedili torpedo ako je Evropa tako na ne poznanicu prolaz
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Zato što su imali amatera na klupi, sa Rožmanom bi ih riješili u prvoj utakmici.
Uostalom vidio si kako su nas ponizili zahvaljujući Bašiću. Ne treba ti ništa više.
Uostalom vidio si kako su nas ponizili zahvaljujući Bašiću. Ne treba ti ništa više.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: bablaz1, Cwirek, Lokomotifa i 39 gostiju.