FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

bhsport
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bhsport » 10 okt 2023, 14:03

Virtu4l je napisao/la:
10 okt 2023, 13:48
bhsport je napisao/la:
10 okt 2023, 11:49
Pojma Virto nemas, gdje ti je vrijeme kod Papeta hljeba ti.
Cuj svaki igrač lošiji...
Previse si subjektivan prema Edisu.
Ubio psihički igrace pljuvao ih na svakoj presici, pita od 3km i ostalom, bez Santosa i Hodzica bi se ubio.
Uostalom na losije je otisao.
Ti me zaista fasciniraš, znam da ti ego ne da da priznaš greške, ali čovječe za sve ove godine bi i ćorav bar jednom ubo, a ti nikako ne možeš.

Kako više ne shvatiš da svaki put kad si mijenjao, tjerao, na kraju si dobio gore.

Kralju, iza tebe je 11 godina neznanja, promašaja apsolutno svega i ti bi opet kao nešto.

Edis Mulalić je Karlo Anćeloti za Nermina Bašića, utuvite to sebi u glavu, doveli smo trenera koji nema pojma i to nam je što nam je.
Ti si neznalica sto pokazujes iz dana u dan, prvo sa ovim smecem Papetom i Tinom a sada i sa Edisom.
Edisu je Zeljo vrhunac karijere shvati to, isto kao i Papetu ona generacija fudbalera.
Vrijeme je svjedok a ono ne grijesi. Edis Mulalic je u prvoj polusezoni slovom i brojem imao 2 pobjede (mozda zadnja utakmica da su dobili) Sarajevo i Velez. Taktike nikakve nismo imali, starci su igrali, utakmice dobijali iskljucivo na Santosa, i u prvom mandatu i u drugom dokazao da je neznalica.
Basic je nasuprot vodio puno vece ekipe od Grbalja i Dečiča, a ti ljudi sto platu daju znaju ipak vise od tebe.
Idi navijaj za Igman i pitu od 3 marke, ovom covjeku treba dati vremena i ispravna je odluka bila da se Edis smijeni, covjek je sa 2 igraca viska prosao Leotara kuci zahvaljujuci golu Drlje koji nikad vise ni priblizno nije osutao kao tada.
Tebi su Pape i Edis treneri, a Tino igrac, tebi je Prosinecki bio selektor. Ti nikad nista pogodio nisi.
Treba te sramota biti foruma i pisanja.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 10 okt 2023, 14:18

Pošteno je da je nekome Bašić dobar trener, to su mišljenja nekih ovdje. Pošteno je i mišljenje da je Mulalić bolji bio. Istina je da su ublehe obojica, razumijem virtu da smatra da je Mulalić bolji za ekipa koje se bore i ne igraju nešto lijepo. Ja mislim da mi ljudi imamo kvalitet za borbu za 4. mjesto, pa čak možda i za treće (naeočito sa ova dva nova igrača), "samo" nam treba trener ko Rendulić, Rožman, Budimir, znači školovan koji će znati posložiti ekipu i neće demagogiju prosipati (što ova dvojica rade, isto kao i Dudić, Jusufbegović..). Ja ipak mislim da je do trenera. Najviše boh volio da me demantuje i da osvoji 15 bodova do zimske pauze, ali teško.

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 10 okt 2023, 14:19

bhsport je napisao/la:
10 okt 2023, 14:03
Virtu4l je napisao/la:
10 okt 2023, 13:48
bhsport je napisao/la:
10 okt 2023, 11:49
Pojma Virto nemas, gdje ti je vrijeme kod Papeta hljeba ti.
Cuj svaki igrač lošiji...
Previse si subjektivan prema Edisu.
Ubio psihički igrace pljuvao ih na svakoj presici, pita od 3km i ostalom, bez Santosa i Hodzica bi se ubio.
Uostalom na losije je otisao.
Ti me zaista fasciniraš, znam da ti ego ne da da priznaš greške, ali čovječe za sve ove godine bi i ćorav bar jednom ubo, a ti nikako ne možeš.

Kako više ne shvatiš da svaki put kad si mijenjao, tjerao, na kraju si dobio gore.

Kralju, iza tebe je 11 godina neznanja, promašaja apsolutno svega i ti bi opet kao nešto.

Edis Mulalić je Karlo Anćeloti za Nermina Bašića, utuvite to sebi u glavu, doveli smo trenera koji nema pojma i to nam je što nam je.
Ti si neznalica sto pokazujes iz dana u dan, prvo sa ovim smecem Papetom i Tinom a sada i sa Edisom.
Edisu je Zeljo vrhunac karijere shvati to, isto kao i Papetu ona generacija fudbalera.
Vrijeme je svjedok a ono ne grijesi. Edis Mulalic je u prvoj polusezoni slovom i brojem imao 2 pobjede (mozda zadnja utakmica da su dobili) Sarajevo i Velez. Taktike nikakve nismo imali, starci su igrali, utakmice dobijali iskljucivo na Santosa, i u prvom mandatu i u drugom dokazao da je neznalica.
Basic je nasuprot vodio puno vece ekipe od Grbalja i Dečiča, a ti ljudi sto platu daju znaju ipak vise od tebe.
Idi navijaj za Igman i pitu od 3 marke, ovom covjeku treba dati vremena i ispravna je odluka bila da se Edis smijeni, covjek je sa 2 igraca viska prosao Leotara kuci zahvaljujuci golu Drlje koji nikad vise ni priblizno nije osutao kao tada.
Tebi su Pape i Edis treneri, a Tino igrac, tebi je Prosinecki bio selektor. Ti nikad nista pogodio nisi.
Treba te sramota biti foruma i pisanja.
Sve si napisao kako jeste :thumbup:
Dzaba nekima pričat jbg Edis svaku sedmicu plakao jao treba nam pojačanja, jao jao, a Bašić suti i hvali svoje i kad gube...a sta bi on tek trebao pričati

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 okt 2023, 14:23

bablaz1 je napisao/la:
10 okt 2023, 14:18
Pošteno je da je nekome Bašić dobar trener, to su mišljenja nekih ovdje. Pošteno je i mišljenje da je Mulalić bolji bio. Istina je da su ublehe obojica, razumijem virtu da smatra da je Mulalić bolji za ekipa koje se bore i ne igraju nešto lijepo.
Pa to je poenta svega. Mulalić je bio mnogo bolje rješenje za situaciju u kojoj se nalazimo, nikad i nigdje nisam napisao da je on neka trenerčina, ali za nas je bio idealan.

Braniti Bašića nakon 7 poraza iz 11 utakmica može samo neko kome ego ne dozvoljava da prizna grešku. S tim da ovo nije kraj sa Bašićem, biće još gore. ;)

Čovjek jednostavno ne zna i tu priča počinje i završava.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 10 okt 2023, 14:24

bablaz1 je napisao/la:
Pošteno je da je nekome Bašić dobar trener, to su mišljenja nekih ovdje. Pošteno je i mišljenje da je Mulalić bolji bio. Istina je da su ublehe obojica, razumijem virtu da smatra da je Mulalić bolji za ekipa koje se bore i ne igraju nešto lijepo. Ja mislim da mi ljudi imamo kvalitet za borbu za 4. mjesto, pa čak možda i za treće (naeočito sa ova dva nova igrača), "samo" nam treba trener ko Rendulić, Rožman, Budimir, znači školovan koji će znati posložiti ekipu i neće demagogiju prosipati (što ova dvojica rade, isto kao i Dudić, Jusufbegović..). Ja ipak mislim da je do trenera. Najviše boh volio da me demantuje i da osvoji 15 bodova do zimske pauze, ali teško.
I da jeste tako, mozemo li mi dovesti trenera kalibra tih koje navodis? Imamo li pare za njih, da li bi oni imali volje da se prihvate posla? Bojim se da je odgovor na ova pitanja ne.
1921

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 10 okt 2023, 14:28

Samo da upadnem u vašu raspravu, bez ikakve zle namjere. Mogu reći da kao navijač Sarajeva sam uvijek, ali uvijek bio u strahu pred derbi kad vas je vodio Sablja. Nebitno da li smo igrači kvalitetniji, da li smo u boljoj formi ili ne. Uvijek čvor u želucu. Pred ovaj posljednji derbi, ali bome i onaj prosli kad ste se izvukli, nikakav strah nisam osjećao. Bašić je demagog i filozof koji prodaje priču ala Nalić, razbacuje se terminologijom kojom ga je naucio Tala na kursevima - trenažni procesi, tranzicija, šicanje formacijama, transformacijama, energetskom potrošnjom, a niĐe ništa. Problem Bosnje je sto je postao iskompleksirani paćenik pa se fura na te neke vazove o “modernim trenerima”, dođe seljačić iz Travnika, složi priču kako njegova ekipa može 16 formacija promijeniti u 90 minuta i svi na nos padnu. Sjetite se Švabe Osima, najavangardnijeg trenera Evrope u onom vaktu. Nigdje Taline terminologije. Sjetite se Amara kad je harao ligom. Demagog će vas ugasiti. Naravno, ja kao pitar ne bih imao ništa protiv, ali mi je bezveze da mi se sugrađani lože na papčića iz Travnika koji ih farba iz dana u dan. Lik ba postavlja treninge na Jutjub. Umislio da je Gvardiola. Sportski pozdrav.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 10 okt 2023, 14:29

Zašto se u kontekstu ostanka na klupi Nermina Bašića uvijek vežu Edis, Adžem ili ne daj Bože Amar. Činjenica je da Nermin ima dosta grešaka i da mora biti podložan svakoj kritici. Ali kakve to ima veze sa Edisom. Od kada to Edis postade stručnjak. Edis nikada nije bio i nikada neće biti trener za Želje. Stop svim bivšim igračima Želje u strukturama kluba kao i na klupi prvog tima. A mi pošto smo izgubili sve takmičarske ambicije u ovoj sezoni a i momentum za smjenu Nermina nije idealan pokušat ga istrpiti i vidjet ćemo gdje će to ići dalje. Ali to vezati sa Edisom i njemu sličnim može imati samo neku drugu pozadinu.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 10 okt 2023, 14:33

Ma mi ga nećemo smijeniti dok ne upadnemo u crvenu zonu za ispadanje
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 okt 2023, 14:34

bhsport je napisao/la:
10 okt 2023, 14:03
Čuj Prosinečki mi bio trener, znam da si očajan, ali ne baš toliko da lažeš i izmišljaš.

13.10.2017.
Virtu4l je napisao/la:
10 okt 2023, 14:23
.Prosinečki poslove dobija na osnovu imena i prezimena, trenersko znanje mu je nikakvo. Ko je pratio njegov mandat u Zvezdi, zna o čemu pričam.
I još milion ovakvih postova. :wave:

Zapamti već jednom, kad god si mi kontrirao, bio si popišan na kraju, evo i sad sa Edisom, sa Sušićem, sa svima.
Voli te tvoje Sarajevo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 okt 2023, 14:37

TigerWoods je napisao/la:
09 okt 2023, 14:15
Saurman je napisao/la:
09 okt 2023, 11:09
Privatizacija kluba je jedini put izlaska iz ove situacije jer dok god ti klub vodi ulica i navijači nema tu hajra.Zamisli rukovodstvo koje nije u stanju naći sponzora nego samo mole navijače da im spašavaju dupe.
Željezničar nikada neće biti na prodaju!
Onda se dobro pripremi za nastavak patnje i dalje srozavanje ugleda kluba.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 okt 2023, 14:39

Tiger vas 300 ima tog misljenja dok vamo imas hiljade ljudi koji jedva cekaju da klub neko preuzme tipa Dzeko
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 okt 2023, 14:39

PeppermintSA je napisao/la:
10 okt 2023, 14:28
Demagog će vas ugasiti. Naravno, ja kao pitar ne bih imao ništa protiv, ali mi je bezveze da mi se sugrađani lože na papčića iz Travnika koji ih farba iz dana u dan. Lik ba postavlja treninge na Jutjub. Umislio da je Gvardiola. Sportski pozdrav.
Njegova jedina sreća ove sezone je što u ligi imamo Zvijezdu inače bi već u novembru bili ispod crte.
Voli te tvoje Sarajevo.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 10 okt 2023, 14:45

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
10 okt 2023, 14:24
bablaz1 je napisao/la:
I da jeste tako, mozemo li mi dovesti trenera kalibra tih koje navodis? Imamo li pare za njih, da li bi oni imali volje da se prihvate posla? Bojim se da je odgovor na ova pitanja ne.
tu dolazimo drug do uprave. Ne kažem da dovedemo trenera koji je preskup, ali mislim da kod Budimira nije neka aman zaman plata. Pa evo ti ovaj Čorić iz Goška, mislim da nema bolju ekipu od Bašića, a Gošk igra jako lijepo i učinkovito (na početku nije imao ništa, sad su mu doveli neke igrače). Ne kažem da njega treba dovesti, ali nek se sportski direktor malo angažuje i nađe trenera (Hr,Slo,BiH). Uprava treba da aminuje. Ovom trenutnom situacijom ćemo izgubiti prihode od karata minimalno 5,6 milja mjesečno + Bašićeva plata i možeš dovesti kvalitetnog, mladog trenera. Uveliko od rezultata zavisi razlika u posjeti između 5.000 i 7.500 hiljada. E sad, kod nas ne smije niko preuzeti odgovornost da dovede trenera koji je lutrija, ili ne znaju. Sve u svemu u gabuli smo, a bojim se da sa ovim sadašnjim neće na dobro izaći.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 okt 2023, 14:54

Dokle su nas doveli s blamazama, da je sad normalno postalo sto se niko ne oglasava nakon jos jedne. Matrica "navijaci kluba, a ne rezultata" ce nas polako dovesti do toga da je normalno da ispadnemo iz lige a da tribine budu pune i dalje. Mi smo i dalje zatocenici nekog starog vremena i sto prije moramo shvatiti da klub prodaje proizvod, a taj proizvod su igre na terenu, ako je proizvod los, nema ni navijaca(potrosaca).
Jedini nacin da se bilo sta uradi da je da se bilo sta uradi je da se klub posmatra kao kompanija koja mora imati dobre rezultate, izlizane matrice i izljevi ljubavi ce nas sahraniti.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 10 okt 2023, 15:07

Jedino zajedničko toj dvojici o kojima se raspravljaju je to što im je Željo bio i ostat će vrhunac njihove karijere. Kako ne kontam neke ljude, ČOVJEKU PITARI SKANDIRAJU DA OSTANE, A NEKO JOŠ UVIJEK POSTOJI DA GA BRANI! PA HLJEBE DRAGI KOLIKI TOKMAK MORAŠ BITI ZA TAKVO NEŠTO.
Ako iz uprave znaju išta onda Bašić i Bekrić trebaju biti bivši ne danas, ne jučer, nego prekjučer i odmah ganjati Baku, a ako su nesposobni za bilo šta, nek onda kažu, pa da mi sa tribine riješimo pitanje trenera.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 okt 2023, 15:21

Ma Edis kriv iako nije tu. Ovo smo vec jednom prosli isto nakon Edisa. Vrati nam horuk ili Kostica? Ego je **** stvar..
MORA NEKO NOVI PREUZET ODGOVORNOST ZA OVO!

Zaboravlja se da je Edis u polusezonu usao sa Resicem i Stilicem na krilima sa napadacima gdje je Armin Hodzic bio spic koji igra zadnjeg veznog ili Subasic.
Onda na ljeto angazovali dva igraca Goska (Vego i Haracic), igraca Rudara (rezerva Santos i Amoah bez priprema) i Beganovic dosao. Usli na desnom beku samo Galic.

U ovu ekipu je dosta novca investirano. Duple cifre u odnosu na sezone prije. Da se nije imalo para igrali bi juniori i igraci na posudbama. A ne bi dovodili bivse igrace Veleza, Zrinskog..

Basic vam je objasnio kako je doslo 11 igraca i kako nije mogao 25 zamjeniti.
Nakon Hajdarevica treba otjerat Becu, pa oprostit se od Stilica, Cocalica, Kosorica. Da bi doveli polovnjake tipa Alyson, Turanjanin. Eh kad sve uradi sto je zamislio, mozda bude kasno.
Ovo mi lici na Slobodu prosle godine, kad im je Pranjic trenercina bio a Jahic svijet izmislio za njega.

Basic se ocito dobro zastitio ugovorom ili obraza nema.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 okt 2023, 15:23

PeppermintSA je napisao/la:
10 okt 2023, 14:28
Samo da upadnem u vašu raspravu, bez ikakve zle namjere. Mogu reći da kao navijač Sarajeva sam uvijek, ali uvijek bio u strahu pred derbi kad vas je vodio Sablja. Nebitno da li smo igrači kvalitetniji, da li smo u boljoj formi ili ne. Uvijek čvor u želucu. Pred ovaj posljednji derbi, ali bome i onaj prosli kad ste se izvukli, nikakav strah nisam osjećao. Bašić je demagog i filozof koji prodaje priču ala Nalić, razbacuje se terminologijom kojom ga je naucio Tala na kursevima - trenažni procesi, tranzicija, šicanje formacijama, transformacijama, energetskom potrošnjom, a niĐe ništa. Problem Bosnje je sto je postao iskompleksirani paćenik pa se fura na te neke vazove o “modernim trenerima”, dođe seljačić iz Travnika, složi priču kako njegova ekipa može 16 formacija promijeniti u 90 minuta i svi na nos padnu. Sjetite se Švabe Osima, najavangardnijeg trenera Evrope u onom vaktu. Nigdje Taline terminologije. Sjetite se Amara kad je harao ligom. Demagog će vas ugasiti. Naravno, ja kao pitar ne bih imao ništa protiv, ali mi je bezveze da mi se sugrađani lože na papčića iz Travnika koji ih farba iz dana u dan. Lik ba postavlja treninge na Jutjub. Umislio da je Gvardiola. Sportski pozdrav.
Vi vidite, ali neki nasi ljudi to ne mogu shvatiti.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 10 okt 2023, 15:24

Nemoj tako, ipak smo mi u fazi procesa.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 okt 2023, 15:27

Valter je napisao/la:
10 okt 2023, 14:29
Zašto se u kontekstu ostanka na klupi Nermina Bašića uvijek vežu Edis, Adžem ili ne daj Bože Amar. Činjenica je da Nermin ima dosta grešaka i da mora biti podložan svakoj kritici. Ali kakve to ima veze sa Edisom. Od kada to Edis postade stručnjak. Edis nikada nije bio i nikada neće biti trener za Želje. Stop svim bivšim igračima Želje u strukturama kluba kao i na klupi prvog tima. A mi pošto smo izgubili sve takmičarske ambicije u ovoj sezoni a i momentum za smjenu Nermina nije idealan pokušat ga istrpiti i vidjet ćemo gdje će to ići dalje. Ali to vezati sa Edisom i njemu sličnim može imati samo neku drugu pozadinu.
Pa Edis je nogiran jer je izgubio u Mostaru 1:0.
A Basicu bi dali podrsku jer smo vec izgubili sve ambicije. Valjda to na osnovu zasluga. Cisto da se objasni da se ne odricemo tako lako ljudi i da svaka promjena nije dobra.

Idealan scenarij ublehu otjerati. I nek se zahvali sudijama, mi ne bi evropu izborili ni sa Santosom i Hodzicem.

A zasto njih dvojica stalno. Adzem je zadnji trofej osvojio, igralo dosta mladih..
Kod ovog Amoah nema smisla, a tamo kod Adzema nam je Zeric izhlefao kao igrac.
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 10 okt 2023, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 okt 2023, 15:28

MrAmarOsim je napisao/la:
10 okt 2023, 15:24
Nemoj tako, ipak smo mi u fazi procesa.
Ima gorih i od njega, a to su oni sto pisu da je nadigrao Rozmana :bow:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, pinki i 33 gosta.