FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

Kamaga11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Kamaga11 » 11 okt 2023, 15:44

braco je napisao/la:
11 okt 2023, 15:29
Pa vala novih prvih 11 sa Boljevićem i Selimovićem uopšte nije loše da ga yebeš, još evo reče Bašić pred derbi da sudeći prema treninzima, obojica bi trebali biti velika pojačanja.

Evo dva videa nekih njihovih poteza.

Selimovićevi defanzivni potezi, pasovi, dribling:

Video Boljevićevih golova u belgijskoj ligi, protežu se kroz čitav klip, samo su neke dijelovi ispresecijani njegovim intervjuom:

Naprimjer kad bi igrali Muftić - Ovčina, Drina, Cocalić, Jašarević - Selimović, Mekić, Štilić, Amoah, Boljević, Krpić

backup opcije: Haračić, Al Jaber, Drljo, Gasal, Rustemović, Ćosić, Galić, Beća, Šehić, Aco, Dubačkić, Allyson, Turanjanin, Mulalić, Biber

nije to toliko katastrofalno. Pogotovo ako digneš formu nekim igračima poput Ćosića i Ovčine koji sigurno mogu bolje. Nepopularno mišljenje ali možda i Rustemović može bolje. Nemoguće da lik koji je igrao redovno i kod pitara i u Slobodi i u Tuzla Cityu i u Zrinjskom, te redovno u posljednja dva angažmana van BiH tj. u Srbiji i Kazahstanu, izgleda onako tanko. Jer on i te angažmane vani sigurno nije dobio igrajući ovako kako igra u Želji. Pogotovo jer je došao kao Bašićev prijedlog jer ga je trenirao u Tuzla Cityu, pa nije ni Bašić budala da ga predloži, a da zna da je loš igrač.

Trenutno rijetko koji igrač u ekipi liči na sebe, a siguran sam da dosta njih može puno bolje nego što smo gledali do sad. Ova ekipa sa Selimovićem i Boljevićem, te kad bi uspjeli da dobijemo "pravog" Ovčinu, pravog Ćosića, pravog Rustemovića i slično, bi mogla biti sasvim ok.

Gore među backup opcije nisam spomenuo recimo malog Šabića koji je drugi strijelac juniorske lige ove sezone sa 7 golova u 8 utakmica. Čak su mu i na transfermarktu promjenili primarnu poziciju na ofanzivnog veznog, a sekundardne opcije desno krilo i lijevi bek, što znači da ipak igra tu poziciju za juniore, a ne lijevog beka kao što se mislilo.

Narednih 5 utakmica:

Zvijezda kući
Igman u gostima
Sloga kući
Borac u gostima
Posušje kući

Ja se i dalje nadam da ćemo okrenuti stvari u našu korist, yebiga nek sam budala najveća, ne mogu drugačije.
Ko svaki navijac naseg nam Zelje....
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 11 okt 2023, 16:21

Struje su problem u Želji.Neposlusnost,zajebancija,neodgovornost.Sta će ba on meni pricat kako ću ja igrat.Kratko i jasno.Znaju ali nece.Sto nece neznam.E moj Guto nekad se igralo iz ljubavi za Zelju.Sad svak gleda sebe.Libo njih tuki za Zeljom a i za navijacima.Zasticeni ko medzedi.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 okt 2023, 16:21

Virtu4l je napisao/la:
11 okt 2023, 15:24
TeaM87 je napisao/la:
11 okt 2023, 12:58

Ne branim ni Amara ni Misketa i ne zelim u te rasprave ulaziti apsolutno, ali to nisu navijaci Želje, to su bolesnici. Oni pricaju o Amaru i samo o Amaru. Pustaju da covjek tamo pise da je Amar nanio vise zla Želji nego karadzic i mladic zajedno. Asharak mi licno pisao (poslat cu ti skrinsat ako zelis) kako se prate IP adrese forumasa tamo i da znaju svakog imenom i prezimenom. Uzas zivi sta rade tamo, prava sekta.
To ti samo govori koliko su ljudi povodljivi kako im je lako isprati mozak. Ja znam neke dobre momke, bar sam ih smatrao dobrima, koji su za tren oka prihvatili taj bolesni narativ.

Taj forum je glavni kreator hajke na Amara Osima, kao i podjela Misimović vs. Osim, oni su inicijatori i realizatori svega lošeg što se dešavalo na tu temu. Evo i danas izmišljaju i unose nemir, raznoraznim lažima oko igrača, Bašića i uglavnom svega oko kluba.

Oni imenom i prezimenom znaju samo nas koji ne krijemo identitet, a sa IP adresama mogu obrisati guzicu. IP adresa ti ništa ne znači ako nisi Odjel za visokotehnološki kriminal.

Ukratko, veoma loši ljudi i nikakvi Željovci, samo interesna skupina okupljena oko jednog čovjeka.
Sve si upravu, zato i kazem bolesnici, jer ja ona pisanja i onaj mentalni sklop ne mogu da razumijem, nevjerovatno koliko su zla i netrpeljivosti unijeli medju navijace. Jednog cak znam uzivo i to dugo godina, covjek je ubijedjen da je Amar preko saveza stimao da sudije sude kontra Želje, kakav mentalni sklop u to moze povjerovati? Nevjerovatno.
FKŽ !

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 11 okt 2023, 16:44

Ima tamo fine raje, koja je samo nasjela na propagandu koju odredjeni ljudi sire radi svojih i interesa jednog covjeka. Da se ne lazemo, ima i na ovom forumu botova i to zescih. Ne treba podsjecati kakve su se lazi ovdje plasirale dok se tjerao Misimovic. Puno stete prave svi ti likovi. Koliko god nekome smijesno zvucalo, brzo se odredjeni narativi presele s foruma na drustvene mreze, s drustvenih mreza na tribine, onda medju siru navijacku masu, pa se to sve odrazi na klub. Ne pisu botovi po forumima bezveze i jer im je dosadno, nisu to nimalo naivne stvari.
1921

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 okt 2023, 16:50

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
11 okt 2023, 16:44
Ima tamo fine raje, koja je samo nasjela na propagandu koju odredjeni ljudi sire radi svojih i interesa jednog covjeka. Da se ne lazemo, ima i na ovom forumu botova i to zescih. Ne treba podsjecati kakve su se lazi ovdje plasirale dok se tjerao Misimovic. Puno stete prave svi ti likovi. Koliko god nekome smijesno zvucalo, brzo se odredjeni narativi presele s foruma na drustvene mreze, s drustvenih mreza na tribine, onda medju siru navijacku masu, pa se to sve odrazi na klub. Ne pisu botovi po forumima bezveze i jer im je dosadno, nisu to nimalo naivne stvari.
Ne bih rekao da ovdje ima toga ni priblizno, nekad jeste bilo, ali tamo dobijes ban ako si na strani Amara (bukvalno), a ovdje nesto ne vidim da se banuje neko ko je na strani Misketa. I te strane su oni izmislili da se razumijemo.
FKŽ !

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 11 okt 2023, 16:56

Ima buraz i ovdje svega, samo su malo suptilniji. Cinjenica je da je ovo puno slobodniji forum, da se moze pisati i pricati o svim temama. Cak je i previse slobodan, pa odredjeni botovi orgijaju, ali bolje i to nego jednoumlje. Ne moramo se sloziti, ali ovo je sve posljedica mahalastine u i oko kluba, koje se necemo rijesti dok u njega ne udje privatni kapital, jer samo pare ne yebu zivu silu.
1921

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 11 okt 2023, 18:21

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
11 okt 2023, 16:56
Ima buraz i ovdje svega, samo su malo suptilniji. Cinjenica je da je ovo puno slobodniji forum, da se moze pisati i pricati o svim temama. Cak je i previse slobodan, pa odredjeni botovi orgijaju, ali bolje i to nego jednoumlje. Ne moramo se sloziti, ali ovo je sve posljedica mahalastine u i oko kluba, koje se necemo rijesti dok u njega ne udje privatni kapital, jer samo pare ne yebu zivu silu.
A i ovdje je bilo prije zajebano..
Sad nisu forumi toliko ni zanimljivi kao prije.
Svi su oni sa ovog foruma presli, npr najbolesnije stvari je storm pisao ovdje, a tamo je kao neki mirotvorac..

Normalno da je posljedica mahalastine. Imatw skupinu ljudi koja handri klub svojom pamwcu od rata do sad. I ne popustaju, oni i dalje sve znaju.
Npr tamo je misketova mahala bolja od drugih.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 okt 2023, 19:14

Udruzili se ovdje da pisu protiv navijaca Želje.

Samo 2 acc ovdje su duze od 2 godine i ono mi naslo pisati ko je bolestan a ko nije.
Na forumu po drugim temama “navijaju” za bajern,
Man.u, barsu, real i ostale popišane klubove.

Onda kao mangup ovdje pise kako su navijaci Želje bolesnici.

Neka nam je ovako, i treba ovako.

Hajde amara kamatra i senada pod ruku pa im negdje popusite nabrzinu.

amar i senad su neprijatelji F.K Željezničar (uz njihove pudlice)
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 11 okt 2023, 20:29

Blago nama kad su nam najveći problem forumaši tamo i vamo..
12/30
12/30
12/30
Imamo li skupštinu kluba uopšte????? Radite li išta u životu?????

stendardo
Kontakt:

Post Postao/la stendardo » 11 okt 2023, 21:28

:cool:

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 11 okt 2023, 22:42

Moramo se skupiti kako znamo i umijemo. Do zime moramo sve pobjediti. Nema izgovora za Zvijezde, Gosk, te eiipe moraju gubiti od nas.

Igraci sa trenerom moraju naci neki kompromis, dogovor. Taktika, formacija, odnos nesto ne stima definitivno.
Imamo dovoljno kvalitetnu ekipu da se prikljucimo vrhu.
Realno vec se sad moramo nadati 4om mjestu i da ce ove tri ekipe osvojiti kup.

Ovo navijaci nisu zasluzili.

ferroviario
Kontakt:

Post Postao/la ferroviario » 12 okt 2023, 09:48

MocMahale444 je napisao/la:
11 okt 2023, 15:37
Po cemu su zasluzili taj ganci selimovic i cg boljevic da igraju odmaH u prvih 11?

Nista od nas, pisi propalo. Samire Bekricu najjaci si.
Po tome sto su ostali na tim pozicijama kriminalni. Tesko da ova dvojica mogu biti gori od trenutnih opcija.

ManIng
Kontakt:

Post Postao/la ManIng » 12 okt 2023, 10:57

Beca raskid ugovora ?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 okt 2023, 11:01

Upravo ste u mladje kategorije doveli iz Tuzle kvalitetnog fudbalera i nevjerovatno kulturnog momcica, pravo vrijednog i radivnog.
Dosta je individualno radio na snazi i brzini, samo jos da tako nastavi i u Zelji.

Znam da vam u ovom momentu nije sad do kadeta, ali se ipak i dalje brsti po BiH i dovode mladici koji znaju fudbala. 👍
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 12 okt 2023, 11:07

Treba biti realan i reci da mi više nemamo omladinski pogon. Sve sto valja od omladinaca je u akademiji FK Sarjaeva jer djeci daju normalne uslove za rad.
Naša jedina šansa je da uzimamo škart iz Sarajeva , djecu koja nisu dovoljno dobra za Sarajevo.
Beća je otjeran, hvala Bogu, nadam se da je sljedeci Drina...

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 12 okt 2023, 11:31

Legendarni Željin napadač Nikola Nikić u razgovoru za naš portal kaže da je rezultat mogao biti još i uvjerljiviji.

"Rezultat je apsolutno realan, još nas je mali Muftić spašavao u nekoliko situacija. E sada, onaj gol što smo dali, ne znam da li je bio ofsajd ili nije, učinilo mi se i da nije i da jeste. Mogu ti reći da se Željo sučeljava sa istim problemom kao što ja imam u Bratstvu iz Gračanice, nema odbrane, to je katastrofa. Mislim da je samo moja odbrana gora od Željine, ali ja imam nesreću što imam povrijeđena dva standardna igrača. Ali onakve golove da primaš, onako da igrači prolaze..ono je strašno. Ne mogu da objasnim da možemo onako primati golove. Onaj prvi gol to je Bože sačuvaj. Onaj centrira i da čovjek od 160 centimetara skoči..pa vjerovatno Cocalić i Kosorić imaju dijete veće od njega i da čovjek skoči između trojice naših igrača, to je haos jedan. Nikada Željo nije prosipao demagogiju, međutim, ova dva mjeseca ja u životu vidio nisam da možemo prosipati demagogiju. Izvlačimo se stalno da nemamo para. Kol'ko je dužan Real i Barcelona? Željo nikad nije imao para ni kada sam ja igrao. Kada se izađe na utakmicu i kada se ne razmišlja o tome ima li ili nema para, već mora da pogine za Željin dres. I kažu nemamo ekipu, pa zar ekipu imaju Sloga Doboj, Posušje, GOŠK, zar oni imaju bolju ekipu od nas? Pa kada se spomene Željo, mora se ustati. Ne treba se obazirati, derbi se gubio i prije, nego mi moramo pobjeđivati ove 'slabije' ekipe - Slogu, Posušje, Zvijezdu, Tuzlu itd, ali ni to ne pobjeđujemo nego govorimo nemamo para.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 12 okt 2023, 11:33

Omare Beca hvala za sve
Ti si nas brat
Ti si ponosni Manijak

Izvini u ime svih ovih ovdje sto su te pljuvali ako uopste i citas ovo ovdje

Sretno nas djecace i da Bog da da postanes i bolji od Dzeke i da napravis karijeru i namlatis love al nisra Zelji jer su te otjerali plavi djecace

Ljubi te jedan Svrakindolac

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 okt 2023, 11:43

Nastavljamo da guramo mlade igrače ko što rekoše, uh pardon iz kluba ih izgurasmo.
Beca kakav god da je, za Turanjanina je Pirlo
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 12 okt 2023, 11:47

Zato sad sa Turanjaninom treba potpisat do 2028 :bih:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 12 okt 2023, 11:48

Ko ce uzet mustuluk nasem Alipasincu? :urnebes:

Ako je iko dobio priliku Beca je dobio. Da je bar pokazao malo zelje, ali beskrvan totalno kod svakog trenera. Necemo valjda i za njim sad plakati. Drugo su Bekrijine i Basiceve ublehe o guranju mladih, to se slazem da je smijesno.
1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 45 gostiju.