FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
101
47%
3. Sredinu tabele
43
20%
4. Borbu za opstanak
29
13%

Ukupno glasova: 216

Hansestadt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hansestadt » 12 okt 2023, 11:53

Sve je Nikic rekao kako jeste. Samo je trebao dodati da smo se trenera trebali da rijesimo sad kad je pauza. Nazalost, ja ne vidim da on ima kapacitet da okrene stvari u nasu korist. Volio bih naravno da grijesim, ali on je meni izgubio povjerenje kod igraca pa i sire, i samo gubimo vrijeme sa njim. Da Basic ode u Igman Konjic i pocne iz pocetka, vjerujem da bi nesto i napravio jer ima odredjeno znanje i zeljan je da radi, samo ne vidim da on moze u ovom momentu da vrati povjerenje kod nas. Selektiranje igraca ljetos je bilo katastrofalno(Mulalic, Rustemovic, Allyson, Turanjanin...). Ja razumijem da nismo imali sanse da zadrzimo Santosa i Hodzica, ali ovi novi igraci nisu nista bolji od nekih drugi igraca kojih smo se ljetos rijesili. I naravno veliki minus za upravu koja uopste nije iskoristila momentum Evrope.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 12 okt 2023, 11:59

irfo je napisao/la:
12 okt 2023, 11:43
Nastavljamo da guramo mlade igrače ko što rekoše, uh pardon iz kluba ih izgurasmo.
Beca kakav god da je, za Turanjanina je Pirlo
Decko je odigrao 55 utakmica. Za Turanjanina nije Pirlo, niti je to za bilo kojeg igrača od Premijer lige do Druge lige FBiH.

Dobio je sasvim dovoljno prostora da se dokaze, a ono sto je pokazao je smiješno.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 12 okt 2023, 12:07

Očekivano, ako nije u kombinacijama zbog fizike, voljnog momenta isl. a po meni je to razlog, onda nek su ga pustili. Nek se dokaže negdje drugo i to je to. Samo bih ja postuopio isto i sa trenerom, ako ništa zbog ubleharenja i taktike. Realno, Beća je imao ajko puno prilika da se pokaže, na žalost nije.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 12 okt 2023, 12:10

Gdje cemo Cosica gledat u narednoj utakmici kao napadača ili
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 okt 2023, 12:18

KapitenK je napisao/la:
12 okt 2023, 11:59
irfo je napisao/la:
12 okt 2023, 11:43
Nastavljamo da guramo mlade igrače ko što rekoše, uh pardon iz kluba ih izgurasmo.
Beca kakav god da je, za Turanjanina je Pirlo
Decko je odigrao 55 utakmica. Za Turanjanina nije Pirlo, niti je to za bilo kojeg igrača od Premijer lige do Druge lige FBiH.

Dobio je sasvim dovoljno prostora da se dokaze, a ono sto je pokazao je smiješno.
Ne tvrdim ja da je Beca neki igrač za kojim ćemo plakati, ali je više pokazao od ovog gore navedenog, i postigao par važnih golova. A da ne spominjem to što je mladi i ima triput manju platu, plus je naše dijete koje više voli klub. Ove sezone nije dobio nikakvu šansu da pokaže ima li napretka.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 12 okt 2023, 12:23

Kakvi komentari za Becu na FB i Instagramu, kakvo cmizdrenje i patetika. Nase dijete ste otjerali smrc, smrc. Dijete u 50 utakmica kod cetiri trenera pokazalo kurcinu. Decku se ne zivi, a ne da mu se igra. Isti ovi sto sad placu za njim bi ga tjerali i yebavali mu od do da udje nekad u igru. Drustvene mreze zaista nisu dobre za mentalno zdravlje, upravu su ovi TV psiholozi :urnebes: Ja mu zelim svu srecu, nadam se da ce eksplodirati u iducem klubu i postati igracina.
1921

ferroviario
Kontakt:

Post Postao/la ferroviario » 12 okt 2023, 12:53

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
12 okt 2023, 12:23
Kakvi komentari za Becu na FB i Instagramu, kakvo cmizdrenje i patetika. Nase dijete ste otjerali smrc, smrc. Dijete u 50 utakmica kod cetiri trenera pokazalo kurcinu. Decku se ne zivi, a ne da mu se igra. Isti ovi sto sad placu za njim bi ga tjerali i yebavali mu od do da udje nekad u igru. Drustvene mreze zaista nisu dobre za mentalno zdravlje, upravu su ovi TV psiholozi :urnebes: Ja mu zelim svu srecu, nadam se da ce eksplodirati u iducem klubu i postati igracina.
Pa nije da bi yebabali, nego su bas to i radili prosle sezone dok je igrao. Bas sizofreno ponasanje. I ako i ja smatram da Beca nije nista gori od nekih igraca koji imaju veliku minutazu i da se mogao koristiti kao U21. Ne vidim veznjaka koji je dao neki doprinos. A koristio se tu veliki broj igraca. Nekima to i nije pozicija kao Cosicu, koji je svaku utakmicu na veznom bio katastrofalan.

desnibocni
Kontakt:

Post Postao/la desnibocni » 12 okt 2023, 12:58

bablaz1 je napisao/la:
12 okt 2023, 12:07
Očekivano, ako nije u kombinacijama zbog fizike, voljnog momenta isl. a po meni je to razlog, onda nek su ga pustili. Nek se dokaže negdje drugo i to je to. Samo bih ja postuopio isto i sa trenerom, ako ništa zbog ubleharenja i taktike. Realno, Beća je imao ajko puno prilika da se pokaže, na žalost nije.
I jos samo da si napisao da se uradi isto sa trenerom i jos 14, 15 igraca, onda bi bilo potpuno.
...moja ljubav za sva vremena... FKŽ

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 12 okt 2023, 13:01

Nema glupljeg argumenta od 'naše dijete i voli klub', pa ne igra ljubav na terenu.
Radije bi nekog za 10% boljeg, ali da je dosao sa strane i da tek treba da "zavoli klub"...

To "srce" moze samo znaciti kad imas dva igrača podjednake kvalitete pa srce prevagne.
Fakat cmizrenje, 50 utakmica odigrao i NIŠTA, ali doslovno NIŠTa nije pokazao, osim onog jednog gola gdje mu je sjela sretno i to je to.

Turanjanin je odigrao 9 utakmica i stariji je godinu, vidjet ćemo tek koliko on moze i je li za njega Beća Pirlo, a on mi je takav igrač, skroz bez energije da dođe na ozbiljniji termin ne bi se ništa izdvajao, a kamoli na terenu.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 12 okt 2023, 13:04

Aferim. Klub ako je imalo dosljedan isto će napraviti sa Turanjaninom, Alisonom i Drljom. Ali kao da gledam opet će se ovo ponoviti sa nekim ko je naše dijete, vjerovatno Šehić, jer momka nigdje uopšte nema. Fuj, Bekriću i Bašiću, sjetim vam se najmilijih.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 12 okt 2023, 13:04

ferroviario je napisao/la:
12 okt 2023, 12:53
Pa nije da bi yebabali, nego su bas to i radili prosle sezone dok je igrao. Bas sizofreno ponasanje. I ako i ja smatram da Beca nije nista gori od nekih igraca koji imaju veliku minutazu i da se mogao koristiti kao U21. Ne vidim veznjaka koji je dao neki doprinos. A koristio se tu veliki broj igraca. Nekima to i nije pozicija kao Cosicu, koji je svaku utakmicu na veznom bio katastrofalan.
Glupo je porediti tarabe i gledati ko je manja, ali ako moramo, onda je realno jedan nevidljivi Biber pokazao vise od Bece. On bar trci ako nista, Beca ni ne trci. Pa i onaj Turanjanin skoci, uzme duel, Beca nije u stanju da se odlijepi od zemlje, a od duela bjezi kao Biber od lopte :urnebes: 55 utakmica nije mali uzorak, nismo valjda svi mi slijepi. Ako jesmo, nisu slijepi ovi treneri sto su ga vodili. Na kraju krajeva, bolje je i za njega da ode negdje gdje ce igrati, a kad ovdje medju ovakvom konkurencijom ne moze vec nekoliko sezona da se nametne, onda tesko da ce i u federalnoj.
1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 okt 2023, 13:06

Nadam se da je ovaj raskid ugovora sa Bećom početak velike čistke i da će još minimalno 10 igrača Bećinim putem.

Omaru želim sve najbolje, ali nisi ti sine za Želje i ozbiljnog fudbala na nivou na kojem želimo biti. Tri godine nisi ni milimetra napredovao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 12 okt 2023, 13:07

Ode Beca sad cemo proigrati

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 12 okt 2023, 13:15

MrAmarOsim je napisao/la:
12 okt 2023, 13:04
Aferim. Klub ako je imalo dosljedan isto će napraviti sa Turanjaninom, Alisonom i Drljom. Ali kao da gledam opet će se ovo ponoviti sa nekim ko je naše dijete, vjerovatno Šehić, jer momka nigdje uopšte nema. Fuj, Bekriću i Bašiću, sjetim vam se najmilijih.
Nema većeg bota i licemjera od tebe na ovom forumu u to sam se sad uvjerio. Kakav Sehic, kad si ga ti posljednji put gledao? :shock: :shock: Frajer nije ni prije povrede bio igrač za Želje, a kamoli sad.
Cuj isto će se napraviti sa Allysonom i Turanjaninom koji su tek sad došli hahahah i Drljom, a bez Allysona i Drlje bi haman ostali bez krila... i samo na Gasalu za u21....
Kakve veze Bekric i Basic imaju sa Sehicem sto lik nije za Zelje i sto ga je povreda spasila da ostane u klubu jer je glupo bilo tjerati povrijeđenog momka...
baš si pokazao da si pravi Amarov bot.

Doktorinho
Kontakt:

Post Postao/la Doktorinho » 12 okt 2023, 13:36

Next up: TURANJANIN, ALLYSON, DRLJO & RUSTEMOVIĆ!

Osloboditi njihove plate (ukoliko je moguće radi odštete od raskida ugovora) za 1-2 ozbiljnija igrača!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 okt 2023, 13:39

I koga ces dovesti umjesto navedenih igraca? Mozes dovesti samo slicne tarabe, koji ni pripreme nisu prosli, pa ce se pokazati jos gore od njih na terenu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

ferroviario
Kontakt:

Post Postao/la ferroviario » 12 okt 2023, 14:06

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
ferroviario je napisao/la:
12 okt 2023, 12:53
Glupo je porediti tarabe i gledati ko je manja, ali ako moramo, onda je realno jedan nevidljivi Biber pokazao vise od Bece. On bar trci ako nista, Beca ni ne trci. Pa i onaj Turanjanin skoci, uzme duel, Beca nije u stanju da se odlijepi od zemlje, a od duela bjezi kao Biber od lopte :urnebes: 55 utakmica nije mali uzorak, nismo valjda svi mi slijepi. Ako jesmo, nisu slijepi ovi treneri sto su ga vodili. Na kraju krajeva, bolje je i za njega da ode negdje gdje ce igrati, a kad ovdje medju ovakvom konkurencijom ne moze vec nekoliko sezona da se nametne, onda tesko da ce i u federalnoj.
Jeste glupo poredit tarabe al sta ces druze kad smo u takvoj situaciji gdje su vecina igraca tarabe. Majke mi postanem depresivan kad pomislim na Zelju. A sto je najgore ne vidim izlaz iz ove situacije, jer eto, kao nikom te ne damo.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 12 okt 2023, 14:27

19vendetta87 je napisao/la:
12 okt 2023, 13:39
I koga ces dovesti umjesto navedenih igraca? Mozes dovesti samo slicne tarabe, koji ni pripreme nisu prosli, pa ce se pokazati jos gore od njih na terenu
Ne treba nikoga dovoditi ako će biti kao ovi ili lošiji.
Kutarisati se :
Allysona,Turanjanina,Gasala,Mulalića,Galića.
Dovesti pristojnog lijevog beka i zadnjeg veznog,gurnuti Šabića i Efendića.
Ne treba nam roster od 25 igrača jer igramo samo ligu, ispast nećemo svakako.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 12 okt 2023, 15:51

Trenutno se u klubu prave promjene, cisto da bi se desile neke promjene. Kvalitet tih promjena je upitan.

Pustio si Becu, Hajdarevica i Beganovica, a doveo igrace mozda i gore kvalitete a skuplje..
Beca nije odigrao 56 utakmica, odigrao 20ak tekmi kad minute saberes, statistika je kao bikini. Ali **** Becu.. naci ce on angazman ipak dolazi iz najboljeg OP.
Pustas Becu jer izlazi iz U21, a podrzavas Turanjanina koji dolazi sa 22 🤔

Ceman - Durakovic Bajric Velic Memija- Hasanovic Subasic Hrvanovic- Hrelja Ramic Kulasin
Eto 11 igraca iz nase lige, koriste ih skoro sve ekipe u ligi.
Jos nema tu igraca tipa Kvesica, Tomica, Colica, Sipovica momaka koji su malo stariji, ali su nasi 100%.
Samo nama ne valja nasa skola..

Ovo je samo nasa liga, gdje je region?
Ovdje samo pitanje koji ce nam sljedeci junior otici, a mi reci **** njega.

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 12 okt 2023, 16:26

zeljovolimte je napisao/la:
12 okt 2023, 15:51
Trenutno se u klubu prave promjene, cisto da bi se desile neke promjene. Kvalitet tih promjena je upitan.

Pustio si Becu, Hajdarevica i Beganovica, a doveo igrace mozda i gore kvalitete a skuplje..
Beca nije odigrao 56 utakmica, odigrao 20ak tekmi kad minute saberes, statistika je kao bikini. Ali **** Becu.. naci ce on angazman ipak dolazi iz najboljeg OP.
Pustas Becu jer izlazi iz U21, a podrzavas Turanjanina koji dolazi sa 22 🤔

Ceman - Durakovic Bajric Velic Memija- Hasanovic Subasic Hrvanovic- Hrelja Ramic Kulasin
Eto 11 igraca iz nase lige, koriste ih skoro sve ekipe u ligi.
Jos nema tu igraca tipa Kvesica, Tomica, Colica, Sipovica momaka koji su malo stariji, ali su nasi 100%.
Samo nama ne valja nasa skola..

Ovo je samo nasa liga, gdje je region?
Ovdje samo pitanje koji ce nam sljedeci junior otici, a mi reci **** njega.
jarane :crazy:
imao je 26 utakmica gdje je krenu od prve minute, šta hoćeš više, da ga trpimo još 10 godina?
On je nekad bio talenat ali evo još malo pa će mu i 22. godina, samo kod nas je jos nesto mlad igrac sa 22 godine i ceka se da proigra...to je trebao do sad uraditi i izboriti prvu ekipu pored nikad losije konkurencije, a on kad god je usao raja se ibretila koliko ima malo energije.
Ovo sto si nabrojao no comment, pa Hrvanovica smo htjeli, a on nije htio nas, otisao zbog veće plate u Zrinjski, eto ti "nasa skola" i "nasa djeca" pusti te priče, svi gledaju samo sebe i svoju korist... i ovi sto kazu ko fol, dosao sam u Zelju i pristao na manju platu nego sto mi nudi...Tuzla...pa jesi jarane jer i tu vidis neke koristi kroz drustvo ,socijalne medije, mogucu prodaju poslije, CV itd....

ode svake godine koliko hoces juniora jer nisu ni za premijer lige, a bolje pitanje je do kad cemo mi imati tako lose juniore i kad cemo krenuti dovoditi djecu ranije pa da ih vise moze i dogurati do seniora, a ne zaliti za Becom koji je davno trebao otici...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Anpa, Argentina, Direktorcic, Ejnur, Hrammm1921, Orvel, Proximic, tiagofaria25 i 106 gostiju.