FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Zvezda je uspjela prosut kupljenu titulu u sezoni 16/17, a svi znamo da su tamo lakrdije 10 puta vece nego u nasem fudbalu. Sve je moguce. A ja i dalje mislim da je Zrinjski puno veci favorit nego Borac. Zrinji ce krajem godine leci 3-4 miliona eura od UEFAe, ide pauza od dva mjeseca i prelazni rok. Mogu novih 11 igraca dovest, trenera i sve to utegnut do nastavka sezone. Yebo Borac, njima sudije ne mogu pomoc u Sarajevu i Mostaru, a i kuci ne mogu dobit sve da je ne znam ti kakvo guranje.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Jel ono mustafic prosle sezone uletio igracu borca krvnicki poslije faula nad musom
Do smrti odani!
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Eto ne možemo, potpisaćemo im titulu u oktobru, do kraja ćemo odigrati onako radi reda. Kakav mentalitet sunce ti poljubim..
samo ne treba ocekivati da cemo je uzeti pa onda u maju da psujemo majke rozmanu,igracima i mirvicu. Tesko jer se sve radi da Borac bude a plus je tu i zrinjski koji je jak iako igra Evropu. Ici svako kolo postepeno bez nekih ocekivanja.GalileoGalilei je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:42Eto ne možemo, potpisaćemo im titulu u oktobru, do kraja ćemo odigrati onako radi reda. Kakav mentalitet sunce ti poljubim..
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Nije stvar hoćemo li je uzeti ili ne. Meni je najvažniji napredak sistema koji je postavio Rožman, pa da u Evropi budemo pravi. Ne moramo je osvojiti, ja neću "a" reći. Samo kažem da mi je to neko predavanje u oktobru nigdje veze. Bori se, pa šta bude. Isto to važi za ovu utakmicu, zainati se, odigraj odličnu utakmicu i biće rezultat.FCUM je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:47samo ne treba ocekivati da cemo je uzeti pa onda u maju da psujemo majke rozmanu,igracima i mirvicu. Tesko jer se sve radi da Borac bude a plus je tu i zrinjski koji je jak iako igra Evropu. Ici svako kolo postepeno bez nekih ocekivanja.GalileoGalilei je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:42Eto ne možemo, potpisaćemo im titulu u oktobru, do kraja ćemo odigrati onako radi reda. Kakav mentalitet sunce ti poljubim..
Ma sve to stoji tebra sto ti govoris i slazem se sa tim da treba dizati nivo kvaliteta ekipe za jaku podlogu u evropi. Ne moze se porediti ova sezona sa sezonom kad ih je zrinjski dobio kuci.GalileoGalilei je napisao/la: ↑12 okt 2023, 09:36Sve to stoji, ali ja u potpunosti vjerujem da se može do titule. Ne mora nas niko gurati, gledati samo sebe, da svaku tekmu odigramo što je najbolje moguće. Što kaže Rožman, dizati nivo iz utakmice u utakmicu, te uz dobre pripreme na zimu imaćemo jako dobru podlogu i za Evropu.ubipara je napisao/la: ↑12 okt 2023, 00:18Iz vise razloga koji nisu fudbalske prirode, jedan od razloga je to sto nemas prije svega nikoga u savezu, drugi razlog zbog toga sto te ni drzava ne gura i glavni razlog je taj sto u nekim utakmicama neces igrati protiv 11 protivnickih igraca vec protiv 15. Ja se iskreno ne nadam tituli mada bi mozda kup i mogli osvojiti.GalileoGalilei je napisao/la: ↑11 okt 2023, 23:27Ne vidim razlog zašto ne bi mogli doći do titule..
Previše ste se vi prepali, shvatam ja da je tu Vico, da ih gura maksimalno, ali ja ne sumnjam da će njih Rožman spremiti kako treba. Svjestan je i on šta se radi, jer je sigurno pregledao svaku njihovu utakmicu. Odigrati pametno, kloniti se glupih i bespotrebnih faulova.
Svako mrzi nepravdu, zato se treba dodatno naložiti i ništa nije nemoguće.
Kad ih je mogao Zrinjski naguzziti u sred Banja Luke, onda ne vidim razloga zašto ih i mi ne bi mogli dobiti. Časno i pošteno, pa neka kuje na čelu s Tegeltijom pjene do sutra.
Naravno, ovakva atmosfera u kubu je odlicna. Napokon trenera imamo kako treba. Posjeta strasna. Nekad i poraz treba progledati kroz ruke. Mislim da cemo tek od iduce sezone biti praviGalileoGalilei je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:52Nije stvar hoćemo li je uzeti ili ne. Meni je najvažniji napredak sistema koji je postavio Rožman, pa da u Evropi budemo pravi. Ne moramo je osvojiti, ja neću "a" reći. Samo kažem da mi je to neko predavanje u oktobru nigdje veze. Bori se, pa šta bude. Isto to važi za ovu utakmicu, zainati se, odigraj odličnu utakmicu i biće rezultat.FCUM je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:47samo ne treba ocekivati da cemo je uzeti pa onda u maju da psujemo majke rozmanu,igracima i mirvicu. Tesko jer se sve radi da Borac bude a plus je tu i zrinjski koji je jak iako igra Evropu. Ici svako kolo postepeno bez nekih ocekivanja.GalileoGalilei je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:42Eto ne možemo, potpisaćemo im titulu u oktobru, do kraja ćemo odigrati onako radi reda. Kakav mentalitet sunce ti poljubim..
FC United Of Manchester !
Svi manje više znamo kako je naša navijačka grupa dobila ime po tom jednom zagorovom stripu iz sredine 80-tih eh sad starija raja koja je to čitala i mi koji još uvjek čitamo stripove znamo da su to sad več loši primjerci koji nam krase police i zidove pored šalova i dresova izišao je jedan primjerak te priče u obliku fantastične knjige tj same naslovnice/korica koja jednostavno predobro izgleda.

Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Gdje se moze nabaviti?AVNOJ je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:56Svi manje više znamo kako je naša navijačka grupa dobila ime po tom jednom zagorovom stripu iz sredine 80-tih eh sad starija raja koja je to čitala i mi koji još uvjek čitamo stripove znamo da su to sad več loši primjerci koji nam krase police i zidove pored šalova i dresova izišao je jedan primjerak te priče u obliku fantastične knjige tj same naslovnice/korica koja jednostavno predobro izgleda.
![]()
Ponosni vlasnik stripaAVNOJ je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:56Svi manje više znamo kako je naša navijačka grupa dobila ime po tom jednom zagorovom stripu iz sredine 80-tih eh sad starija raja koja je to čitala i mi koji još uvjek čitamo stripove znamo da su to sad več loši primjerci koji nam krase police i zidove pored šalova i dresova izišao je jedan primjerak te priče u obliku fantastične knjige tj same naslovnice/korica koja jednostavno predobro izgleda.
![]()

1946-1987
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Nije to brate stvar mentaliteta. Svi smo mi navijaci i nadacemo se dok postoje matematicke sanse, tako i treba, ali isto treba biti realan. Titula je u teoriji moguca, u stvarnosti nije. Ne jer smo mi losiji od Borca, nego jer oni imaju toliku protekciju da to jednostavno nije moguce nadoknaditi iskljucivo kvalitetom i igrom.GalileoGalilei je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:42Eto ne možemo, potpisaćemo im titulu u oktobru, do kraja ćemo odigrati onako radi reda. Kakav mentalitet sunce ti poljubim..
Ja sam ovdje nedavno utakmicu po utakmicu analizirao Borac. Zakljucak je da bi bez sudija i stimaljki imali u vrh glave 15-ak bodova, a imaju 24. Sloga im poklonila 3 boda, kao i Zvijezda. Posusje brutalno pokrali, Veleza pokrali, protiv TC se siljilo za njih, cak i protiv Sirokog kojeg jesu nadigrali im se siljilo, pa i protiv Zelje je Njegomirovic sve uradio da im pomogne itd. Jos im se konkruenti poguraju, ostete, kartoniraju po potrebi, da se njima narikta tabela. Ako im je do sad dato 10 bodova (a vise je, nebitno), kolika ce ta cifra biti na kraju?
Lako je reci pobijedi sve i ne mogu ti nista, ali nije igrica, ne ide to tako. Moras negdje kiksati, negdje ces biti bolji i zijaniti, negdje ce te sudije ostetiti namjerno ili nenamjerno, negdje jednostavno neces imati dan, negdje ce teren biti mocvara. Njima se to ne moze desiti, jer su sudije tu da koriguju. Sudija ti i treba da pogura kad zapne.
Da je sve regularno, Borac bi se borio za Europu i vjerovatno je ne bi izborio na kraju. Ovako, najvjerovatnije uzimaju titulu. Jedini klub koji im moze pokvariti planove je po meni Zrinjski. Prvo jer su daleko najkvalitetnija ekipa lige, drugo jer imaju dobar sistem i trenera, trece jer imaju jaca ledja u NSBiH od nas, pa njih nece moci tek tako unistavati razni Gigovici i Njegomirovici.
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Isto, moj je u poprilično dobrom stanju.. možda 8/10leo1946 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 12:54Ponosni vlasnik stripaAVNOJ je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:56Svi manje više znamo kako je naša navijačka grupa dobila ime po tom jednom zagorovom stripu iz sredine 80-tih eh sad starija raja koja je to čitala i mi koji još uvjek čitamo stripove znamo da su to sad več loši primjerci koji nam krase police i zidove pored šalova i dresova izišao je jedan primjerak te priče u obliku fantastične knjige tj same naslovnice/korica koja jednostavno predobro izgleda.
![]()
doduse nisu ovakve korice al svejedno
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I moj jeMortemHz je napisao/la: ↑12 okt 2023, 13:57Isto, moj je u poprilično dobrom stanju.. možda 8/10leo1946 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 12:54Ponosni vlasnik stripaAVNOJ je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:56Svi manje više znamo kako je naša navijačka grupa dobila ime po tom jednom zagorovom stripu iz sredine 80-tih eh sad starija raja koja je to čitala i mi koji još uvjek čitamo stripove znamo da su to sad več loši primjerci koji nam krase police i zidove pored šalova i dresova izišao je jedan primjerak te priče u obliku fantastične knjige tj same naslovnice/korica koja jednostavno predobro izgleda.
![]()
doduse nisu ovakve korice al svejedno

- OldTownDistrict
- Kontakt:
Ja opet mislim da mi možemo pobjedit tamo kod borca, uprkos tome sto oni imaju sudije na svojoj strani, jer mi imamo kvalitet i imamo dobrog trenera koji zna sta treba uradit. Ako tako nastavimo kao do sad, titula je apsolutno realna stvar. Naravno danas nista nije 100% sigurno, međutim ako sad bude opet neki kriminaluk od sudija, onda moramo mi kao klub nesto poduzimat protiv toga. Ako šutimo na ovo sve, onda nam neće biti bolje u budućnost, jer svi znamo i vidimo sta se dešava. Sramota je da svi klubovi (osim borac jer lopovima odgovara) samo gledaju kako dobro prolazi ova nepravda i ovaj bezobrazni kriminaluk. Sve dobro u fudbalu ubijas sa takvim stvarima.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑12 okt 2023, 12:58Nije to brate stvar mentaliteta. Svi smo mi navijaci i nadacemo se dok postoje matematicke sanse, tako i treba, ali isto treba biti realan. Titula je u teoriji moguca, u stvarnosti nije. Ne jer smo mi losiji od Borca, nego jer oni imaju toliku protekciju da to jednostavno nije moguce nadoknaditi iskljucivo kvalitetom i igrom.GalileoGalilei je napisao/la: ↑12 okt 2023, 10:42Eto ne možemo, potpisaćemo im titulu u oktobru, do kraja ćemo odigrati onako radi reda. Kakav mentalitet sunce ti poljubim..
Ja sam ovdje nedavno utakmicu po utakmicu analizirao Borac. Zakljucak je da bi bez sudija i stimaljki imali u vrh glave 15-ak bodova, a imaju 24. Sloga im poklonila 3 boda, kao i Zvijezda. Posusje brutalno pokrali, Veleza pokrali, protiv TC se siljilo za njih, cak i protiv Sirokog kojeg jesu nadigrali im se siljilo, pa i protiv Zelje je Njegomirovic sve uradio da im pomogne itd. Jos im se konkruenti poguraju, ostete, kartoniraju po potrebi, da se njima narikta tabela. Ako im je do sad dato 10 bodova (a vise je, nebitno), kolika ce ta cifra biti na kraju?
Lako je reci pobijedi sve i ne mogu ti nista, ali nije igrica, ne ide to tako. Moras negdje kiksati, negdje ces biti bolji i zijaniti, negdje ce te sudije ostetiti namjerno ili nenamjerno, negdje jednostavno neces imati dan, negdje ce teren biti mocvara. Njima se to ne moze desiti, jer su sudije tu da koriguju. Sudija ti i treba da pogura kad zapne.
Da je sve regularno, Borac bi se borio za Europu i vjerovatno je ne bi izborio na kraju. Ovako, najvjerovatnije uzimaju titulu. Jedini klub koji im moze pokvariti planove je po meni Zrinjski. Prvo jer su daleko najkvalitetnija ekipa lige, drugo jer imaju dobar sistem i trenera, trece jer imaju jaca ledja u NSBiH od nas, pa njih nece moci tek tako unistavati razni Gigovici i Njegomirovici.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Ma mozemo brate, sto ne bi mogli. U jednoj utakmici je sve moguce. Kone onakve dobiju i Borac i Njegomirovica, znaci moze se. Nisu problem direktni dueli samo, nego sto su sudije na njihovoj strani bukvalno svako kolo, a sto konkurenciju kolju po potrebi isto haman svako kolo. To je problem i nesto sto je skoro nemoguce nadoknaditi. Borac ne bi nikad kiksao protiv GOSK-a, Sloge ili Sirokog, sudije ne bi dopustile. Samo to ti je 9 bodova.
Trenutno korisnika/ca: Antikloc, benko21, Bing [Bot], boki86, bordobijeli, Haksss, Lecler, MaroonBjelave, Napapijri, pierce, Sanchez87hz, ShofaII i 127 gostiju.