Centre forward je napisao/la: ↑15 okt 2023, 12:42
Virtual uglavnom na više različitih načina dokazuje jednu te istu činjenicu. Naš savez je čista refleksija ukupne političke situacije u državi, i da je "trgovina" unutar saveza samo kopija opšteg sistema.
Mene samo zanima koji li je od Bošnjaka glas'o za utakmicu sa Rusijom, šta je sve potrebno da se jedna takva specifična utakmica odigra, odnosno da se ne odigra, i šta je na kraju vagnulo da ne dodje do te utakmice?? Mislim da bi raščlanjivanje ovoga možda dosta pomoglo da se vidi kako savez zaista funkcioniše.
Mene zanima samo jedno, da ne prekidamo utakmice jer na taj način dodatno otežavamo ionako pretešku situaciju. Neka koriste sve preostale mehanizme, skandiranje, transparente, proteste ispred saveza, prozivanje delegata i članova IO, političke pritiske, sve je to legitiman način borbe koji bi mogao dati određeni rezultat.
Ono što su radili u Vaduzu je pogrešno na milion načina. Čini se ogromna šteta reprezentaciji, umanjuju se šanse za plasman, širi lošu sliku, uz neizbježne sankcije navijačima, a to je upravo ono što se iz drugog entiteta priželjkuje. S tim da su šanse da Vico podnese ostavku - minimalne ili nikakve.
Znači ništa ne dobijamo a možemo još više izgubiti.
Čolpa je bio presudni glas za Rusiju.