Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

nastrojeni21
Kontakt:

Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post Postao/la nastrojeni21 » 15 okt 2023, 14:28

bodi123 je napisao/la:
15 okt 2023, 14:16
Kad samo skontaš da uz pobjedu protiv Portugala i da Slovaci ne uzmu Luksemburg i dalje sve u našim rukama :rol:

Šta nam uradiše Rukfaš i Kodro i koliko se samo lako bilo kvalifikovati iz ove grupe samo da si odradio posao protiv ekipa koje su dosta slabije od tebe kao Luksemburg i Island.
Nije bas sve ni do selektora, ako smo mi dosta jaci od Luksemburga i Islanda kao sto kazes, onda njih moras uzet nebitno ko ti je selektor, ali cinjenica je da i jedni i drugi nisu puno slabiji od nas, to su i pokazali na terenu.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 15 okt 2023, 14:31

Osim utakmice s Luksemburgom, sad bi i onaj gol na Islandu primljen u 90+1 mogao biti koban jer će nam možda baš taj bod faliti na kraju. Eh šta smo sebi dozvolili u ovom kvalifikacijama, ovo nije realno. 🙄

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 okt 2023, 14:34

nastrojeni21 je napisao/la:
15 okt 2023, 14:28
bodi123 je napisao/la:
Kad samo skontaš da uz pobjedu protiv Portugala i da Slovaci ne uzmu Luksemburg i dalje sve u našim rukama :rol:

Šta nam uradiše Rukfaš i Kodro i koliko se samo lako bilo kvalifikovati iz ove grupe samo da si odradio posao protiv ekipa koje su dosta slabije od tebe kao Luksemburg i Island.
Nije bas sve ni do selektora, ako smo mi dosta jaci od Luksemburga i Islanda kao sto kazes, onda njih moras uzet nebitno ko ti je selektor, ali cinjenica je da i jedni i drugi nisu puno slabiji od nas, to su i pokazali na terenu.
Ma jesu slabiji, pogotovo Island koji je u raspadu, njihove najgore kvalifikacije u zadnjih 4-5 ciklusa, ono se gore moralo dobiti, promašili smo boga oca. Luksemburg je fina ekipa to da, al jači smo igrački i od njih, nije da nismo. Sad zašto kako nismo odradili, naravno da ima i do igrača kao i do trenera, ona utakmica u Zenici je amaterizam od početka do starta. Prvo Šehić, pa onda Amir s penalom, pravi luzerluk.

Sad je gotovo, usrali smo najbolju šansu ikad da odemo na EP, već idući ciklus ćemo biti i niži pot, ide neka teška grupa i opet kurko, a na SP svakako više nikad otić nećemo dok je ovog formata.

Ostaje taj baraž u koji nas je Petev odveo, i opet imamo sreće pa ćemo prvu tekmu kući igrati, realne šanse da se odradi posao... al usrat ćemo mi i to.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 15 okt 2023, 14:35

Virtu4l je napisao/la:
15 okt 2023, 09:06
BenjooJutub je napisao/la:
15 okt 2023, 08:40
Druže nabio si 60k postova a daješ si za pravo da pametujes kako da se ljudi ponašaju na tribini.

Možes nekome solit pamet ko ti je ravan u virtualnom svijetu, izgleda da baš ne znaš kako stvari funkcionišu u RL.

Ali trebao bi da znaš, pretpostavljam da si stariji da se vjerovatno sjecas da se sa bakljama i transparentim na EU tlu, jedino može skrenuti pažnja većim glavešinama inod Čeferina, kao što je bio slucaj prije 15 godina.

Platini je bio gori od Slovenca, i bio je u talu sa našim savezom, ali kad se uključe pravne organizacije nakon par skandala na EU tlu, gotov si.
Hajmo malo o postovima i RL, nismo odavno. :rol:

Niko nikakvu pažnju nije skrenuo apsolutno nikome, a posebno ne doktori i inženjeri sa tribina kako ih popularno zovu.

Izgleda da ti znaš mnogo više nego obični smrtnici, posebno da je Platini bio u talu sa Savezom, mislim ono, taman kad pomislim da si ozbiljan lik, ti ispališ jednu takvu glupost koju nemožeš poduprijeti niti jednim dokazom.

Reagovali su jer se Savez oglušio o njihove preporuke za promjenu Statuta, a ne zato jer im je neko skrenuo pažnju.
Pa predsjednik UEFA-e se godinama bira tako što se kupuju glasovi u nacionalnim savezima. Ti glasaš za mene, ja te pustim da mafijaš.

Na kraju krajeva Platini je i osuđen za korupciju i kriminal. Ti hoces rec da Platini nije u najkorumpiranijem savezu u Europi tražio svoje potencijalne glasače? Ok, nemam dokaz da jeste, ali nemaš ni ti da nije, a s obzirom na njegovu mutnu prošlost, vjerujem da jeste.

Tada su BHF skrenuli pažnju na to, bakljadama i prekidima, kasnije se umiješao Europol i krenula je istraga. To žele i sada da vjerovatno urade, prekidaju utakmice na EU tlu, privuče se pažnja nadležnih organa, pa krenu sankcije.

I ne brinite se BHF ne prekida domaće tekme. :kafa:

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 15 okt 2023, 14:36

finska kuci u barazu ako se dobije..
znajte da se nece dobit norveska
ødegaard i haaland ce nam djecu pravit.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 15 okt 2023, 14:42

Mislim da je polemika o politici počela upravo zbog odluke Saveza da se zabrani unošenje zastava koje nisu zvanična državna obilježja, samim tim i zastave s ljiljanima. To jeste politička odluka i realno nova provokacija Vice Zeljkovića koji već duže vrijeme izaziva navijače izjavama u fazonu: Šta je, šta mi možete? Ne čujem vas, nema vas dovoljno. Neće mene ulica smjenjivati itd. Onda je priča nekako došla do SDA i Trojke ali iskreno, sve je to vrlo usko povezano i fudbal se u ovom slučaju nikako ne može odvojiti od politike kad nam je takva situacija u državi. Ovo je sve samo refleksija političkog stanja u kojem se nalazi država. Na kraju krajeva, i Vico Zeljković je politički doveden i zna se kako i šta mu je cilj.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 okt 2023, 14:45

bodi123 je napisao/la:
15 okt 2023, 14:34
Ostaje taj baraž u koji nas je Petev odveo, i opet imamo sreće pa ćemo prvu tekmu kući igrati, realne šanse da se odradi posao... al usrat ćemo mi i to.
Da prvo vidimo šta će biti sutra. Nije to baš nemoguća misija, posebno što su oni rasterećeni, igraju u velikim klubovima u kojima su važne karike i ne treba im rizik povreda i teških ali nebitnih utakmica u ionako gustom rasporedu. Ne kažem da će igrati pod ručnom ali motiv je ipak veoma važan u fudbalu.

Uvijek smo igrali dobro protiv velikih ali ih nikad nismo pobijedili.

Vrlo vjerovatno ćemo biti najbolja selekcija u baražu gdje će dosta toga ići na naš mlin, a prije svega domaćinstvo u prvoj utakmici. Prošli put smo sve to prosuli, vidjećemo kako će biti ovaj put.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 okt 2023, 14:48

nastrojeni21 je napisao/la:
15 okt 2023, 14:28
bodi123 je napisao/la:

Pa ja, Vico da je pametan bez selektora da je ovaj prozor odigrao, da se sačuva budžet.

Šta sve ljudi pišu i ne čudi me u kakvom smo kanalu. Selektor je jedina bitna stvar u reprezentacijama.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 15 okt 2023, 14:49

Zaniolo je napisao/la:
15 okt 2023, 14:36
finska kuci u barazu ako se dobije..
znajte da se nece dobit norveska
ødegaard i haaland ce nam djecu pravit.
Gledao sam nedavno utakmicu Sheffield - Manchester City i mogu reći da je Ahmedhodžić sasvim solidno odigrao protiv Haalanda, u prvom poluvremenu ga je potpuno zatvorio. Realno, ako budemo dovoljno motivisani, možemo igrati sa svim ovim potencijalnim protivnicima, osim možda Ukrajine koju bih rado izbjegao.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 15 okt 2023, 14:49, ukupno mijenjano 1 put.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 15 okt 2023, 14:49

Mi ne bismo prošli baraž da igramo sa San Marinom i Gibraltarom. Veće šanse imamo da pobijedimo Portugal sutra nego da u baražu nešto napravimo.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 15 okt 2023, 14:52

Odose Ronaldo i ekipa sa Flixbusom do Zenice.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 okt 2023, 14:59

Virtu4l je napisao/la:
15 okt 2023, 14:45
bodi123 je napisao/la:
Da prvo vidimo šta će biti sutra. Nije to baš nemoguća misija, posebno što su oni rasterećeni, igraju u velikim klubovima u kojima su važne karike i ne treba im rizik povreda i teških ali nebitnih utakmica u ionako gustom rasporedu. Ne kažem da će igrati pod ručnom ali motiv je ipak veoma važan u fudbalu.

Vrlo vjerovatno ćemo biti najbolja selekcija u baražu gdje će dosta toga ići na naš mlin, a prije svega domaćinstvo u prvoj utakmici. Prošli put smo sve to prosuli, vidjećemo kako će biti ovaj put.
De mi.malo objasni ovaj sistem ovih kvalifikacija i taj baraz koji imamo već u rukavu
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 okt 2023, 15:00

Virtu4l je napisao/la:
15 okt 2023, 14:45
bodi123 je napisao/la:

Ma u njih je kvalitet skoro isti i kad miksaju sastav, a svi imaju motiv da se dokažu selektoru i izbore prvih 11 ili uopšte ostanu u rosteru koji će ići na EURO jer im je konkurencija ogromna. Pored ovih 25 igrača oni imaju barem još 20 igrača koji su manje više jednakog kvaliteta kao i ovi što su na klupi. Grizu svi, ne vidim ja tu da će oni spuštati gas, a vjerovatno će ganjat i taj 100% učinak od 10 pobjeda.

Hajde vidjet ćemo pred nama je, i ja sam optimista iz nekog razloga, mora i ćorava koka valjda jednom zrno ubost, da skinemo taj veliki skalp prvi put u historiji.

Što se tiče baraža kako sam gledao projekcije najbitnije je da Norveška ne uđe u njega jer je realno najjača koja nam može doći. To bi moralo značiti da su i Izrael i Ukrajina prošli, znači teško, nemoguće skoro. Ostalo manje više nije ni bitno ko će, imamo prvu kući protiv Islanda ili Finske i tu ti ne može veći zicer doći, moraš riješiti. A onda to finale, gdje bi Ukrajinci bili najteži protivnik, al smo pokazali da možemo i sa njima.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 15 okt 2023, 15:07

Raonffa je napisao/la:
15 okt 2023, 14:05
Hajdeee je napisao/la:
15 okt 2023, 13:28
Nagradno pitanje. Ko je mlada novinarka Hayata, koja je svalerka Tegeltije, i koja je dobila posao u savezu :kafa:
Čuj švalerka Tegeltije :urnebes: :urnebes:

Amina Bešo, ne radi više djevojka na Hayatu koliko znam.

@vendetta

Gdje su ih sačekali?
Ne radi, sada radi u savezu.
'nako slucajno :kafa: :mrgreen:
- FKS -

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 15 okt 2023, 15:13

Ako bi slucajno dobili Portugal a Slovaci ne dobiju Luksemburg, opet bi imali sve u svojim rukama? Nah, nece se to desiti, isto nemamo sansi ni u barazu. Realno nema tu kvaliteta dostojnog za Euro.
embrace the chaos

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 15 okt 2023, 15:21

A kako smo mi domacini u polufinalu kako se to zna mozel mi nekako ukratko objasniti i sta ako prodjemo u finale kako to da znamo jesmol domacini?
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 okt 2023, 15:25

donDondon je napisao/la:
15 okt 2023, 14:59

De mi.malo objasni ovaj sistem ovih kvalifikacija i taj baraz koji imamo već u rukavu
"Tri od 24 mjesta na Euru 2024. biće osigurana za selekcije iz Lige nacija. Odrediće se 12 timova koji će igrati baraž - to je 12 pobjednika grupa u ligama A, B i C. Ako su se pobjednici već plasirali na Evropsko prvenstvo, oni će biti zamijenjeni najbolje rangiranom selekcijom iz te lige", navela je Uefa i dodala:

"Ako u ligi ne bude dovoljno selekcija koje se nisu kvalifikovale kroz kvalifikacije, baraž će se popuniti selekcijama iz naredne lige, zaključno s ligom D", istakla je Uefa.
Trenutnu tabelu imaš ovdje,

https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro ... _play-offs

Sad nam je važno da se Srbija i Škotska plasiraju direktno, a da se Izrael ne plasira, jer bi u tom slučaju umjesto Izraela imali Norvešku.

Sigurno smo domaćini prvu utakmicu, a domaćin u finalu se određuje žrijebom.

Kamaga11 je napisao/la:
15 okt 2023, 15:21
A kako smo mi domacini u polufinalu kako se to zna mozel mi nekako ukratko objasniti i sta ako prodjemo u finale kako to da znamo jesmol domacini?
Domaćini smo jer smo nosioci, dvije najbolje rangirane ekipe u Ligi nacija imaju zagarantovano domaćinstvo u polufinalu, a to smo Izrael i mi.

U finalu se domaćin određuje žrijebom koji je 23. Novembra.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 okt 2023, 15:27

Prevelik optimizam vlada ovdje nakon jedne pobjede protiv 199. reprezentacije svijeta, moglo bi opet biti bolno spustanje na zemlju sutra za neke.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 15 okt 2023, 15:28

Ma faruk i meho izgubili kvalifikacije. Jos kad se sjetim bezobraznih konferencija i metiljavog meheiznerviram se jos vise, jos hadalj ima obraza ici na n1 i pricat o nekom mijesanju u poso
naprijed rejal

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 15 okt 2023, 15:31

Goalgetter je napisao/la:
15 okt 2023, 15:27
Prevelik optimizam vlada ovdje nakon jedne pobjede protiv 199. reprezentacije svijeta, moglo bi opet biti bolno spustanje na zemlju sutra za neke.
Nije optimizam, nas u igri samo 3 boda drze protiv Portugala, sve ispod toga je gotova prica. 95% ljudi svakako prati ko su protivnici za baraz.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, No99, Sheyi i 47 gostiju.