NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Mislim da za Dyvnjaka treba biti mjesta u klubu na nekim drugim finkcijama,naravno ako on to zeli. Ne znam sta se desilo sa ekipom. Nikako mi nije jasno kako ekipa koja je igrala DL bude konkurentna Sarajevu,Gosku,Velezu,Radniku...ne kazem bolja vec se imala igra,stvarale se sanse,zabijali golovi,odbrana bila jaka,dopadljiva igra,sve naj a sad sa nekim pojacanjima ne mozemo sanse stvoriti. Zao mi je sto se ovo desilo mislio sam da ce nas Duvnjak uvesti u PL i biti dugorocno rijesenje.
Svanuo je i taj dan
Žao mi je što Duvnjaku nije išlo. I ja sam na njega gledao kao na neko domaće, dugoročno rješenje. Veliko hvala za sve što je uradio za Čelik u proteklom periodu, kada je bilo najteže i u najvećim kaljužama. Ovo mu svi moramo zapamtiti i po meni puno je važnije od ovih pet utakmica bez pobjede.
S druge strane, smatram da nije dovoljno zreo za trenera u ozbiljnijem fudbalu. Jednom se rodi Nagelsmann... Ne znam kakav je bio sa igračima, ali mislim da mu je potrebno više drskosti i otresitosti, jer to je uglavnom jedini jezik koji na ovim prostorima igrači razumiju. Naravno, tu drskost moraš podžoniti sa znanjem, i mislim da je tu Duvnjak zakazao. Vidjelo se da zna biti ljut, vjerovatno je i kažnjavao, ali ako te igrači provale, onda to ide nepovratno samo u jednom smjeru. Ne ulazim u taktiku, nisam stručnjak, ali moje mišljenje je da čak ta taktika i nije toliko kumovala ovoj negativnoj seriji.. narušeni odnos, nepovjerenje i vjerovatno je i on shvatio da se više ne može vratiti na pravi kolosijek.
U svakom slučaju, hvala i sve najbolje. Takav je posao trenera, a klub je uvijek iznad svakog pojedinca. Moramo ići dalje i tražiti neko rješenje koje će ovu balavurdiju dotjerati u red.
S druge strane, smatram da nije dovoljno zreo za trenera u ozbiljnijem fudbalu. Jednom se rodi Nagelsmann... Ne znam kakav je bio sa igračima, ali mislim da mu je potrebno više drskosti i otresitosti, jer to je uglavnom jedini jezik koji na ovim prostorima igrači razumiju. Naravno, tu drskost moraš podžoniti sa znanjem, i mislim da je tu Duvnjak zakazao. Vidjelo se da zna biti ljut, vjerovatno je i kažnjavao, ali ako te igrači provale, onda to ide nepovratno samo u jednom smjeru. Ne ulazim u taktiku, nisam stručnjak, ali moje mišljenje je da čak ta taktika i nije toliko kumovala ovoj negativnoj seriji.. narušeni odnos, nepovjerenje i vjerovatno je i on shvatio da se više ne može vratiti na pravi kolosijek.
U svakom slučaju, hvala i sve najbolje. Takav je posao trenera, a klub je uvijek iznad svakog pojedinca. Moramo ići dalje i tražiti neko rješenje koje će ovu balavurdiju dotjerati u red.
Potpiszicer je napisao/la: ↑16 okt 2023, 09:32Žao mi je što Duvnjaku nije išlo. I ja sam na njega gledao kao na neko domaće, dugoročno rješenje. Veliko hvala za sve što je uradio za Čelik u proteklom periodu, kada je bilo najteže i u najvećim kaljužama. Ovo mu svi moramo zapamtiti i po meni puno je važnije od ovih pet utakmica bez pobjede.
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
U samoj postavci je problem. Vecina je htjela ulaziti u visi rang, a i klub je podlegao tome. Visi rang je neminovno znacio vece troskove i veci fokus na sportski segment. Ima tu i prednosti da je lakse odrzati sponzore, publiku, ali isto tako ti zavisi od rezultata kad pristanes na takvu perspektivu. Realno je bilo znati da je kvalitet 1. federalne lige dosta jaci od 2. federalne.
Kad god smo slusali masu, popusili smo. Ne bi bio novi statut nego bi vjecna ponavljalica bila daj nam Čizmu, ne bi bilo vracanje dugova nego ulaganje u ekipu da klub igra Premijer ligu do iznemoglosti za taj opstanak u istoj, daj milione, daj Turcina, pa i kanton ne bi bio itd. To je pitanje vecine u gradu koja zeli hljeba i igara i kotrljanja lopte u Premijer ligi.
Medjutim, sad kad je klub usao u ovu ligu nema vise nazad. I dalje treba znati prioritete makar i naustrb mase, ali za interes kluba. Klub je na prvom mjestu. Nek klub bude makar i 14., samo da ne ispadne, jer bi to sad bio kontraefekat za sve ucinjene napore, ali nek ocisti dug prema UINO za ovu sezonu i koliko moze prema povjeriocima koji nisu blokirali racun i to bi bilo veoma dobro. S takvom sezonom bismo morali biti zadovoljni ako razmisljamo u interesu kluba. U suprotnom, ako ce se sad dodatno ulagati u strucni stab i igracki kadar naustrb vracanja dugova onda samo gubimo vrijeme i odlazemo oporavak kluba, a upravo kako bi se stekli uslovi da sportski segment bude prioritet.
Sto se tice navijaca i simpatizera, klub sad treba bezuslovno podrzati uclanjenjem, kupovinom karata i dolaskom na stadion, kupovinom u fan shopu, ucescem u programima kluba itd. Sta kaze neko sad protiv Slobode nece biti 500 ljudi. To je problem sto i klub popusta da takvi kroje smjer. Jedini motiv za dolazak na stadion nam treba biti da se klub dize, pa doce i vrijeme kad se necemo patiti na terenu, ali kao navijaci i simpatizeri klub moramo jos jace podrzati kad ima odredjene krize u ovom periodu oporavka ako mu zelimo dobro. Na taj nacin mu ubrzavamo oporavak da bi doslo vrijeme da uzivamo u igrama na terenu.
Svakog Čelikovca mora boljeti ovakva situacija kluba i kad se pati sa klubovima koji nisu njegov renome, ali svaki Čelikovac mora biti svjestan da bezuslovno treba podrzavati sve dok klub ide u zdravom smjeru postavljanja preduslova da moze ubuduce doci na mjesto koje mu pripada. Ne moze hljeba preko pogace, sve u ovom procesu mora ici postepeno. Strpljenje je neophodno. Jednog dana nece biti bitno sto se klub handrio sa Simm bau, ali bice lijepo ici pogledati evropsku tekmu na Bilinom. Nemojte da od drveta ne vidimo shumu. Nek Čelik gura u svom interesu, neke stvari nazalost treba i progutati, ali ponavljam svi zajedno treba da smo tu da podrzavamo bezuslovno sve dok je zdrav smjer i mirna Zenica!
Kad god smo slusali masu, popusili smo. Ne bi bio novi statut nego bi vjecna ponavljalica bila daj nam Čizmu, ne bi bilo vracanje dugova nego ulaganje u ekipu da klub igra Premijer ligu do iznemoglosti za taj opstanak u istoj, daj milione, daj Turcina, pa i kanton ne bi bio itd. To je pitanje vecine u gradu koja zeli hljeba i igara i kotrljanja lopte u Premijer ligi.
Medjutim, sad kad je klub usao u ovu ligu nema vise nazad. I dalje treba znati prioritete makar i naustrb mase, ali za interes kluba. Klub je na prvom mjestu. Nek klub bude makar i 14., samo da ne ispadne, jer bi to sad bio kontraefekat za sve ucinjene napore, ali nek ocisti dug prema UINO za ovu sezonu i koliko moze prema povjeriocima koji nisu blokirali racun i to bi bilo veoma dobro. S takvom sezonom bismo morali biti zadovoljni ako razmisljamo u interesu kluba. U suprotnom, ako ce se sad dodatno ulagati u strucni stab i igracki kadar naustrb vracanja dugova onda samo gubimo vrijeme i odlazemo oporavak kluba, a upravo kako bi se stekli uslovi da sportski segment bude prioritet.
Sto se tice navijaca i simpatizera, klub sad treba bezuslovno podrzati uclanjenjem, kupovinom karata i dolaskom na stadion, kupovinom u fan shopu, ucescem u programima kluba itd. Sta kaze neko sad protiv Slobode nece biti 500 ljudi. To je problem sto i klub popusta da takvi kroje smjer. Jedini motiv za dolazak na stadion nam treba biti da se klub dize, pa doce i vrijeme kad se necemo patiti na terenu, ali kao navijaci i simpatizeri klub moramo jos jace podrzati kad ima odredjene krize u ovom periodu oporavka ako mu zelimo dobro. Na taj nacin mu ubrzavamo oporavak da bi doslo vrijeme da uzivamo u igrama na terenu.
Svakog Čelikovca mora boljeti ovakva situacija kluba i kad se pati sa klubovima koji nisu njegov renome, ali svaki Čelikovac mora biti svjestan da bezuslovno treba podrzavati sve dok klub ide u zdravom smjeru postavljanja preduslova da moze ubuduce doci na mjesto koje mu pripada. Ne moze hljeba preko pogace, sve u ovom procesu mora ici postepeno. Strpljenje je neophodno. Jednog dana nece biti bitno sto se klub handrio sa Simm bau, ali bice lijepo ici pogledati evropsku tekmu na Bilinom. Nemojte da od drveta ne vidimo shumu. Nek Čelik gura u svom interesu, neke stvari nazalost treba i progutati, ali ponavljam svi zajedno treba da smo tu da podrzavamo bezuslovno sve dok je zdrav smjer i mirna Zenica!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
-
- Kontakt:
Huka preuzima zadnjih pet kola, kako se moglo i pretpostsviti.
Nogomet je ponekad brutalan, ali u ovom slučaju nema se šta zamjeriti ni upravi ni navijačima. Svi su pružili podršku nakon poraza u Rahiću i tri remija poslje toga. Sam Duvnjak je na presu pred TOŠK rekao da rezultati nisu u skladu sa očekivanjima i da ne odustaje od borbe za sami vrh. Kada i poslje toga ispustiš pobjedu u 97. minuti i opet svi stisnu zube i kažu yebat ga idemo dobiti Bau, a onda ti Bau ogadi nogomet, onda je vrijeme za promjene.
Logično riješenje sa Hukićem, nadam se da će Duvnjak ostati u omladinskom pogonu i nastaviti sjajan posao koji je radio sa mladim igračima. Ukoliko se odluči da napusti klub, hvala i sretno dalje u životu i karijeri.
Hukić je iskusan trener, trebao bi detektovati kukolj u ovih preostalih 5 kola do kraja sezone. Bio bi zadovoljan da zaustavi pad kluba na tabeli i po mogućnosti ostvari neki mali napredak, da barem završimo na 8. mjestu u gornjem dijelu tabele.
Logično riješenje sa Hukićem, nadam se da će Duvnjak ostati u omladinskom pogonu i nastaviti sjajan posao koji je radio sa mladim igračima. Ukoliko se odluči da napusti klub, hvala i sretno dalje u životu i karijeri.
Hukić je iskusan trener, trebao bi detektovati kukolj u ovih preostalih 5 kola do kraja sezone. Bio bi zadovoljan da zaustavi pad kluba na tabeli i po mogućnosti ostvari neki mali napredak, da barem završimo na 8. mjestu u gornjem dijelu tabele.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
A zasto je bitno da zavrsimo osmi?Truhlo je napisao/la: ↑16 okt 2023, 10:07Nogomet je ponekad brutalan, ali u ovom slučaju nema se šta zamjeriti ni upravi ni navijačima. Svi su pružili podršku nakon poraza u Rahiću i tri remija poslje toga. Sam Duvnjak je na presu pred TOŠK rekao da rezultati nisu u skladu sa očekivanjima i da ne odustaje od borbe za sami vrh. Kada i poslje toga ispustiš pobjedu u 97. minuti i opet svi stisnu zube i kažu yebat ga idemo dobiti Bau, a onda ti Bau ogadi nogomet, onda je vrijeme za promjene.
Nisam se do kraja izrazio kako treba. U preostalih 5 kola da se stabilizujemo do zime i iščupamo iz donjeg dijela tabele, kako bi na zimu imao koliko toliko mirnije stanje, da nisi 5 bodova od zone ispadanja.linethreader je napisao/la: ↑16 okt 2023, 10:11A zasto je bitno da zavrsimo osmi?Truhlo je napisao/la: ↑16 okt 2023, 10:07Nogomet je ponekad brutalan, ali u ovom slučaju nema se šta zamjeriti ni upravi ni navijačima. Svi su pružili podršku nakon poraza u Rahiću i tri remija poslje toga. Sam Duvnjak je na presu pred TOŠK rekao da rezultati nisu u skladu sa očekivanjima i da ne odustaje od borbe za sami vrh. Kada i poslje toga ispustiš pobjedu u 97. minuti i opet svi stisnu zube i kažu yebat ga idemo dobiti Bau, a onda ti Bau ogadi nogomet, onda je vrijeme za promjene.
Jako je bitno hočeš li na zimsku pauzu otići sa plus 3 boda od zone ispadanja, ili u zlatnoj sredini sa plus 10. Valjda me razumiješ sada.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Klub se mora drzati svojih principa i svog pravca napredovanja bez obzira sta navijaci pisu. Navijaci jedino na klub mogu utjecati na skupstini, ostalo sve treba ignorisati.
Sto se Armina tice, nek mu je sa srecom gdje god bude dalje isao. Ima potencijal, ali mora raditi vise na upravljanju ljudima. Isto tako, ne smije praviti razlike medju igracima, pa na jednog galami, drugom nista ne govori, a obojica ista.
Sto se tice nasih manekena, a posebno mislim na Alija, Zunu, Karalica i Arnautovica, dobro cu pratiti kako igrate. Sad cu biti klasicni hejter sa tribine
Sto se Armina tice, nek mu je sa srecom gdje god bude dalje isao. Ima potencijal, ali mora raditi vise na upravljanju ljudima. Isto tako, ne smije praviti razlike medju igracima, pa na jednog galami, drugom nista ne govori, a obojica ista.
Sto se tice nasih manekena, a posebno mislim na Alija, Zunu, Karalica i Arnautovica, dobro cu pratiti kako igrate. Sad cu biti klasicni hejter sa tribine

Celik!3,2,2.
Ovoliki post a ništa ne reč! To samo možeš tiSteelman je napisao/la: ↑16 okt 2023, 09:38U samoj postavci je problem. Vecina je htjela ulaziti u visi rang, a i klub je podlegao tome. Visi rang je neminovno znacio vece troskove i veci fokus na sportski segment. Ima tu i prednosti da je lakse odrzati sponzore, publiku, ali isto tako ti zavisi od rezultata kad pristanes na takvu perspektivu. Realno je bilo znati da je kvalitet 1. federalne lige dosta jaci od 2. federalne.
::::SAMO ČELIK::::
Hvala Duvnjak za sve do sada i sretno u daljem radu!
Radio je dobre stvari u prošlosti i bio uz klub kad je bilo najteže i to se nikad ne moze zaboraviti.
Za mene ni rezultati nisu problem jer su neke druge stvari prioritet ali bezidejnost i neozbiljnost koju je ekipa pokazala su presudile.
Ipak ušli smo u sezonu zadržavši cijeli roster iz prethodne sezone, dovedeni igrači su došli na početku priprema ii kao rezultat vidiš da ekipe koje su se skrpile 15 dana pred šampionat djeluju ozbiljnije na terenu.
Idemo sad dobit Slobodu, čisto da nas krene sto bi rekao Eka
Radio je dobre stvari u prošlosti i bio uz klub kad je bilo najteže i to se nikad ne moze zaboraviti.
Za mene ni rezultati nisu problem jer su neke druge stvari prioritet ali bezidejnost i neozbiljnost koju je ekipa pokazala su presudile.
Ipak ušli smo u sezonu zadržavši cijeli roster iz prethodne sezone, dovedeni igrači su došli na početku priprema ii kao rezultat vidiš da ekipe koje su se skrpile 15 dana pred šampionat djeluju ozbiljnije na terenu.
Idemo sad dobit Slobodu, čisto da nas krene sto bi rekao Eka
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Hajd potrefi prvo jednom "č" i "ć" pa onda seri drugima o postovima koji ništa ne govore.zamorano je napisao/la: ↑16 okt 2023, 10:29Ovoliki post a ništa ne reč! To samo možeš tiSteelman je napisao/la: ↑16 okt 2023, 09:38U samoj postavci je problem. Vecina je htjela ulaziti u visi rang, a i klub je podlegao tome. Visi rang je neminovno znacio vece troskove i veci fokus na sportski segment. Ima tu i prednosti da je lakse odrzati sponzore, publiku, ali isto tako ti zavisi od rezultata kad pristanes na takvu perspektivu. Realno je bilo znati da je kvalitet 1. federalne lige dosta jaci od 2. federalne.
Svakog Čelikovca mora boljeti ovakva situacija kluba i kad se pati sa klubovima koji nisu njegov renome, ali svaki Čelikovac mora biti svjestan da bezuslovno treba podrzavati sve dok klub ide u zdravom smjeru postavljanja preduslova da moze ubuduce doci na mjesto koje mu pripada. Ne moze hljeba preko pogace, sve u ovom procesu mora ici postepeno. Strpljenje je neophodno. Jednog dana nece biti bitno sto se klub handrio sa Simm bau, ali bice lijepo ici pogledati evropsku tekmu na Bilinom. Nemojte da od drveta ne vidimo shumu. Nek Čelik gura u svom interesu, neke stvari nazalost treba i progutati, ali ponavljam svi zajedno treba da smo tu da podrzavamo bezuslovno sve dok je zdrav smjer i mirna Zenica!De nam reci da se ne sluša masa ,eto tebe ču slušat! Nisam znao da se treba učlanit,a gdje se učlanjuje
Nemoj više grohotom se smijem!!! Nemoj slušat masu a hočeš masu na tribinama,malo kurko nurko tako!!!
Celik!3,2,2.
- anonymousHD
- Kontakt:
Nepotrebno. Trebao se momak pustit do kraja sezone i onda da se fino razidju, ovako je bezveze nakon svega sto je uradio za klub.
Isto tako i sa djecom sto su otjerana.
Nemamo kvalitet, ali ovi momci su igrali za saku brasna i treba ih podrzat, ovo su djeca koja ovu ligu nisu nikad vidjeli.
Polakooo, gdje vam se zuri, nismo ekipa za Premijer ligu, a ni za ovu ligu, treba vremena i novca. Nista ne moze preko noci. Trebaju da se bodre momci a i trener. Bez toga nema nista.
Nemamo kvalitet, ali ovi momci su igrali za saku brasna i treba ih podrzat, ovo su djeca koja ovu ligu nisu nikad vidjeli.
Polakooo, gdje vam se zuri, nismo ekipa za Premijer ligu, a ni za ovu ligu, treba vremena i novca. Nista ne moze preko noci. Trebaju da se bodre momci a i trener. Bez toga nema nista.
Nadam se da odlaskom Duvnjaka ce umanjiti i pokusaji po krilu koji me vise nerviraju. Daj kreativnosti u sredini.
-
- Kontakt:
Bogami nisu igrali za šaku brašna. Mi smo 3. najskuplja ekipa u ligi.anonymousHD je napisao/la: ↑16 okt 2023, 10:41Nepotrebno. Trebao se momak pustit do kraja sezone i onda da se fino razidju, ovako je bezveze nakon svega sto je uradio za klub.
-
- Kontakt:
Svi bi mi voljeli da su rezultati bili bolji i da su zenicka Djeca igrala kako treba Ali Nazalost nije bilo Tako. Duvnjak je kriv jer je bio uporan cak vi rekao i tvrdoglav sa nekim igracima a njihov maksimum je kanton ili druga liga Centar i to klupa. Imao je slobodu u dovodjenu i odvodjenu igraca sto smatram da je jako pogrijesio na zimskoj a i na ljetnjoj pauzi. Neki igraci su igrali iz Samo njemu znanih razloga iz utakmice u utakmicu i bili katastrofalni dok neki nisu uopste dobijali sanse za igru. Hrelja Koliko god ga neki Ne gotivili je igrao ovu ligu duze od svih al Karalic igra vise od njega. Zukic ti dodje Prosle sezone iz Rudara i sjedi ti na klupi a ti trpis neke i cekas da prorade a oni zaboravili igrati lopte poslije Sarajeva. Dovedes onog momka iz Fortune i sa onakvom minutazom zabije par golova Zasto im se Nije dala sansa kao nekima?
Puna podrska za upravu kluba koja radi Odlican posao!
Puna podrska za upravu kluba koja radi Odlican posao!
- Zenicanin988
- Kontakt:
Ovo je s konja na magarca, kakav Huka. Daj Boze da grijesim
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Fino piše do kraja polusezone i onda će se tražiti dugoročno rješenje.Zenicanin988 je napisao/la: ↑16 okt 2023, 11:40Ovo je s konja na magarca, kakav Huka. Daj Boze da grijesim
Ekipu će voditi sve tri trenera, Kamberović, Hukić i Nurković. Dakle oni su tu samo privremeno jer realno ne možeš u 11. kolu prvenstva naći dostojnu zamjenu koja će ostati i nakon zimske pauze.Zenicanin988 je napisao/la: ↑16 okt 2023, 11:40Ovo je s konja na magarca, kakav Huka. Daj Boze da grijesim
Svakako ovo ostavlja prostora za detaljnu analizu u izboru novog trenera upravi kluba. Izbor nažalost nikad teži. Nemaš trenera iz našeg kluba ili na ovom području koji je kvalitetan i koji može biti dugoročni projekat kluba.
Meni se kao navijaču ovog kluba samo jedno ime mota u glavi. Sad je samo pitanje obostranih interesa, finansijskog dogovora i deblokiranog računa!
Puna podrška za upravu!

Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.