Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)
Od kad se Sehic pojavio tako je i pad krenuo , kao sinoc se povrijedio …
Bosanci, a posebno Sarajlije su odavno poznati da ne doživljavaju te celebritiye i isti su se vazda mogli šetkati Sarajevom, da ih prepozna tek poneko, traži sliku ili autogram. Mirsad Purivatra je baš govorio, kako mu je na SFF-u vazda i godilo to, jer kad dođe neko poznat, bude opušten, hoda gradom, zajebava se i nema nikakvih problema. Sjetimo se Richarda Gerea u Sarajevu, hladno obilazio tekije, kafane, družio se s rajom i niko ga nije puno smarao.
I ja sam odgajan tako, nema nikakvog idolpoklonstva, to su ljudi od krvi i mesa, rad treba cijeniti, ali nema potrebe da čekam nekog tri sata da bi me pogledao, mora se čuvati dostojanstvo.
Sjećam se Ronaldo na vrhuncu kada je dolazio u Zenicu i fazon s čuvenim busenom trave. Bio sam na toj utakmici i majko draga sjećam se seljakluka, od povika Messi Mesi, do lasera, zviždanja, ma primitivizam žešći.
I u međuvremenu je stasala ta TikTok generacija, kako je ovdje zovete, koja se uvukla u te globalne trendove i jednostavno počela priznavati poznate ličnosti, te neke toteme, autograme, fotografije.
I uvod u ovo je bila utakmica između U21 repreznetacija na Grbavici, otišao i ja da vidim Henrya kao trenera (kao igrača ga gledao na Koševu) i tu je bio kordon neke djece koja su rođena nakon što se ovaj oprostio od fudbala i koji su ga smarali za fotografiju. Osiguranja gotovo da nije bilo, pa se mali hladno ušetao i uslikao s Henryem. S obzirom da ih je bilo previše, Henry je već odustao nakon jedno pet fotografija. Iako je Francuska mlada reprezentacija puno nekih zvijezda u usponu, cijelo vrijeme kao što rekoh, kordon djece na Zapadnoj tribini i doziva ga 'Henri, Henri'.
I ugledah izvještaje iz Zenice, ma drago mi što smo se za deset godina civilizovali, pozdravili legendu fudbala, aplaudirali mu, on uzvratio, i poakzali da smo civilizovani u odnosu na krkanluk od prošli put. Ali ovo navijanje kada je dao gol je stvarno ispod čast i odlazak u jednu drugu krajnost koja je meni lično skoro jednako degutantna kao i ona iz 2011. godine, kada smo hejtali čovjeka bezveze.
I ja sam odgajan tako, nema nikakvog idolpoklonstva, to su ljudi od krvi i mesa, rad treba cijeniti, ali nema potrebe da čekam nekog tri sata da bi me pogledao, mora se čuvati dostojanstvo.
Sjećam se Ronaldo na vrhuncu kada je dolazio u Zenicu i fazon s čuvenim busenom trave. Bio sam na toj utakmici i majko draga sjećam se seljakluka, od povika Messi Mesi, do lasera, zviždanja, ma primitivizam žešći.
I u međuvremenu je stasala ta TikTok generacija, kako je ovdje zovete, koja se uvukla u te globalne trendove i jednostavno počela priznavati poznate ličnosti, te neke toteme, autograme, fotografije.
I uvod u ovo je bila utakmica između U21 repreznetacija na Grbavici, otišao i ja da vidim Henrya kao trenera (kao igrača ga gledao na Koševu) i tu je bio kordon neke djece koja su rođena nakon što se ovaj oprostio od fudbala i koji su ga smarali za fotografiju. Osiguranja gotovo da nije bilo, pa se mali hladno ušetao i uslikao s Henryem. S obzirom da ih je bilo previše, Henry je već odustao nakon jedno pet fotografija. Iako je Francuska mlada reprezentacija puno nekih zvijezda u usponu, cijelo vrijeme kao što rekoh, kordon djece na Zapadnoj tribini i doziva ga 'Henri, Henri'.
I ugledah izvještaje iz Zenice, ma drago mi što smo se za deset godina civilizovali, pozdravili legendu fudbala, aplaudirali mu, on uzvratio, i poakzali da smo civilizovani u odnosu na krkanluk od prošli put. Ali ovo navijanje kada je dao gol je stvarno ispod čast i odlazak u jednu drugu krajnost koja je meni lično skoro jednako degutantna kao i ona iz 2011. godine, kada smo hejtali čovjeka bezveze.
A evo i fotografije, da vidimo kako je to izgledalo s Henryem prije par dana:

- BenjooJutub
- Kontakt:
Ja se nadam da ovo nije istina.Evander je napisao/la: ↑17 okt 2023, 12:58Kao sto je bila sprdancija i pred Brazil i u Brazilu. Hrvatska na pripreme otisla na Alpe, nasi na Ilidzu. Hasagic slupa Mercedesa kod rtv doma tad, zataska se. Idu u Gradacac lafo na pripremnu utakmicu, Dzeko, Spaha i klan autima idu tamo. Tokom utakmice, kako koji izlazi iz igra, sjeda u auto i idu u iznajmljenju vikendicu, gdje su doveli prostitutke, da orgijaju. Znaci, ni P od priprema. Mjesec dana ciste zahebancije i hedonizma. Onda Brazil, hotel kao javna kuca, dolazio ko je zelio. Spahic uvali brata da seta sa karticom saveza. Kolasincev rodjendan, ubije se alkholom noc pred Nigeriju, na nogama nije mogao stajati. Nije ovo za nas, treba biti realan.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 okt 2023, 12:33Kakva bi to tek sprdancija bila s familijom, rođacima i djecom da odemo na EURO u hotelu, u avionu, u autobusu, na stadionu itd.![]()

Zadnja izmjena: BenjooJutub, dana/u 17 okt 2023, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Meni bi lično mnogo draže pa i poželjnije bilo da smo vikali Messi Messi i zviždali, sve je to u domenu sportske i navijačke kulture (ne psujemo, ne vrijedjamo, ne ometamo odigravanje utakmice) a pokazali bi da imamo žar za pobjedom kakvu smo imali u tom periodu kad niko nije mogao računati na bodove s Bilinog.
Radije to nego ovaj “respekt” (pušenje kur.ca)
Radije to nego ovaj “respekt” (pušenje kur.ca)
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
-
- Kontakt:
Nije Hasagić bio u Brazilu, sa reprezentacijom je završio tri godine ranije.Evander je napisao/la: ↑17 okt 2023, 12:58Kao sto je bila sprdancija i pred Brazil i u Brazilu. Hrvatska na pripreme otisla na Alpe, nasi na Ilidzu. Hasagic slupa Mercedesa kod rtv doma tad, zataska se. Idu u Gradacac lafo na pripremnu utakmicu, Dzeko, Spaha i klan autima idu tamo. Tokom utakmice, kako koji izlazi iz igra, sjeda u auto i idu u iznajmljenju vikendicu, gdje su doveli prostitutke, da orgijaju. Znaci, ni P od priprema. Mjesec dana ciste zahebancije i hedonizma. Onda Brazil, hotel kao javna kuca, dolazio ko je zelio. Spahic uvali brata da seta sa karticom saveza. Kolasincev rodjendan, ubije se alkholom noc pred Nigeriju, na nogama nije mogao stajati. Nije ovo za nas, treba biti realan.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 okt 2023, 12:33Kakva bi to tek sprdancija bila s familijom, rođacima i djecom da odemo na EURO u hotelu, u avionu, u autobusu, na stadionu itd.![]()
- baboedindzeko09
- Kontakt:

Profesionalci koji nisu dovodili svoju djecu, porodice i poznanike da se slikaju sa protivničkim igračem(ima) nit su bili po Taverni noć prije utakmice

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Nepokorena nacija. Nije nas pokorio samo ko nas nije nasao na mapi
- BosniaBoston
- Kontakt:
Sve mi se čini da su tad u repki bila 2 klana, ovaj i drugi “mahalaški” sa Džekom, Spahićem, Pjanketom, Misketom, Ibričićem…Nažalost, ovaj drugi je dobijao dosta više pažnje i simpatija od navijača i na kraju preovladao. Divlji otjerali pitomebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 okt 2023, 13:22
Profesionalci koji nisu dovodili svoju djecu, porodice i poznanike da se slikaju sa protivničkim igračem(ima) nit su bili po Taverni noć prije utakmice![]()
#Punoljetstvo
Jedina grupa kulturnih momaka i profesionalaca u reprezentaciji. Zato i jesu uvijek bili na udaru Dzeke, Spahica i klana. Jos samo Rahimic ovdje nedostaje. Nikad od saveza nisu imali isti tretman kao klan, jer je klan stitio savez, a ovi njih. I tako je do danasnjeg dana. Kad je najveca hajka na Muniba Bila, licno sam sjedio sa Spahicem i Munibom i svojim usima slusao neke stvari. Od tad, nikad vise na reprezentaciju nisam isto gledao, a jos manje se lozio.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 okt 2023, 13:22
Profesionalci koji nisu dovodili svoju djecu, porodice i poznanike da se slikaju sa protivničkim igračem(ima) nit su bili po Taverni noć prije utakmice![]()
Evandere ima li igdje da ti nisi bio? Sve nesto ruralci prate repstaciju a ti im do prije deset godina za stolom sjedio.
-
- Kontakt:
Nismo mogli ni ocekivati da se vadimo na Portugalu, ljudi su svemirski brod za nas. Pozitivno je da je se zeljelo igrati, to pokazuje formacija, koja je preofenzivna bila.Da smo posle drugog gola presli na tri pozadi bio bi bolji rezultat, ali jbg sad.
Mi moramo saltati formacije sa tri ili cetiri pozadi zavisno od protivnika, jer smo kvalitetom daleko od ocekivanja, jednostavno precjenjeni smo.
Mi moramo saltati formacije sa tri ili cetiri pozadi zavisno od protivnika, jer smo kvalitetom daleko od ocekivanja, jednostavno precjenjeni smo.
-
- Kontakt:
Nije ni cudo sto je dobijao kad je taj drugi klan slicniji nasem narodu nego ovi prvi koji je susta suprotnost. Dzeko, Spahic i kompanija je slika i prilika naseg naroda, sve preko stele, hljeba i igara, nikakve discipline i ozbiljnost i sta sve jos. Ljudi su od Spahica heroja pravili kad je Marinu samar opalio, valjda je to u ocima vecine potez jednog mangupa a zapravo je primitivizam teski.BosniaBoston je napisao/la: ↑17 okt 2023, 13:26Sve mi se čini da su tad u repki bila 2 klana, ovaj i drugi “mahalaški” sa Džekom, Spahićem, Pjanketom, Misketom, Ibričićem…Nažalost, ovaj drugi je dobijao dosta više pažnje i simpatija od navijača i na kraju preovladao. Divlji otjerali pitomebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 okt 2023, 13:22
baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 okt 2023, 13:22

Ironija, ovu ekipu su savez, novinari, botovi, kafanski saigrači, proglasili za neprijatelje bh fudbala.
Prijatelji bh fudbala su oni koje smo sinoć gledali, na terenu i van terena. Oni koji sve to podržavaju. Nevjerovatno koliko smo neprijatelji sami sebi, koliko smo krumpirani materijalno i duhovno. Čista patologija.

“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
-
- Kontakt:
Nemojte biti prenegativni, ja sam prilično siguran da će se ta kultura biološki istrijebiti već nakon marta
Ovi što će nositi reprezentaciju u budućnosti su puno sličniji toj grupi sa slike nego Pjaniću i Džeki koji se povlače.
A treba biti pošten pa reći da je toj estradnoj kulturi reprezentacije u dobroj mjeri doprinio Ćiro, on je i etablirao i kasnije se nismo od toga uspjeli otrhvati. S tim da je on to znao hendlati, to je njegov ambijent, drugi nisu.

Ovi što će nositi reprezentaciju u budućnosti su puno sličniji toj grupi sa slike nego Pjaniću i Džeki koji se povlače.
A treba biti pošten pa reći da je toj estradnoj kulturi reprezentacije u dobroj mjeri doprinio Ćiro, on je i etablirao i kasnije se nismo od toga uspjeli otrhvati. S tim da je on to znao hendlati, to je njegov ambijent, drugi nisu.
-
- Kontakt:
Da se malo osvrnemo i na igrace koji su prodefilovali, osvrnucu se na one lose
Milicevic- Levat koji se gurao u rep nebil se prodo
Sanicanin- Ista prica, covjek klupa u partizanu a nama standardan
Barisic- Ok nek su ga probali al levat teski. Svaku tekmu je napravio kardinalnu gresku. Da je ista valjo hrvatska bi ga makar jednu tekmu zovnula cisto da ga imaju
Civic- No comment
Cimirot- Kad je bio u naponu smage bio je taraba i sad opet igra na zalasku karijere kad vec odavno se ni ne bavi nekim ozbiljinim fudbalom, dakle prodaja preko rep
Kodro- Kad se pogleda broj utakmica za rep po meni NAJGORI IGRAC KOJI JE IKADA NOSIO DRES...covjek je amater, znao je po 20 min da ne dirne loptu a i ono sto dirne use.re
Ocekuje nas sad nova tura skarta da im se ozivi karijera preko rep...maglica i maglicin maglica sve top talenti al u q..da imaju zrno talenta odigrali bi makar prijateljsku za Hrvatsku ili se ne bi dovodili u vezu sa nama. Markovic nikad nece ni zaigrat vrse pritisak na srbiju ne bil ga pozvala..jer ima vec 23 a nije se prodo, sto je za partizanove standarde zadnji voz za nekoga koga su imali na umu kao projekat za tusnut za vecu cifru
Svaka cast na pozivu za Rahmanovica ja bi ga zvao dok je i u sarajevu bio
Milicevic- Levat koji se gurao u rep nebil se prodo
Sanicanin- Ista prica, covjek klupa u partizanu a nama standardan
Barisic- Ok nek su ga probali al levat teski. Svaku tekmu je napravio kardinalnu gresku. Da je ista valjo hrvatska bi ga makar jednu tekmu zovnula cisto da ga imaju
Civic- No comment
Cimirot- Kad je bio u naponu smage bio je taraba i sad opet igra na zalasku karijere kad vec odavno se ni ne bavi nekim ozbiljinim fudbalom, dakle prodaja preko rep
Kodro- Kad se pogleda broj utakmica za rep po meni NAJGORI IGRAC KOJI JE IKADA NOSIO DRES...covjek je amater, znao je po 20 min da ne dirne loptu a i ono sto dirne use.re
Ocekuje nas sad nova tura skarta da im se ozivi karijera preko rep...maglica i maglicin maglica sve top talenti al u q..da imaju zrno talenta odigrali bi makar prijateljsku za Hrvatsku ili se ne bi dovodili u vezu sa nama. Markovic nikad nece ni zaigrat vrse pritisak na srbiju ne bil ga pozvala..jer ima vec 23 a nije se prodo, sto je za partizanove standarde zadnji voz za nekoga koga su imali na umu kao projekat za tusnut za vecu cifru
Svaka cast na pozivu za Rahmanovica ja bi ga zvao dok je i u sarajevu bio
Zadnja izmjena: Napoleon1921, dana/u 17 okt 2023, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Nemam šta pričati u vezi utakmice. Jedino bih se naebao majke debilnoj i umobolnoj publici koji su protivnika dočekali tako da su ovi mislili da igraju u Portugalu. Ebo vam Ronaldo, Leao i Bruno naninu nanu, fuj stoke guzze bi dali za sliku i story.
Shvatam ja da je lijepo vidjeti uživo tolike zvijezde, ali skandirati "siuu", a trpaju te ljudi ne vade. Šta je s ovim narodom majko draga..
Kad im narood počne psovati, onda se piicke vade kako imaju pritisak i ostale nebuloze. Majmun Pjanić doveo sina u kamp, zaebava se s malcem, pa slikanje s Ronaldom itd. Prošli put, Džeko doveo malca i onu svoju ofajlu da slave rođendan u kampu i da se plaze po storyjima. Džeko visi po Parlamentu s onim Adilovićem, papkom iz Zenice. Idu žderu, piju, šišaju se po kampu. Ebem vam sve mahalaško. Pjanića nabiti nogom, Džeku ostaviti, ali pod uslovom da se uozbilji. Nije ni čudo da su Lulić, Ibišević i Begović napustili sve, kad su vidjeli ko se pita i kakav je javašluk.
Ovo je sve toliko fuj da mi se život gadi. Neće više nikad biti one stare repke i euforije. Ne mogu da vjerujem da je raja davala po 150-200+ KM za kartu..
Shvatam ja da je lijepo vidjeti uživo tolike zvijezde, ali skandirati "siuu", a trpaju te ljudi ne vade. Šta je s ovim narodom majko draga..
Kad im narood počne psovati, onda se piicke vade kako imaju pritisak i ostale nebuloze. Majmun Pjanić doveo sina u kamp, zaebava se s malcem, pa slikanje s Ronaldom itd. Prošli put, Džeko doveo malca i onu svoju ofajlu da slave rođendan u kampu i da se plaze po storyjima. Džeko visi po Parlamentu s onim Adilovićem, papkom iz Zenice. Idu žderu, piju, šišaju se po kampu. Ebem vam sve mahalaško. Pjanića nabiti nogom, Džeku ostaviti, ali pod uslovom da se uozbilji. Nije ni čudo da su Lulić, Ibišević i Begović napustili sve, kad su vidjeli ko se pita i kakav je javašluk.
Ovo je sve toliko fuj da mi se život gadi. Neće više nikad biti one stare repke i euforije. Ne mogu da vjerujem da je raja davala po 150-200+ KM za kartu..
GalileoGalilei je napisao/la: ↑17 okt 2023, 13:43Nemam šta pričati u vezi utakmice. Jedino bih se naebao majke debilnoj i umobolnoj publici koji su protivnika dočekali tako da su ovi mislili da igraju u Portugalu. Ebo vam Ronaldo, Leao i Bruno naninu nanu, fuj stoke guzze bi dali za sliku i story.

Ja bi samo da se pridruzim i da dam podrsku Galileu.GalileoGalilei je napisao/la: ↑17 okt 2023, 13:43Nemam šta pričati u vezi utakmice. Jedino bih se naebao majke debilnoj i umobolnoj publici koji su protivnika dočekali tako da su ovi mislili da igraju u Portugalu. Ebo vam Ronaldo, Leao i Bruno naninu nanu, fuj stoke guzze bi dali za sliku i story.
Kad im narood počne psovati, onda se piicke vade kako imaju pritisak i ostale nebuloze. Majmun Pjanić doveo sina u kamp, zaebava se s malcem, pa slikanje s Ronaldom itd. Prošli put, Džeko doveo malca i onu svoju ofajlu da slave rođendan u kampu i da se plaze po storyjima. Džeko visi po Parlamentu s onim Adilovićem, papkom iz Zenice. Idu žderu, piju, šišaju se po kampu. Ebem vam sve mahalaško.
Najviše, ali daleko najviše se po kafanama išlo i daleko je najveći javašluk i neprofesionalizam vladao, dok je reprezentacija bila 100% u rukama Bošnjaka. Do 2003. Ćiro je pravio cirkus ko i sa Hrvatima, ali je na trenu šljakalo.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑17 okt 2023, 13:41Nemojte biti prenegativni, ja sam prilično siguran da će se ta kultura biološki istrijebiti već nakon marta![]()
Nadam se da si u pravu da će doći kraj ovoj mahalskoj kulturi u reprezentaciji, to je možda jedna od nada.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Google Adsense [Bot], Kenonan i 20 gostiju.