Problem je i kad idu kod porodice, vidi ga familija, joj sine sto si tako mrsav de jedi. Onda malo nazdravis i ode sve u helacHoroz je napisao/la: ↑17 okt 2023, 22:22To je model ponašanja, kolači su simbol za javašluk i neprofesionalnost u svakom pogledu.Imajednabrigada je napisao/la: ↑17 okt 2023, 22:01Pa nije valjda sve ni u tim kolačima ne žderu valjda toliko da se osjeti bas na svakoj utakmici.
To su prije svega neinteligentni i bezmudi likovi pa tek onda veliki gurmani.
P.s. lulic mozda jeste bio uzoran ali kao igrac taraba osim asist za Vedu na Marakani ne sjećam se da je nesto dobro uradio
To što nije zadovoljio vaše kriterije učinka, ne znači da nije u pravu kada je ovo izrekao. Vjerovatno najtačnija i naslikovitije objašnjenje stanja u reprezentaciji.
@soko, kad staviš kolače i rakiju pred ljude, neki će jednom će odbiti, a onda će se prilagoditi i navaliti. S tim priblem imaju i najveće ekipe, zato postoje treneri, disciplina, pravila ponašanja. Zato Handanović kaže- koda nas je ozbiljno, a i on bi udario po baklavi.
Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)
-
- Kontakt:
Ja sam nakon isladna rekao da mi ljudi nabroje po 2 igraca Lux, slovacke i islanda...Imajednabrigada je napisao/la: ↑17 okt 2023, 21:16Za one seljacke fraze koji kazu ds nemamo kvalitet, da nemamo igrace da igraci igraju u slabim klubovima.
Imamo sve ali nemamo mozga i muda.
Evo kakve igrace ima Slovenija i pogledajte gdje igraju ovi igraci pola skoro slovenska liga pa ljudi prvi u grupi sa takvim igracima
![]()
ja znam po jednog iz svake...ustvaei znam 2 iz slovacke radi skrinra
Oko te izjave se digla posebna fama a izjava je nidje veze. Hocel on pojest taj kolac ili ne je nebitno totalno u poredjenju s ostalim faktorima.soko je napisao/la: ↑17 okt 2023, 21:46Pa ko ga je tjerao da jede kolace. Nije morao ici kod porodice.Horoz je napisao/la: ↑17 okt 2023, 21:24Lulić -" Kod nas kolači, porodica i dođeš na utakmicu mrtav"Imajednabrigada je napisao/la: ↑17 okt 2023, 21:16Za one seljacke fraze koji kazu ds nemamo kvalitet, da nemamo igrace da igraci igraju u slabim klubovima.
Imamo sve ali nemamo mozga i muda.
Evo kakve igrace ima Slovenija i pogledajte gdje igraju ovi igraci pola skoro slovenska liga pa ljudi prvi u grupi sa takvim igracima
![]()
Handanović -" Nije, kod nas je to ozbiljno."
Tu leži odgovor na pitanje, ne u kvalitetu igrača.
https://r.adiosarajevo.ba/sport/nogomet ... ace/331845![]()
Nego kad se sjetim sta su ljudi pisali za Lulica, donekle i tacno. Lik u 10 utakmica jedan centarsut uspije. Onda ode u Lazio i dere.
Ne mislim da nas je mnogo tekmi kroz historiju kostali nonsalantnost i kurcobolja koliko nedostatak kvaliteta, dobrog selektora, ponekad i srece a i luzerski mentalitet.
To oko kolaca, porodice i sijela je posbna prica i donekle dublja psihologija. Ako dodje trener koji im to zabrani, kako ce se oni osjecati, hocel' ginuti za tog trenera, hocel se igrac radovati okupljanju ili gledat da sanira neku povredu koju vuce duzi period kroz klubsko prvenstvo bas na terminu okupljanja repke itd. Ali ne gleda niko iz tog aspekta, raja konta zabrani bagri sve i mi osvajamo prvenstva. Prije bi rekao da je njihov problem sto sami od sebe nisu profesionalni, ali oni su ustvari odraz mentaliteta prosjecnog bosanca.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Daj ljudi nemojte me zezatii jel vi sad stvarno mislite da je to jedini razlog i da je za 20god neuspjeha krivi kolači, janjetina cevapii...posjeta familiji. Pa nisu to roboti da ne smiju van otici.
Svugdje ima opustnosti igraci dobiju slobodno.
Ne treba traziti neke banalne izgovore za vlastitu nesposobnost.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
opet o nedostatku kvaliteta
iz ove slovenije bi max 2 igraca mogla kod nas igrati, sesko i oblak

Ma super nam je kvalitet dok lopte iznijeti ne znamo. Protiv svih ovih selekcija osim Lihtenstajna. Hoces opet? Mi lopte iznijeti ne umijemo. Nije da necemo, mrsko nam, vec ne umijemo. Sve ove utakmice u ovoj grupi. Vrhunski kvalitet.
Na to sve ova generacija nije tim, klapa, nemaju koheziju i neki zajednicki zar. I jbg tako nam je a nemamo siroku bazu da ih rotiramo. Tj mozemo ali bit ce jos gore onda cim nam je Bilbija na sirem spisku.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Daj brigada nemoj reći da nisi shvatio koja je poenta one izjave..Imajednabrigada je napisao/la: ↑17 okt 2023, 22:44Daj ljudi nemojte me zezatii jel vi sad stvarno mislite da je to jedini razlog i da je za 20god neuspjeha krivi kolači, janjetina cevapii...posjeta familiji. Pa nisu to roboti da ne smiju van otici.
Pa on je sam rekao a to uključuje i njega da oni dolaze da se zajebaju i opuste od svakodnevnih obaveza.
Njima su ova okupljanje što narod kaže ko pušteni sa lanca.
Nema tu kolača,pa viđani su reprezentativci u vidno pijanom stanju noć prije utakmice.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
To su mitovi za vidno pijane noc pred utakmicu osim sto je Pjanic znao zaginut u kafani kad je vec pao qurcu za usi.Espiritosanto je napisao/la: ↑17 okt 2023, 22:57Daj brigada nemoj reći da nisi shvatio koja je poenta one izjave..Imajednabrigada je napisao/la: ↑17 okt 2023, 22:44Daj ljudi nemojte me zezatii jel vi sad stvarno mislite da je to jedini razlog i da je za 20god neuspjeha krivi kolači, janjetina cevapii...posjeta familiji. Pa nisu to roboti da ne smiju van otici.
Pa on je sam rekao a to uključuje i njega da oni dolaze da se zajebaju i opuste od svakodnevnih obaveza.
Nema tu kolača,pa viđani su reprezentativci u vidno pijanom stanju noć prije utakmice.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Espiritosanto je napisao/la: ↑17 okt 2023, 22:57Daj brigada nemoj reći da nisi shvatio koja je poenta one izjave..Imajednabrigada je napisao/la: ↑17 okt 2023, 22:44Daj ljudi nemojte me zezatii jel vi sad stvarno mislite da je to jedini razlog i da je za 20god neuspjeha krivi kolači, janjetina cevapii...posjeta familiji. Pa nisu to roboti da ne smiju van otici.
[/quote
Mozda i to, ja licno nisam vidio ni čuo to mislim ipak da bi bilo malo previse da ljudi pijanče prije utakmice.
Vise sam misljenja da su to prije svega fudbalski neinteligentni likovi, sa dobrim znanjem ali slabom snalazljivosću sto za rezultat ima taj luzerski mentalitet kako je vec neko gore rekao.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
-
- Kontakt:
Oblak bolji od svakog naseg golmana.
Jaka Bijol je trenutno bolji od svakog naseg stopera koji je bio u konkurenciji protiv Portugala, Blazic je tu negdje sa svakim, nista losiji nije.
Gnezda Čerin je treutno bolji i igra na vecem nivou od svih nasih veznjaka, izuzev Hadziahmetovica koji je za repku blago receno uzas.
Šporar igra u boljem klubu i na vecem nivou od svih nasih napadaca, tu je negdje sa Dzekom, Sesko isto tako plus je trenutno bolji i od Dzeke.
Elsnik nista losiji od Rahmanovica, Cimirota, Pjanica, ako nista igra ozbiljniji fudbal od sve trojice.
Stojanovic tu negdje sa Stevanovicem.
Klupa im je malo jaca gledajuci zadnju utakmicu i jednih i drugih, protiv Portugala si imao realno trojicu-cetvoricu igraca na klupi koji igraju malo ozbiljniji nivo, Amir, Gazibegovic, Hamulic i Prevljak.
Klupa Slovenija Lovrič, Verbic, Celar, Stankovic, Zajc u Feneru ma da igra veoma malo.
Ne znam na osnovu cega si ti zakljucio da smo mi toliko bolji od njih.
-
- Kontakt:
Gdje ba Elsnik na ozbiljnijem nivou od ovih, lik za Olimpiju igra. To je nivo Zrinjskog.
Joj šta čovjek napisa ahahahhahahanastrojeni21 je napisao/la: ↑17 okt 2023, 23:53Oblak bolji od svakog naseg golmana.
Jaka Bijol je trenutno bolji od svakog naseg stopera koji je bio u konkurenciji protiv Portugala, Blazic je tu negdje sa svakim, nista losiji nije.
Gnezda Čerin je treutno bolji i igra na vecem nivou od svih nasih veznjaka, izuzev Hadziahmetovica koji je za repku blago receno uzas.
Šporar igra u boljem klubu i na vecem nivou od svih nasih napadaca, tu je negdje sa Dzekom, Sesko isto tako plus je trenutno bolji i od Dzeke.
Elsnik nista losiji od Rahmanovica, Cimirota, Pjanica, ako nista igra ozbiljniji fudbal od sve trojice.
Klupa im je malo jaca gledajuci zadnju utakmicu i jednih i drugih, protiv Portugala si imao realno trojicu-cetvoricu igraca na klupi koji igraju malo ozbiljniji nivo, Amir, Gazibegovic, Hamulic i Prevljak.
Klupa Slovenija Lovrič, Verbic, Celar, Stankovic, Zajc u Feneru ma da igra veoma malo.
Pa Besic,Jajalo,Begovic i ostali koji nemaju mjesta kod nas su imali bolje karijere nego ovi slovenci
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Ispadosi boga mi slovenci velesila koja godinama dominira 
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
-
- Kontakt:
Šehić < Oblak
Dedić > Karničnik
Ahmedhodžić = Bijol
Hadžikadunić > Blažić
Kolašinac > Janža
Krunić > Čerin
Tahirović > Elšnik
Stevanović > Stojanović
Demirović > Mlakar
Džeko > Šporar
Hamulić (Prevljak,Bilbija) < Šeško
Dedić > Karničnik
Ahmedhodžić = Bijol
Hadžikadunić > Blažić
Kolašinac > Janža
Krunić > Čerin
Tahirović > Elšnik
Stevanović > Stojanović
Demirović > Mlakar
Džeko > Šporar
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
19vendetta87 je napisao/la: ↑18 okt 2023, 12:05Šehić < Oblak
Dedić > Karničnik
Ahmedhodžić = Bijol
Hadžikadunić > Blažić
Kolašinac > Janža
Krunić > Čerin
Tahirović > Elšnik
Stevanović > Stojanović
Demirović > Mlakar
Džeko > Šporar
Dzabe kad su ozbiljniji generalno
Da su nam svi igraci ozbiljniji i posveceni sportu ko Dedic bili bi bas jaka repka
A ne djecu dovode na utakmice
Idu s tetkama u soping
Puse shishu
Jedu cevape piju pivo
Ne ide jbg
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
To je već druga stvar. Ovdje je rijec o poređenju kvaliteta igrača (individualnog). Smijesno je reći Slovenci imaju jače ili igrače iste kvalitete kao mi
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pa da nema sta dobro si spisak napravio19vendetta87 je napisao/la: ↑18 okt 2023, 12:14To je već druga stvar. Ovdje je rijec o poređenju kvaliteta igrača (individualnog). Smijesno je reći Slovenci imaju jače ili igrače iste kvalitete kao mi
Jaci su nam igraci
Igrali smo cetiri puta s njima sve smo pobjedili
Nikad nisu imali bolje igrace
Cak sta vise njihovi najjaci igraci godinama unazad
Su rodjeni ili su rodom iz BiH
Npr Ilicic, Handanovic, Dedic (Agent nasem Dedicu)
Pa i u kosarci nikad nas nisu pobjedili ni u rukometu nemaju bolji omjer…
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Sta imas tacno od njihovih karijera, nece te nicija karijera odvest na Evropsko vec igra. Uspoređujem trenutne igre njihovih i nasih, Besic vrhunac karijere imao prije 10 godina, ove sezone odigrao 40 minuta, Jajalo povrijeđen, Begovic bi nam jedino valjao.donDondon je napisao/la: ↑18 okt 2023, 11:54Joj šta čovjek napisa ahahahhahahanastrojeni21 je napisao/la: ↑17 okt 2023, 23:53Oblak bolji od svakog naseg golmana.
Pa Besic,Jajalo,Begovic i ostali koji nemaju mjesta kod nas su imali bolje karijere nego ovi slovenci
Bespotrebna su ta poređenja jer smo mi nakon Brazila uvijek imali ekipu koja je kvalitetom zaslužila da bude na svakom EP pa tako i ovom u Njemačkoj naredne godine. Nesto drugo je truhlo a sto je spriječilo da se plasiramo - a to su bolestan savez, nepotizam, cirkus s izborima novih selektora, loši selektori i sl.
Ali jedno je sigurna činjenica, a to je da smo kvalitetom sigurno medju 24 reprezentacije u Europi...uvijek bili.
Ali jedno je sigurna činjenica, a to je da smo kvalitetom sigurno medju 24 reprezentacije u Europi...uvijek bili.
-
- Kontakt:
Pa mi se sa Slovenijom ne mozemo porediti ni u cemu, toliko je organizovana nacija da mi kasnimo za njima 100 godina.
Toliko su ozbiljniji u svemu mogucem i u sve moguce ulazu i gledaju da postignu nesto.
U nas u drzavi nema jedna yebena stvar koja funkionise na normalan nacin. Dzaba nama bolji igraci kad ne mozemo nista, znaci nije ni do igraca.
Svi smo ovdje zakljucili da je problem savez, da se treba gledati da se to rijesi sto prije, da dodju legende BH nogometa, da se postave zdravi temelji, da se naprave neka pravila po kojima to sve treba funkcionisati. Dok god je politika tu, ne vrijedi nam ni da odemo na EP jer to nista ne bi rijesilo.
Problem je mnogo veci nego sto se cini, i dok god ne dodje promjena, mozemo govoriti da igraci idu na cevape, yebo cevap, to je najmanji problem sad. I da je to jedini problem to bi se lako rijesilo
Toliko su ozbiljniji u svemu mogucem i u sve moguce ulazu i gledaju da postignu nesto.
U nas u drzavi nema jedna yebena stvar koja funkionise na normalan nacin. Dzaba nama bolji igraci kad ne mozemo nista, znaci nije ni do igraca.
Svi smo ovdje zakljucili da je problem savez, da se treba gledati da se to rijesi sto prije, da dodju legende BH nogometa, da se postave zdravi temelji, da se naprave neka pravila po kojima to sve treba funkcionisati. Dok god je politika tu, ne vrijedi nam ni da odemo na EP jer to nista ne bi rijesilo.
Problem je mnogo veci nego sto se cini, i dok god ne dodje promjena, mozemo govoriti da igraci idu na cevape, yebo cevap, to je najmanji problem sad. I da je to jedini problem to bi se lako rijesilo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.