hurem je napisao/la: ↑18 okt 2023, 15:50
numanumaye22 je napisao/la: ↑18 okt 2023, 15:10
hurem je napisao/la: ↑18 okt 2023, 13:46
Bespotrebna su ta poređenja jer smo mi nakon Brazila uvijek imali ekipu koja je kvalitetom zaslužila da bude na svakom EP pa tako i ovom u Njemačkoj naredne godine. Nesto drugo je truhlo a sto je spriječilo da se plasiramo - a to su bolestan savez, nepotizam, cirkus s izborima novih selektora, loši selektori i sl.
Ali jedno je sigurna činjenica, a to je da smo kvalitetom sigurno medju 24 reprezentacije u Europi...uvijek bili.
Ma sigurno, prekvalitetni smo, sve klasa do klase, citava repka standardni igraci lige petice
Pa sta ću ti ja sto ne pratiš evropski fudbal pa nemaš pojma gdje igraju naši reprezentativci a gdje dr.reprezentacija koje su se plasirale prije nas, i sada i ranijih godina.
Nema sumnje da smo igrački kvalitetniji i od Finske i od Slovenije i da ne nabrajam sada...ali kod nas je dr.problem u pitanju.
Mi da smo imali 11 igraca iz Milana, Reala i Cityija...mi se ne bismo kvalifikovali proteklih godina. Nadam se da sam ti sada malo približio.
Ma imamo najbolje igrace na svijetu, nema sta. Fino se tjesit.
Zanimljivo pominjes Sloveniju, koja ima nastupe na 2 SP i jedan Euro. Ljudi su pojam za nas u svakoj sferi drustva pa i nogometu. Da su imali igrace kao sto su Ibisevic, Pjanic, Dzeko, imali bi jos vise nastupa na najvaznijim takmicenjima, tu nema dileme.
Mi smo 2010-2014 imali malo iznad prosjecnu ekipu i to je to. Ovo ostalo je sve tanko bilo.
Ali posto ti gledas europski nogomet a ja ne da malo elaborisemo gdje to nase zvijezde igraju:
Ibrahim Sehic- Al-Khaleej Saihat, 35 godina
Amar Dedic- RB Salzburg (talenat, hajde)
Kolasinac- Atalanta, 30 godina
Edin Dzeko- Fenerbahce, ulazi u 38 godinu
Prcic- Strasbour- vec 29 godina, 2 gola lik ima u 4 sezone.
Cimirot- Al-Fayha al-Majma'ah, vec 30 godina
Stevanovic- Servette, usao u 34 godinu
Hrvoje- AEK Larnakas, 30 godina vec
Hadzikadunic- HSV, skakac s posudbe na posudbu
Civic- Ferencvaros
Ahmethodzic- ne zeli ni igrat za BiH vise
Pjanic- Sharjah FC, 34 godine skoro
Krunic-Milan, 30 godina vec, 96 nastupa, 1 gol
Demirovic- Augsburg
Prevljak- Herta, 28 godina vec, prosjecna karijera
Menalo- posudbe opet, hrvatska liga
Rahmanovic- Krylia Sovetov Samara, Rusija bokte
Po meni je ovdje kvaliteta u najmanju ruku upitna, kad procitas ovo. Zar mislis da je stalno do trenera i ostalih faktora a ne do samih igraca i njihovog neznanja, nezalaganja, nezainteresovanja? Pa koliko smo trenera promijenili za ovo kratko vrijeme? Jel moguce da je niti jedan trener ne zna poslozit ove gore "znalce"? Odgovori sebi na to pitanje samo.