BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Stvarno nisam dugo gled'o slabiji Dortmund(posebno u 2. poluvremenu). Nije to napadački bilo na nivou; nije ni bilo nekih stopostotnih prilika(svi znamo koliko prilika na meču oni stvaraju), a Hoffenheim je to znalački iskoristio. No, prednost u odnosu na drugoplasiranog je i dalje velika, tako da se gubitak bod(ov)a na ovom gostovanju i može prežaliti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- majestic24
- Kontakt:
jarane,valjda hoces reci "napreduje super njegov oporavak"Damir_BvB je napisao/la:Hummels ne bih trebao igrat protiv hoppenheima, a sad je evo i Barrios upitan a u pm. ali hajde ima kuba i lewa ide u spic, Gotze na 10-ku , a kuba na desno krilo i opet to nije tako lose ... a mozda panteros i zaigra ko ce ti ga znat
Super vijesti od Kagawe, za nekih 10 do 15 dana bi mogao pocet sa treningom, napreduje fenomenalno njegova povreda.. Super vijesti za Made in Japanca naseg ...

GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
I LOVE BVB je napisao/la:Poozdrav svim navijačima BVB-amolio bih da mi netko kaže kako se stavlja slika na profil
![]()
![]()
![]()
Kao što možete pretpostaviti novi sam član (navijač) koji sam se ulogirao na vaš ovaj ovdje forum i nadam se da će te me prihvatiti.Danas smo izgubili uatkmicu u gostima protiv Hoffenhaima no Bože moj i najbolji ponekad izgube
Pozdrav druze i Welcome...sliku postavljas gore u postavke/profil=> avatar...
Danas dosta slaba utakmica nasih...mozda i najslabija ove sezone i vjerovatno prva u kojoj se osjetilo neigranje nasih ponajboljih igraca Kagave i Humelsa.Santana nije uopste igrao lose ali Subotic i Hummels su mnogo kompaktniji u odbrani.Lewandowski jos jednom pokazao da ne moze igrati na onoj poziciji iza Bariosa...tu bi ja stavio Maria a Kuba u prvu na krilu.Dosta se osjetilo i neigranje Bendera u zavrsnici meca.
Nadam se da ce Mainz uzeti bar bod sutra...
@ BvB -OVCI
Zamolio bih nekog za malo detaljniju analizu nazalost sam ovaj mec propustio ...
Zamolio bih nekog za malo detaljniju analizu nazalost sam ovaj mec propustio ...
BvB Echte Liebe !!!
Damir_BvB je napisao/la:@ BvB -OVCI
Kao prvo da kazem da je Weidenfeller branio odlicno i bio je vjerovatno najbolji pojedinac u nasim redovima.
Pisczek tu i tamo,nije bio los ali par puta je ocajno centrirao...sa druge strane Schmelzer veoma dobar,uz Weidija najbolji.
Dvojac u sredini bez nekih vecih gresaka ali bilo je dosta lufta izmedju Subote i Santane sto se dosad nije desavalo...Felipe je mogao i malo bolje reagovati kod gola Ibisevica.
Vezni red veoma los,odavno nije bio slabiji protok lopte...Gotze je izgubio 100 lopti,Robert se opet izgubio taj poziciji iza Barriosa,Bender solidan ali izasao je zbog povrede u 45.-oj...Kevin takodje neprimjetan...Sahin tu i tamo,nije imao s kim ni igrati...
Barrios se dosta trudio,po meni nije bio toliko los ali ovaj put nije bilo mnogo prostora za njega.
E sad na stranu sto smo igrali slabo,mogao je ovaj mec zavrsiti i drugacije.Onaj njihov golman je branio odlicno...prije svega prilike za Schmelzera i Barriosa kod 1-0 je odlicno rijesio.Robert je jednu 100% zapucao na tribine i to kod 0-0...a i Santana i Barrios su imali dobre prilike kod 0-0...ne mogu se sad sjetiti bas svih situacija...s druge strane Vedo je pravio najvise problema ali Roman je imao par odlicnih odbrana...
@ Ado . Kagawa 
Hvala ti druze na sazetku, znaci najrealnije bi bilo ne rjeseno ma da i ta pobjeda hoffenheima nije ne zasluzena, ocigledno da izostanci ti se moraju odrazit i na rez. jbg Santana je odlican ali Hummy je Hummy, pogotov Subotic i Hummy u paru su predobar tandem i dopunjavaju jedan drugog i to je to... Ali eto veza nam je zakazala, zapravo ne veza vec postava kloppova i buvaca i los odabir taktike, ajd red je bio da i njih neko ove sezone nadmudri, ali stvarno nam Hoffenheim ne lezi, a i Starke nije normalan sta je Schmelleu odbranio moj boze ... Ali hajde idemo dalje moramo i mi kiksat ha ya ...

Hvala ti druze na sazetku, znaci najrealnije bi bilo ne rjeseno ma da i ta pobjeda hoffenheima nije ne zasluzena, ocigledno da izostanci ti se moraju odrazit i na rez. jbg Santana je odlican ali Hummy je Hummy, pogotov Subotic i Hummy u paru su predobar tandem i dopunjavaju jedan drugog i to je to... Ali eto veza nam je zakazala, zapravo ne veza vec postava kloppova i buvaca i los odabir taktike, ajd red je bio da i njih neko ove sezone nadmudri, ali stvarno nam Hoffenheim ne lezi, a i Starke nije normalan sta je Schmelleu odbranio moj boze ... Ali hajde idemo dalje moramo i mi kiksat ha ya ...
BvB Echte Liebe !!!
Bender minimalno 2 sedmice out, tacna dijagnoza ce se tek u pon saznati ... cccc kakva steta sta je ovo svake sedmice po jedan manje, i kehl nesto opet nije zdrav isto kakva ckapi moj boze ko da je od stakla cojk, Ja iskreno mislim da ce Da Silva igrat
a to mi se nikako ne svidja, valjda kako Kehl dodje sebi i uspije bit makar 30 dana zdrav u jednoj sezoni ....

BvB Echte Liebe !!!
Eto mene opet priznajem ja sam ONI KING1000,MANCHESTER FOREVER,THE BEST CHELSEA,AC MILAN,I LOVE BVB izbrisan sam bio od strane moderatora potpuno zasluženo jer se nisam držao pravila i ponovno sam se sada ulogirao kao LOVE BVB i nadam se da ću dobiti još jednu šansu kod moderatora jel mislim da je zaslužujem jer do sada još nisam bio upozoravan evo promotrite ovo i iskreno se ispričavam i nadam se da ću dobiti drugu šansu hvala
Eto navijat ću za BVB i neće više raditi nove PROFILE OBEĆAJEM

Eto navijat ću za BVB i neće više raditi nove PROFILE OBEĆAJEM

Eto da nešto kažem o sebi istinito dolazim iz jastrebarskog to je 30 km udaljeno od Zagreba te se nadam da ću biti prihvaćen ponajprije od navijača BVB-A

Šteta jučer smo izgubili od Hoffenhaima 1-0 no i najbolji ponekad izgube 

1. utakmicu ove sezone nisam gledao i hop PORAZ ....
nije toliko strasno, a po komentarima vidim da i nismo igrali toliko lose.Jedna stvar me jako nervira a to je da nismo ekipa koja ce iz jedne dvije sanse zabiti gol - treba nam 15 suteva da jedna udje.Preko svih tih promasaja nekako mogu preci , ali kad vidim post " Lewandowski je kod nula nula imao 100% i nabio je bogu iza nogu...OSPEM SE ... FRAJER JE TOTALNI KRETENCI.Svi ostali nesto rade na terenu Groskrojc trci za dvojicu Bender gine Sahin je doktor Goce je fenomen Barrios je ubica ali ovaj Lewandowski ma nemojte..... ( Klopp : de postedi nas molim te price kako je Lewat dobar ...zabit ce,ne moze retard boziji zabit nista i ono protiv Koln slucajno)
Dobro dosao druze @LOVE BVB
Mislio sam da cemo ovaj hoffenheim rasut i da cemo ovjerit titulu sa dvije tekme kuci ali eto...
Nadam se porazu Farmaceuta...

Mislio sam da cemo ovaj hoffenheim rasut i da cemo ovjerit titulu sa dvije tekme kuci ali eto...

Sve je to problem u glavi i ja se oko toga uopste ne brinem. To su igraci koji kad procepe mogu zabiti preko 20 golova u sezoni. On ima nesto sto mu se ne moze uzeti i sto ce uvijek imati, snagu u delima, prijem lopte s igracem na leđima, igra glavom (sjeti se gola Freiburgu), jak udarac koji cesto oproba van 16, sto nam najvise fali. Svi zaboravljaju da mu je ovo prva sezona u Njemackoj, da ne igra na svojoj poziciji. Golovi ce doci, bitno je da on zna igrati, sve je do samopouzdanja. Rijec je o Lewandowskom 

Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Hvala ti druže na dobrodošliciHzBvB je napisao/la:1. utakmicu ove sezone nisam gledao i hop PORAZ ....nije toliko strasno, a po komentarima vidim da i nismo igrali toliko lose.Jedna stvar me jako nervira a to je da nismo ekipa koja ce iz jedne dvije sanse zabiti gol - treba nam 15 suteva da jedna udje.Preko svih tih promasaja nekako mogu preci , ali kad vidim post " Lewandowski je kod nula nula imao 100% i nabio je bogu iza nogu...OSPEM SE ... FRAJER JE TOTALNI KRETENCI.Svi ostali nesto rade na terenu Groskrojc trci za dvojicu Bender gine Sahin je doktor Goce je fenomen Barrios je ubica ali ovaj Lewandowski ma nemojte..... ( Klopp : de postedi nas molim te price kako je Lewat dobar ...zabit ce,ne moze retard boziji zabit nista i ono protiv Koln slucajno)

Borussia D. izgubila Bendera na duže razdoblje?
Ponajbolji nogometaš Borussije iz Dortmunda, 22-godišnji zadnji vezni Sven Bender, iščašio je rame u subotnjoj utakmici 26. bundesligaškog kola protiv Hoffenheima...
Morao je zbog toga novopečeni njemački reprezentativac napustiti igru u 43. minuti.
Zasad nije poznato koliko će dugo Bender pauzirati. Moguće je da će izgubiti ostatak sezone, premda se trener Jürgen Klopp nada drukčijem raspletu:
- Nadam se da nam neće dugo nedostajati. Bio bi to za nas težak udarac.
Hoffenheim je, nakon što je u prvom dijelu prvenstva uzeo Dortmunđanima bod na njihovu stadionu, pobijedio u Sinsheimu 1-0 nanijevši lideru bundesligaške ljestvice prvi poraz u 2011. godini i treći ukupno u sezoni, a prvi nakon 18. prosinca prošle godine.

Ponajbolji nogometaš Borussije iz Dortmunda, 22-godišnji zadnji vezni Sven Bender, iščašio je rame u subotnjoj utakmici 26. bundesligaškog kola protiv Hoffenheima...
Morao je zbog toga novopečeni njemački reprezentativac napustiti igru u 43. minuti.
Zasad nije poznato koliko će dugo Bender pauzirati. Moguće je da će izgubiti ostatak sezone, premda se trener Jürgen Klopp nada drukčijem raspletu:
- Nadam se da nam neće dugo nedostajati. Bio bi to za nas težak udarac.
Hoffenheim je, nakon što je u prvom dijelu prvenstva uzeo Dortmunđanima bod na njihovu stadionu, pobijedio u Sinsheimu 1-0 nanijevši lideru bundesligaške ljestvice prvi poraz u 2011. godini i treći ukupno u sezoni, a prvi nakon 18. prosinca prošle godine.

Klopp je napisao/la:Sve je to problem u glavi i ja se oko toga uopste ne brinem. To su igraci koji kad procepe mogu zabiti preko 20 golova u sezoni. On ima nesto sto mu se ne moze uzeti i sto ce uvijek imati, snagu u delima, prijem lopte s igracem na leđima, igra glavom (sjeti se gola Freiburgu), jak udarac koji cesto oproba van 16, sto nam najvise fali. Svi zaboravljaju da mu je ovo prva sezona u Njemackoj, da ne igra na svojoj poziciji. Golovi ce doci, bitno je da on zna igrati, sve je do samopouzdanja. Rijec je o Lewandowskom
Sve je to uredu, ali ne mogu ga ja nikako kad vidim da izadje sam pred golmana i samo je opali ni ne pogleda ni gdje je golman nit koji vrag , pa sjeti se samo prilike protiv karpatija ( u Dortmundu) ...pa zrelije bi se ponaso neki prosjecan kadet nego on, ne mogu ga , ne mogu ne mogu ne mogu .............i ako nam igra tu za tih par duela ili da prenese loptu glavom , hebg onda jer bolje je da igra neko ko ima dobar zadnji pas ....
Jedva cekam da se Kagawa vrati. !!!
Goal pise kako smo zainteresovani za Bentdnera, cjena 10. mio eura, nedaj boze da nam on dodje, nadam se da je ovo ne tacna informacija ...
BvB Echte Liebe !!!
- eurofighter typhoon
- Kontakt:
sta ste se odmah prepali oko bentnerovog transfera
sad vi tek vidite kako je bilo nama.....

sad vi tek vidite kako je bilo nama.....

trener partizana Alexandar Stanojevic:sviđa mi se igra barcelone ali bih vise volio da igramo kao bayern!!!!!
The "bomber" is one of the best striker ever
Der "TITAN"
Der "KAISER"
The "bomber" is one of the best striker ever
Der "TITAN"
Der "KAISER"
Ne zna se ko je gori...Bendtner ili goal.com koji pise ovakve gluposti.eurofighter typhoon je napisao/la:sta ste se odmah prepali oko bentnerovog transfera![]()
![]()
![]()
![]()
sad vi tek vidite kako je bilo nama.....![]()
![]()
Inace,za nama je najgori moguci vikend...poraz od Hoffenheim-a,pobjeda Leverkusena i povreda Bendera

ma borusija to lagano osvaja
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pa zar ima neko ko sumnja da ce BvB doci do titule?
Nakon svih desavanja tokom cijele sezone, nerealno bi bilo sada ocekivati da ih Kusen sustigne. Ja sam vec na polusezoni rekao da je to gotovo i vecina je isto pricala, tako da nemate razloga za brigom.
Uostalom, Kusen je pozanat po tome da u posljednjih nekoliko kola prosipa bodova i gdje treba i gdje ne treba.

Nakon svih desavanja tokom cijele sezone, nerealno bi bilo sada ocekivati da ih Kusen sustigne. Ja sam vec na polusezoni rekao da je to gotovo i vecina je isto pricala, tako da nemate razloga za brigom.
Uostalom, Kusen je pozanat po tome da u posljednjih nekoliko kola prosipa bodova i gdje treba i gdje ne treba.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.