Evo neutralno misljenje.
U prvom poluvremenu je bilo uglavnom ok sudjenje. Najveca greska je bila sto Kvrzic nije na vrijeme dobio zuti karton. Ostalo je bilo manje-vise ok u "redovno" navlačenje domaćinu kakvo imamo u svim ligama (osim kada Borac igra na strani). U tom prvom pol su svirani i mali ofsajdi za Borac. Na snimku se vidjelo da su bili i bas sam kontao svaka cast sudiji kad je ovo mogao vidjeti. Tad se primjetilo i da se igraci Borca gube jer su ih iznenadili ti ofsajdi, valjda navikli da im sve prolazi. Iz svega toga je izasla na vidjelo nervoza i nemoc sto se najvise moglo vidjeti kod Kvrzica i koji je morao dobiti zuti karton.
U drugom poluvremenu pocinje vec blago navlacenje, pogotovo sa faulima na sredini terena koji za sarajevo nisu svirani, a za borac svaki jeste. Iznenadilo me da za borac nije svirao penal, iako je bilo ocito da lopta nije pogodila ruku nego stomak, ali u onoj guzvi je to lako moglo proci. Zadnjih 10 minuta je bila bas lakrdija i sve sto je prethodilo golu nije bilo regularno (ofsajdi, nepostojeci fauli za borac, nesvirani fauli za sarajevo, gruba igra). Vidjelo se da su i igraci Borca toga svjesni pa nisu ni pokusavali izaci iz ofsajda, a iznenadilo me da je sarajevo u takvoj situaciji odlucilo da postavlja ofsajd zamke i da izlazi visoko kod prekida.
Sve u svemu, nista novo. Iskreno, ocekivao sam da ce iz borca odluciti da ovu odigraju muski, bez poguranca i da pokazu da se moze i tako, pa makar i izgubili. Ove godine su pristupili drugacije nego ranijih godina. Ranije su na pocetku pustali da se igra, pa nakon polusezone angazovali sudije da pomognu doci do cilja. Ove godine nista ne prepustaju slucaju, pa preko sudija zavrsavaju uglavnom male ekipe, a i raspored su sebi prilagodili. Zbog toga i zbog te zalihe koju su stvorili, ocekivao sam da ce tekme sa sarajevom i zrinjskim odgrati kako treba, al jbg. Zrinjskog sigurno nece moci povaliti ovako ofirno (tipa neregularni go i penal), ali ce sigurno biti sitnog navlacenja.
Zadnja izmjena:
macak_, dana/u 19 okt 2023, 10:17, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za flash-a!!!