Tačno je da se veliki novac izdvojio za promjene koje su tražili Simon i Senijad. Samo što nisu oni krivi za apsolutno katastrofalne greške koje je prethodnik pravio zajedno sa direktoricom i SD-om u jednom.Pitarsam je napisao/la: ↑19 okt 2023, 12:28Slažem se,ali ne u potpunosti.Nikakva kritika samoGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑19 okt 2023, 11:46Sve tačnoGalileoGalilei je napisao/la: ↑19 okt 2023, 11:32Nikad bolje i smislenije nismo igrali. Ovo što je Rožman uradio za vrlo kratak period je odlično. Kada napadamo, napadamo polako i smireno. Kada se branimo, to sve izgleda odlično. Zna se tačno kad se zaletimo, a kad se obara tempo. Od pomjeranja linija i duplog bloka, oduševljen sam. Treba uzeti u obzir da je odbrana bila u takvom raspadu pri nego što nas je Rožman preuzeo.
Dodatne pohvale idu za Rožmana po pitanju izmjena, te vremena pravljenja istih. Nikad nije zakasnio i svaki put je ubo s izmjenama.
Ostaje žal, jer čovjeka najviše ubije nepravda. Sad će neko reći "nema veze dobar je i bod", ali nije stvar u tome. Odigrao si jako dobru utakmicu i pored kompletnog šiljenja, zabiješ gol i umobolnik te oštetati na samom kraju. Mogli smo iskorisiti one dvije-tri kontre, ali bože moj, to opet nije opravdanje da te neko onako osakati i prizna onakav gol. Čak je svirao jedan nepostojeći ofsajd kad je Renan izašao 1 na 1 s golmanom i probao ga predriblati.
Ja sam prvi govorio da ti sudija ne može ništa ako odigraš hrabro i pametno. Uspjeli smo odigrati jako dobro i pametno, zato mi je još više žao momaka i Rožmana. Mogu samo reći da sam preponosan na ove igrače i SŠ, samo nastavite ovako i napravićemo lijepu priču svi zajedno. Ne znam ni kako se priberu u pojedinim situacijama, ja bih ga izvrnuo šakom, pa šta bilo bilo. Ovaj dobar i naporan rad će nam se vratiti kad-tad, kad dođe Evropa i budemo pravi, dok će ove kriminalne ljige opet da plaču kad ih izbace neki amateri.
Još 15ak dana i eto Koševa, siguran sam da će narod biti tako naložen da će ovi pocrkati od muke.
Još je ovo igra koju je Simon uigravao u hodu, nije još imao u komadu 15 dana da se samo na fizičku spremu fokusira, pa onda da ima par sedmica za taktički dio. I opet i pored tih problema imamo puno bolju spremu nego na početku sezone vođeni onim narkomanom.
Obzervacija s ciljem da se ne prave neki mitovi i
Legende.
Opekli smo se stotinu puta.
Znaci došao Slovenac poslije super lošeg Trenera
Varesanovica.Sto mi najteže pada je da MV i njegov
“Stručni Stab” uopste nisu pripremili ekipu
pa makar i fizičkom spremom?!
Znaci izgubljeno -vrijeme-novac-pripreme u Sloveniji.
Poslije raspada sistema dolazi Slovenac sa ČITAVIM
Svojim stručnim Stabom + Sportski Direktor.
Znaci ne jedan čovjek -trener nego hipten njegovih
suradnika.Sve to treba istrpiti i platiti,kao prvo.
Onda novi trener nakon nekoliko treninga briše
Skupa pojačanja-Serbecic,Balta,Zeljkovic i Vrančića.
Viveros se sam otpisao,a ovu zadnju dvojicu vratio
Nakon urgencije sa vrha ali mu ipak ne igraju nikako!
Koliko su njih 4 koštala i koštaju samo Mirvic zna.
Onda hoće da mu se dovede Igrač iz Domžale,Mirvic
Mu ga dovede-nije bio za djaba!
Onda hoće još jednog Centarhalfa -Mirvic mu ga dovede.
Po riječima G.Mirvica,Crnogorac je koštao kao “stan na
Otoci”!
Onda mu dovede i trenutno najboljeg igrača Lige-Hasica.
Ma zar je malo da **** rak raka!
Trener ima sto je evidentno ogromnu podrsku prvo
G.Mirvica iako su ga njegove odluke u samo par mjeseci
koštale kao Željeznicarov godišnji budjet!
Ima ogromnu podrsku svih Bordo navijača,jer poslije
katastrofe sa prijašnjim trenerima ovaj kao izgleda
ozbiljan.
Rezultatski do sada Al bas da svi budemo objektivni je
pobjeda nad Zrinjskim!
Pobjeda nad trulim Željom je vise nego očekivana.
Znaci ako uzmemo sve okolnosti sto se rezultata tiče
Neuspjeh u Listići gdje nismo trebali izgubiti i po meni
Loše zatvaranje tekme u zadnjim minutama.
Uvodjenje “trunte “ sa guzovima i teškim kukovima,
Momka po imenu Trako koji je u banani već duze vremena
je bila velika greška.Da mu taj momak drži zadnju liniju
U zadnjih par minuta-velika greška,po mom skromnom
Mišljenju.
Za pohvalu je sistem i disciplina koju je uveo.
Fizička sprema,kondicija i sl.
Da sumiram.Dajte da objektivno gledamo na neke stvari.
Čovjek uvodi sistem,radi,svi njegovi se trude,ali,ali.ali :
Sa ovakvim investicijama i podrškom kako vlasnika tako
i navijača zar za nije očekivati čak i bolje.
Zato manimo se mitomanije to stanuje na drugoj strani
Foruma!!
P.S.Ako se neko ne slaže sa napisanim,samo argumentirano
Molim lijepo!
Mi smo za mjesec dana podigli nivo igre za najmanje 20%. Samo uporediš revanš protiv Torpeda i utakmicu sa Slogom, i onda uporediš to sa utakmicom protiv Zrinjskog gdje ljudi nisu šuta na gol imali.
Džaba ti pare ako ne znaš da ih iskoristiš, ako ne znaš šta ti treba i ako ne znaš prepoznati igrača dobrog.
Izvukli su iz možda i najgore lige sa Balkana odličnog stopera, za kojeg sam prvi ja mislio da neće moći zadovoljiti standarde kojima težimo.
Evo Anđušića su doveli za kojeg je raja nezadovoljna bila, komentari u fazonu:” Otjerao ga Klafurić iz Veleža, kako će nama valjati?”, a evo momak nam je možda i najbolji joker sa klupe, što je jučer potvrdio.
Od svih igrača iskorištava maksimum, evo u veznom radu nam je Mustafić fenomenalan, a kod prošla 2 trenera nije hodati znao. E to su odlike kvalitetnog trenera koji će izvlačiti maksimum.
Da ne pričam o ingame promjenama gdje je Simon prekucao sistem. Osjeti trenutak kad nam treba svježa krv da bi ubacili u brzinu više, i svaki put do sad se isplatilo kad je to bilo potrebno( GOŠK, kone, Borac ).
U lištici je bila egal utakmica, i da nije bilo individualne greške golmana, ostalo bi 0:0 što je uvijek dobar rezultat na najtežem gostovanju lige za nas( u to ne svrstavam Borac koji će biti najgore gostovanje samo dok je Vice i co ).
Nama je i štekalo upravo to gdje ti govoriš da smo upisali očekivane pobjede. Kone smo napokon pobjedili i pokazali smo odličan mentalitet u toj utakmici gdje se nismo usrali na 2:0 i možda da smo u drugom poluvremenu bili u grču kad je Al Jaber ušao. I upravo tad je Simon reagovao izmjenama koje su nam donijele treći gol i potpuni nokaut.