NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Convicts
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Convicts » 19 okt 2023, 20:27

Idemo sad po 2 pobjede i dočekati Zrinjski pred 13.000 navijača.
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 19 okt 2023, 20:45

Truhlo je napisao/la:
19 okt 2023, 20:04
BatistutA19 je napisao/la:
19 okt 2023, 19:19
redbull93 je napisao/la:
19 okt 2023, 18:54

Rekla, kazala i bati strucnjak. Haj bgt, nemoj to vise nikome pricati :mrgreen:
Da se nadovezem ovdje vidim.spominjete me😁😁sto se tice Pavica i meni je taj covjek stvarno drag i dok je bio igrac a i trener..
Ali stvarno tad je bilo sumnjivo treba bit realan da su Čeliku stimali da ne ispadnu bukvalno svi u zadnjih 10 godina,pa pogledaj samo tekmu ligu za opstanak Siroki-Celik 1-1 kad se svi sklanjaju Dilaveru da da gol.,pa onda tog Sirokog nabismo ovdje cini mi se 5-2.Tad su bas bile sumnjive te lige za opstanak 3 ekipe pobjegnu i stimaju a 3 zadnje se bore da ostanu..Onda posebno.onda kad sjebasmo Jajce sa Matom 😁😁ovdje Sirokog vodio Vitez i Kakanj i ostalo po Hrvatskoj .Ja podrzajem upravu koga god oni zele pa makar bio i brko Amar Osim 🤣🤣Ne bi ni ja bio protiv Pavica ali naravno cisto sve a ne da trci po Istoku trazi wifi da moze nazvat klupu za upute 🤣🤣🤣
Vodio je taj Pavić Čelik i 2015 pa imao opet odlične rezultate. Nemoj života ti lupati i to za vrijeme dok su pojedini članovi NGG-a za Čelik sređivali situaciju u klubu.
Pa NGG je bio i kad je Šatorovic bio pa vidio si haosa posle ,ne bi ni ja nisto imo protiv Pavica a ovi svi sto kazu za neke tuzio bla bla ,svako trazi svoje ..Koga god uprava bude odabrala puna podrska taman kad bi Osim bio ja bi ga podrzo.I ja mislim treba nac kvalitetnog trenera i mozda 2 do 3 ciljana pojacanja ali pojacanja u zimu i u ljeto opet tako i onda pokusat se ukljucit u tu borbu za 1 mijesto ako se i finansije poklope.
Ove sezone bukvalno i trazili smo se i lutali i fulali ali sve to neiskustvo kluba za ovaj rang ali bitno je da se neispadne i hajd ove sezone.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 19 okt 2023, 21:09

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 19 okt 2023, 21:11

Sutra je i pressica, bit će govora i oko deblokade sigurno. Ovi naši sudovi i banke su totalni javašluk očigledno, žalosno u kakvom sistemu živimo. Ako ne deblokiraju račun ubrzo, a klub prije dva mjeseca isplatio sve blokade, treba zapalit i banku i sud.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 19 okt 2023, 21:11

redbull93 je napisao/la:
19 okt 2023, 20:13
NekiForumas je napisao/la:
19 okt 2023, 20:09
redbull93 je napisao/la:
19 okt 2023, 19:07
Friska informacija iz Mostara

Zrinjski dolazi 02.11.
Tako sam i ja cuo. 31.10 ili 02.11. nije jos tacno odluceno koji od ova dva datuma.
02.11. ce biti, tako da poslije slobode jos jedan derbi na BP. Steta sto ne docekujemo u boljoj atmosferi, pa da 2x napunimo stadion.

28.10. Idemo u Bihac protiv Jedinstva
02.11. kuci Zrinjski
04.11. kuci protiv Buducnosti

U 7 dana tri teske utakmice, izvuci 3 pobjede i zadovoljiti forumsku gospodu :opaopa:
Odličan termin, četvrtak 2.11, oni će prije toga igrati sad nedjelja Borac, četvrtak Legija pa nedjelja ili ponedjeljak posušje, pa čelik, pa Tuzla city... Vrlo gust raspored, nadam se da ih kup neće zanimati :mrgreen:

Kod nas samo pomjeriti Banoviće na nedjelju 5.11 i sve super.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 19 okt 2023, 21:14

Satnica protiv Zrinjskog?
18:00 ili 17:30h?

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 19 okt 2023, 21:18

Convicts je napisao/la:
19 okt 2023, 21:14
13:00
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 19 okt 2023, 21:19

Truhlo je napisao/la:
19 okt 2023, 21:18
Convicts je napisao/la:
:kafa:
Zadnja izmjena: Convicts, dana/u 19 okt 2023, 21:38, ukupno mijenjano 1 put.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 19 okt 2023, 21:25

Satnica ne prije 17:30, samo da nam ne zgade nogomet
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 19 okt 2023, 21:25

Convicts je napisao/la:
19 okt 2023, 21:19
Truhlo je napisao/la:
Convicts je napisao/la:
22:00 :kafa:
@Pasha drugi žuti, crveni :urnebes: :urnebes:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 19 okt 2023, 21:34

Da napisem koju za Pavica. Kao igrac je bio veoma zahvalan i dobar. Dao je i taj gol protiv Denizlija, nije kuci izgubio itd.

Kao trener je vodio klub u par navrata i radio to dosta solidno i srcano. Medjutim, evo neki spominju da su mu bile nastimane tekme. Napisat cu ono sto znam iz tog perioda te sezone kad se klub borio za provedbu tek uspostavljenog statuta po clanskom modelu, ali isto tako i da opstane u ligi. Prva stvar kad je zelja bila da se radi drugacije onda to podrazumijeva da se radi suprotno od onog sto nije valjalo u proslosti. U proslosti su se stimale tekme i klub je plivao u mutnom, ekipa koja se tad zalagala za promjene je bila radikalno protiv bilo kakvih mutnih radnji. Znam da je i Pavic govorio kad se krenulo javno spekulisati, ako ce biti stimanja da takve pobjede ne zeli. Eto neko je stavio tu sliku protiv Sirokog kad slavi opstanak i tako se ne slavi nastimana pobjeda odnosno i da se desila stimaljka on sigurno nije bio dio toga. Prije njega ekipu je vodio Nedim Jusufbegovic i da je ostao, klub bi te godine ispao iz lige. Pavic je bio upgrade svojim trenerskim kvalitetom. Njegovim dolaskom ekipa se stabilizovala. Ako je neko stimao neke tekme, to je mogao samo Fudo i ovi njegovi pajaci iz tog doba. I javno i licno je Satorovicu tad poslano upozorenje da ako bude bilo kakvih saznanja o necasnim radnjama bice izneseno u javnost bez obzira sto "ide u korist kluba". Bila je spremnost ispasti, ali nek sve bude cisto kako bi se promijenio nacin rada kluba. Takva mutna praksa nas je unistila i ne smije vise biti opcija. Vjerovatno je Fudo nesto i odradio sa strane, ali oni koji su se borili za klub i protiv njegovih ludosti tad sigurno nisu imali uvid u takve stvari. Ipak, znam da je Pavic tada casno odradio svoj posao. Niko mu nije mogao nastimati 0:0 u Banjoj Luci protiv Metalleghea odnosno protiv direktnog rivala za opstanak u ligi.

Ovo spominjem iz razloga tih konstatacija koje ne stoje da su mu sve tekme nastimane i kojekakve gluposti da nista sto je postigao nije njegova zasluga. Eto nakon te sezone su pokusavali stimati, pa je klub ispao iz lige prakticno 2 puta na terenu. Pavic je dao svoj veliki doprinos tom opstanku u ligi. Kamo srece da je tad Fudo svoje ispostovao, bila je sansa i da klub igra PL i da vraca dugove. Medjutim, sve je to proslost. Za Pavica se vezu i druge stvari oko finansija i zaista ne znam te stvari tako da necu ulaziti u tu pricu. Pisem o onom u sta sam poprilicno upucen. Ako eventualno grijesim u svemu tome onda ocito da u tom slucaju nisam dovoljno upucen. Ipak, vjerujem da ovo sto pisem itekako stoji.

Kako god, neko je u kontri, neko je za Pavica. Moje misljenje je samo na osnovu onog sto znam i mogao bi biti dobra opcija u ovoj situaciji iako treba reci realno da je i on kvalitetom limitiran trener. I bio bi dobra opcija samo ako je u skladu s budzetom koji odgovara racionalnom poslovanju kluba, dok je prioritet vracanje dugova. Ako bi mu to bilo malo onda ga ne vrijedi ni razmatrati. I sigurno se ne smije tako postavljati da je on jedina opcija. Klub treba imati uvijek otvoren prostor i donositi odluke koje su iskljucivo u njegovom interesu, a to definitivno ne znaci ogranicavati se. Ne navijamo za trenere i igrace nego za klub. Respekt svakom ko daje svoj doprinos klubu, ali Čelik je uvijek na prvom mjestu! Ko se s tim uskladi ima prolaz, ali nikog ne treba dizati iznad kluba.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 19 okt 2023, 21:35

laudrop je napisao/la:
19 okt 2023, 21:25
Convicts je napisao/la:
19 okt 2023, 21:19
Truhlo je napisao/la:

22:00 :kafa:
@Pasha drugi žuti, crveni :urnebes: :urnebes:
:yawn:

jagamu
Kontakt:

Post Postao/la jagamu » 19 okt 2023, 21:51

E moj bulle jesi ti zelen, tacno ne znas sta je se sve radilo i kako se stimalo. Bolje da ne pisem. Pa sjetimo se samo onog potpisa na salaveti sa Jedinstvom 3 za 3. Zaim Mujezinovic :urnebes:

Bogami meni ovo smjesno za Pavica. Jest on casno i posteno radio, al on nije znao sta se desava sa strane, isto Ciro kad je vodio Slobodu, sve mu utakmice kupljene bile :mrgreen:
Al et nebitno, nemam nista protiv Borisa, bujrum neka dodje i pokaze sta zna.
Mada sam ja za Husrefa starog pitara jedino on moze popravit situaciju.
moSa likCe

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 19 okt 2023, 21:54

jagamu je napisao/la:
19 okt 2023, 21:51
E moj bulle jesi ti zelen, tacno ne znas sta je se sve radilo i kako se stimalo. Bolje da ne pisem. Pa sjetimo se samo onog potpisa na salaveti sa Jedinstvom 3 za 3. Zaim Mujezinovic :urnebes:

Bogami meni ovo smjesno za Pavica. Jest on casno i posteno radio, al on nije znao sta se desava sa strane, isto Ciro kad je vodio Slobodu, sve mu utakmice kupljene bile :mrgreen:
Jel te stid pisati to nalo se vrati na tu sezonu pregledaj izvjestaje utakmica, liga za opstanak bila svaka na noz utakmica, fuj kako se brzo zaboravljaju neke stvari. Dovedite Amara Osima bagro
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

jagamu
Kontakt:

Post Postao/la jagamu » 19 okt 2023, 21:56

dinodino2019 je napisao/la:
19 okt 2023, 21:54
jagamu je napisao/la:

Jel te stid pisati to nalo se vrati na tu sezonu pregledaj izvjestaje utakmica, liga za opstanak bila svaka na noz utakmica, fuj kako se brzo zaboravljaju neke stvari. Dovedite Amara Osima bagro
:lolno:
moSa likCe

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 19 okt 2023, 21:59

Uvaženi ljubitelji sporta, dragi navijači Čelika, dragi prijatelji,
Ovim putem vas pozdravljam, sada već, kao bivši trener i šef stručnog štaba NK ČELIK Zenica. Nikada u ove nepune dvije godine nisam mogao pomisliti da će biti ovoliko teško rastati se sa vama.

Hvala svima na ogromnoj podršci koju sam imao kao trener NK Čelik Zenica. Prošao sam kroz najljepše trenutke u svojoj fudbalskoj karijeri, doživio nezaboravne pobjede, stekao nevjerovatne uspomene i dragocjena iskustva. Želim se zahvaliti članovima Uprave i menadžmenta Čelika na ukazanom povjerenju, uvažavanju i zdravoj saradnji, zatim igračima koje sam vodio na međusobnom poštovanju i zajedničkoj posvećenosti uspjesima Kluba, našim odanim Robijašima, te svim ostalim Čelikovcima na nevjerovatnoj podršci koju ste meni i ekipi pružali u proteklom periodu.

Zajedno smo prošli teške prepreke i izazove, stabilizovali ekipu koja je nakon kantonalne lige stasavala u Drugoj ligi FBiH, osvojili smo KUP ZDK, ušli u osminu finala KUP-a BiH, suvereno osvojili titulu prvaka Druge lige Centar i preko baraža plasirali se u Prvu ligu FBiH. Za vrijeme mog trenerskog mandata ekipa Čelika odigrala je 64 službene utakmice i ostvarili smo skor od 49 pobjeda, 12 neriješenih i 3 poraza. Oborili smo rekord Kluba sa 20 uzastopnih takmičarskih pobjeda, a nismo izgubili više od godinu dana. U većini prijateljskih utakmica ostvarili smo pobjede, a meni će ostati u sjećanju pobjeda protiv Veleža (tada osvajača KUP BiH) te remiji u međunarodnim utakmicama protiv GAK-a u Gracu i Šibenika.

Čeliku, neka je sretno u svim budućim izazovima! Posebno u nastavku prvenstva Prve lige FBiH, na putu do konačnog povratka u Premijer ligu BiH i do europskog Čelika.

Budimo sada svi uz Klub – napunimo naš fudbalski hram Bilino polje – posebno da izađe iz male rezultatske krize, da uspješno savladamo velike derbije protiv tuzlanske Slobode u prvenstvu i mostarskog Zrinjskog u KUP BiH.

Doživio sam neopisivu ljubav i poštovanje naših navijača i to me zauvijek obavezuje da u granicama svojih mogućnosti i znanja, a shodno potrebama, služim Čeliku. Čelik je institucija, Čelik je istinski simbol Zenice i nema nikakve sumnje da će budućnost kluba biti blistava ako Bog da.

Naši putevi se sad razdvajaju, ali sam siguran da ovo nije trajno zbogom. Čovjek se uči dok je živ, svi mi, i fudbaleri i treneri trebamo dalje ulagati u svoj rast i razvoj, u svoju edukaciju i kompetencije. Još nešto, inspirisan sam da radim još više i da se jednog dana jači i spremniji, naravno i iskusniji vratim u svoj i naš Čelik i da nastavimo našu uspješnu šampionsku priču. Već sam kazao da smo ostvarili 49 pobjeda, ovaj put se nije dalo da dođem(o) do moje 50-te jubilarne pobjede. Drugi put ćemo doći i do 50-te, nadam se zajedno i do 100-te pobjede aBd.

Kriza koja je nastupila i koju je obilježila serija remija učinila je da dogovorno prekinemo saradnju. Iako sam znao da radimo kvalitetno i odgovorno, te da je pravo vrijeme da podvučemo crtu zimska pauza na kojoj bi uradio cjelovitu analizu i podnio izvještaj, ljudi koji su mi dali povjerenje i kroz rad u Čeliku me afirmisali smatrali su drugačije – što sam shvatio i razumio fer i sportski.

Čelik je bio, jeste i uvijek će ostati na prvom mjestu za sve nas! Treneri i igrači su prolazni, Čelik je trajan.

Pozdravljam vas uzdignuta čela, ponosan i sretan na sve što smo postigli – kao jedan od vas iz porodice ČELIK – baš na današnji dan 19.oktobar, prvu godišnjicu velike pobjede protiv FK Sarajevo u KUP. Suze radosnice iskrenih Čelikovaca nikada neću zaboraviti.

Jer ti se zoveš Čelik Zenica…”
:clap:
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 19 okt 2023, 22:25

Kako Pavicu kupljene utakmice? A Nedimu Jusufbegovicu nisu? Frajer 4 nerijesena naredao, mogli su i njemu makar dvije pobjede kupiti, pa da nam on heroj postane a i manje bi onda providno bilo. Ove godine prvi put cujem tu pricu, kako se nije pricalo onda 2017-te o tome?

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 19 okt 2023, 22:31

Zaista mi je Armin ostao drag. Steta sto nije ostao u omladinskom pogonu.

Sretno Armine, da opet sjednes aBd na klupu i jos bolje rezultate ostvaris.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 19 okt 2023, 23:07

jagamu je napisao/la:

Tako nekako je bilo slicno Pavic jest posten i dobar covjek ali nije on ni znao sta se radi iza i licno znam igrace Celika koji su mi pricali za dodatne premije Fude i Satorovica u ta doba sto ni NGG nije mogo sprecit bas kao Ciro pokojni i Sloboda a Husic sve placo ..
Ni ja ne bi bio protiv Pavica i ako dodje i koga god uprava izabere puna podrska bio Pavic ili Musemic ili Osim ili Skocibusic...Vijerujem im i podrska uvijek

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 19 okt 2023, 23:10

Ne možeš osporiti kvalitet Pavića nikako, ali nikako:

Sezona 2014/2015 Pavić preuzima klub na zimskoj pauzi, skor na proljeće:
7 pobjeda, 6 remija i 2 poraza, napravio niz od 10 utakmica bez poraza, 6. mjesto na tabeli, klub preuzeo na 11 ili 12 poziciji
Sezona 2015/2016:
6 pobjeda, 4 remija, 4 poraza, otjerao ga neki komitet za hitnost iako je pobjedio Velež i bio 6, 7 na tabeli.

Sezona 2016/2017 bez poraza, a što neko kaže svaka je utakmica na nož bila, dobro se sjećam.

Pavić nikad nije dobio priliku da dugoročno nešto napravi, a nije dobio jer smo bili toksična sredina. S obzirom da je sada druga priča, siguran sam da bi pavić u zdravoj sredini isporučio odličan rezultat. Nije ni on svetac, ima puno boljih trenera od njega, ali kombinacija Pavić-Čelik ima neko ludilo u sebi, nešto kao Atletiko-Cholo :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.