RŠD Velež Mostar

JimmyPage
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la JimmyPage » 19 okt 2023, 23:43

Haskić je uradio sve kako treba, školski se kretao, skočio i opalio loptu pod prečku.. nije je zakucao preko gola, e sad to što je golman odbranio senzacionalno je priča za sebe tako da kritika Haskiću u toj situaciji nema smisla nikakvog

crveniratnik
Kontakt:

Post Postao/la crveniratnik » 20 okt 2023, 01:49

Ja ne mogu da vjerujem da vi ljudi pricate ovdje o nekakvom posjedu Veleza. Kakav bola posjed smo mi imali? Sta ovaj Klaf mlati? De neka neko izracuna posjed Veleza i vrijeme provedeno sa loptom na nasoj polovici igralista? Pa od tog posjeda sto smo mi imali, jedno 75% vremena proveli smo pokusavajuci nekako iznijeti loptu. Emir Halilovic se sakriva iza protivnickih igraca, stoji previse daleko od lopte, fakticki sto se tice toga beskoristan je u veznom redu.

Dalje, Zrinjski dolazi u zadnju trecinu svaki put sa minimalno 3 ili cak sa 4, cesto s 5-6 igraca.
Velez dolazi sa minimalno 1 a maksimalno i u najboljim situacijama sa 2-3 igraca. U tome je bit svega. Pratim Velez intezivno zadnjih 15tak godina i situacija je uvijek ista. Mi nemamo krila koja ulaze unutra (sada mozda imamo nesto tek Guli i Suljic..ali nije to to jos) a pogotovo nemamo bekove koji imaju znanja,mud.a i kondicije da ucestvuju u fazi napada kao kod Zrinjskog. Jucer sam prvi put u zivotu vidio Klemena Sturma da je uspio doci i pomoci nesto u protivnickom sesnestercu, odigrao neki povratni pas, prosao. Najezio sam ss, nisam mogao doci sebi. I kazem pa jel ovo moguce, da prvi put u zivotu vidim naseg beka koji ima muda prici i pomoci u organizaciji napada, napraviti visak i stvoriti adekvatan pritisak.
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 20 okt 2023, 07:30

crveniratnik je napisao/la:
20 okt 2023, 01:49
Ja ne mogu da vjerujem da vi ljudi pricate ovdje o nekakvom posjedu Veleza. Kakav bola posjed smo mi imali? Sta ovaj Klaf mlati? De neka neko izracuna posjed Veleza i vrijeme provedeno sa loptom na nasoj polovici igralista? Pa od tog posjeda sto smo mi imali, jedno 75% vremena proveli smo pokusavajuci nekako iznijeti loptu. Emir Halilovic se sakriva iza protivnickih igraca, stoji previse daleko od lopte, fakticki sto se tice toga beskoristan je u veznom redu.

Dalje, Zrinjski dolazi u zadnju trecinu svaki put sa minimalno 3 ili cak sa 4, cesto s 5-6 igraca.
Velez dolazi sa minimalno 1 a maksimalno i u najboljim situacijama sa 2-3 igraca. U tome je bit svega. Pratim Velez intezivno zadnjih 15tak godina i situacija je uvijek ista. Mi nemamo krila koja ulaze unutra (sada mozda imamo nesto tek Guli i Suljic..ali nije to to jos) a pogotovo nemamo bekove koji imaju znanja,mud.a i kondicije da ucestvuju u fazi napada kao kod Zrinjskog. Jucer sam prvi put u zivotu vidio Klemena Sturma da je uspio doci i pomoci nesto u protivnickom sesnestercu, odigrao neki povratni pas, prosao. Najezio sam ss, nisam mogao doci sebi. I kazem pa jel ovo moguce, da prvi put u zivotu vidim naseg beka koji ima muda prici i pomoci u organizaciji napada, napraviti visak i stvoriti adekvatan pritisak.
Tako je. Mi u fazi napada imamo samo Haskica na spicu i tu bekovi ili krila moraju biti ekstremno precizni da bi pogodila Nermina za neku sansu ili gol. Dok kod ovih smecara imas tri u liniji i par njih jos odmah iza. Mnogo veca i realnija sansa za neki gol nego kod nas. Plus sto kod nas odbrana skripi sa samim Zvonketom koji je klasicni, ograniceni (kiks) igrac a evo pokazuje se i da je Mahmic ponekad takav. Tu jos imamo cesto ozljedjenog, ali vecinski protiv hrvatski klubova igraca u vidu Hrkaca koji inace gine u nekim drugim utakmicama dok u ovim prvo navedenim ili ne igra ili izlazi ozljedjen u prvim minutama utakmice. Nama treba cvrsca odbrana kako bi igrali vise otvoren fudbal i naravno jaca ekipa uz ili odma iza Haskica za neke vece i bolje prilike u ovakim utakmicama. Brat bratu da udjose one Haskiceve stative/odbrane golmana iz prvog i drugog, utakmica je mogla imati i drugaciji scenarij. Nismo mi toliko daleko od cilja koliko se to nama cini. Serbecic umjesto Hrkaca pardon Zvonica i neko manje ogranicen od Vehabovica bi napravilo vec neku razliku a kamoli da jos par izmjena dodatni se odradi u rosteru nase ekipe.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 20 okt 2023, 08:45

Gr0hot je napisao/la:
20 okt 2023, 07:30

Tako je. Mi u fazi napada imamo samo Haskica na spicu i tu bekovi ili krila moraju biti ekstremno precizni da bi pogodila Nermina za neku sansu ili gol. Dok kod ovih smecara imas tri u liniji i par njih jos odmah iza. Mnogo veca i realnija sansa za neki gol nego kod nas. Plus sto kod nas odbrana skripi sa samim Zvonketom koji je klasicni, ograniceni (kiks) igrac a evo pokazuje se i da je Mahmic ponekad takav. Tu jos imamo cesto ozljedjenog, ali vecinski protiv hrvatski klubova igraca u vidu Hrkaca koji inace gine u nekim drugim utakmicama dok u ovim prvo navedenim ili ne igra ili izlazi ozljedjen u prvim minutama utakmice. Nama treba cvrsca odbrana kako bi igrali vise otvoren fudbal i naravno jaca ekipa uz ili odma iza Haskica za neke vece i bolje prilike u ovakim utakmicama. Brat bratu da udjose one Haskiceve stative/odbrane golmana iz prvog i drugog, utakmica je mogla imati i drugaciji scenarij. Nismo mi toliko daleko od cilja koliko se to nama cini. Serbecic umjesto Hrkaca pardon Zvonica i neko manje ogranicen od Vehabovica bi napravilo vec neku razliku a kamoli da jos par izmjena dodatni se odradi u rosteru nase ekipe.
Ma ne rise

U prosloj polusezoni je mozda i najbolje odigrao protiv susjeda.
Od Februara do danas nije igrao protiv:
Sloga x2
Tuzla C
Igman K
Posusje
GOSK
Zrinjski
Bosna V
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 20 okt 2023, 11:36

Sve pokusavam da to ne pisem da ne bi naletili na provokacije ali smo mi generlano u grcu, da ne kazem strahu u derbijima. 10 zadnjih utakmica, 2 nerijesene imamo. Uredu,igraju susjedi ko navije i sto se kaze,ali uvijek udjemo s prevelikim respektom prema njima, jednostavno u grcu. Ni s fedjom nije to bilo bolje nista, gubili smo samo s manje razlike, nije do Klafurica, ne znamo igrat derbije.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 20 okt 2023, 11:52

Protiv Tuzle

Haskic
Suljic/Dzafic - Mlinaric - Guliashvili
Prses - D. Halilovic
Sturm - Mahmic - Hrkac - Orec
Hadzikic
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 20 okt 2023, 12:00

Bice sve dobro ja mislim, treba sacekati pripreme na zimu. Odavno nismo imali boljeg trenera i gospodina na klupi. Pogledaj treninge samo, sve najmodernije vjezbe itd. Bice ovo dobro treba samo malo vremena. Treba zapamtiti da nije trener dovodio sve igrace

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 20 okt 2023, 12:13

Mostarac1922 je napisao/la:
20 okt 2023, 12:00
Bice sve dobro ja mislim, treba sacekati pripreme na zimu. Odavno nismo imali boljeg trenera i gospodina na klupi. Pogledaj treninge samo, sve najmodernije vjezbe itd. Bice ovo dobro treba samo malo vremena. Treba zapamtiti da nije trener dovodio sve igrace
Slazem se, a i ovi pomocni treneri su me pozitivno iznenadili.

Imamo 3 poraza, protiv zrinskog smo zasluzeno izgubili. Moramo trenirati prekide. Protiv Borca smo igrali sa igracem manje 80 minuta, i opet nismo losi bili. Protiv Sarajeva smo trebali pobjediti, dvije precke i milion prilika. Promasen penal protiv GOSK-a u 92oj itd...
Ima ovdje potencijala i nadam se da cemo zavrsiti u top 4 i da cemo osvojiti kup
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 20 okt 2023, 12:20

Mi smo samo tri boda od Sarajeva koje ima duplo skuplju ekipu.
Još nam kući dolaze i Sarajevo,Borac i komšije.
Bitno je sad ova tri gostovanje odraditi maksimalno..
Mada evo već za vikend počinju kiše i loši tereni,neće se niko lako provesti ni u Konjicu, Posušju,Doboju...
Stanje na tabeli je duplo bolje nego prošle sezone.
U Tuzlu po pobjedu i onda polako utakmica po utakmicu.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 20 okt 2023, 12:22

Samo da na pauzu udjemo u egalu sa Sirokim jer su nam oni jedini konkurent za cetvrto mjesto. Klafuric izvlaci maksimum iz igraca koje je zatekao i dosta onih koji se ne uklapaju u njegovu fudbalski filozofiju. Hekla dobro do sada i sastavit ce on to kako treba u zimskom prelaznom roku sa par igraca po njegovom ukusu

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 20 okt 2023, 12:35

Slažem se raja, smatram da imamo potencijal. Ono što bi u našem slučaju bilo prevažno je podrška stručnom štabu. Smatram da zimu treba iskoristiti za dobre pripreme i da na zimu ne smiju doći više od tri igrača. Jako je bitno da imamo kontinuitet i da se ekipa ne rasipa konstantno. Nema smisla uigravati svaku polusezonu novi tim. Bukvalno nam treba stoper, zadnji vezni i napadač. Naravno, moraju biti u rangu naših najboljih igrača kako bi išli naprijed. Na ovu ekipu koju sada imamo, to bi sigurno bilo dovoljno da se obezbijedi Europa. Realno je da se borimo za četvrto mjesto i da su tri ekipe iznad nas po različitim definicijama kvaliteta (suhi kvalitet, sudije, lova). Moramo biti čvrsti četvrti, tj. da smo bliže trećem nego petom. Ova godina je takva da će osvajač Kupa gotovo sigurno biti jedan od prve četiri ekipe, tako da i četvrto mjesto vodi u KL. Još jedna runda Kupa se igra na jednu utakmicu i tu je šansa da favoriti ispadnu, a onda poslije ide na dvije i teško da će ijedna ekipa od prve četiri kiksati...

Mene zanima da li ima potencijala i kakva je situacija sa igračima koji su na neki način otpisani? Imamo povrijeđene Hasanovića i Bajrića, onda povrijeđen i otpisan Muminović i otpisani Yaro i Vukčević. Ova zadnja dvojica sigurno imaju solidne ugovore i treba naći neko rješenje. Zar je taj Bjelorus toliko loš da ne može biti backup Oreču... Na poziciji desnog beka bukvalno nemamo drugo rješenje. Protiv međugoraca je Dino Halilović krpio zadnjih 20 minuta i izgledalo je solidno, pogotovo naprijed gdje se ubacivao, ali on ima svoju poziciju i to treba popunjavati, tako da ga se ne može smatrati ozbiljnim bekom. Za Vukčevića se pričalo da je bolji od Radovca, par ljudi bilo oduševljeno kako je igrao onu jednu pripremnu i onda je bukvalno nestao. Nigdje ga...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 20 okt 2023, 12:38

aimar21 je napisao/la:
20 okt 2023, 12:35
Slažem se raja, smatram da imamo potencijal. Ono što bi u našem slučaju bilo prevažno je podrška stručnom štabu. Smatram da zimu treba iskoristiti za dobre pripreme i da na zimu ne smiju doći više od tri igrača. Jako je bitno da imamo kontinuitet i da se ekipa ne rasipa konstantno. Nema smisla uigravati svaku polusezonu novi tim. Bukvalno nam treba stoper, zadnji vezni i napadač. Naravno, moraju biti u rangu naših najboljih igrača kako bi išli naprijed. Na ovu ekipu koju sada imamo, to bi sigurno bilo dovoljno da se obezbijedi Europa. Realno je da se borimo za četvrto mjesto i da su tri ekipe iznad nas po različitim definicijama kvaliteta (suhi kvalitet, sudije, lova). Moramo biti čvrsti četvrti, tj. da smo bliže trećem nego petom. Ova godina je takva da će osvajač Kupa gotovo sigurno biti jedan od prve četiri ekipe, tako da i četvrto mjesto vodi u KL. Još jedna runda Kupa se igra na jednu utakmicu i tu je šansa da favoriti ispadnu, a onda poslije ide na dvije i teško da će ijedna ekipa od prve četiri kiksati...

Mene zanima da li ima potencijala i kakva je situacija sa igračima koji su na neki način otpisani? Imamo povrijeđene Hasanovića i Bajrića, onda povrijeđen i otpisan Muminović i otpisani Yaro i Vukčević. Ova zadnja dvojica sigurno imaju solidne ugovore i treba naći neko rješenje. Zar je taj Bjelorus toliko loš da ne može biti backup Oreču... Na poziciji desnog beka bukvalno nemamo drugo rješenje. Protiv međugoraca je Dino Halilović krpio zadnjih 20 minuta i izgledalo je solidno, pogotovo naprijed gdje se ubacivao, ali on ima svoju poziciju i to treba popunjavati, tako da ga se ne može smatrati ozbiljnim bekom. Za Vukčevića se pričalo da je bolji od Radovca, par ljudi bilo oduševljeno kako je igrao onu jednu pripremnu i onda je bukvalno nestao. Nigdje ga...
Zna li iko od ovih nasih insajdera ovdje situaciju oko Vukcevica i Yaroslava. Ja sam kontao da ce nam oni biti najveca pojacanja, a ono ukupno imaju 10 minuta (Vukcevic protiv Zvijezde)
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 20 okt 2023, 12:49

Igrao momak za sve mlade selekcije Bjelorusije i standardan bio u Bate Borisovu a nama da ne valja. Cudna situacija u vezi njega

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 20 okt 2023, 12:54

CampobelloDiMazara je napisao/la:
20 okt 2023, 12:49
Igrao momak za sve mlade selekcije Bjelorusije i standardan bio u Bate Borisovu a nama da ne valja. Cudna situacija u vezi njega
I meni je to baš čudno. Imaš mladog igrača koji se pokazao kao potencijal. Mora biti neki problem. Motivaciju mora imati, pogotovo što mu je prvi klub van njegove zemlje. Misterija...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 okt 2023, 12:59

Između nas i Širokog će se do kraja voditi borba za to 4. mjesto i Evropu. Mislim da je to i realna priča, ekipe su tu negdje kvalitetom. Prva 3 mjesta su rezervisana za Borac, kone i Sarajevo, ekipe koje su realno iz ovih ili onih razloga trenutno daleko ispred ostatka lige. Iza smo mi i Široki, opet par stepenica iznad ostalih. Mi se moramo fokusirati na utakmice protiv ostalih ekipa maksimalno i tu pobjeđivati i skupljati što više bodova. Remi protiv GOŠKa je po meni jedini kiks ove sezone i ne smije se više ponoviti ništa slično ako želimo u Evropu. Posušje, Slogu, GOŠK, Igman, Tuzlu i Zvijezdu moramo pobijediti u svakom okršaju do kraja sezone. To je ključ za Evropu.

Sa Željom će vjerovatno biti još jedna pobjeda i jedan remi ili poraz, sa Širokim i ove 3 ekipe sa vrha se treba potući momački pa koliko se uspije izvući. Ponavljam, ove ostale ekipe moramo stalno uzimati i neće biti problema.

Što se tiče utakmice protiv kona treba biti malo i realan. Čim smo vidjeli da neće biti Hrkača znalo se da ćemo imati ogromnih problema u odbrani, ali i sa njim mislim da rezultat ne bi bio puno drugačiji. Jednostavno se osjeti razlika u kvalitetu i to je to. Također, vidim da mnogi ovdje zamjeraju momcima zalaganje i borbenost. U jednu ruku se slažem, ok, treba igrati jače i borbenije. Sa druge strane znaš da si na tapetu i da će te sudija masakrirati kartonima. Tada dođeš u situaciju da si u nekoj sljedećoj utakmici gdje možeš ostvariti bolji rezultat zakinut za usluge nekih igrača, jer su bili borbeni na derbiju, a opet izgubili. Kontraproduktivno. Suđenje je velika boljka ove lige uvijek bilo, a čini mi se da se situacija samo pogoršava. Najavili su to uvođenje VARa. Ne znam kako će to izgledati kada ga budu gledali Gigović i slični, ali i pored toga ostaje još načina sudijama da te unište. Neće sigurno za svaki faul ili žuti gledati VAR.

Bez obzira na sve puna podrška treneru i igračima. Klafurić za sada to fina hendla. Uzima ono što se mora uzeti i to je to, samo neka tako nastavi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 20 okt 2023, 13:15

CampobelloDiMazara je napisao/la:
20 okt 2023, 12:49
Ima tu nesto behind the scenes

Ako neko zna nek nam javi
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 20 okt 2023, 13:35

– Za sedam dana smo tu. Krećemo sa radovima i želimo ih izvesti u najkraćem roku, najkvalitetnije, poručio je direktor Građevinskog preduzeća Amitea, Anel Husnić.

Sada ce 14 dana. NIgdje bagera nigdje nista. Jel nas zajebaju ili o cemu je rijec? Evo ima godinu brzo od kada su javili da krecu radovi pa nigdje nista.

Iskreno me to vise trenutno zanima nego ako smo 5:i ili 7:i na tabeli.

I da, **** me frustrira da ja 2023 godinu u jakom Velezu moram gledati kloca Zvonica kako se zajebaje po terenu. Klauf ima 100% moju podrsku ali vakat je davno dosao da se posalju Zvonic i Edou u tri PM. Sto je dosta dosta.

Evo prvi post u ovi 9 godina citanja pa sada skontaj te koliko mi je Zvonic zivac povuko :D I sa njim Anel Husnic.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 20 okt 2023, 13:37

MostarskiVelez je napisao/la:
20 okt 2023, 13:35
– Za sedam dana smo tu. Krećemo sa radovima i želimo ih izvesti u najkraćem roku, najkvalitetnije, poručio je direktor Građevinskog preduzeća Amitea, Anel Husnić.

Sada ce 14 dana. NIgdje bagera nigdje nista. Jel nas zajebaju ili o cemu je rijec? Evo ima godinu brzo od kada su javili da krecu radovi pa nigdje nista.

Iskreno me to vise trenutno zanima nego ako smo 5:i ili 7:i na tabeli.

I da, **** me frustrira da ja 2023 godinu u jakom Velezu moram gledati kloca Zvonica kako se zajebaje po terenu. Klauf ima 100% moju podrsku ali vakat je davno dosao da se posalju Zvonic i Edou u tri PM. Sto je dosta dosta.

Evo prvi post u ovi 9 godina citanja pa sada skontaj te koliko mi je Zvonic zivac povuko :D I sa njim Anel Husnic.
Ja sam ovo skroz zaboravio :rol: :rol:

Ma ko im je uopste vjerovao kada su rekli 7-10 dana :D
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 20 okt 2023, 13:44

Gr0hot je napisao/la:
20 okt 2023, 07:30

Mene je sramota ovoga što si napisao, tačno ne mogu da vjerujem.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 20 okt 2023, 14:24

[PRIJAVE ZA TUZLU]

Klub navijača "Red Army" organizuje prevoz autobusom na gostovanje u Tuzlu. Cijena prevoza iznosi 30 KM i u cijenu nije uključena karta za utakmicu. Broj mjesta je ograničen.

Ko može otići :bow: ponedjeljak 14:30 :crazy:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.