Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Jes' ovaj narod mahnit, više vidim Jordanskih i Kuvajtskih zastava po mrežama nego Palestinskih.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- Pensioner26
- Kontakt:
Samo kažem ko nema ništa protiv da se ovako Izrael “brani” decenijama, daBogda mu se i u njegovoj avliji ovako branio ko u Palestini. Onda bih volio čuti mišljenja.
Bio sam na protestu i prilicno je ok, samo eto sto niko ne spominje licemjerni islamski svijet vec ameriku i zapad. Jedan lik spomenu ali se ogradjivo maksimalno.
Mislim da bi i bilo vise ljudi da citav protest nije obojen iskljucivo islamski, tekbirima, dovama, sehadetima, jer vjerujem da je svakoj normalnoj osobi stalo da se ubijanje civila prekine, bilo koje strane.
Bio je jedan transparent, cini mi se medju nekim slikama i hitlerova slika, brzo ga nestade i ne upratih u kojem kontekstu je transparent.
Mislim da bi i bilo vise ljudi da citav protest nije obojen iskljucivo islamski, tekbirima, dovama, sehadetima, jer vjerujem da je svakoj normalnoj osobi stalo da se ubijanje civila prekine, bilo koje strane.
Bio je jedan transparent, cini mi se medju nekim slikama i hitlerova slika, brzo ga nestade i ne upratih u kojem kontekstu je transparent.
Evo baš gledam snimak - sve palestinske zastave i pokoji ljiljan.
sljivo je napisao/la: ↑22 okt 2023, 14:17Bio sam na protestu i prilicno je ok, samo eto sto niko ne spominje licemjerni islamski svijet vec ameriku i zapad. Jedan lik spomenu ali se ogradjivo maksimalno.

Turska, pa vjerska zastava i da se umet ujedini kad bosnjo okrene sve na vjerski fundamentalizam umjesto da dostojno oda počast nevinim ljudima
Jel bilo Hamasovih zastava ko neki dan kod sebilja?
Ne vidim gdje je problem ako na protestu u gradu u kojem procentualno zivi najveci broj muslimana imamo tekbire, dove i sl.
Ljudi, pogotov oni koji vjeruju, nek dove.
Nista zlonamjerno sem onih koji zele ubacit ljagu i minirat ovu podrsku, prije svih palestinskoj sirotinji, jer se upravo nad istim trenutno vrsi nevjerovatan teror i nasilje.
Da sam prisustvovao pomenutom, vjerovatno bi nosio natpis tipa podrska svim civilima.
Ne iz razloga da ne ispadnem malogradjanin u ocima onih kriticki nastrojenih, vec sto tako mislim.
Bosnje su odvajkada poznate po svojoj dobronamjernosti. Pa recemo imao si proteste 1941. protiv ustaske politike progona i istrebljenja srpskog i jevrejskog stanovnistva. U Sarajevu, Mostaru, Tuzli itd. objavljenje su i donesene rezolucije sa potpisom velikog broja bosnjackih gradjana koji osudjuju ustaske zlocine te se ogradjuju od dijela Bosnjaka koji su sudjelovali u istim.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Hocu reci podrska za palestinski narod ne bi trebala da se svede na religijske obracune, borbu za kuds, vec na antifasizam, na solidarnost, na uspostavu mira. Zbog toga i idem na ove proteste i vjerujem da bi i mnogi da nema tog konteksta. Sutra ako neko nagrdi zidove ili bilo koga ja cu ici na skup podrske.
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Ovo je veliki grad, vjerovali ili ne, pored ovdasnjih fundamentalista, koji su apsolutna manjina, postoji velika mogucnost vlasnistva zastave od turskog studenta i slicno. Balanizirati Sarajevo je besmisleno.
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80
Može li kako to što u Čileu demonstriraju protiv cionista? Primal se to?Robust je napisao/la: ↑22 okt 2023, 14:23sljivo je napisao/la: ↑22 okt 2023, 14:17Bio sam na protestu i prilicno je ok, samo eto sto niko ne spominje licemjerni islamski svijet vec ameriku i zapad. Jedan lik spomenu ali se ogradjivo maksimalno.
Turska, pa vjerska zastava i da se umet ujedini kad bosnjo okrene sve na vjerski fundamentalizam umjesto da dostojno oda počast nevinim ljudima
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mi smo politicki nepismeni i pogodni za sve tipove uticaja. Najbolje je bilo ne mijesati se. Mi smo u glavama izabrali kao ispravnu stranu, a za svoju egzistenciju smo u biti izabrali slabiju stranu koja ce da izgubi.
To se zove biti vječno podanik i kukavica. Onaj ko podržava cioniste za mene nije insan, čovjek, već životinja. Podržavanje cionista znači podržavanje genocida, mržnja, nasilja, nepravde i to nije od juče već traje decenijama.tuzlak1987 je napisao/la: ↑22 okt 2023, 15:35Mi smo politicki nepismeni i pogodni za sve tipove uticaja. Najbolje je bilo ne mijesati se. Mi smo u glavama izabrali kao ispravnu stranu, a za svoju egzistenciju smo u biti izabrali slabiju stranu koja ce da izgubi.
Zadnja izmjena: Sarmica, dana/u 22 okt 2023, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.
manje palamudjena momci, kakva neutralnost.

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Znaci najbolje zažmiriti na ovo što se dešava i praviti se lud?tuzlak1987 je napisao/la: ↑22 okt 2023, 15:35Mi smo politicki nepismeni i pogodni za sve tipove uticaja. Najbolje je bilo ne mijesati se. Mi smo u glavama izabrali kao ispravnu stranu, a za svoju egzistenciju smo u biti izabrali slabiju stranu koja ce da izgubi.
Gdje vam je ljudskost, po tolikim državama ljudi izlaze na prosteste jer vide da je pogrešno, samo ovdje se brane agresori radi nekih glupih razloga
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
Humanost je ugradjena u temelje ljudskih prava.
Zazmiriti na ove zlocine znaci cutke podrzati iste. Ovdje ne biras stranu koja je garant egzistencije, vec se bunis protiv zlodjela.
Zazmiriti na ove zlocine znaci cutke podrzati iste. Ovdje ne biras stranu koja je garant egzistencije, vec se bunis protiv zlodjela.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja biram stranu da je bolje 1000 mrtvih Palestinaca nego jedan mrtav Bosnjak kada komsija Stevan naostri noz.Sarmica je napisao/la: ↑22 okt 2023, 15:37To se zove biti vječno podanik i kukavica. Onaj ko podržava cioniste za mene nije insan, čovjek, već životinja. Podržavanje cionista znači podržavanje genocida, mržnja, nasilja, nepravde i to nije od juče već traje decenijama.tuzlak1987 je napisao/la: ↑22 okt 2023, 15:35Mi smo politicki nepismeni i pogodni za sve tipove uticaja. Najbolje je bilo ne mijesati se. Mi smo u glavama izabrali kao ispravnu stranu, a za svoju egzistenciju smo u biti izabrali slabiju stranu koja ce da izgubi.
Vjerovatno ce nam tada vlasnik PSGa poslati pare da se branimo.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Dok se sprema za invaziju, Izrael šalje prijetnje Hezbolahu: Uđite u rat i napravit ćete grešku života
Premijer Izraela Benjamin Netanyahu sastao se se predstavnicima vojske na sjeveru zemlje u blizini granice s Libanom gdje je osmotrio situaciju i stanje trupa.
Osim što vrši svakodnevne napade na Gazu te priprema kopnenu invaziju, Izrael u posljednjih nekoliko dana sve češće razmjenjuje vatru sa pripadnicima libanske organizacije Hezbolah.
Ovakav razvoj događaja zabrinuo je mnoge koji smatraju kako je vrlo vjerovatno da će se Liban umiješati u sukob čime bi Bliski istok bio uključen u veći regionalni rat sa mnogo većim posljedicama.
Tim povodom, Netanyahu je na sjeveru države održao govor vojnicima, a priliku je iskoristio i da uputi prijetnje Hezbolahu.
"Ako Hezbolah odluči da uđe u rat, čeznut će za Drugim libanskim ratom. Tu će napraviti grešku svog života. Udarit ćemo ga snagom koju ne može ni da zamisli, a značaj tog napada za Liban bit će razoran", rekao je Netanyahu.
Također, premijer Izraela imao je poruku i za sve vojnike.
"Znam da ste izgubili prijatelje i to je veoma teška stvar. Međutim, mi smo u borbi našeg života, borbi za naš dom. To nije pretjerivanje. To je rat. Ili ćeš ubiti ili ćeš biti ubijen. Njih treba ubiti", poručio je.
Kako je ranije naglašeno iz izraelske vojske, Izrael ne planira odustati od kopnene invazije na Gazu te se i dalje vrše pripreme za to. Desetine hiljada vojnika već je raspoređeno u blizini Gaze, a glasnogovornik vojske je izjavio kako je pitanje dana kada će invazija zvanično i početi.
U međuvremenu, pored priprema za invaziju na Gazu i razmjene vatre sa Hezbolahom na sjeveru, Izrael je izvršio i napade u Siriji, tačnije Alepu i Damasku.
Premijer Izraela Benjamin Netanyahu sastao se se predstavnicima vojske na sjeveru zemlje u blizini granice s Libanom gdje je osmotrio situaciju i stanje trupa.
Osim što vrši svakodnevne napade na Gazu te priprema kopnenu invaziju, Izrael u posljednjih nekoliko dana sve češće razmjenjuje vatru sa pripadnicima libanske organizacije Hezbolah.
Ovakav razvoj događaja zabrinuo je mnoge koji smatraju kako je vrlo vjerovatno da će se Liban umiješati u sukob čime bi Bliski istok bio uključen u veći regionalni rat sa mnogo većim posljedicama.
Tim povodom, Netanyahu je na sjeveru države održao govor vojnicima, a priliku je iskoristio i da uputi prijetnje Hezbolahu.
"Ako Hezbolah odluči da uđe u rat, čeznut će za Drugim libanskim ratom. Tu će napraviti grešku svog života. Udarit ćemo ga snagom koju ne može ni da zamisli, a značaj tog napada za Liban bit će razoran", rekao je Netanyahu.
Također, premijer Izraela imao je poruku i za sve vojnike.
"Znam da ste izgubili prijatelje i to je veoma teška stvar. Međutim, mi smo u borbi našeg života, borbi za naš dom. To nije pretjerivanje. To je rat. Ili ćeš ubiti ili ćeš biti ubijen. Njih treba ubiti", poručio je.
Kako je ranije naglašeno iz izraelske vojske, Izrael ne planira odustati od kopnene invazije na Gazu te se i dalje vrše pripreme za to. Desetine hiljada vojnika već je raspoređeno u blizini Gaze, a glasnogovornik vojske je izjavio kako je pitanje dana kada će invazija zvanično i početi.
U međuvremenu, pored priprema za invaziju na Gazu i razmjene vatre sa Hezbolahom na sjeveru, Izrael je izvršio i napade u Siriji, tačnije Alepu i Damasku.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.