Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
nema ništa od ulaska.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Ovako se radi analiza i izvjestava:
- ASD
- Kontakt:
U Izraelu imaš više Islama nego Judaizma zato što je većina jevreja izuzetno nereligiozna po svim mogućim izvještajima i istraživanjima.Epidaurus je napisao/la: ↑22 okt 2023, 11:58Jevreji su prije svega zasebna etnicka grupa, a ne religijska skupina. Takodjer netacno je da ne mozes postat Jevrej no sam proces je ekstremno zahtjevan i moras postovati bas striktne propise. Oko tih stvar se oko konverzije se i oni dosta spore jer su i Jevreji medjusbno dosta podjeljeni.RollingPaper je napisao/la: ↑22 okt 2023, 10:37Zanimljivo je na primjer da ti ne mozes postat Jevrej, ti se moras rodit kao Jevrej jer oni sebe smatraju posebnom Bozijom raosm.
Recimo uvijek se priča o islamskom fundametalizmu, dok jevrejski niko nikad nije pomenuo?
U Kur'anu pise da "ko ubije 1 neduznog covjeka, kao da je ubio cijeli svijet ima kaznu".
Šta to piše u Talmudu? (Talmud je centralni tekst rabinskog judaizma i primarni izvor jevrejskog religijskog zakona i jevrejske teologije. )
Da vidimo šta to piše u jevrejskoj svetoj knjizi?
BEZ JEVREJA NIŠTA NE BI BILO NA SVETU
“Da Jevreja nema na svetu, ne bi ni sunce sjalo, ni kiša padala, niti bi ikakva blagoslova bilo na
zemlji.” (Talmud, **** 1016)
BOG I JEVREJI
“Bogu su miliji Jevreji od anđela.” (Talmud, Holin 916).
“Kao god što je čovek nad životinjama, tako su i Jevreji nad svima narodima od Boga postavljeni.”
(Talmud, Berah 1026).
JEVREJI IZJEDNAČENI SA BOGOM
“Ko Jevreja ošamari toliko je učinio greha kao da je samog Boga udario.” (Talmud, Sanhedrin
586).
OTIMAČINA
“Imanje Nejevreja je kao bez gospodara. Jevrej ima pravo da to imanje uzme u posed.” (Šulhan
aruh, Košen ha-mišpat).
KRAĐA I PLJAČKA
“Ko Nejevreju vrati nešto (ukrađeno ili opljačkano), tome Bog nikada oprostiti neće.” (Talmud,
Sanhedrin).
“Izgubljeni predmet Nejevreja dozvoljeno je zadržati.” (Šulhan aruh, Košen ha-mišpat 266a).
“Jevreju je dozvoljeno da od lopova kupi stvar.” (Šulhan aruh, Košen ha-mišpat 356).
O RADU
“Rad je veoma štetan i malo donosi.” (Talmud, Getin 680).
“Nema goreg i lošijeg posla od obrađivanja zemlje, jer kad ko 100 srebrnika ima u trgovini može
svaki dan mesa i vina imati: ko pak uloži 100 srebrnika u zemljoradnju, može samo soli i kupusa
jesti.” (Talmud, **** 63a).
RAD JE ZA NEJEVREJE
”Nejevreji su stvoreni da služe Jevreje. Oni moraju orati, kopati, sejati, kositi, vršiti. Jevreji su
stvoreni da sve gotovo nađu.” (Talmud, Berahot 58a).
JEVREJSKO MILOSRĐE
“Zabranjeno je biti milostiv prema Nejevrejima.” (Talmud, Ramban).
“Nejevreju ne treba milost i pomoć ukazivati.” (Talmud, **** 12a).
OBESČAŠĆENJE
“Jevreju je dozvoljeno da obesčasti Nejevrejku.” (Talmud, Jad Hasakah 2b).
OSKRNAVLJENJE
“Nejevrejsko devojče staro 3 godine i 1 dan može se oskrnaviti.” (Talmud, Aboda sara 37a).
TROVANJE
“Dozvoljeno je lekove na Nejevrejima isprobavati, da bi se ustanovilo da li su lekovi štetni.”
(Šulhan aruh, Joreh deah 158a).
To je zapravo glavni razlog zašto su razvijeno društvo.
Gdje si ti, nema te zadnjih dana 
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- ASD
- Kontakt:
Bio banovan. 
Šalim se, to nikad u životu.
Ma pokušavam odmoriti od foruma ali me ne ide jer se svako par dana vratim.
Sad sam se dobro držo, ali sam morao komentarisati da je Iron Puki smijurija.
Šalim se, to nikad u životu.
Ma pokušavam odmoriti od foruma ali me ne ide jer se svako par dana vratim.
Sad sam se dobro držo, ali sam morao komentarisati da je Iron Puki smijurija.
Ko podržava cionizam ili ko želi da je 'neutralan', taj podržava i četnike, genocid u Srebrenici, agresiju na našu zemlju i svaku drugu nepravdu. Pa ti nastavi guslati.tuzlak1987 je napisao/la: ↑22 okt 2023, 16:04Ja biram stranu da je bolje 1000 mrtvih Palestinaca nego jedan mrtav Bosnjak kada komsija Stevan naostri noz.Sarmica je napisao/la: ↑22 okt 2023, 15:37To se zove biti vječno podanik i kukavica. Onaj ko podržava cioniste za mene nije insan, čovjek, već životinja. Podržavanje cionista znači podržavanje genocida, mržnja, nasilja, nepravde i to nije od juče već traje decenijama.tuzlak1987 je napisao/la: ↑22 okt 2023, 15:35Mi smo politicki nepismeni i pogodni za sve tipove uticaja. Najbolje je bilo ne mijesati se. Mi smo u glavama izabrali kao ispravnu stranu, a za svoju egzistenciju smo u biti izabrali slabiju stranu koja ce da izgubi.
Vjerovatno ce nam tada vlasnik PSGa poslati pare da se branimo.
Tanka je linija između "nismo mi" do "slučajno Boga mi".
I found freedom. Losing all hope was freedom.
The US’s most powerful pro-Israel lobby group is pouring millions of dollars into influencing Democratic congressional primary races to counter growing support for the Palestinian cause within the party, including elections today in Pennsylvania and North Carolina.
The American Israel Public Affairs Committee’s money is focused on blocking female candidates who, if elected, are likely to align with “the Squad” of progressive members of Congress who have been critical of Israel
Secretary Antony J. Blinken at the 2023 American Israel Public Affairs Committee Policy Summit
A smooth sea never made a skilled sailor.
- RollingPaper
- Kontakt:
Ovo nema veze s vezom sto si sad napisao.ASD je napisao/la: ↑22 okt 2023, 17:41U Izraelu imaš više Islama nego Judaizma zato što je većina jevreja izuzetno nereligiozna po svim mogućim izvještajima i istraživanjima.Epidaurus je napisao/la: ↑22 okt 2023, 11:58Jevreji su prije svega zasebna etnicka grupa, a ne religijska skupina. Takodjer netacno je da ne mozes postat Jevrej no sam proces je ekstremno zahtjevan i moras postovati bas striktne propise. Oko tih stvar se oko konverzije se i oni dosta spore jer su i Jevreji medjusbno dosta podjeljeni.RollingPaper je napisao/la: ↑22 okt 2023, 10:37Zanimljivo je na primjer da ti ne mozes postat Jevrej, ti se moras rodit kao Jevrej jer oni sebe smatraju posebnom Bozijom raosm.
Recimo uvijek se priča o islamskom fundametalizmu, dok jevrejski niko nikad nije pomenuo?
U Kur'anu pise da "ko ubije 1 neduznog covjeka, kao da je ubio cijeli svijet ima kaznu".
Šta to piše u Talmudu? (Talmud je centralni tekst rabinskog judaizma i primarni izvor jevrejskog religijskog zakona i jevrejske teologije. )
Da vidimo šta to piše u jevrejskoj svetoj knjizi?
BEZ JEVREJA NIŠTA NE BI BILO NA SVETU
“Da Jevreja nema na svetu, ne bi ni sunce sjalo, ni kiša padala, niti bi ikakva blagoslova bilo na
zemlji.” (Talmud, **** 1016)
BOG I JEVREJI
“Bogu su miliji Jevreji od anđela.” (Talmud, Holin 916).
“Kao god što je čovek nad životinjama, tako su i Jevreji nad svima narodima od Boga postavljeni.”
(Talmud, Berah 1026).
JEVREJI IZJEDNAČENI SA BOGOM
“Ko Jevreja ošamari toliko je učinio greha kao da je samog Boga udario.” (Talmud, Sanhedrin
586).
OTIMAČINA
“Imanje Nejevreja je kao bez gospodara. Jevrej ima pravo da to imanje uzme u posed.” (Šulhan
aruh, Košen ha-mišpat).
KRAĐA I PLJAČKA
“Ko Nejevreju vrati nešto (ukrađeno ili opljačkano), tome Bog nikada oprostiti neće.” (Talmud,
Sanhedrin).
“Izgubljeni predmet Nejevreja dozvoljeno je zadržati.” (Šulhan aruh, Košen ha-mišpat 266a).
“Jevreju je dozvoljeno da od lopova kupi stvar.” (Šulhan aruh, Košen ha-mišpat 356).
O RADU
“Rad je veoma štetan i malo donosi.” (Talmud, Getin 680).
“Nema goreg i lošijeg posla od obrađivanja zemlje, jer kad ko 100 srebrnika ima u trgovini može
svaki dan mesa i vina imati: ko pak uloži 100 srebrnika u zemljoradnju, može samo soli i kupusa
jesti.” (Talmud, **** 63a).
RAD JE ZA NEJEVREJE
”Nejevreji su stvoreni da služe Jevreje. Oni moraju orati, kopati, sejati, kositi, vršiti. Jevreji su
stvoreni da sve gotovo nađu.” (Talmud, Berahot 58a).
JEVREJSKO MILOSRĐE
“Zabranjeno je biti milostiv prema Nejevrejima.” (Talmud, Ramban).
“Nejevreju ne treba milost i pomoć ukazivati.” (Talmud, **** 12a).
OBESČAŠĆENJE
“Jevreju je dozvoljeno da obesčasti Nejevrejku.” (Talmud, Jad Hasakah 2b).
OSKRNAVLJENJE
“Nejevrejsko devojče staro 3 godine i 1 dan može se oskrnaviti.” (Talmud, Aboda sara 37a).
TROVANJE
“Dozvoljeno je lekove na Nejevrejima isprobavati, da bi se ustanovilo da li su lekovi štetni.”
(Šulhan aruh, Joreh deah 158a).
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ministar odbrane Izraela: Invazija na Gazu mogla bi trajati tri mjeseca, ali nakon nje neće biti Hamasa
Ministar odbrane Izraela Yoav Gallant izjavio je kako bi kopnena invazija na Gazu mogla trajati tri mjeseca.
Gallant je u komandnom centru u Tel Avivu informisao zvaničnike o trenutnom stanju vojske te je rekao kako će nakon invazije Hamas nestati.
"Ovo bi trebao biti posljednji kopneni manevar u Gazi iz jednostavnog razloga što nakon njega neće biti Hamasa. To će trajati mjesec, dva ili tri, ali na kraju neće biti Hamasa", rekao je ministar odbrane.
Ipak, Gallant nije precizirao kada bi invazija trebala početi.
"Prije nego što se neprijatelj susretne s oklopnim i pješadijskim snagama, susreće se s bombama zračnih snaga", rekao je.
Poručio je i kako izraelska vojska vrši precizne udare.
"Imam utisak da znate kako to radite na ubojit, precizan i veoma kvalitetan način", zaključio je Gallant.
Ministar odbrane Izraela Yoav Gallant izjavio je kako bi kopnena invazija na Gazu mogla trajati tri mjeseca.
Gallant je u komandnom centru u Tel Avivu informisao zvaničnike o trenutnom stanju vojske te je rekao kako će nakon invazije Hamas nestati.
"Ovo bi trebao biti posljednji kopneni manevar u Gazi iz jednostavnog razloga što nakon njega neće biti Hamasa. To će trajati mjesec, dva ili tri, ali na kraju neće biti Hamasa", rekao je ministar odbrane.
Ipak, Gallant nije precizirao kada bi invazija trebala početi.
"Prije nego što se neprijatelj susretne s oklopnim i pješadijskim snagama, susreće se s bombama zračnih snaga", rekao je.
Poručio je i kako izraelska vojska vrši precizne udare.
"Imam utisak da znate kako to radite na ubojit, precizan i veoma kvalitetan način", zaključio je Gallant.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- ASD
- Kontakt:
RollingPaper je napisao/la: ↑22 okt 2023, 18:58Ovo nema veze s vezom sto si sad napisao.ASD je napisao/la: ↑22 okt 2023, 17:41U Izraelu imaš više Islama nego Judaizma zato što je većina jevreja izuzetno nereligiozna po svim mogućim izvještajima i istraživanjima.Epidaurus je napisao/la: ↑22 okt 2023, 11:58
Jevreji su prije svega zasebna etnicka grupa, a ne religijska skupina. Takodjer netacno je da ne mozes postat Jevrej no sam proces je ekstremno zahtjevan i moras postovati bas striktne propise. Oko tih stvar se oko konverzije se i oni dosta spore jer su i Jevreji medjusbno dosta podjeljeni.

Vas je pojedine religioznost totalno zaslijepila da vidite svijet samo iz te prizme, ne možete da vidite Svijet iz ugla 21.vijeka gdje ljudi nećeš vjerovati, ne moraju vjerovati u Boga.
Naravno, u arapskim zemljama moraju, ali u zapadnim društvima, Izrael je jedno od tih, ne moraju.
Komentari u alternativnoj stvarnosti zive
https://www.reddit.com/r/europe/s/dCopP94YHV
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Ovom tvom fali kontekst. Hiloni znači neko ko ne sprovodi religijske propise, ne nužno da ne vjeruje u Boga. Procenat ateista je u Izraelu drastično manji od ovoga što si ti objavio.
Sad već pričam napamet, ali pretpostavljam da si Hiloni ako ne poštuješ šabat. Jer Jevreji imaju jako stroga religijska pravila, sekularizam u njihovom slučaju nije isto što je sekularizam na zapadu.
Sad već pričam napamet, ali pretpostavljam da si Hiloni ako ne poštuješ šabat. Jer Jevreji imaju jako stroga religijska pravila, sekularizam u njihovom slučaju nije isto što je sekularizam na zapadu.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Izbjegavaj World news i europe, to su dva subreddita gdje vecinu cini mreza izraelskih placenika i botova. Na druge subreddite zato ne mogu ni proviriti.Brokula je napisao/la: ↑22 okt 2023, 19:25Komentari u alternativnoj stvarnosti zive
Ja ovdje neki dan postavljao analizu koja je 100% utvrdila da nije bilo moguce da je raketa iz Gaze ispaljena.
U biti vjerujes u sta zelis da vjerujes
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Samo je notorna glupost da ti ne možeš postati jevrej već da se moraš tako roditi. Nadam se da nema puno osoba koji vjeruju u tu propagandu 
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Goalgetter, Wilshere10 i 18 gostiju.

]