Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
ASD, tek vidim dodatak. Izrael je aparthejd država prema zvaničnim organizacijama, jedinim koje mogu dati takvu ocjenu. Mislim da moraš krenuti od te pretpostavke u bilo kakvu disekciju Bliskog istoka i rješenja ove krize.
U suprotnom ne raspravljaš u dobroj vjeri.
U suprotnom ne raspravljaš u dobroj vjeri.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ova invazija ce trajati minimum godinu dana. Kako samo lažu 

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Valja se u tih godinu dana nagledati storija po društvenim mrežama.
- ASD
- Kontakt:
Naravno da je manji. Hiloniji nisu ateisti. Oni su jevreji, ali nemaju s judaizmom faktički ništa. Jedina poveznica je da im je neko nekad imao nešto.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑22 okt 2023, 19:26Ovom tvom fali kontekst. Hiloni znači neko ko ne sprovodi religijske propise, ne nužno da ne vjeruje u Boga. Procenat ateista je u Izraelu drastično manji od ovoga što si ti objavio.
Sad već pričam napamet, ali pretpostavljam da si Hiloni ako ne poštuješ šabat. Jer Jevreji imaju jako stroga religijska pravila, sekularizam u njihovom slučaju nije isto što je sekularizam na zapadu.
Oni će i u religiju upisati da su jevreji.
To rade isključivo zbog holokausta kojeg su doživjeli u Evropi i pogroma kojeg su doživjeli u arapskim zemljama.
Tradicionalni jevreji su jevreji koji tradicionalno su dio Judaizma, slave praznike, ali nisu vjernici.
Ostale dvije grupe su vjernici, jedni su light, drugi ekstremni.
Ja sam nekako neutralan ovdje. Iz ugla da u ove dvije države u svim uslovima bih mogao živjeti jedino u Izraelu (kao i svi mi ovdje). Nevezano, za ovu okupaciju. Da je Palestina potpuno free. Niko od nas ni na kraj pameti ne bi tamo išao.
S druge strane, naravno da ću recimo smatrati ona naselja po zapadnoj obali ilegalnim, ili gađanje civilnih objekata po Gazi.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 22 okt 2023, 20:07, ukupno mijenjano 2 puta.
Od ukupnog broja krscana u SAD-u (210 miliona), PEW Research Centar je kroz period od 10ak godina proveo ispitivanja na ogroman uzorak i 68 % je onih koji kazu da im je religija vazna u zivotu, a 40 % je onih koji jednom sedmicno posjecuju crkvu.
Ameri su dakle prilicno religiozno drustvo i gle cuda, itekako napredno.
Ameri su dakle prilicno religiozno drustvo i gle cuda, itekako napredno.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Kakvi bolesnici u piccku materinu. Ako se da podrska palestini trazi se da se na svakom koraku osudi hamas, a oni ni jedne jedine rijeci o tolikom svirepo ubijenom narodu. FujBrokula je napisao/la: ↑22 okt 2023, 19:25Komentari u alternativnoj stvarnosti zive
https://www.reddit.com/r/europe/s/dCopP94YHV
naprijed rejal
Samo konvertiti kod njih nisu tretirani kao rodjeni, nije kao Islam ili Krscanstvo gdje nema razlike, i kod njih ide po majci, i tu je razlika.. Moguce da grijesim. Znao sam nekad jebga
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
Sarajlije su ogorčene na Facebook status uposlenika Općine Stari Grad Bojana Ignjatića koji radi kao referent u šalter sali, koji je tokom nedjelje, 22. oktobra, kada su u Starom Gradu kod Vijećnice organizovani mirni protesti za građane Palestine, psovao kako kažu - lažne humaniste i Boga

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- RollingPaper
- Kontakt:
Pitanje sta da postanes Sefard ili Askanaz, a oni se ne mogu medjusobno. Npr zanimljivo je da su Sarajevo osnovali Sefardi a Zelju Askanazi.
Mozes ti konvertirat al ako te pusti neka zajednica (mislim da npr. zajednica u New Yorku ne prihvata uopste nikakve konvertite) a i to je extremno tezak proces, al niko te nece prihvatit i gledat kao rodjenog, moras bit po ocu i po majcinom porjeklu Jevrej.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
I kod nas zavlada cancel kultura? Haj sve ali sto je morao Allaha psovat.Surreal je napisao/la: ↑22 okt 2023, 21:37Sarajlije su ogorčene na Facebook status uposlenika Općine Stari Grad Bojana Ignjatića koji radi kao referent u šalter sali, koji je tokom nedjelje, 22. oktobra, kada su u Starom Gradu kod Vijećnice organizovani mirni protesti za građane Palestine, psovao kako kažu - lažne humaniste i Boga
![]()
⚜️~⚜️~⚜️
- baboedindzeko09
- Kontakt:
MultikulturalnostSurreal je napisao/la: ↑22 okt 2023, 21:37Sarajlije su ogorčene na Facebook status uposlenika Općine Stari Grad Bojana Ignjatića koji radi kao referent u šalter sali, koji je tokom nedjelje, 22. oktobra, kada su u Starom Gradu kod Vijećnice organizovani mirni protesti za građane Palestine, psovao kako kažu - lažne humaniste i Boga
![]()
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- ASD
- Kontakt:
Nisam ekspert za hebrejski, ali ove riječi znam.RollingPaper je napisao/la: ↑22 okt 2023, 21:44
Pitanje sta da postanes Sefard ili Askanaz, a oni se ne mogu medjusobno. Npr zanimljivo je da su Sarajevo osnovali Sefardi a Zelju Askanazi.
Mozes ti konvertirat al ako te pusti neka zajednica (mislim da npr. zajednica u New Yorku ne prihvata uopste nikakve konvertite) a i to je extremno tezak proces, al niko te nece prihvatit i gledat kao rodjenog, moras bit po ocu i po majcinom porjeklu Jevrej.
Aškenaz znači zapad, to su jevreji koji su živjeli u zapadnim zemljama.
Sefard dolazi od riječi Sfarad ili tako nešto, što znači Španac.
Mizrahi znači istok.
Normalno je da ako si iz Britanije da si Aškenaz, a da si Mizrahi ako si iz Jemena. Ne možeš samo reći da si to.
Mislim da kod njih nije bitan otac, nego majka mora biti Jevrejka, idu po majci.RollingPaper je napisao/la: ↑22 okt 2023, 21:44Pitanje sta da postanes Sefard ili Askanaz, a oni se ne mogu medjusobno. Npr zanimljivo je da su Sarajevo osnovali Sefardi a Zelju Askanazi.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nisu sefardi a ni aškenazi osnovali Sarajevo i Željezničar.RollingPaper je napisao/la: ↑22 okt 2023, 21:44Pitanje sta da postanes Sefard ili Askanaz, a oni se ne mogu medjusobno. Npr zanimljivo je da su Sarajevo osnovali Sefardi a Zelju Askanazi.
Ne moraš biti po ocu već samo po majci.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Frajer osim psovki nista nije pogrešno rekao nisam jednom u ovih zadnjih nekoliko dana vidio storye od fufica malo mrtve djece, malo zadavanja u slozi itd.itd., bukvalno cancel kultura u roju cim kazes nesto sto ne odgovara masiDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑22 okt 2023, 22:01I kod nas zavlada cancel kultura? Haj sve ali sto je morao Allaha psovat.Surreal je napisao/la: ↑22 okt 2023, 21:37Sarajlije su ogorčene na Facebook status uposlenika Općine Stari Grad Bojana Ignjatića koji radi kao referent u šalter sali, koji je tokom nedjelje, 22. oktobra, kada su u Starom Gradu kod Vijećnice organizovani mirni protesti za građane Palestine, psovao kako kažu - lažne humaniste i Boga
![]()
Ja dns stavih screenshot na Instagram o posjeti influencera i jos dodao da su ljudski otpad koji zarađuje na patnjama drugih, jbt kakvih sam poruka u dm dobio od tuka, pa da sam otisao u IDF bolje bih prosao
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Influenseri su posebna sorta ljudi. Ali nije kod nas narod jos upucen o hvatanju valova i ogroman influks kontenta.Robust je napisao/la: ↑22 okt 2023, 22:34Frajer osim psovki nista nije pogrešno rekao nisam jednom u ovih zadnjih nekoliko dana vidio storye od fufica malo mrtve djece, malo zadavanja u slozi itd.itd., bukvalno cancel kultura u roju cim kazes nesto sto ne odgovara masiDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑22 okt 2023, 22:01I kod nas zavlada cancel kultura? Haj sve ali sto je morao Allaha psovat.
Ja dns stavih screenshot na Instagram o posjeti influencera i jos dodao da su ljudski otpad koji zarađuje na patnjama drugih, jbt kakvih sam poruka u dm dobio od tuka, pa da sam otisao u IDF bolje bih prosao![]()
Ne zna narod kod nas jos pojam o grifterima.
Btw, na twitteru su ljudi rasli po 100-200k i sa jedne i sa druge strane, to je primjer dobrog vala.
⚜️~⚜️~⚜️
- ASD
- Kontakt:
Da se kako Izrael i Palestina prenesu na granicu s nama, ne bi pola ljudi bilo zainteresovano ko sad.
A da se unesu kako kod nas u državi, ne bi ni 10 posto. Mi smo posebna sorta ljudi.
A da se unesu kako kod nas u državi, ne bi ni 10 posto. Mi smo posebna sorta ljudi.

]