AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Romagnoli13
- Kontakt:
Re: AC Milan
Loša utakmica sa naše strane. Loš potez Thiawa i poraz od lošeg Juventusa. Vidjet ćemo kako će to da izgleda već za 3 dana protiv brzog PSGa. Baš baš užasan raspored i ne pamtim da je jedna ekipa ovakav raspored imala bukvalno od prvog kola pa sve negdje do 12og meča će to trajati.
Samo se nadam da ne slijedi sad totalni pad ekipe(što se Pioliju uvijek desi), pa da zaredaju sa 5-6 užasnih izdanja.
Florenzia otjerati prvom prilikom. U januaru dovesti boljeg i pravog lijevog bočnog da mijenja Thea povremeno.
Forza Milan!
Samo se nadam da ne slijedi sad totalni pad ekipe(što se Pioliju uvijek desi), pa da zaredaju sa 5-6 užasnih izdanja.
Florenzia otjerati prvom prilikom. U januaru dovesti boljeg i pravog lijevog bočnog da mijenja Thea povremeno.
Forza Milan!
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Raspored je brutalan nema šta, prvo što je grupa u LP najteža, a i u ligi recimo pogledaš Inter koji je igrao samo protiv nas od derbi mečeva, dok smo mi igrali protiv njih, Rome, Lazija i Juventusa.
Zato kažem još uvijek je ovo dobro i naredna dva meča mogu lansirati sezonu u odličnom smjeru, taman da vidimo koliko su trener i ekipa (ne)kvalitetni.
Zato kažem još uvijek je ovo dobro i naredna dva meča mogu lansirati sezonu u odličnom smjeru, taman da vidimo koliko su trener i ekipa (ne)kvalitetni.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Iz Milana i top talenta do Atalante i igre u miru i rahatuku, pametnom dosta....
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Imali smo ga, zvao se Milos Kerkez...Romagnoli13 je napisao/la: ↑22 okt 2023, 23:09Loša utakmica sa naše strane. Loš potez Thiawa i poraz od lošeg Juventusa. Vidjet ćemo kako će to da izgleda već za 3 dana protiv brzog PSGa. Baš baš užasan raspored i ne pamtim da je jedna ekipa ovakav raspored imala bukvalno od prvog kola pa sve negdje do 12og meča će to trajati.
Forza Milan!
Milan ukoliko izgubi od PSG može se govoriti već o mini-krizi. Razumijem kritike na račun Thiawa ili Krunica direktne (krivce) za poraz, ali zašto niko ne spomene Leaoa i ne kaže da je sinoć odigrao jako losu utakmicu da je svaki njegov potez bio isforsiran na lijevu stranu i da ništa nije uradio za 90 minuta. Okafor navodno nije bio spreman 100% zato nije ušao u igru. Najveći problem Milana je taj sto svi njegovi vezni igrači osim Rijndersa su defanzivni te nisu igrači koji će driblingom 1 na 1 izbaciti krilne igrače u šansu, znaci sve se svodi dodaj prvom do sebe uz minimalan rizik.
Onda gomilanje mladih halfova gdje dok se dočeka njihov vrhunac koštace ekipu xy puta. Imas 2 jako mlada halfa, imaš Kijera (penzija) i koliko toliko normalnog Tomoria (koji nekad upali special i pretvori se u Maguira).Vala ako ičega ima na tržištu to su halfovi, a ne da se dovodi iz mrtvog Schakea za 500k.
Da se pise nešto o ofanzivnim mogućnostima našeg Calabrije to stvarno vise nema smisla
Onda gomilanje mladih halfova gdje dok se dočeka njihov vrhunac koštace ekipu xy puta. Imas 2 jako mlada halfa, imaš Kijera (penzija) i koliko toliko normalnog Tomoria (koji nekad upali special i pretvori se u Maguira).Vala ako ičega ima na tržištu to su halfovi, a ne da se dovodi iz mrtvog Schakea za 500k.
Da se pise nešto o ofanzivnim mogućnostima našeg Calabrije to stvarno vise nema smisla
- Beduin
- Kontakt:
A otkud Thiaw ovamo lijevo i ko ono u pozadini trci nazad, ali kasno?
PS. Kean je odlicno igrao sinoc i bio je prebrz za nasu odbranu, narocito za Thiawa. Ubio nas je brzinom. Onakav faul se nerijetko pravi kad te prodje igrac, nema tu plaho mozganja i razmisljanja da li ga pustiti okomiti samog prema golu gdje mozda i profula gol ili praviti faul i tako sigurno sprijeciti gol, ali i otezati svom timu. I daleko slavniji stoperi od njega su pravili ili prave faul da sprijece gol.
Isto kao kad na gol liniji rukom igrac zaustavi gol pa se kasnije pametuje zasto nije pustio gol jer ce svakako biti penal i crveni.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Vjerovatno nije bio ni svjestan činjenice da je ostao kao zadnji igrač odbrane onako daleko od gola, inače sumnjam da bi pravio onaj start.
Koliko god Thiaw ispao naivan u onoj situaciji, postavlja se pitanje zašto nam konstantno visoko postavljena odbrana dolazi glave i zašto se Pioli ne zna adaptirati protivniku jer ne možeš protiv svih furati istu taktiku?
Florenzi i Tomori su bili duboko na protivničkoj polovini, čemu takva riskantna postavka? Nije sad da tražimo opravdanja za glup faul Thiawa jer je mogao odreagovati drugačije, ali radi čega je on ostao 1 na 1 sa Keanom na lijevoj strani koju obično pokriva Tomori, dok je ovaj bio debelo van svoje pozicije i kako je čitava odbrana uspjela ispasti nakon jednog dodavanja? To nije prvi put da se dešava, sve zbog Piolijeve harakiri postavke.
Koliko god Thiaw ispao naivan u onoj situaciji, postavlja se pitanje zašto nam konstantno visoko postavljena odbrana dolazi glave i zašto se Pioli ne zna adaptirati protivniku jer ne možeš protiv svih furati istu taktiku?
Florenzi i Tomori su bili duboko na protivničkoj polovini, čemu takva riskantna postavka? Nije sad da tražimo opravdanja za glup faul Thiawa jer je mogao odreagovati drugačije, ali radi čega je on ostao 1 na 1 sa Keanom na lijevoj strani koju obično pokriva Tomori, dok je ovaj bio debelo van svoje pozicije i kako je čitava odbrana uspjela ispasti nakon jednog dodavanja? To nije prvi put da se dešava, sve zbog Piolijeve harakiri postavke.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Hoće li RLC biti u konkurenciji za PSG?
Čast Reijndersu ali on je najkonstantniji veznjak od početka sezone.
Čast Reijndersu ali on je najkonstantniji veznjak od početka sezone.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Romagnoli13
- Kontakt:
Protiv PSG-a i Napolija šanse su nam minimalne. Jednostavno mislim da će sad uslijediti niz od 2-3 loša rezultata zaredom. Ne vjerujem Pioliju niti malo. Ekipa kao ekipa, vjerujem da može do skudeta ali sa drugim čovjekom na klupi. Ali hajde, daj Bože da griješim.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- muha milanez
- Kontakt:
Odbrana Napolija je šuplja kao sito, sumnjam da to nas napad neće znati iskoristiti.
Protiv PSG ne znam šta da očekujem, ako budu na maksimumu moglo bi se do boda makar.
Protiv PSG ne znam šta da očekujem, ako budu na maksimumu moglo bi se do boda makar.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
- Romagnoli13
- Kontakt:
Pioli sinoć igrao kako je Allegeri svirao. Juventus je postavio nisko svoju odbranu i čekao priliku iz kontre. Naš madžioničar je uletio u zamku. Pokušao da igrao visoko protiv ekipe koja je to očekivala. Najlošiji i najsporiji igrač Florenzi, izlazi na 60m od gola Milana i pritišće najbržeg igrača Juventusa, Weah. I lik sa jednim bezveznim passom izbacuje Keane samog na 1-1 situaciju sa Thiawom. A oko Malicka nikog da pomogne. Uvijek ista stvar sa ekipama koje igraju sa dva napadača. Milan izađe visoko i ostavlja protivničke napadače u situacijama 1-1 sa stoperima Milana. Dok su bekovi svakako visoko. Uvijek ista stvar i ćelo nikako da nauči.
Zašto je Osimhen lani bio nemoćan protiv Milana? Zato što je uvijek postojao još jedan stoper viška. Jer Napoli igra sa jednim napadačem. No, kad protivnik igra sa dva špica Pioli ispada glup.
To je ono što smo ovdje pisao, Inzaghi ga dobija 5 puta zaredom na isti fazon, a taj fazon je eto jednostavan.
Na svu sreću Juventus je skup demobilisanih igrača pa nisu u stanju dati vise od jednog gola. I ako je i taj gol spoj sretnih okolnosti.
Zašto je Osimhen lani bio nemoćan protiv Milana? Zato što je uvijek postojao još jedan stoper viška. Jer Napoli igra sa jednim napadačem. No, kad protivnik igra sa dva špica Pioli ispada glup.
To je ono što smo ovdje pisao, Inzaghi ga dobija 5 puta zaredom na isti fazon, a taj fazon je eto jednostavan.
Na svu sreću Juventus je skup demobilisanih igrača pa nisu u stanju dati vise od jednog gola. I ako je i taj gol spoj sretnih okolnosti.
A sta je trebao dragi Rom, postaviti i on bunker pa nek stoji lopta na sredini a ovi nek gledaju. Normalno da ce krenuti naprijed kad igras napadacki, i bilo bi glupo igrati tako a raspolazes sa puno ofanzivni igraca.
Kazes ne vjerujes Pioliju, ali si pisao da ce trebati prvih 10tak koga da se koliko toliko uigra veliki broj novi igraca, i sad kad je mister pri samom vrhu opet kazes da je glup i sta vec ne.......
Florenzi je svakako odron i on je tu samo silom prilika, druga stvar je kod pasa za Keana gdje je nasa sredina terena? nema je nigdje sve se nesto rastrkalo, i onda slag na tortu Malik koji izgleda gubi ravnotezi i pada te vuce protivnika, naivno i glupo. Sto je najgore nije mu ovo prvi put da cini velike greske, stalno se desaje, svaki par utakmica. Mlad jeste ali brate bruku nas bodova kosta..
Kazes ne vjerujes Pioliju, ali si pisao da ce trebati prvih 10tak koga da se koliko toliko uigra veliki broj novi igraca, i sad kad je mister pri samom vrhu opet kazes da je glup i sta vec ne.......
Florenzi je svakako odron i on je tu samo silom prilika, druga stvar je kod pasa za Keana gdje je nasa sredina terena? nema je nigdje sve se nesto rastrkalo, i onda slag na tortu Malik koji izgleda gubi ravnotezi i pada te vuce protivnika, naivno i glupo. Sto je najgore nije mu ovo prvi put da cini velike greske, stalno se desaje, svaki par utakmica. Mlad jeste ali brate bruku nas bodova kosta..
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Govorim o utakmicama protiv Intera, Juventusa i Napolija i postavci protiv njih. Bodovno je ovo okej i više od toga. Ali Pioliju ne vjerujem niti malo.
Realno, mi čak i odlično stojimo na tabeli s obzirom na to da smo već izgubili dva derbija protiv direktnih konkurenata (Inter i Juventus), i da su Theo i Leao prilično vam forme. Sad nam valja potući se sa PSG-om u srijedu pa šta bude. Ako izgubimo treba totalno bataliti Ligu prvaka i okrenuti se Seriji A. Od Napolija jednostavno NE SMIJEMO izgubiti!
- Romagnoli13
- Kontakt:
AC Milan accelerates the path of sustainable growth: for the first time in the Club's history, revenues exceed 400 million euros, with an operating profit of 6.1 million euros. After 17 years the club is back in profit.
Prihodi u trostručeni u zadnje 4 godine. Mislim da u ovo ne ulaze novi ugovori sa Emiratesom i Pumom.
I danas je Bennacer prvi put nakon 5 mjeseci radio sa loptom.
Prihodi u trostručeni u zadnje 4 godine. Mislim da u ovo ne ulaze novi ugovori sa Emiratesom i Pumom.
I danas je Bennacer prvi put nakon 5 mjeseci radio sa loptom.
Prvenstva se svakako osvajaju na malim utakmica, to je nešto što možda i nije floskulagalia95 je napisao/la: ↑23 okt 2023, 18:45Realno, mi čak i odlično stojimo na tabeli s obzirom na to da smo već izgubili dva derbija protiv direktnih konkurenata (Inter i Juventus), i da su Theo i Leao prilično vam forme. Sad nam valja potući se sa PSG-om u srijedu pa šta bude. Ako izgubimo treba totalno bataliti Ligu prvaka i okrenuti se Seriji A. Od Napolija jednostavno NE SMIJEMO izgubiti!
I Napoli je prošle sezone izgubio poneki derbi pa su opet ubili nogama konkurenciju.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Mike, Theo-Tomori-Thiaw-Calabria, Tijjani-Adli-Loftus, Leao-Giroud-Pulišić, to je navodno tim za srijedu
Upravo tako!Raonffa je napisao/la: ↑23 okt 2023, 19:36Prvenstva se svakako osvajaju na malim utakmica, to je nešto što možda i nije floskulagalia95 je napisao/la: ↑23 okt 2023, 18:45Realno, mi čak i odlično stojimo na tabeli s obzirom na to da smo već izgubili dva derbija protiv direktnih konkurenata (Inter i Juventus), i da su Theo i Leao prilično vam forme. Sad nam valja potući se sa PSG-om u srijedu pa šta bude. Ako izgubimo treba totalno bataliti Ligu prvaka i okrenuti se Seriji A. Od Napolija jednostavno NE SMIJEMO izgubiti!![]()
I Napoli je prošle sezone izgubio poneki derbi pa su opet ubili nogama konkurenciju.
Prošle sezone je Napoli lagano rješavao slabije protivnike, a mi smo dobijali derbije a gubili bodove protiv Leccea, Spezije, Salernitane...
Ne bih imao ništa protiv da ove sezone bude obrnuto.
Vidjet ćemo, za sada ide dobro protiv malih ekipa, dobili smo rutinski Romu i Lazio, a i to su neki derbiji opet.galia95 je napisao/la: ↑23 okt 2023, 20:44Upravo tako!Raonffa je napisao/la: ↑23 okt 2023, 19:36Prvenstva se svakako osvajaju na malim utakmica, to je nešto što možda i nije floskulagalia95 je napisao/la: ↑23 okt 2023, 18:45Realno, mi čak i odlično stojimo na tabeli s obzirom na to da smo već izgubili dva derbija protiv direktnih konkurenata (Inter i Juventus), i da su Theo i Leao prilično vam forme. Sad nam valja potući se sa PSG-om u srijedu pa šta bude. Ako izgubimo treba totalno bataliti Ligu prvaka i okrenuti se Seriji A. Od Napolija jednostavno NE SMIJEMO izgubiti!![]()
Prošle sezone je Napoli lagano rješavao slabije protivnike, a mi smo dobijali derbije a gubili bodove protiv Leccea, Spezije, Salernitane...
Ne bih imao ništa protiv da ove sezone bude obrnuto.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.