Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

chily-rz
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la chily-rz » 23 okt 2023, 13:02

Ako moramo podržavati teror, represiju, otimanje zemlje, ubijanje djece, bombardovanje bolnica i razne ratne zločine da bi imali državu onda je nismo ni zaslužili.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 okt 2023, 13:03

Nisu uništili ni jedan vjerski objekt ali su svaki jevrejski pretvorili u svoj :D

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 23 okt 2023, 13:03

A sta vama znaci to jel trebamo sutjeti i slicno? Ja koliko vidim narod protestuje i uzivo, a pogotovo na drustvenim mrezama. Daleko od toga da se suti. I ne treba sutjeti na zlocine. S druge strane, podrzavam stav da se drzava kao politicki subjekt ne treba previse baviti sa ovim. Jer sto bi? Nit te se dotice nit si previse bitan da se tvoj glas racuna.

I iako su vec izlizane fraze i mozes ih procitati na svakom koraku, ali debelo mi ide na **** licemjerje ljudi koji pritom i sami kukaju na nekakvo licemjerje zapada. Zaboli ih harbija i za Kurde, one iz Jemene, one sto ih Kinezi tamane ko zeceve, tu nema patetike digni svoj i slicno, u sustini je sve ok dok muslimani ubijaju muslimane. Ali je apokalipska kad to rade Zidovi sto kad skontas vidis da ima pofine veze sa antisemitizmom medju Bosnjacima.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 23 okt 2023, 13:05

Rosicky je napisao/la:
23 okt 2023, 13:03
Nisu uništili ni jedan vjerski objekt ali su svaki jevrejski pretvorili u svoj :D
Više je jevreja stradalo za vrijeme ono malo vladavine NDH nego za stotine godina osmanskog carstva u Palestini.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 23 okt 2023, 13:05

Ruska je agresija ali je zato sukob Izraela i Hamasa. :rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 okt 2023, 13:06

Epidaurus je napisao/la:
23 okt 2023, 10:38
Kazem ja fino, degenerik. Deset hiljada puta mi je bitnije ono sta najdirektnije moguce utice na BiH od desavanja u Gazi pa taman se dole svi poklali medjusobno.
Pa ako postane tamo regionalni rat, gorivo ce ti skociti na 10km litar (uvelicavam), a s tim i sve ostalo. Znaci utice ;)

@murga :thumbup:

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 23 okt 2023, 13:08

Centre forward je napisao/la:
23 okt 2023, 13:00
Prijatelju, spoljna politika ne može po sistemu "grlom u jagode". Ne ide, odnese te vjetar.

OK je imati lične stavove, ali ako ćemo šire i za dobrobit društva kojem i sam pripadaš, mora se odvagati hiljadu stvari prije konačne odluke, koja i sama po sebi ne mora bit' konačna.
Samo što ovdje političari nit obitavaju nit zalaze. Ovdje običan svijet pametuje. I ako običan svijet ne vidi šta Izrael radi, ili se radi o totalnim debilima, ili o lošim ljudima.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 23 okt 2023, 13:10

Kajzer10 je napisao/la:
A sta vama znaci to jel trebamo sutjeti i slicno? Ja koliko vidim narod protestuje i uzivo, a pogotovo na drustvenim mrezama. Daleko od toga da se suti. I ne treba sutjeti na zlocine. S druge strane, podrzavam stav da se drzava kao politicki subjekt ne treba previse baviti sa ovim. Jer sto bi? Nit te se dotice nit si previse bitan da se tvoj glas racuna.

I iako su vec izlizane fraze i mozes ih procitati na svakom koraku, ali debelo mi ide na **** licemjerje ljudi koji pritom i sami kukaju na nekakvo licemjerje zapada. Zaboli ih harbija i za Kurde, one iz Jemene, one sto ih Kinezi tamane ko zeceve, tu nema patetike digni svoj i slicno, u sustini je sve ok dok muslimani ubijaju muslimane. Ali je apokalipska kad to rade Zidovi sto kad skontas vidis da ima pofine veze sa antisemitizmom medju Bosnjacima.
Pa vjerovatno se bas na to i misli.

Najjace mi kad sam prije par dana na ovoj temi citao kako se odrasli ljudi iscudjavaju ili su tek sad skontali da velike sile, kao sto je Amerika, gledaju svoj interes i da su sami sebi najpreci :rol:
Pa gdje ste zivili do sada, u Diznilendu?
Da je srece da smo i mi takvi, siguran sam da bi se bolje zivjelo.

Sto se tice tvog drugog pasusa, veliko BRAVO. Jedina stvar je sto je ovo sa Palestincima aktuelna tema, vidis kako se ni o Ukrajini vise ne pise maltene. E tako ce biti i sa Palestinom, cim iskoci neka nova aktuelna tema.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 23 okt 2023, 13:10

nerkolfc je napisao/la:
23 okt 2023, 12:49
chily-rz je napisao/la:
23 okt 2023, 12:46
Koliko znam nama je Iran dopeljao oružje kad je trebalo pa ne vidim da ga slavite ovdje ?

Ako je riješenje da šutimo i stojimo po strani nemojte onda biti licemjerni i zazivati pomoć ako se mi nedaj Bože opet nadjemo u situaciji u kojoj su Palestinci sad.
To je to, ovi sto ih boli k prvi bi plakali za Amerikom ili bilo kim kad bi kod nas zagustilo.
I šta ako se nešto, nekad, ne daj bože, desi? Ok, Iran je prije 30 godina pomagao, ali na koga bi se sad ugledali i čekali pomoć? Ništa NATO i Amerika je l’? Pa naravno da bi plakao za Amerikom jer nam oni jedino i mogu pomoći u ne daj bože situacijama. Ili je možda bolje gledati kako nam neko tamo na bliskom istoku i Turskoj protestvuje i ukazuje na mir dok nas ovdje kolju. Zapad je imao ogromnih propusta 90ih, ali su i takvi riješili ovdje pitanje mira i drže ovu državnu prćiju pod kontrolom koliko-toliko i sutra bi ti prvi reagovali da se nešto desi. Ne opravdavam i suosjećam se sa terorom koji se dešava u Gazi, ali sve dok glupi bošnjo prezire Ameriku i zapad i tako reže granu na kojoj sjedi, ovdje nema napretka.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 okt 2023, 13:12

jasmin10 je napisao/la:
23 okt 2023, 13:05
Agresija Hamasa na Izrael je zapocela ovaj pokolj u zadnjih mjesec dana.
Mozda vam je tako draze.

Vecina dzihadista je zaboravila da je ovaj genocid poceo tako sto hamasu nije uspio njihov genocid u potpunosti

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 23 okt 2023, 13:15

Rosicky je provokator. Hajde da vlada nekom materijom pa OK, al' ovakav ja baš onako neukusno i dodatno osiromašuje ovaj forum koji je inače na ivici elementarne inteligencije.

Da bi država imala stav mora prije svega bit' država. Mi nismo država ljudi, potrebno je to da se shvati. Mi smo protektorat, kao i Kosovo, i na obje te teritorije većinom žive Muslimani (veliko M zbog '74-e). Da bi se to shvatilo, mora se poznavat' historija Evrope.

Ekonomije su spojene posude, naravno, još od 18-og vijeka. Pa tako, karikiram, neko sr@nje na berzi u Hong Kongu može napravit' nered koji se reflexuje i na nas. Prosto, sistem tako djeluje.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 okt 2023, 13:15

dscile je napisao/la:
23 okt 2023, 13:10
Kajzer10 je napisao/la:

Pa vjerovatno se bas na to i misli.

Najjace mi kad sam prije par dana na ovoj temi citao kako se odrasli ljudi iscudjavaju ili su tek sad skontali da velike sile, kao sto je Amerika, gledaju svoj interes i da su sami sebi najpreci :rol:
Pa gdje ste zivili do sada, u Diznilendu?
Da je srece da smo i mi takvi, siguran sam da bi se bolje zivjelo.

Sto se tice tvog drugog pasusa, veliko BRAVO. Jedina stvar je sto je ovo sa Palestincima aktuelna tema, vidis kako se ni o Ukrajini vise ne pise maltene. E tako ce biti i sa Palestinom, cim iskoci neka nova aktuelna tema.
Prvo ovamo je krvoprolice i vrlo moguc genocid, sto odma daje paznju (jer je to jednostavno tako), drugo ima potencijal regionalnog rata pa mozda cak i svijetskog. Dok u Ukrajini vec duze vrijeme i nije bilo nekog izvjestavanja, ne kolju se dovoljno a vojno metar tamo, metar ovamo.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 23 okt 2023, 13:16

Rosicky je napisao/la:
23 okt 2023, 13:12
jasmin10 je napisao/la:
Mozda vam je tako draze.

Vecina dzihadista je zaboravila da je ovaj genocid poceo tako sto hamasu nije uspio njihov genocid u potpunosti
Zašto imam osjećaj da ti uopste nisi protiv genocida nad nevinim palestinskim narodom?
Ah da, bitno je spominjati džihad iako ti pojma nemaš šta to znaci.
Ali dobro, nije da nisi islamofobista.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 23 okt 2023, 13:17

Rosicky je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Mozda vam je tako draze.

Mislis da Mosad najjaca obavjestajna sluzba na svijetu nije mogla predvidit upad nekih terorista na teritorij Izraela?

Pricamo o najjacoj obavjestajnoj sluzbi i vojnoj nuklearnoj sili?

Puno plitko razmisljas, pojma nemas o zivotu.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 23 okt 2023, 13:17

Sve dok primitivni Balkan zauzima strane velikih igrača dok narode huškaju jedne na druge ovdje će biti nestabilna klima.

Kako će nas to braniti ? Ovako ko što Ukrajinu brane sa hiljadama poginulih i milionima raseljenim ? Sa gradovima koji to više nisu ?

Narodi bivše Jugoslavije moraju shvatiti da su jedni drugima s ovakvim politikama najveći neprijatelji. Navijam za mir i suživot, za pravdu i pomirenje, ne navijam za Ruse ili Amere kojima smo samo alat za medjusobno potkusurivanje.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 23 okt 2023, 13:22

chily-rz je napisao/la:
23 okt 2023, 13:02
Ako moramo podržavati teror, represiju, otimanje zemlje, ubijanje djece, bombardovanje bolnica i razne ratne zločine da bi imali državu onda je nismo ni zaslužili.
:thumbup:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 okt 2023, 13:23

RollingPaper je napisao/la:
23 okt 2023, 13:17
Rosicky je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Mozda vam je tako draze.

Mislis da Mosad najjaca obavjestajna sluzba na svijetu nije mogla predvidit upad nekih terorista na teritorij Izraela?

Pa dobro ako su znali i nisu spriječili za vas svejedno izgubljeni Izraelski životi ne vrijede?

Imam svoj stav i osuđujem ovaj genocid ali isto tako volim pokrenut masu niskog Iqa sa podsjetnikom da ni jedna strana nije nevina.
Manje okupana krvlju da,ali zbog tog sto nema mogućnosti..nevina nikako.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 23 okt 2023, 13:25

Sve teroristicke organizacije širom svijeta su plodovi obavještajnih službi velikih igrača (SAD, Rusija, Velika Britanija, Kina itd.).

Mozda neko misli da ljudi mogu pravit državu u pustinji i imat oružje u milionskim vrijednostima a nemaju hljeba da jedu, neka se zapita.

U SAD-u već niko ne vjeruje da CIA nije imala nikakvog uticaja 11 Septembra kad su rušene kule.

Kad su rađene ankete, niko živ više u SAD-u ne vjeruje da je to maslo nekih terorista sa bliskog istoka, bukvalno niko.
Zadnja izmjena: RollingPaper, dana/u 23 okt 2023, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 23 okt 2023, 13:25

RollingPaper je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Mozda vam je tako draze.

:thumbup:

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 23 okt 2023, 13:25

chily-rz je napisao/la:
Sve dok primitivni Balkan zauzima strane velikih igrača dok narode huškaju jedne na druge ovdje će biti nestabilna klima.

Kako će nas to braniti ? Ovako ko što Ukrajinu brane sa hiljadama poginulih i milionima raseljenim ? Sa gradovima koji to više nisu ?

Narodi bivše Jugoslavije moraju shvatiti da su jedni drugima s ovakvim politikama najveći neprijatelji. Navijam za mir i suživot, za pravdu i pomirenje, ne navijam za Ruse ili Amere kojima smo samo alat za medjusobno potkusurivanje.
Čili, onaj gore post se nije odnosio na tebe, više je bio uoošten.

Narodi Jugosavije nisu svoji već dugo ,i ja mislim da mi iz hiljadu razloga, da ih sad ne nabrajam, nismo kulturološki dosegli taj nivo da sami krojimo naše bivstvovanje, kako unutra tako i napolju. Imali smo to nekad, posebno Bosna, da se ne lažemo, ali godine pod raznim okupacijama su na neki način promijenile našu genetiku po tom pitanju.

Jugoslavija se 1948 deklarisala kao jedno mekano krilo Amerike u toj bipolarnoj podjeli svijeta. Pa prije Fiata u Kragujevcu, radjeni su Chevrolet motorna vozila, to isto dosta govori. Famoznda "Trumanova jaja" i mlijeko u prahu kao fenomen pedesetih i još masu primjera.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.