FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

Hansestadt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hansestadt » 25 okt 2023, 12:35

invincible1921 je napisao/la:
25 okt 2023, 12:17
Hansestadt je napisao/la:
25 okt 2023, 12:06
U svakoj ekipi mozes naci par igraca koji su dobri, kao i u drugim ligama, ali cijelokupno mi imamo vise za ponuditi. To ne znaci da mi moramo pobjediti, jer takav je fudbal, vise faktora igra, ali ako gledamo na igracki kadar mi imamo bolju ekipu od navedenih.
Ne bih se slozio, nije ovo 2008.

Od veleza i sirokog nemamo...siroki evo npr ima jednog cavara koji je ne tako davno kupljen od franfurta, onda onaj nigerijac itd itd...mi takve igrace nemamo

O vodecoj trojci da ne pricam jer nema potrebe..

Iz tuzle bi svako nas sad pa sad uzeo 5/6 igraca, a lafo mi smo bolji....

Cinjenica jeste da je liga dosta izjednacena osim vodece 3 ekipe koje jesu kvalitetnije, jer svaki klub ima nekog vlasnika ili sponzora i tako se gura da budes konkurentan, ali opet ti izvuces 3 igraca i kazes da su bolja ekipa. Cavar je solidan igrac za ovu ligu, ali i on je imao 100 sansi, pa cak i u Hrvatskoj nije nista pokazao. Da je kojim slucajem Ovcina zavrsio u Igmanu ili Tuzli rekli uh sto su se pojacali, jer mi neke stvari samo uzmemo zdravo za gotovo. Pogledaj CV ovog Selimovica i Boljevica. Kad bi se tako gledalo onda mozemo reci da imamo igraca koji je igrao u Ligue 1, plus za top klub sa Kipra, a Boljevic u Belgiji. To ne znaci da su oni taj nivo ili pojacanje, to ce se tek pokazati, ali bi tako neko mogao da prezentira. Jedina mana sto smo ovog ljeta zakazali sa igracima, ili barem da na vrijeme dodju, naspram ranije gdje si outperform the market i pogodio sa par igraca. Ali eto, duga je sezona i ako neki igraci pronadju formu, uz to se neki mladi igrac pokaze, imamo sta da ponudimo.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 25 okt 2023, 13:13

Nadam se da ce se Manijaci sjetiti doprinosa koji je Mulalic dao prosle godine i da ce ga pozdraviti skandiranjem.
Mi Zeljovci moramo pokazati da ne zaboravljamo Zeljovce koji su dosli u klub kad niko nije htio.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 25 okt 2023, 13:24

"Šta se dešava na stadionu Grbavica? Građani javljaju: Čuju se sirene, udari..."

http://abi0l9.lnkiy.in/manijaci

Pokušavaju da nas slome na sve načine :D

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 okt 2023, 14:23

muharemovicdzelo je napisao/la:
24 okt 2023, 20:38
Hajmo malo pričati o našoj djeci, s nadom da će neko u klubu to pročitati. Često imam priliku pogledati tu djecu, ima se šta vidjeti, nije da nema.

Da se ja pitam, nekolicinu njih bi priključio ekipi, bar jednom sedmično da treniraju zajedno, tako bi im se dalo do znanja da se računa na njih.

Aldian Korora - 14, odličan malac, sa ogromnom lakoćom igra, fin pas, dobar pregled igre, odmah to treba zaključati i osigurati ga. Mali milion nagrada je pokupio po turnirima širom Balkana (Zagreb, KS, Bijeljina, Dubrovnik, Mostar). Prema informacijama koje imam, prati ga jedan veliki regionalni klub.

Džan Jahić - 15, sin od Sanela Jahića, skoro bio na probi u Grčkoj, nisam siguran, mislim da je PAOK u pitanju, dobar strijelac kao i otac.

Dino Šaran - 16, robusan napadač, 194 visok, bio na probi u Bayernu i Wolfsburgu a tražio ga je i milanski Inter. Većinom sa klupe uđe, 10 komada strpao u 18 utakmica u kadetima.

Arman Džafo - 16, on je potpisao ugovor sa klubom, skoro je igrao u prijateljskoj utakmici sa Fojnicom, čak je bio i strijelac. 8 komada u 12 utakmica.

Affan Fočo - 16, Fočak naš, baš kao i Džafo ljetos je potpisao ugovor, dobar, blagu prednost bi dao Džafi ali i njega treba priključiti da trenira.

Sanin Mešić - 16, veznjak, preferira igru lijevo, mogao bi i na krilo, odličan trkač, fin dribling, dobar početni korak, 11 utakmica, 10 komada. I on je potpisao ugovor sa klubom.

Ali Pašić - 18, dvije ture priprema odradio sa ekipom (Konjic i Zlatibor), vrijeme bi bilo da dobije minute. Bar kao i Šabić da osjeti seniorski fudbal.

Dženan Šabić - 17, Visočak, igrao na poziciji beka, kasnije premješten na poziciju veznjaka, odličan šut, vrhunski šutira slobodne udarce, vrijeme je bilo da dobije minute. Dugo smo ga spominjali, nadam se da ovo nije samo jedan ispad da bude eto igrao je. Već da će konkretno dobiti svoje minute jer ih je zaslužio zaista.

Ernad Babaluk - 17, još jedan igrač prema naprijed, rasni strijelac, u aprilu je zabio pogodak u utakmici sa Širokim, podsjetio me u momentu na Džeku, u maniru vrhunskih napadača je pospremio loptu nakon centaršuta. Prošle godine, peti strijelac lige sa 17 pogodaka. Trenutno treći strijelac u juniorskoj ligi (8 pogodaka) ispred njega su samo Puce (Velež, 10) i Bobaj (Kozara Gradiška, 11).

Ahmed Goletić - 17, baš kao i Šaran, sa klupe dobija minute, često je strijelac, fin pregled igre, dobra dubinska lopta. Baš kao i većina kolega odličan je na prelazu iz kadetskog u juniorski fudbal, što je izuzetno bitno.

I na kraju, Aldin Efendić - 18, bio na klupi kad smo izgubili u Konjicu (3:1, dok je Mulalić bio trener). Sa 16 godina bio najbolji strijelac kadetske lige sa 25 postignutih pogodaka, od prošle sezone u juniorima, fino mu ide. Klasični rutiner, situacije rješava besprjekorno, volio bih ga vidjeti na djelu, bar kratko, mislim da ima potencijala itekako. Naš nekadašnji igrač (kojeg smo klepili pitarima u kasne sate) mu je zastupnik.

Spomenut ću Šemdina (tu je, vrti se po rosteru), Alibašića (golmana) i Duškaja (isto golman), i njih treba pratiti, tu su treniraju sa timom, golmani baš imaju mogućnost da nauče od Hasagića, imaju tu i Mulalića koji je ekstra momak. Grehota je da ne spomenem i Zeničanina, isto fin dečko, propustio je nekoliko utakmica na početku, lagano počinje da ulazi u formu.
Bravo za post. :thumbup:

Babaluk igra u fantastičnoj formi za juniore, u posljednjih 7 kola je zabio 8 golova. :salut:

Postavio sam ljetos dva lijepa gola Efendića, vidim da je sad i kapiten juniora:
braco je napisao/la:
06 jun 2023, 14:54

Evo golčina Efendića od danas

Efendić je bio odličan i u onoj prijateljskoj sa Konyasporom kad je ušao, a i na zimski pripremama sa prvim timom je imao interesantnih prodora na nekim prijateljskim. Igra lijevo krilo i zabio je 8 golova za juniore ove sezone. Sezonu prije je bio najbolji strijelac kadetske lige sa 25 golova.

Sljedeći mjesec puni 18 godina tako da ne bi bilo loše počne dobijat minute u prvom timu ove sezone, ako struka procijeni da je spreman za to.

Evo još jedna golčina koju je zabio nekad prije

slika

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 okt 2023, 14:29

I Gasal je imao odlicne brojke golova i asistencija u u17 i u19 ekipama, pa evo pogledajte na sta danas liči.
Ja bih bio prezadovoljan da od svih ovih momaka sto ih je braco naveo, dobijemo bar 2 solidna igraca za prvi tim
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 okt 2023, 14:41

19vendetta87 je napisao/la:
25 okt 2023, 14:29
I Gasal je imao odlicne brojke golova i asistencija u u17 i u19 ekipama, pa evo pogledajte na sta danas liči.
Ja bih bio prezadovoljan da od svih ovih momaka sto ih je braco naveo, dobijemo bar 2 solidna igraca za prvi tim
Gasal 97 utakmica 38 golova

Efendic 65 utakmica 37 golova

Ovo za kadete i juniore
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 25 okt 2023, 17:09

Znaci drljo ili gasal starteri u konjicu, katastrofa.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 okt 2023, 17:12

25 okt 2023, 14:29
Gasal ima velike fizičke nedostatke i zato je nemoćan na seniorskom nivou. On nije zaboravio igrati fudbal i u kontaktu sa loptom (dok je ima u posjedu, ili kad je povuče) on je okej, ali dečko gubi svaki duel jer je fizički nemoćan.

Da bi nadoknadio daj limit (što naravno nije njegova greška, jednostavno je takva genetika i razvoj) on mora biti mnogo brz, a daleko od toga da je brz i zato mislim da mu je PL plafon, a najvjerovatnije će za koju godinu igrati niže lige.

Mislim dao Bog da on za koju godinu za Real zaigra ali nema od toga ništa, iste sam stvari pisao za Šabanadžovića prije par godina.

Istu stvar sam jučer pisao za Šabića, sve top treba momka gurati i nadati se da će fizički napredovati (u ozbiljnim klubovima imaju ljudi koji sa igračima rade na tim stvarima) jer i on je inferioran za seniorski nivo.

Za ove ostale momke što je Dželo pisao zaista ne znam, ali i za njih vrijedi isto - bez fizičkih predispozicija nećeš uspjeti taman davao 200 golova godišnje u omladinskim selekcijama.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 okt 2023, 17:13

Željezničar ne može bez problema u Premijer ligi BiH

https://sportsport.ba/fudbal/fk-zeljezn ... j-FQ8mF-Cs
Neivjestan je nastup iskusnog Semira Štilića. Zbog povrede koljena 36-godišnji veznjak nije trenirao prethodnih dana i vjerovatno neće igrati u Konjicu.

Nevolja nikako ne dolazi sama, pa je Bašić vjerovatno ostao i bez Amara Drine. I on je doživio povredu koljena na treningu i gotovo da ne postoje šanse da zaigra u Konjicu.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 25 okt 2023, 17:28

Znaci opet ce zavaliti Cosica na 10 :mrgreen:
1921

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 okt 2023, 18:03

jointunija je napisao/la:
24 okt 2023, 22:21

Ima neko na probi al ne pitah ko je.Doduše bio sam desetak minuta,došao da pitam je li završeno za onu dvojicu,to sam vam napisao.
Jhonatas, 19 godina, veznjak, igrao za Santa Cruz RN i Capital Brasilia.
Neki Allysonov jaran

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 25 okt 2023, 18:28

Imaju li Selimović i Bojević pravo nastupa?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 25 okt 2023, 18:51

25 okt 2023, 18:03
jointunija je napisao/la:
24 okt 2023, 22:21

Ima neko na probi al ne pitah ko je.Doduše bio sam desetak minuta,došao da pitam je li završeno za onu dvojicu,to sam vam napisao.
Jhonatas, 19 godina, veznjak, igrao za Santa Cruz RN i Capital Brasilia.
Neki Allysonov jaran
I ako ga potpisu bit ce spreman u April 2024 godine.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 25 okt 2023, 18:53

Bojudaosinebu je napisao/la:
25 okt 2023, 17:09
A ko bi trebao po tebi?
Brohra ribo se...

ferroviario
Kontakt:

Post Postao/la ferroviario » 25 okt 2023, 18:55

braco je napisao/la:
25 okt 2023, 17:13
Željezničar ne može bez problema u Premijer ligi BiH

https://sportsport.ba/fudbal/fk-zeljezn ... j-FQ8mF-Cs
Neivjestan je nastup iskusnog Semira Štilića. Zbog povrede koljena 36-godišnji veznjak nije trenirao prethodnih dana i vjerovatno neće igrati u Konjicu.

Nevolja nikako ne dolazi sama, pa je Bašić vjerovatno ostao i bez Amara Drine. I on je doživio povredu koljena na treningu i gotovo da ne postoje šanse da zaigra u Konjicu.
Nikako da okupimo sve igrače. Znaci Drljo i(li) Gasal u narednim utakmicama standardni :damn:

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 25 okt 2023, 18:57

gegenpressing je napisao/la:
25 okt 2023, 18:53
A ko bi trebao po tebi?
Ti tersaš,a ne ja!
Brohra ribo se...

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 25 okt 2023, 19:07

gegenpressing je napisao/la:
25 okt 2023, 18:53
A ko bi trebao po tebi?
Bilo ko od njih da igra je elementarna nepogoda

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 25 okt 2023, 19:24

Bolje Šabić od prve nego njih dvojica
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 25 okt 2023, 19:25

Po meni su i Drljo i Gasal zavaljeni zbog Amoaha, realno ni Amoah ne blista na toj poziciji, ali se nikako ne pljuje.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 okt 2023, 19:30

Mamba21 je napisao/la:
25 okt 2023, 19:25
Po meni su i Drljo i Gasal zavaljeni zbog Amoaha, realno ni Amoah ne blista na toj poziciji, ali se nikako ne pljuje.
Brate Amoah i navedena dvojica ne mogu uopste u istu recenicu. Amoah zna povuci loptu, kondicije ima za 90 minuta, a Gasal uđe u igru u 75.minutu, a vec u 83.diše na škrge

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 33 gosta.