RŠD Velež Mostar

Rodjenimostar
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Rodjenimostar » 26 okt 2023, 15:28

Zamolio bih nekoga ako zna preciznu informaciju u vezi Oreškovića i Stefana gdje su nestali i zašto nisu dobili niti jedne sekunde? Hvala unaprijed.

MirsoPikcrs
Kontakt:

Post Postao/la MirsoPikcrs » 26 okt 2023, 16:07

Gledajući utakmicu u Tuzli može se reći da Velež nikada nije ofanzivnije ušao u utakmicu i nekako superiornije, pa ni kada nas je Feđa vodio. Mislim da ćemo od Klaf. vidjeti prave stvari tek onda kada on pojača ekipu po svojoj procjeni, na zimu aBd. Puno otpada imamo što su Jusuf. i kompanija doveli. Klaf. je do sad pokazao da Velež može igrati napadački, samo se sjetite Osimovih utakmica... Ko Seria C (0-0, 1-0, 0-1).

Može se vratiti Zeljković na posudbu do kraja sezone, svakako je otpisan u Sarajevu, a bio bi možda i bolja opcija na zadnjem veznom od Dine.

Sta se desava sa Pucom iz juniora? Zar nije trebao biti zamjena Haskiću ponekad ove sezone? Je li stvarno fali znanja ili je lik radi te discipline prop'o?

ZauvijekSamoVelez
Kontakt:

Post Postao/la ZauvijekSamoVelez » 26 okt 2023, 17:32

MirsoPikcrs je napisao/la:
26 okt 2023, 16:07
Gledajući utakmicu u Tuzli može se reći da Velež nikada nije ofanzivnije ušao u utakmicu i nekako superiornije, pa ni kada nas je Feđa vodio. Mislim da ćemo od Klaf. vidjeti prave stvari tek onda kada on pojača ekipu po svojoj procjeni, na zimu aBd. Puno otpada imamo što su Jusuf. i kompanija doveli. Klaf. je do sad pokazao da Velež može igrati napadački, samo se sjetite Osimovih utakmica... Ko Seria C (0-0, 1-0, 0-1).

Može se vratiti Zeljković na posudbu do kraja sezone, svakako je otpisan u Sarajevu, a bio bi možda i bolja opcija na zadnjem veznom od Dine.

Sta se desava sa Pucom iz juniora? Zar nije trebao biti zamjena Haskiću ponekad ove sezone? Je li stvarno fali znanja ili je lik radi te discipline prop'o?
Nakon famozne noci u dalekoj Sikalo je dobio novcanu kaznu a Puce vracen u juniore

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 26 okt 2023, 19:59

Klafurić ima ideju, da je gledao s tribina Legiju 22 utakmice nešto bi znao, a ne ovako kad je s istima osvojio ligu i kup. Ali što kaže Mirso, treba mu pustiti najmanje 2-3 prelazna roka. Dokazao je da zna, da ima šlifa, nismo izgledali ni u jednoj utakmici bezidejno kao kod Osima i Feje, iako smo imali lošijih utakmica.

Nadamo se da će i dovesti kvalitet, po meni je najpotrebnije naći kvalitetnog i zdravog desnog stopera i lijevog beka sličnog Oreču i Ovčini po karakteristikama. I naravno centralni vezni, po mogućnosti U21. Ostali bi još Ribić, Nanić, Oliveira, Hrkać, Zvonic (al kao peti stoper :mrgreen: ), Sturm, Vehabović, D. Hasanovic, Krajnc, D.Halilovic i ostalo popuniti juniorima (Kuko, Puce, Jogunovic itd.) i vidjeti ko je od ovih na posudbi relativno ok (ne znam kakvi su oni Brazilci Edmar i Lohan, Abaza, Sijamija itd.). Kadrić, Šikalo, Bajrić posudbe, a ostalim se zahvaliti. I onda čekati eventualno nekog kapitalca slobodnog što bi sigurno pojačao ekipu.

Hadžikić
Oreč Mahmić novi stoper novi bek
Pršeš novi vezni
Suljić Mlinarić Guliashvili
Haskić

I s dva jaka beka možeš svaku formaciju igrati :D
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 26 okt 2023, 22:20

FK Velez Mostar: 5. mjesto
U19: 3. mjesto
U17: 5. mjesto
U15: 4. mjesto
RK Velez Mostar: 4. mjesto

:ljepota:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 okt 2023, 01:37

Bravo za RA i subotu :kafa:

MirsoPikcrs
Kontakt:

Post Postao/la MirsoPikcrs » 27 okt 2023, 11:54

killafrommanilla je napisao/la:
26 okt 2023, 19:59
Klafurić ima ideju, da je gledao s tribina Legiju 22 utakmice nešto bi znao, a ne ovako kad je s istima osvojio ligu i kup. Ali što kaže Mirso, treba mu pustiti najmanje 2-3 prelazna roka. Dokazao je da zna, da ima šlifa, nismo izgledali ni u jednoj utakmici bezidejno kao kod Osima i Feje, iako smo imali lošijih utakmica.

Nadamo se da će i dovesti kvalitet, po meni je najpotrebnije naći kvalitetnog i zdravog desnog stopera i lijevog beka sličnog Oreču i Ovčini po karakteristikama. I naravno centralni vezni, po mogućnosti U21. Ostali bi još Ribić, Nanić, Oliveira, Hrkać, Zvonic (al kao peti stoper :mrgreen: ), Sturm, Vehabović, D. Hasanovic, Krajnc, D.Halilovic i ostalo popuniti juniorima (Kuko, Puce, Jogunovic itd.) i vidjeti ko je od ovih na posudbi relativno ok (ne znam kakvi su oni Brazilci Edmar i Lohan, Abaza, Sijamija itd.). Kadrić, Šikalo, Bajrić posudbe, a ostalim se zahvaliti. I onda čekati eventualno nekog kapitalca slobodnog što bi sigurno pojačao ekipu.

Hadžikić
Oreč Mahmić novi stoper novi bek
Pršeš novi vezni
Suljić Mlinarić Guliashvili
Haskić

I s dva jaka beka možeš svaku formaciju igrati :D
Ne razumijem ovo dovodjenje igrača iz Brazila i slanje na posudbe u Velez Nevesinje. Volio bih da nekada objave malo statistiku i ucinak tih igraca. Koliko sam shvatio po clanku SPORTDC ovaj jedan ne igra stranac, a Abazu hvale za neke startove i spasavanje gola.
Sto se tice Bajrica ja msm da ne trebamo na njega racunati. Nije bio fizicki spreman ni kad je bio zdrav. Sjetite se protiv Tuzle centarsuta Dzafica kad je fulio cijeli 16erac, jednostavno ne moze nespreman covjek biti skoncentrisan iako je usao tek u drugom poluvremenu. Opet se vracamo da vecina ovih igraca su lose fizicki pripremljena osim Oreča i Haskica. Steta, mislim da trebamo svi dati podrsku Klaf. do kraja. Svidja mi se ova igra maksimalno.

Redred
Kontakt:

Post Postao/la Redred » 27 okt 2023, 12:03

Meni je samo krivo sto niko iz kluba nista ne govori vezano za ova nekolika igraca sto su dosla a ne znaju gdje je stadion
i ovo sto se desava oko tribine bas ruzno nikakvi informacija nista.. :puke:

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 27 okt 2023, 12:41

Redred je napisao/la:
27 okt 2023, 12:03
Meni je samo krivo sto niko iz kluba nista ne govori vezano za ova nekolika igraca sto su dosla a ne znaju gdje je stadion
i ovo sto se desava oko tribine bas ruzno nikakvi informacija nista.. :puke:
A šta mogu reći za igrače, da objave službeno kako nemaju dovoljno kvaliteta?

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 okt 2023, 13:15

Dobro su raja dosadna sa pričom o Vukčeviću i bjelorusu. Šta bi klub trebao reći, teniraju, ali nisu u planu trenera? Pa vidimo svi da na njih ne računa i to je to, vjerovatno će onda i otići na pauzi.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Rodjenimostar
Kontakt:

Post Postao/la Rodjenimostar » 27 okt 2023, 15:18

Nisu raja dosadna što pitaju gdje su Bjelorus i Crnogorac koji su najavljeni kao značajnija pojačanja nego je maksimalno retardirano da samo tako "nestanu" preko noći i da nema nikakvih informacija zašto se na njih na računa. E to je retardirano, a ne raja dosadna. Isto tako retardirano je i neozbiljno tvrditi da se tribina počinje graditi za 7 dana, a da od tada prođe više od 3x toliko, a ništa se ne događa na tom planu. To sve skupa su retaridane stvari, a druga stvar je što je nama neprofesionalizam nažalost postao normalna stvar. I da, zaboravih napomenuti posudbe brazilskih igrača u imenjak klub iz Nevesinja?! Što, da bi nama poslije valjali i igrali vrhunski kod nas? Ako je tako, onda podržavam, a čisto sumnjam da jeste.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 okt 2023, 15:25

Pošto ne znamo ko i koliko plaća te brazilce, a nije nemoguće da mi uopšte nismo, ne znam zašto bi uopšte obraćali pažnju na njih. Može biti da su neko menadžersko kusuranje i usluga, ni prva ni zadnja otkako je i Veleža i fudbala.

Trener određuje ko će igrati, tako da klub nema šta s tim. Ta dvojica ne igraju i džaba ako su najavljeni "kao značajna pojačanja" (a nisu tako najavljeni).

Slažem se da je greška i populistički bilo najaviti da će bageri biti za 7 dana na stadionu. Totalno nepotrebno, na kraju krajeva nigdje nam se ne žuri.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Deco
Kontakt:

Post Postao/la Deco » 27 okt 2023, 16:12

Dobar rezultat u Konjicu, pobjediti Zvijezdu je pod moranje, uff kako bi nam legla pobjeda...

MirsoPikcrs
Kontakt:

Post Postao/la MirsoPikcrs » 27 okt 2023, 16:30

Pa ne mogu vjerovati da nisu dovoljno kvalitetni za našu ligu. Kakvih je bolida proslo kroz Velez, zadnjih 20 godina, nemoguce da ne mogu ova dvojica imati kvalitet za barem 20 minuta po utakmici. Ne mozes najaviti dva velika pojacanja, "reprezentativci", inostrani angazmani i dodju u Velez i nemaju kvalitet. Pa kako? Totalno obmanjivanje raje. Prije bih rekao za ove sto izadju iz oml. pogona da nemaju kvalitet za prvu postavu, znaci kad vidim Kadrica i Sikala muka mi bude. I Mahmic je uz Bajrica i Muminovica tu negdje. Ne moze klub i igra trpiti radi likova koji stalno lobiraju da u Velezu moraju igrati mostarska djeca. Ja bih sutra potpisao da igra 20 Brazilaca, ali da budemo prvaci... Davno je to bilo da su samo Mostarci igrali u Velezu. Poslije rata je li ima neki rezultat vrijedan pomena? Nema!

Dzafa molim te sam otidji iz kluba patimo se svi!

Top rezultat u Konjicu, Zeljo po ko zna koji put dokazuje da je seljacki klub.

MirsoPikcrs
Kontakt:

Post Postao/la MirsoPikcrs » 27 okt 2023, 16:35

Balorda je napisao/la:
27 okt 2023, 15:25
Pošto ne znamo ko i koliko plaća te brazilce, a nije nemoguće da mi uopšte nismo, ne znam zašto bi uopšte obraćali pažnju na njih. Može biti da su neko menadžersko kusuranje i usluga, ni prva ni zadnja otkako je i Veleža i fudbala.

Trener određuje ko će igrati, tako da klub nema šta s tim. Ta dvojica ne igraju i džaba ako su najavljeni "kao značajna pojačanja" (a nisu tako najavljeni).

Slažem se da je greška i populistički bilo najaviti da će bageri biti za 7 dana na stadionu. Totalno nepotrebno, na kraju krajeva nigdje nam se ne žuri.
Vjeruj da je jedini problem da firma nema dovoljno radnika da počne ovdje raditi. Generalno sve gradjevisnke firme imaju taj veliki problem.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 27 okt 2023, 16:44

Moj Harise sa zagarantovanih osam milja u zdravom kolektivu sa tendencijom da se iz njega prodas vani ti u onaj seljakluk bez marke da te postrojavaju na trenizima :tokralju:

MirsoPikcrs
Kontakt:

Post Postao/la MirsoPikcrs » 27 okt 2023, 16:52

CampobelloDiMazara je napisao/la:
27 okt 2023, 16:44
Moj Harise sa zagarantovanih osam milja u zdravom kolektivu sa tendencijom da se iz njega prodas vani ti u onaj seljakluk bez marke da te postrojavaju na trenizima :tokralju:
Zasto igraci koji su i pokazali nesto u Velezu ne mogu nigdje u drugom klubu ni priblizno?

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 okt 2023, 16:53

27 okt 2023, 16:35
Balorda je napisao/la:
27 okt 2023, 15:25

Vjeruj da je jedini problem da firma nema dovoljno radnika da počne ovdje raditi. Generalno sve gradjevisnke firme imaju taj veliki problem.
Vjerujem, ali onda ne govoriš direktno da će za 7 dana bageri.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 27 okt 2023, 17:01

27 okt 2023, 16:52
Zasto igraci koji su i pokazali nesto u Velezu ne mogu nigdje u drugom klubu ni priblizno?
Ma Zeljo konkretno je nezdrava sredina. Na preniske su grane spali, a i ko ga yebe nek vidi seljacic sta je uradio sebi.
19V22

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 27 okt 2023, 17:06

Cernica22 je napisao/la:
27 okt 2023, 17:01
27 okt 2023, 16:52
Ma Zeljo konkretno je nezdrava sredina. Na preniske su grane spali, a i ko ga yebe nek vidi seljacic sta je uradio sebi.
Slazem se zato sam i napisao kako lose razmisljanje moze upropastiti jednog igraca

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.