invincible1921 je napisao/la: ↑03 nov 2023, 14:10
Shategabri je napisao/la: ↑03 nov 2023, 13:23
invincible1921 je napisao/la: ↑03 nov 2023, 11:40
Do mene

mislio sam vise i na njegove ljudske kvalitete...tj kad vidim ono deranje bez potrebe odms bi otkaz dao
Mada be kontam sta znaci kancer...izadji igraj ubaci 20 nek ekipa pobjedi pa ne moramo se ni pozdravit kad se sretnemo
Mislim da je problem sto imas jednog takvog igraca u ekipi i bi mu silu prosipo jer eto nije imo kretnju u jednoj odbrani kako si htio
Zato je NBA dje jes a EL isto tako tu gdje jeste
Nije jedini, pa znaš našeg Husrefa
To je dio personalitija balkanskih trenera.
Vidi, James je imao problem sa trenerom gdje god je igrao.
Nedisciplina, loš karakter, jednostavno se pretvori u mašinu za samouništenje (koja usisa komplet ekipu).
I to je onda iznad njegovih igračkih kvaliteta koje postanu nebitne.
A vidi, jedan je MJ koji je mogao biti potpuno djubre i na terenu i van njega i to opet nije uticalo na rezultate ekipe niti mu je ko prigovarao za to.
Nije vjeruj, nemoguće je da je problem do svih trenera koji su ga vodili, a da nije do njega.
Imao je on problem i sa Obradovićem, al je očito ovaj odlučio malo da zažmiri. Zasad mu se isplati, pa vidjećemo.
A vidi, ja više NBA regularni dio ne mogu nikako gledati, to više nije ni show, to je totalno neozbiljno.
Playoff je druga priča i tu se već igra ozbiljna košarka.
Dok Euroliga...tu već u regularnom dijelu imaš bespoštednu borbu i ozbiljno se igra, na stranu ko šta voli, koji stil košarke, mnogi će reći dva različita sporta.
Ma opet ponavljam, ako ekipa pobjedjuje ti igras dobro ne vidim sta se ima koga ticat jesil debil il nisi...upravo primjer Mj sto si naveo pa taj covjek bio doslovno sve najgore u smislu discipline i odnosa sa saigracima
Uostalom kad imas jednog takvog igraca, evo npr hardena..ljudino ba placamo te 100 miliona, izvoli izadji sta god mislis da treba uradi zato te i placamo 100 miliona....evo ja cu kao trener prilagodit ostatak tima da to funkcionise u harmoniji s tobom i tjt
U evropi treneri tretiraju npr Mike Jamsa kao da je neki rendom igrac... jbg to ne prolazi, i drago mi je sto je uprava monaka to vidjela i stala na njegovu stranu. Krajenje je vrijeme da EL prestane bit kosarka trenera
Lik najbolji strijelac i asistent haman citave ligr ..ALI CEKAJ DA NJEMU OBRADOVIC KAZE KAKO BI ON TREBO
Dodjem na termin gdje sam najbolji igrac, ja sam alfa i omaga, olaksaj mi i tjt. Ako ja vodim pobjedicemo, alo ja ne vodim glavnu rjjec izgubicemo pa da ne znam ti kakav model igre igramo... Bezevze se citava filozofija napravila....a stvari su dosta jednostavne
Evo james sinoc bas gledam...napravi mi blok ja cu proc, zavrsit ili osigrat pas jer ako nisam zavrsio ti si sam, ako udvoje ide opet pas i to je to. Da neki branko lazic moze sve to imo bi i ono 10 miliona, al ne moze i zato je on lazic a ovaj james...
Da, ali MJ je kako rekoh unikat po tom pitanju.
Harden, a jbg, eto ko je od njega profitirao, Rocketsi se neće oporaviti još 10 godina, gdje god je došao, cirkus bio.
Sumnjam da je to problem, dobije on status koji i treba, zna se šta može, zna se da je zvijezda, ali ne možemo reći da ne valjaju Obradović, Messina, Itoudis, a James valja.
Evo i Neymar je igračina, al realno ko bi želio takvog igrača u timu? Ko god ga je imao, zažalio je.
Pazi, Obradović je šef Jamesu. Ako je to problem, onda bi James treba biti igrač-trener, je li tako?
Sve je to super, ali treba da funkcionišu stvari i na terenu i mimo njega.
Branko Lazić ima svoju ulogu kao i Mike James. Kolika je ona, to je nešto drugo. Međutim, trener koji ih vodi zna kako i koliko da ih koristi da bi to funkcionisalo.
Lazić je bar disciplinovan za razliku od Jamesa koji dosad nije pokazao kontinuitet po tom pitanju.
Da li se može promijeniti i konačno igrati za tim i slijediti trenerove upute? Ne znam. Nije mu još puno ostalo, 33 godine, iskusan je, ima još snage da igra na visokom nivou.