NekiForumas je napisao/la: ↑29 okt 2023, 15:00
Truhlo je napisao/la: ↑29 okt 2023, 14:05
NekiForumas je napisao/la: ↑29 okt 2023, 13:58
Svaka cast na komentaru @JonSnow to je problem koji nas muci od PRVE PRIPREMNE utakmice protiv Kikaca. Ni dan danas mi nije jasno zasto se nije doveo kvalitetan vezni igrac. Ne samo jedan,2 najmanje su potrebna.
Pa doveo je A. Mehića i Tabakovića na posudbu. Otjerao Mehića nakon 10 dana, Vardu planirao na stoperu, na kraju Vardo jedini veznjak koji je nešto pokazao, a da se razumijemo prosječan prvoligaški igrač.
Uništio je Duvnjak cijelu ekipu svojim transferima i sad nam neće biti dovoljan ni zimski prijelazni rok da se isprave sve greške.
Eto bas to nam i govori kakvi su veznjaci kad je Vardo koji je planiran kao stoper, prvo zbog nedostatka rijesenja u veznom redu prebacen na veznog pa je isti taj najvise pokazao od svih veznjaka, zalosno. Mislim drago mi je zbog Varde al zalosno za ostale.
Znas i sam da su skoro svaku utakmicu pocinjali drugi igraci u veznom redu. Nema kakve kombinacije nije pokusavao ali ni jedna nije pokazala Bog zna sta.
Bio je eno Vazda slobodan sto nije doveo momka. Kad smo igrali protiv Sim bau je bio bolji od svih nasih veznih zajedno.
Duvnjak je u najboljoj namjeri htio da ima na svakoj poziciji jednog igraca i da se stvori pozitivna konkurencija u ekipi al stvorio se kontra efekat. A i doveo je igrace karakterom ne do Bog nikom i s takvim je nemoguce napravit nesto. Bolje da je doveo 4-5 kvalitentih igraca nego ovo sto je uradio al eto. Eto npr. Horic, Masic, Bajramovic, veznjak i jedno krilo. Jednostavno nema balansa u ekipi. Pa pola lige ima bolji vezni red od nas ako ne i vise od pola.
Ma hajde, bilo pa prošlo, nećemo se vraćati nazad i šta je tada trebalo. Potcjenjena liga, precjenjeni igrači i dobiješ to što dobiješ.
Kroz ovu polusezonu, pratio sam ostale ekipe i rostere, tak ako malo analiziraš vidiš koliko mi pojma nismo imali o ovoj ligi i kako se roster pravi. Nema ni jedna ekipa u ligi jaku klupu osim možda slobode i jaku konkurenciju na svakoj poziciji. Uzmimo za primjer Goražde ili Banoviće dvije prekaljene ekipe ove lige.
Roster je sljedeći, imaš 4, 5 imena jakih igrača sa dobrom platom i uslovima. Hajmo reći da se to vrti oko 2 milje mjesečno. Nakon tih jači igrača i imena, koji su u goraždu Ramović, Tatar, Dučić, u Banovićima Dženis, Husić, Trumić i još 2 igrača onda sljede 2, 3 prosjeka lige ali formirana igrača i onda 3 u21 startera koji su na plati od milje. Cijela klupa je obično u21 igrači koji imaju plate od 500 do 800KM.
I zato te ekipe naberu bodova, a kad im fali dva igrača lagano gube. Recimo Banoviće smo glat uzeli u kupu jer su igrali prvo pol bez 4 startera koji igraju ligu.
Za ovu ligu moraš imati 4, 5 jakih igrača na plati od 2 milje, koje smo mi fulili(Hrelja). Recimo Horić, Mašić, jedan dobar veznjak, krilo i lijevi bek npr.
Poslje toga 3 prosjeka ove lige: Vardo, Sivac, Durmo.
I onda 3 u21 igrača na milji mjesečno. I ti igrači igraju 80% utakmica u sezoni, juniori i ostali u21 dobiju priliku kad su kartoni ili povrede.
Baš to što kažeš Duvnjak je htio zdravu konkurenciju, ali to u ovoj ligi ne prolazi. Da imaš zdravu konkurenciju moraš imati cijeli roster pro igrača a ne jednog pro igrača i 23 amatera.
Lekcija na zimu, obavezno veznjak i krilo kvalitetno. Ostalo djeca na klupi i liga bez briga na proljeće

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.