Nakon sto je trazio Kimmicha, zatim Zubimendija i Amrabata na toj poziciju, odyebali su ga pod izgovorm da nemaju para za njih i dovelu su mu onog robijasa Romeua za par miliona. Jel stvarno mislis da je Xavi bio odusevljen njegovim dovođenjemjasonstatham je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:46Koje rješenje kralju?
Prvo Fermin, prošli vikend Guiu. Vidiš da pronalazi i izmišlja djecu. Kao da ne bi ostavio Kessiea da su dozvolili.
Jesi pratio transfere ovog ljeta? Real plati 120 mil i "kupi" el clasico. Xavi dovodi slobodne igrače i/ili na pozajmicu. Jedino mu Romeua nikako ne mogu oprostiti.
FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Xavi kad je imao mogućnost da dovede igrače doveo je Raphinhu i Lewandowskog. Prema tome to nikakav izgovor nije. Sreća pa sad nema mogućnost da plati nekog 120 miliona, strah me i pomisliti koga bi doveo.jasonstatham je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:46Koje rješenje kralju?
Prvo Fermin, prošli vikend Guiu. Vidiš da pronalazi i izmišlja djecu. Kao da ne bi ostavio Kessiea da su dozvolili.
Jesi pratio transfere ovog ljeta? Real plati 120 mil i "kupi" el clasico. Xavi dovodi slobodne igrače i/ili na pozajmicu. Jedino mu Romeua nikako ne mogu oprostiti.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- jasonstatham
- Kontakt:
Ljeto 2022 doveo je Lewu, Raphinhu, Koundea i Christiansena. Pogodio. Ubo.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:59Xavi kad je imao mogućnost da dovede igrače doveo je Raphinhu i Lewandowskog. Prema tome to nikakav izgovor nije. Sreća pa sad nema mogućnost da plati nekog 120 miliona, strah me i pomisliti koga bi doveo.jasonstatham je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:46Koje rješenje kralju?
Osvojio ligu, super kup. Lewa Pichichi. Odbrana beton.
Ljeto 2023 potrošio najmanje na pojačanja od svih učenika LP. Potrošio koliko mu je Tebas dozvolio.
Prvi poraz ove sezone, nafakaški. Ništa real nije pokazao. Bez de Jonga, Pedrija, Lewe, Raphinhe, Koundea. To je standardnih 5.
Dobio Fermana, Yamala.
Obzir na okolnosti gdje bi neko srozao klub u rang ManUtd, Bremena, Lyona ili Valencie, Xavi i co ne da drže klub u životu nego se ravnopravno takmiče sa lopovima iz Madrida. Ako imaš vremena, sjedi i pročitaj kakvim kriminalnim radnjama se Barto iživljavalo nad klubom. Ali najlakše je Xaviju **** mater.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
da nije onaj u nenormalnoj formi, Real bi bio 10 na tabeli,
uglavnom jedan igrač je napravio razliku
uglavnom jedan igrač je napravio razliku
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Ne znam cemu toliko kritika… totalno nesretno izgubljena utakmica sa totalno desetkovanim timom… Kounde, De Jong, Pedri, Lewa, Raphina (iz bolnice - u bolnici)… to je bukvalno pola prvog sastava… i pored toga real dao oba gola na guzove… (i opet mi zakinuti za ocigledan penal), pa reziser ponavlja prekrsaj 5 puta a VAR samo suti….
Prvi poraz u sezoni nakon 15 utamica i odmah kritike… RM je dobio uz dosta srece i zbog sire klupe… Oduzmi Realu najboljeg strijelca, najbolja 2 igraca sredine terena i stopera iz prvog tima a nama daj najjaci sastav vidjeli bi kako bi bilo…
Nista, jeb ga… Sad treba raditi na tome da se igraci oporave i da sto prije igraju s najjacim sastavom… Ovoliko povreda se jednostavno ne smije dogadjati i sa ovoliko povreda nigdje necemo dogurati…
Prvi poraz u sezoni nakon 15 utamica i odmah kritike… RM je dobio uz dosta srece i zbog sire klupe… Oduzmi Realu najboljeg strijelca, najbolja 2 igraca sredine terena i stopera iz prvog tima a nama daj najjaci sastav vidjeli bi kako bi bilo…
Nista, jeb ga… Sad treba raditi na tome da se igraci oporave i da sto prije igraju s najjacim sastavom… Ovoliko povreda se jednostavno ne smije dogadjati i sa ovoliko povreda nigdje necemo dogurati…
Nezaslužen poraz, apsolutno. Treba ići dalje i zaboraviti ovo.
Možda najzrelije odigrana utakmica ove sezone. Šteta zbog poraza. Neka se ovi ozlijeđeni oporave i vrate u prvu ekipu. Bez 4-5 igrača prvog tima su igrali. Taktički odlično, stovrili šanse igrom, nadigrali molere, izgubili, ali nije to prvi takav slučaj u svijetu nogometa. Stative, odlični prodori, u odbrani žestoko i dobro, golovi protivnika su bili takvi kakvi su bili.
Odgledao sam utakmicu u miru još jednom. Čitam ove kritike. Naravno, uvijek jedni te isti. Vjerovatno su to izuzetno realizirani pojedinci u vlastitim životima, imaju sve prefektno dotjerano u životu, pa i od Barcelone zahtjevaju perfekcionizam. Očito se očekuje da ti ekipa iz Madrida ne napravi na utakmici bilo kakav problem u igri. Nevjerovatno. Ne znam čemu takvo pljuvanje.
Imaju to što imaju na klupi. Dva ključna igrača sredine sjede na tribinama.
Real bolji jedino u periodu od 68 do 78 min, ali niti u tom periodu, a niti tokom cijele utakmice nisu uradili dobre akcije. Ništa, pobijedili sretno i to je tako. Ko kaže da je bilo drugačije, nije gledao ovu utakmicu ili se ne razumije u ovu igru.
Drugi gol molera je plod nafake i ništa drugo. Slab centaršut, slab prijem, lopta je na odbijanac sretno došla do strijelca, kroz noge golmana i to je to.
Jednostavno se dogodilo i ne možeš tu ništa.
Nisu se poljuljali zbog izmjena Xavi-ja nego zbog odličnog gola Engleza, koji je ruku na srce, možda mogao biti i spriječen od strane MATS-a. Prošla mu je, inače jaka lopta, kroz ruke. Drugi gol kroz noge, nije bio danas njegov dan. Ne krivim ga, donio nam je nebrojeno bodova. Dešavaju se ovakve utakmice gdje si bolja ekipa 80 minuta, a izgubiš tri boda. Nije ovaj zaostatak od 4 boda zbog ove utakmice, nego zbog ona tri remija od prije, ali se neću vraćati na to ( Soto Grado ).
Za nedosuđen čisti penal vjerovatno nije kriv Manzano, koji možda nije dobro vidio situaciju, nego je kriv sudac u VAR sobi. Nemoguće da nisu vidjeli. Nisu htjeli vidjeti. Da se otišlo na poluvrijeme sa 2 0 bilo bi puno lakše u nastavku, ali znaju to i oni koji sude. Naravno, sad mogu navijači molera reći kako nije suđen penal ni na čupavom Francuzu, što, naravno, nema veze sa pameću, klasično remplanje, ovaj uvalio nogu Arauju, tako da................... da ne gubim vrijeme na to.
Općenito danas nedostatak sreće. Biće bolje. Samo hrabro dalje.
P.S. Sa ovim momkom iz Brazila sa brojem 7, koji igra za molere, treba pod hitno neko ozbiljno porazgovarati i to neko iz rukovodstva molera i La Lige.
On nervira i vlastitog trenera. Njegovo ponašanje je u najmanju ruku vrlo upitno.
Možda najzrelije odigrana utakmica ove sezone. Šteta zbog poraza. Neka se ovi ozlijeđeni oporave i vrate u prvu ekipu. Bez 4-5 igrača prvog tima su igrali. Taktički odlično, stovrili šanse igrom, nadigrali molere, izgubili, ali nije to prvi takav slučaj u svijetu nogometa. Stative, odlični prodori, u odbrani žestoko i dobro, golovi protivnika su bili takvi kakvi su bili.
Odgledao sam utakmicu u miru još jednom. Čitam ove kritike. Naravno, uvijek jedni te isti. Vjerovatno su to izuzetno realizirani pojedinci u vlastitim životima, imaju sve prefektno dotjerano u životu, pa i od Barcelone zahtjevaju perfekcionizam. Očito se očekuje da ti ekipa iz Madrida ne napravi na utakmici bilo kakav problem u igri. Nevjerovatno. Ne znam čemu takvo pljuvanje.
Imaju to što imaju na klupi. Dva ključna igrača sredine sjede na tribinama.
Real bolji jedino u periodu od 68 do 78 min, ali niti u tom periodu, a niti tokom cijele utakmice nisu uradili dobre akcije. Ništa, pobijedili sretno i to je tako. Ko kaže da je bilo drugačije, nije gledao ovu utakmicu ili se ne razumije u ovu igru.
Drugi gol molera je plod nafake i ništa drugo. Slab centaršut, slab prijem, lopta je na odbijanac sretno došla do strijelca, kroz noge golmana i to je to.
Jednostavno se dogodilo i ne možeš tu ništa.
Nisu se poljuljali zbog izmjena Xavi-ja nego zbog odličnog gola Engleza, koji je ruku na srce, možda mogao biti i spriječen od strane MATS-a. Prošla mu je, inače jaka lopta, kroz ruke. Drugi gol kroz noge, nije bio danas njegov dan. Ne krivim ga, donio nam je nebrojeno bodova. Dešavaju se ovakve utakmice gdje si bolja ekipa 80 minuta, a izgubiš tri boda. Nije ovaj zaostatak od 4 boda zbog ove utakmice, nego zbog ona tri remija od prije, ali se neću vraćati na to ( Soto Grado ).
Za nedosuđen čisti penal vjerovatno nije kriv Manzano, koji možda nije dobro vidio situaciju, nego je kriv sudac u VAR sobi. Nemoguće da nisu vidjeli. Nisu htjeli vidjeti. Da se otišlo na poluvrijeme sa 2 0 bilo bi puno lakše u nastavku, ali znaju to i oni koji sude. Naravno, sad mogu navijači molera reći kako nije suđen penal ni na čupavom Francuzu, što, naravno, nema veze sa pameću, klasično remplanje, ovaj uvalio nogu Arauju, tako da................... da ne gubim vrijeme na to.
Općenito danas nedostatak sreće. Biće bolje. Samo hrabro dalje.
P.S. Sa ovim momkom iz Brazila sa brojem 7, koji igra za molere, treba pod hitno neko ozbiljno porazgovarati i to neko iz rukovodstva molera i La Lige.
On nervira i vlastitog trenera. Njegovo ponašanje je u najmanju ruku vrlo upitno.
Nema potrebe za bilo kakvim kritikovanjem bilo koga,utakmica je izgubljena iskljucivo zbog neiskustva,a sto je opet posljedica nenormalnog broja povreda
Ja sam bio ubijedjen kad smo vodili 1 0 i kad je promaseno nekoliko prilika uz ogromnu dominaciju da ce kazna doci i dosla je
Xavi je morao s obdanistem izaci u klasiko i dok su igraci imali snage pokazali su da su daleko bolja ekipa od reala,anceloti je imao s cim osvjeziti ekipu i to je bila prevaga uz jos malo i srece, mi levu i rafinju ne mozemo ra unati ko osvjezenje jer su tek poslije povrede. Uz svu ovu situaciju ovi igraci koji su zdravi tipa cancelo,gundogan felix itd su zbog toga sto ih nema ko zamijeniti iscrpljeni ljudi i vidjeli smo razliku kako je utakmica odmicala kako su padali
Ovaj poraz nista ne znaci,real je veoma los,oni imaju sistemski problem a mi trenutni zbog povreda, oni ce mnogo utakmica izgubiti,mi cemo dobijati uglavnom sve i brzo cemo ih stici i prestici, bitno je samo da ove povrede stanu, imamo ove djece potentne,recimo fermin igrao ko veliki,al ocito ima snage tek za jedno poluvrijeme,kao i jamal,oni kad malo ocvrsnu i kad steknu rutinu onu da brzo donose odluke bice vrhunski igraci
Samo opusteno,mislim da cemo uzeti opet lagano ligu jer real nikad nije bio veca tarlasika, a i u ligi prvaka ako ne bude povreda nasa ekipa ce daleko,mozda i do kraja samog
Ja sam bio ubijedjen kad smo vodili 1 0 i kad je promaseno nekoliko prilika uz ogromnu dominaciju da ce kazna doci i dosla je
Xavi je morao s obdanistem izaci u klasiko i dok su igraci imali snage pokazali su da su daleko bolja ekipa od reala,anceloti je imao s cim osvjeziti ekipu i to je bila prevaga uz jos malo i srece, mi levu i rafinju ne mozemo ra unati ko osvjezenje jer su tek poslije povrede. Uz svu ovu situaciju ovi igraci koji su zdravi tipa cancelo,gundogan felix itd su zbog toga sto ih nema ko zamijeniti iscrpljeni ljudi i vidjeli smo razliku kako je utakmica odmicala kako su padali
Ovaj poraz nista ne znaci,real je veoma los,oni imaju sistemski problem a mi trenutni zbog povreda, oni ce mnogo utakmica izgubiti,mi cemo dobijati uglavnom sve i brzo cemo ih stici i prestici, bitno je samo da ove povrede stanu, imamo ove djece potentne,recimo fermin igrao ko veliki,al ocito ima snage tek za jedno poluvrijeme,kao i jamal,oni kad malo ocvrsnu i kad steknu rutinu onu da brzo donose odluke bice vrhunski igraci
Samo opusteno,mislim da cemo uzeti opet lagano ligu jer real nikad nije bio veca tarlasika, a i u ligi prvaka ako ne bude povreda nasa ekipa ce daleko,mozda i do kraja samog
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
xaviesta je napisao/la: ↑19 sep 2023, 14:56Zapravo postavio si dobro pitanje, nemaju nikakve veze. Oba dvojica su došla uz fanfare ojadili klub za ogromne molione, na terenu bili zakurac.
Romeu je došao na mala vrata i pokazuje se kao dobro pojačanje, za sada. Šta nose buduće utakmice ne znam.
Ali tebi je bitno ime, utakmice možda i ne gledaš.
Ako je Barcelona zakinuta za penal onda je i Real
Ono NFL rusenje Arauja je penal
Sudija odradio skoro perfektnu utakmicu, pustio da se igra jace, nije sjeckao igru previse, nije nasjedao na Vinijevo plivanje kao i ostalih igraca generalno
Nisi iskoristio sanse u periodu kad si bio bolji i opet si pokazao da je jedan gol dovoljan da te izbaci potpuno iz utakmice mentalno, na sve to svaka izmjena je bila promasaj
Ono NFL rusenje Arauja je penal
Sudija odradio skoro perfektnu utakmicu, pustio da se igra jace, nije sjeckao igru previse, nije nasjedao na Vinijevo plivanje kao i ostalih igraca generalno
Nisi iskoristio sanse u periodu kad si bio bolji i opet si pokazao da je jedan gol dovoljan da te izbaci potpuno iz utakmice mentalno, na sve to svaka izmjena je bila promasaj
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Koji si ti leš, pa ovo sto je do sada odigrao je deset puta bolje od sedam sezona Pjanica i Dembelea koje si ti ovdje zakivao u zvijezde.jasmin10 je napisao/la: ↑29 okt 2023, 01:55xaviesta je napisao/la: ↑19 sep 2023, 14:56Zapravo postavio si dobro pitanje, nemaju nikakve veze. Oba dvojica su došla uz fanfare ojadili klub za ogromne molione, na terenu bili zakurac.
Romeu je došao na mala vrata i pokazuje se kao dobro pojačanje, za sada. Šta nose buduće utakmice ne znam.
Ali tebi je bitno ime, utakmice možda i ne gledaš.![]()
Don't hate what you don't understand.
- numanumaye22
- Kontakt:
Treba jednostavno prihvatit cinjenicu da Barcelona nema vise najbolje igrace ni blizu i to je to. Real isto tako je prosjecna ekipica, cak i jucer su se s ovom djecom patili. Da nalete na City brojali bi do 5-6 u 2 tekme. Pa ljudi nemaju devetke covjece, ne sjecam se kad se to desilo. Kao ni mi desetke. To je tako.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:59Xavi kad je imao mogućnost da dovede igrače doveo je Raphinhu i Lewandowskog. Prema tome to nikakav izgovor nije. Sreća pa sad nema mogućnost da plati nekog 120 miliona, strah me i pomisliti koga bi doveo.jasonstatham je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:46Koje rješenje kralju?
Romeu i dobro pojačanje.xaviesta je napisao/la: ↑29 okt 2023, 12:10Koji si ti leš, pa ovo sto je do sada odigrao je deset puta bolje od sedam sezona Pjanica i Dembelea koje si ti ovdje zakivao u zvijezde.jasmin10 je napisao/la: ↑29 okt 2023, 01:55xaviesta je napisao/la: ↑19 sep 2023, 14:56
Zapravo postavio si dobro pitanje, nemaju nikakve veze. Oba dvojica su došla uz fanfare ojadili klub za ogromne molione, na terenu bili zakurac.
Ali tebi je bitno ime, utakmice možda i ne gledaš.![]()
Sigurno bolje od Pjanica.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- jasonstatham
- Kontakt:
Bravo Gundo. Jedini koji je nešto smisleno i iskreno rekao. I Gavi.
Ostali kao da je termin mjesne zajednice Čelić- mlako, nikakvo. Lewa, Mats. **** male.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
- jasonstatham
- Kontakt:
Zašto je pao drugi gol?
Odgovor mrtvi Romeu.
Isprati svog igrača **** rahljava, zar je to toliko teško.
Bolje da je Nicu ostavio nego ovoga doveo. Kad se vrati de Jong i Pedri, ovog mrtvaca poslati na tribine.
Nije to bila neka akcija u 92 minuti, lopta se vise sretno nego spretno odbila od Modrica i doletila Judeu na zicer.
Nafakaski gol prije svega, al sami su krivi, prizvali su ovaj poraz. Imali su dovoljno sansi da zabiju za 2-0 i da mozda rijese utakmicu. Zato je dosla kazna na kraju.
Nafakaski gol prije svega, al sami su krivi, prizvali su ovaj poraz. Imali su dovoljno sansi da zabiju za 2-0 i da mozda rijese utakmicu. Zato je dosla kazna na kraju.
Ispada da je dobro (iako to zaista nije, OPET ovako izgubiti od ovih šupalona) što poraz dolazi baš u ovom trenutku.
Moralo se desiti otrežnjenje, sve je ovo bila prdljavina jer su nekako pobjeđivali, pa eto i u LP su uspjeli pobijediti tri iz tri i vjerovatno osigurali osminu finala. U prvenstvu nemaš prostora za kikseve protiv Granade, Majorke i sličnih qarina, pa čak i kad pobijediš real. Ovako, kiksao si i nastavio da kiksaš. Konačno se vidi ko je rupa i kome nema mjesta u prvom timu. Svako normalan je znao od početka da je pitanje vremena i trenutka kada će njegova nepokretljivost i beskorisnost doći na naplatu.
Sad, kad je Barsa odstranjena iz šireg kruga "ozbiljnih evropskih timova", treba iskoristiti priliku da se konsoliduju redovi. Atletico će ih prestići, a zbog jučerašnjeg poraza slijedi cementiranje 3.mjesta i ganjanje vrha - ako računamo da će Girona pasti prije ili kasnije. Iz te pozicije Xavi bi trebao presabrati prioritete i stati malo na loptu. Ovaj tim nema potencijal za napredak, a očito ni za agresivne fajtove. Ima veze što se mnogo povreda potrefilo i nagomilalo, ali svaki ti alibi pada u vodu kada ti se klupa svede na Masijce od 15-16 godina i kojima opet, s druge strane, više vjeruješ (Fermin) - a opet nemaju snage za 90' pa moraš ubaciti domaće izdajnike.
Romeu je jedina katastrofalna greška u ovoj sezoni, Xavi se žestoko zayebo sa onim iz Sociedada, i zaista će morati zaboraviti poziciju sidraša i izmišljati nove kombinacije.
Plus, drago mi je što je Gundogan (za kojeg sam imao mnoštvo zamjerki u prvih 5-6 utakmica sezone, a sad se baš fino uklopio) izašo i javno rekao ostalima kakvi su "Bošnjaci".
Ništa nije gotovo, tek sad moraju da se znoje i pokazuju karakter, što samo znači da će sezona biti odlična do kraja.
Moralo se desiti otrežnjenje, sve je ovo bila prdljavina jer su nekako pobjeđivali, pa eto i u LP su uspjeli pobijediti tri iz tri i vjerovatno osigurali osminu finala. U prvenstvu nemaš prostora za kikseve protiv Granade, Majorke i sličnih qarina, pa čak i kad pobijediš real. Ovako, kiksao si i nastavio da kiksaš. Konačno se vidi ko je rupa i kome nema mjesta u prvom timu. Svako normalan je znao od početka da je pitanje vremena i trenutka kada će njegova nepokretljivost i beskorisnost doći na naplatu.
Sad, kad je Barsa odstranjena iz šireg kruga "ozbiljnih evropskih timova", treba iskoristiti priliku da se konsoliduju redovi. Atletico će ih prestići, a zbog jučerašnjeg poraza slijedi cementiranje 3.mjesta i ganjanje vrha - ako računamo da će Girona pasti prije ili kasnije. Iz te pozicije Xavi bi trebao presabrati prioritete i stati malo na loptu. Ovaj tim nema potencijal za napredak, a očito ni za agresivne fajtove. Ima veze što se mnogo povreda potrefilo i nagomilalo, ali svaki ti alibi pada u vodu kada ti se klupa svede na Masijce od 15-16 godina i kojima opet, s druge strane, više vjeruješ (Fermin) - a opet nemaju snage za 90' pa moraš ubaciti domaće izdajnike.
Romeu je jedina katastrofalna greška u ovoj sezoni, Xavi se žestoko zayebo sa onim iz Sociedada, i zaista će morati zaboraviti poziciju sidraša i izmišljati nove kombinacije.
Plus, drago mi je što je Gundogan (za kojeg sam imao mnoštvo zamjerki u prvih 5-6 utakmica sezone, a sad se baš fino uklopio) izašo i javno rekao ostalima kakvi su "Bošnjaci".
Ništa nije gotovo, tek sad moraju da se znoje i pokazuju karakter, što samo znači da će sezona biti odlična do kraja.
Džeri Drejk
I protiv Šahtara i protiv Reala je bila kontrola utakmice do primljenog gola. Protiv Ukrajinaca gol je primljen u 62., a protiv Reala u 68. i onda žestoki pad u igri. Znači da nešto ne valja u timu. Ovakve stvari se ne smiju dešavati ako hoćeš rezultate. Umjesto da si ispred Reala, sad imaš -4, a Atletico nadilazi iz prikrajka.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.